sorular biraz fazla oldu ama bi durum daha var film izlerken sürekli 24hz yenilemeye manuel geçmek zorunda kalıyortum bunun ekstra bir ayarı varmı pc yada oynatıcı tarafında windows kendisi film algılayp 24hz düşemiyormu yıl olmuş 2025 :) |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (482. sayfa)

-
-
Samsung S95 serisindeki kaplamayı elinizle sökebiliyorsunuz bilginiz olsun. Panelin önüne mat film çekmişler sadece. Sökülüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Alt ekrana sorun oluyor mu söküldükten sonra acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence sorunlarınız. Windows kaynaklıdır diye düşünüyorum.
-
Hiçbir şey olmuyor hocam. İz bile bırakmıyor hatta kaliteli adhesive kullandıkları için. Yarı mat yarı parlak testini burada görebilirsiniz. Tabakayı ayırmak için ekranın sağ üstünden cımbızla çekmek yetiyor film köşeleri tam kaplamadığı için.
The Display Guyyoutube
Huge Upgrade - Glossy S95F QD OLED (Matte vs Glossy)https://www.youtube.com/watch?si=5shw9U-6nfqG02Ho&v=iEOyEBnWwuE&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Diğer modellerde az çok yansıma önleyici kullanılıyor hocam ama bunu çıkarsak geriye ayna gibi ekran kalır gündüz iyice eziyete dönebilir..Bu arada mat kaplama durumu öznel olsa da ben beğendim ileride Samsung umarım bu durumu daha da geliştirerek sürdürür..Ama tepe modellerde 2 ayrı seçenek sunulmalı Mat-glossy şeklinde..
O nasıl oluyor hocam mat kaplamanın altında parlak kaplamamı var?
Valla çözemedim hocam şimdide Windows’tan sonra sinyal gidiyor bu kısım yazılımsal ya driver ya Windows’tan onu çözerim ama normal çalışırken 4k 144hz de piksellenme ekran gidip gelme durumu kablo ekran kartı arasında gidip geliyorum birde 1-2 kez 5-6 saatlik kullanımdan sonra denk geldi tv ısınınca sapıtıyor diyeceğim oda imkansız gibi bişey daha kaliteli bi marka varmı paugge markasından onlara bakayım
Evet hocam. Mat film tabakasının altında S90 serisinde olduğu gibi parlak panel mevcut. Şu video bu konuyu daha net anlatmış.
BRIAN'S TECH THERAPY (WHISPERSTATUS74)youtube
Samsung S95F, S95D Peeled Matte Screen!https://www.youtube.com/watch?si=6XwcaFWZuHvHxJ-6&v=RxqEiUZdIwU&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Çok daha kaliteli kablolar var aklıma gelen kablolar varya epey pahalıdırlar.
Subra ,Viablue ve Audiquest Marka 8k kablolar
Benim kullanmış olduğum kablolar
2 Adet Belkin 8k kablo
S-Link 8k kablo
Sony ps5 pro ile gelen hdmı kablo
Philips hue sync box ile kutudan çıkan 8k ve 4k kablolar.
-
Hocam 15 binden fazla içerikli bi üyelikte pek bi sıkıntı olmadan kullanıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam 4k 144hz ciddi bir değer. Kullandığınız kablonun uzunluğu fazla ise 1metre üzeri ise sorunun sebebi buda olabilir.
kablo 1mt bide benim anlayamadığım kısım madem problem var nasıl sorunsuz şekilde saatlerce çalışabiliyor...yani problem olacaksa her durumda olması gerekli çok enterasan aklıma bişeyde gelmiyor pc ye format atıp deneyeceğim olmadı daha kaliteli bi kabloyla tekrar denerim
-
hocam format atıp farklı driverlarla deneyeceğim olmadı iyi bi kablo alıp ona bakacağım son çare
-
RNNN hocam paugge kötü bir kablo değildir. Sertifikalı kablolardır. Ben de kullanıyorum s90f de 1 metreliğini bilgisayarı bağlamadım ancak konsolda 4k 120hz de sorunsuz kullanıyorum. Orjinal olmadığını da düşünmüyorum kablonuzun. Paugge den sonra da sorun yaşıyorsanız muhtemelen sorun kablo kaynaklı değildir.
Aldığınız kablonun model numarasınj ya da linkini bi ayar mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 15 Ağustos 2025; 0:23:9 >
PAUGGE 7NA8K1PRO ULTRA SERTİFİKALI HDMI 2.1V KABLO
modeli bu hocam vatandan aldım sahte olmasın diye 4k 120hz de eski kartımda kablomdada sıkıntı yoktu 144hz de oldu problem başladığında mesela 60z alıyorum düzeliyor o yüzden ya kart ya kablo ya yazılım diye düşünüyorum pc yi formatladım kurdum 1 saat falan oldu henüz yapmadı o problemleri inşallah düzelmiştirde 10 bin kabloya vermek zorunda kalmam :) birde kabloda sıkıntı olsa saatlerce sorunsuz oyun oynadım o aralıktada yapardı diye düşünüyorum ekran kartıda sıfır alındı eski sorun olabilecek hiçbişey yok şuan
-
Yok hocam bu kablo ile 4k 144hz ala-ma-manız mümkün değil. Ben aynı kabloyu çalışma masamdaki samsung g7 4k 144hz monitörümde kullanıyorum. Yanısıra hdr ve vrr da aktif konumdayken veriyor bu çözünürlüğü ve yenileme hızını.
Kablodan yana sorun olduğunu düşünmüyorum.
bende kablo olduğunu düşünmüyorum ya kart ya driver sanırım başka türlü çünkü o kadar saat problemsiz oyun oynayamazdım tv dede bi problem olduğunu sanmıyorum tek huylandığım nokta uzun kullanım sonrası bunun denk gelmesi kart sıcaklıklarınıda kolluyorum problemsiz acaba diyorum tv mi dayanamayıp sapıtıyor oda olamaz bu formattan sonra anlarım sıkıntıyı herhalde bi kez daha formatladım şimdi gereksiz hiçbirşey kurmadım klavye yazılımı bile huylandırıyor beni :) konsolun gözüne gideyim tak çalıştır al eline oyna kapat bitsin :)
-
😂 doğru hocam konsol candır. Hele belli bi yaştan sonra insan uğraşmak istemiyor driverıyla ayarlarıyla aç oyna kapat 😁
valla hocam bende pek genç sayılmam :) ama insan bi kere pc nin özğürlüğüne alışınca konsola alışamıyor birde film vs tüm işleri pc den yapıyorum bluray vs o yüzden hepsini çözerim dedim tv yi bağlayıp ama bedava sıkıntı aldık kafamıza bide ekran kartlık olduk :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X