Menüden kapatılmış olabilir mi ? Bende de superb var ve frenlerden hiç memnun değilim Bura da bir arkadaş menüden geri dönüşüm kazanımını otomatikten iptale almamı tavsiye etmişti geri dönüşüm kazanımını iptal edince pedal bir miktar sertleşmişti tabi bu araç görünce frenleme de iptal olmuştu Siz önce menüden geri dönüşüm kazanımına bakın aktif mi değil mi diye |
2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar (44. sayfa)

-
-
Ayarlardan bakayım o halde bendeki araç ta elegance ama yavaşlama yok nereden ayarlayacaksam bulup deneyeyim o halde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
herkese merhaba forumda b9 passat başlığı olacağını düşünmemiştim tesadüfen gördüm.
bu yıl şubat ayından bu yana sıfır aldığım 2024 model r line black style 1.5 etsi aracı kullanıyorum. yaklaşık 9000 km oldu. genel olarak memnunum.
-
2. elleri bir vw için çok düşük seyrediyor, yetkili bayi 2300'e business paketi satamadı daha. Sanırım sıfırı 3 milyondan aşağı değildir. Halbuki çok beğendiğim bir araç ve çok kullanışlı ama bizim işbilmez halkımız değerini anlamamış
Merhaba .Bir siz anlıyorsunuz değilmi değerden.Tr de station araçlar talep görmüyor.Bunu kabul edip almanız paranızı harcamanız gerek bu eşyaya.R line var 1 ay kadar önce alınan,elektronik süspansiyonlu ancak ben barışığım ve ne olacağını biliyorum.
-
Evet bir ben anlıyorum :) 2. el olarak bir arkadaşıma bakıyoruz ve bir süredir takip ediyorum. Bu sebeple tespitimi paylaştım.
2 sene alfa romeo tonale kullandım, türkiyede neyin ne olduğunu biliyorum. Ama sedan kasasına tapılan bir aracın station kasasına çin arabası bile ilgi gösterilmemesi ilginç. Normal şartlarda model y ve 408 gibi suv olmayan fastback araçların da talep görmemesi lazımdı
Merhaba.Bende aldım ancak anlıyorum olarak yazmıyorum,serzeniştede bulunmuyorum.Alfada aldım giulietta ,sıcak fırsatlardan,2019 kırmızı stil paket.Çok çok beyenerek kullandım, ancak tr deki halkı yargılamamayı yıllar oldu öğrendim.Aksi olsa idi ülke bu berbat halde afganistan olmaya koşar adım gider halde olmazdı.
-
Değerini bilmeyenler devam etsin yada etmesin her malın alıcısı vardır. Ucuz alır ucuz satarsın olur biter.
İyi yanından bakmak gerek. Ucuz olması biz sw severler için güzel bir fırsat. Liste fiyatının çok çok altına, avrupadaki fiyata sıfır passat alabilmek güzel bir şey.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
forumdaki avrupa hayranı bir kısım zevatın anlamadığı mantıklı tercihleri var türk halkının. büyük bagaja ihtiyacı olanlar doblo tarzı araçları tercih ediyor. bu tercihin de mantıklı sebepleri var. zira doblo tarzı araçlar kamyonet diye geçiyor ve büyük vergi avantajı var. yoksa eskiden bu vergi avantajı yokken türkiye'de kartal ve toros satış rekorları kıran araçlardı. avrupa'da da doblo tarzı araçlara daha düşük vergi uygulansa onlar da onu tercih ederdi.
bagaj ihtiyacı olmayan biri neden sw tercih etsin? hele ki passat için hepten anlamsız. bagajı zaten 600 lt benim sedan passat'ın da. senede bir o da tatilde doluyor. o kadar. büyük bagaja ihtiyaç duysam ben de herkes gibi doblo alırdım vergi avantajı sebebiyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 4 Eylül 2025; 18:23:1 > -
Doblonun arka koltuğunda hiç yolculuk etmedin sanırım :)
Neredeyse her cümlesi falso şu yazının. Doblo ne alaka reis passat sw yanında
önde de arkada da oturdum. rahat değil. önceliğin bagajsa gerçekten doblo alırsın. bu arada yanlış bir karşılaştırma yapıyorsun tamamen. mesela clio veya megane sw ile doblo'yu karşılaştırmalısın. aradaki fiyat farkına değen bir konfor yok. passat çok pahalı bir araç. zaten önceliği yük olanların radarında değil. türkiye'de lüks araç yerine geçiyor. yük taşıma amaçlı passat almaz kimse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 4 Eylül 2025; 19:59:23 > -
arkadaş eskiden durum neydi, şimdi ne ve de sebepleri ne diye bir mantığa dayandırdım. peki sen nasıl bir mantığa dayandırıyorsun swlerin tutulmamasını, açıkla da öğrenelim.
-
Sw tipi araçların Türkiyede tutulmamasının çeşitli sebepleri var, bu kasa tipinin geçmişte sık kullanılan toros, kartal tipi arabaları hatırlatması başlıca etkenlerden birisi.
Bir diğeri de geniş ve uygun araç tercih eden belli yaş üstü kişilerin doblo, caddy tarzı araçları tercih etmeleri.
Ben ise oldum olası station wagon hastası biri olarak iki sedan passattan sonra bir yıl kişisel araştırmam ve suvlar ve bu aracı test sürüşlerim sonunda cesaret:)) edip Nisan ayında elegance paketi aldım. Ancak aracın genişliğinin ve eski sedan kasa ile aynı sürüş konforunun yanı sıra sunmuş olduğu donanım özelliklerinin Türkiye’de fiyatına göre başka araçlarda bulunmadığını da belirtmek isterim, ben aracı aldığımda elegance veya rline tiguan bu araçtaki çoğu konfor özelliğine sahip olmadığı halde 500-600 bin daha pahalıydı. Şimdi aradaki fark neredeyse bir milyon tl. Sedan kasa superb de sunroof dahil birçok eksik donanıma sahip olmasına rağmen yine çok çok pahalıydı.
Forumda herkes kullandığı aracı övüyor, başka konularda Honda jazz örgüsü kıyası görmekten bıktık, geçenlerde birisi passatla aynı falan diyordu. Demek istediğim varsın bu araç ucuz satın alınsın ve piyasası olmasın. Bu aracı almaya karar verenler genelde uzun süreli kullanıcılar oluyor ya da benim için öyle. Biz kullanıcılar araçtan memnunuz, ancak VW ve Doğuştan bazı iyileştirme ve aracın güncellemeyle özelliklerinin artırılmasını istiyoruz, yaşadığımız sorunları da bu konuda sorup soruşturuyoruz.
B9 Passat gerçekten şu araç piyasasında sunduğu inanılmaz (Türkiye oıtomobil piyasası için söylüyorum) özellikleriyle pahalı ve konforsuz bir araç kesinlikle değil, hayırlı forumlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ben b9 passat pahalı demedim ki. sw araçların eskiden tutulduğu halde neden tutulmadığını anlattım. tutulmamasının mantıklı sebepleri var. şahsen benim için sw/sedan farketmez ama 2. eli tutulmadığı için b9 passat almam. yoksa b8'den çok daha iyi, aşmış. dikişli deri falan yoktu b8'de. ben gittim, gördüm ve çok beğendim. 2. elini düşünmek zorundayım, parayı ağaçtan toplamıyoruz. şu an benim 7 yaşındaki b8 passat'ım hala çok iyi para ediyor. hatta tuhaf bir şekilde usd bazında aldığımdan değerli hala (döviz kuru baskılanıyor şu an, sebebi o sanırım).
doblo'larda vergi avantajı var. yoksa yine sw araç çok satardı bence. bunu yukarıda da belirttim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 4 Eylül 2025; 22:27:30 > -
Tespitinizde Türkiye şartları için haklı olduğunuz nokta; ikinci el satışı. 2021 Nisan ayında 462 bin TL’ye aldığım B8,5 sedan kasayı 2025 nisanında 2,2 milyona sattım. Araç sadece altına yenik düştü ki altın yatırımı ile hiçbir ürün başedemez. Sw öncesi sedan passatın ayrı bir kitlesi var ülkemizde. Araca bindiğimiz de yanımıza kar kaldı yani.
Ben uzun süreli kullanım için aldım, araçta son teknoloji ev araçlardaki bütün özellikler hatta birçoğuna göre fazlası var, tek eksiği güncellemeye şu an için kapalı olması. B9 yeni özellik eklemeli güncellemeye ve internet hizmetine açılsa çok daha uzun süre başka bir araç alacağımı da düşünmüyorum. Satacağımız zaman piyasasını da öğreneceğiz bakalım, temiz kullanılmış aracın her zaman alıcısının olduğunu düşünüyorum.
Benim size cevap yazmamdaki amaç bu aracın mevcut özellik ve fiyatına göre hala f/p ürünü olduğunu vurgulamaktı. Zira doğuş liste fiyatından çok daha uygun fiyatlarla satabiliyor aracı. İyi bayii araştırması yapmak lazım, yine de katkınız ve cevabınız için teşekkür eder aracınızla hayırlı sürüşler dilerim.
-
Ben kullandığım aracı sürekli gömüyorum araçta prestige paket superb 2025 model , 20 bin km dir kullanıyorum , açıkçası memnun da değilim
Dediğiniz gibi sunroof yok ama pek çok eksik özellik var demişsiniz , ne gibi özellikler eksik ? Elegance ile prestige muhtemelen denk donanımlardır diye düşünüyorum , Passat tarafında rline en üst , superb tarafında Lk sanırım
Hocam superb larin & clement zaten hayalleri süsleyen efsane bir araçken onuda kırparak getirdiler Türkiye’ye. Veya vag grubu öyle üretti. 360 kamera arka koltuk ısıtmaları makam perdeleri arka ambiyanslar cepler ve döşemeleri B9 passatta eleğanceden itibaren var L&C’de yok diye hatırlıyorum. Zaten fiyat bazlı kıyaslamada da bu eksiklere rağmen daha pahalıydı. Eskiden L&C bu modellerin en üstünü donanım ve konfor bakımından en zenginiydi, B9’u ve sunduklarını anlatırken bu hususları dikkate alarak yazdım. Aslında B9 elegance ve rline şu anda eski L&C ayarında da denilebilir.
Bendeki prestige
Arka koltuk ısıtma / perde arka yan camlar ve arka cam da var / ön koltuk ısıtma soğutma masaj vs hepsi var
360 kamera yok sadece
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 4 Eylül 2025; 23:38:31 >
Prestig pakette arka koltuk ısıtma ve perdelerin bulunması gerçekten sevindirdi, o dönem o kadar araç gezdim ki Tiguanla karıştırmışım demekki. Zira her sabah iki çocuğumu okula bıraktığımdan kışın arka koltuk ısıtma Ankara soğuğunda oldukça işe yarıyor. Önceki passatta battaniye vs ile işi çözmüştük.
O dönem incelediğim superble kıyasa gelince B9un arka koltukları full cam tavan ve arka ambiyanslarla birlikte daha ferah ve iyi hisettirmişti. Bir de 2018 xtrail aracımda bile bulunan 360 kameranın bir sonraki aracımda bulunması olmazsa olmazımdı. Yaklaşık 5 metrelik aracın günlük kullanımında aracı ve etrafındakileri tepeden görebilmek ona göre manevra yapabilmek mükemmel bir sürüş deneyimi oluşturuyor. Velhasılı kelam denk donanım karşılaştırmasında Suberp önceden passattan daha fazla özellikli araç olmasına rağmen B9’a göre artık hissedilir eksikle gelmesi de size de garip gelmiyor mu?
Hocam aslında forumun yeni üyesiyiz ve araç hakkında bilgi edinme amaçlı üyelik oluşturdum ama bugün kendimi aştım, başınızı ağrıttım, kusurumuza bakmayın, İyi akşamlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X