Şimdi Ara

2026’nın ilk Windows 11 güncellemesi bazı sistemlerde sorunlara neden oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2026’nın ilk Windows 11 güncellemesi bazı sistemlerde sorunlara neden oldu

Microsoft, 13 Ocak 2026 tarihinde Windows 11 için yılın ilk güvenlik güncellemesini yayımladıktan sadece dört gün sonra yaşanan ciddi sorunları gidermek amacıyla 17 Ocak 2026’da acil bir güncelleme yayınlamak zorunda kaldı. Söz konusu güvenlik yaması, bazı sistemlerde temel işlevleri doğrudan etkileyen hatalara yol açtı.

Kapatma ve uyku modunda sorun yaşandı

Güncelleme sonrası ortaya çıkan en dikkat çekici problem, bazı bilgisayarların düzgün şekilde kapanamaması veya uyku moduna geçememesi oldu. Microsoft’un paylaştığı teknik bilgilere göre bu sorun, yalnızca Windows 11 23H2 sürümünü çalıştıran ve Enterprise ile IoT sürümlerine sahip cihazları etkiledi. Ev kullanıcılarını kapsayan standart sürümlerde aynı davranışın gözlemlenmediği özellikle vurgulandı.

Sorunun güvenli başlatma özelliği etkin olan cihazlarda ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu özellik, sistemin açılış sürecini donanım düzeyinde korumayı amaçlıyor. Ancak Ocak 2026 güvenlik güncellemesiyle birlikte güvenli başlatma kullanılan bazı sistemler, kapatma ve hazırda bekletme komutlarına yanıt veremez hale geldi.

Ayrıca Bkz.Microsoft'dan Apple'a gönderme: Copilot+ PC'ler en hızlısı

Güncellemenin yol açtığı bir diğer önemli sorun ise uzak bağlantı ve kimlik doğrulama hataları oldu. Bazı kullanıcılar uzak masaüstü üzerinden sisteme giriş yapamadıklarını bildirdi. Bu problem Windows 11 25H2, Windows 10 22H2 ESU ve Windows Server 2025 gibi farklı Microsoft platformlarını da etkiledi. Microsoft, bu bağlantı ve kimlik doğrulama sorunlarının da aynı acil güncelleme kapsamında giderildiğini açıkladı.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/864032/microsofts-out-of-band-windows-11-update-bug

• Ya hiç olmaz normalde, ne oldu acaba nazar mı değdi? :D

• Alıştık artık Microsoftun beceriksizliğine

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Winzort

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    https://www.guru3d.com/story/microsoft-confirms-kb5073455-breaks-shutdown-and-hibernation-on-windows-11

2026’nın ilk Windows 11 güncellemesi bazı sistemlerde sorunlara neden oldu
    2026’nın ilk Windows 11 güncellemesi bazı sistemlerde sorunlara neden oldutechpowerup
    Windows 11 January 2026 Update Triggers Black Screens, Outlook Failures, and Emergency Patches
    https://www.techpowerup.com/345341/windows-11-january-2026-update-triggers-black-screens-outlook-failures-and-emergency-patches

" Windows 11 Ocak 2026 Güncellemesi Siyah Ekranlara, Outlook Arızalarına ve Acil Durum Yamalarına Neden Oluyor " 2026’nın ilk Windows 11 güncellemesi bazı sistemlerde sorunlara neden oldu 

Win12 ne zaman çıkar, o zaman B E L K İ adam akıllı sıfır sorunlu bir sürüm çıkar. Şu an W11 kullanıcıları microsoft gözünde test ekibi diye kullanılıyor. W12'de yapılması planlanan tüm ıvır zıvırlar W11 kullananların üzerinde deneniyor.. 2026’nın ilk Windows 11 güncellemesi bazı sistemlerde sorunlara neden oldu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 19 Ocak 2026; 19:16:19 >

. . . . >>> . . . Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene . . . <<< . . . .

• bu şirket bir kez daha diyorum, kendini yok etmeye çalışıyor, başka bir açıklaması olamaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • windows 10 desteği kesildi ücretsiz de 1 yıllık güncelleme desteği de verdiler bana ama sonuçta 1 yıl sonra oda bitecek win 11 de geçmeyeceğim arkadaş çok kötü gerçekten defalarca test ettim yok tadı tuzu kalmadı artık windows tarafının yoğun kullanımda olmayan laptoplarımı linux geçirmiştim ama masaüstü bilgisayarımı oyun oynuyorum diye geçirmemiştim 1 yıl olmadı ama uzun zamandır Linux geçtim Cachy os deneyimleyim dedim masaüstü bilgisayarımda, valorant ve pubg hariç (zaten oynamıyordum) tüm oynadığım oyunları sorunsuz oynadım desteği olmayan bir kaç donanım vardı onlara da yazılım yaptımhttps://forum.donanimhaber.com/gskill-wigidash-paneli-artik-linux-de--162677325
    hayatımdan çok mutluyum elveda windows ve teşekkürler beni Linux için yazılımcı yaptı 🤣

• İlk defa oluyor birsey olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.