Şimdi Ara

2023 Jeep Compass Alacağım, Bilgi sahibi varsa yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2023 model Jeep Compass'a fena halde kafayı takmış vaziyetteyim. İçi dışı oldukça hoşuma gidiyor ve yaza doğru bir adet almayı düşünüyorum.

Bugüne kadar çok sayıda araç kullandım, hatta arkadaşlarım bu kadar sık araç değiştirdiğim için benimle dalga bile geçerler :) Ancak bu defa niyetim şöyle sağlam, hata bela çıkarmayacak bir araç alım uzun yıllar kullanmak istiyorum. Jeep markası da malum ülkemizde çok yaygın olmadığı için eşime dostuma sorup bilgi alamıyorum çünkü yakınımda aracı kullanan yok.

Eğer şöyle uzun dönemdir Compass kullanıcısı birisi varsa ve samimi olarak düşüncelerini paylaşabilirse çok mutlu olacağım. Yani araç hassas mıdır? Zırt pırt arıza çıkarır mı? Kronik problemi var mıdır? Artıları? Eksileri? Servisi çok mu pahalı? Servis yerine ustaya götürsek memnun kalır mıyız, araçtan anlar mı?

Bu tip soruların yanıtlarını içeren bir arkadaş çıkarsa çok büyük sevaba girer, malum az buz paralar değil, kolay da kazanılmıyor.

Şimdiden teşekkür ediyorum,

• Tam yerine geldin Hocam :) Benim de uzun yıllardır hayalini kurduğum, her ay 50,100 euro biriktirerek sonunda kredi de çekerek yaklaşık 3 ay önce aldığım araba.

Alır almaz start-stop sorunu ile karşılaştım. Çalışmıyor. Arada bir çalışıyor. Dün servise bıraktım birazdan arayacaklar. İnşallah çözmüşlerdir.

Sinek küçük mide bulandırır, baya baya pişmanlık olmaya başlamıştı. Bir de üstüne geçen gün sağ arka kapıyı biraz sürttüm, (geri dönüş kamerası yüzünden. Resmen dikkatimi dağıttı, alışkın değiliz böyle şeylere) Onu da rotüşla çözeceğim inşallah. Servise kalsa kapıyo komple boyayacaktı.

Uzatmayım, bir gıcık oldum, aksilikler geldi, pişmanlığa doğru gidiyordu Jeep seçimi.

Ama dün arabayı servise bırakınca sakin kafayla dolandım yakındaki diğer SUV'ları. Kesinlikle fiyat seviyesindeki en iyi araba. Volvo XC40 inceledim, onun kalite algısı çok iyi. Ama onun da fiyat çok yüksek.

Konuya gelecek olursak, sizi çok mutlu edecek bir araba.

1) Bir kere sıradan değil. Mesela VW marka sayısız SUV var irili ufaklı. Koreliler, Fransızlar. Daha az bulunan ve kendine özgü bir araba.

2) Sınıfına adını veren marka. Diğerleri gibi C sınıfı araçların platformunda yerden yükseltilmiş bir araba değil. Anadan doğma SUV.

3) Dış görünüş olarak çok çok iyi, iç mekan kalitesi zayıf denirdi. Mevcut makyajla iç mekan kalitesi de baya arttı. Start stop işine gıcık olup "değiştireceğim ne olursa olsun" deyip diğer arabalara baktım, yok. Bundan daha iyisi için üstüne ciddi miktarda para koymanız lazım.

4) Konforu, sessizliği, yol tutuşu çok iyi.

5) Performansı iyi. 1.4 TSI leondan geçtim, 0-100 ü 8,2 sn idi. Ona rağmen bu arabada hiç bir hantallık hissetmedim. Bunda da 9.2 saniye zaten. Ara hızlanmalar da çok iyi. Spor mod kullanmasanız bile. Sport mod'ta çok keyifli oluyor, o ayrı.

6) Yakıt işine canım sıkılıyordu. 10 lt yakıyordu ama akşam çok yoğun trafikte 10-15 km ortalama hızla. Ortalama hızın 25-30 u bulduğu sürüşlerle 6 lara iniyor. Ki bu sürüşlerde start-stop yok. Start-stop çalışsa daha da aşağı inecektir.

Eksi olarak; hayalet ekran diyebilirim. Olmamış bir. Bir çok bilgi var ama mesela ortalama hız bilgisi yok. Dün ikame araç olarak Renegade vermişlerdi servisten. Onların yarı dijital gösterge kalitesi bile daha iyi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa her zaman yardımcı olmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 5 Nisan 2023; 12:10:29 >

• Merhaba ,

Sınıfına adını veren araba...

gaz tepkisi performans viraj kasacagım yada aşırı yumusak eskı suvlar gibi pofidik bir surus arıyorsan bu araç olamz hatta yenı suvlar boyle degıl.

Start stop sorunu guncelleme ile cozuldu ben 1 kere yasadım baska olmadı.Klasık amerıkan hastalıgı trim sesi olabılıyor cok arabayı dınleyen biri deilseniz duymassınız bile .Yalıtım iyi,yol tutş sınıfının iyilerinden performans asla uzmez,yakıt sakin ortalaması 8 LT , Dikkat etmezsen 9-10 civarı sehir içi dışı ortalaması var.İç mekan kalitesi gayet guzel dışı zaten biliyorsunuz.Bagajı 2. cocukdan sonra zorlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.