Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (247. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Poyraz29. Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
9.518
Cevap
225
Favori
463.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen üstat bekleyip görelim aceleye gerek yoktur.kullandığımız TV'lerin turşusumu çıktı.

• Rtings testlerinde Samsung QD-OLED'lerde refresh cycle'da sorunlar olduğu yazıyordu ama sanırım yeni firmware ile düzeldi. Panel refresh için Sony sitesinde QD-OLED'lerde kırmızı kırmızı yılda1 kere yapılması uyarısı var:

WARNING! Don't perform Panel refresh more than once a year as it may affect the panel's useable life.

https://www.sony.com/electronics/support/articles/00173467

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 30 Aralık 2023; 16:11:19 >
  • Sadece ilk aldığınızda kendiniz bir kez yapın hocam. Geri kalanını TV'ler kendileri yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler üstadlar.

@SAVIAR @Hicks

• mechanical01 M kullanıcısına yanıt

benimde 15 aralikta olumlu sonuclandi mesjai geldi ama kargoya verilmistir mesaji gelmedi sizde durum nedir

• Merhaba arkadaşlar, daha önce TV ekranı silinirken ekranın leke olduğunu söyleyenler olmuştu. Bugün bunu bizzat denemek için ekrana küçük bir parmak izi bırakarak temizlenip temizlenemediğine baktım.

Durum tam olarak şu, eğer siz ekranı gözlük bezi gibi yumuşak bir bezle silmeye kalkarsanız parmak izinin bıraktığı yağlı tabaka yayılıyor ve kremsileşip ekrandan tam olarak çıkmıyor, sanki leke kalmış gibi bir iz bırakıyor. Ancak siz bunun yerine yumuşak bir mikrofiber bez kullanırsanız ekranda en ufak ufak iz kalmıyor. Bununla ilgili görselleri aşağıya sizler için bırakıyorum.

Sakın ama sakın ekranı temizlemek için herhangi bir solüsyon kullanmayın. Yumuşak bir mikrofiber bezle, haftada bir ekranı hafifçe silmek yeterli olacaktır.

Parmak izi bıraktıktan sonra:

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)

Parmak izini kaliteli bir gözlük bezi ile sildikten sonra:

Yumuşak bir mikrofiber bezle sildikten sonra:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 31 Aralık 2023; 13:37:49 >

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Ben gidip direkt yüz havlusu ile sildim oldukça işe yaradı

Kaça aldınız hocam.

Ben de bir yakınım için 77 S90c bakmaya başladım. Aldığınız fiyatı referans alayım.

Bir de 77 inch olanlarda 1. nesil denk gelme riski olabilir mi ne dersiniz?

ALırken neye dikkat etmemi önerirsiniz?

• Ozleran kullanıcısına yanıt
    77S90C kesin ikinci nesil panelle geliyormuş çünkü geçen seneki modeller S95B 77 olarak üretilmemiş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birinci nesil QD OLED panellerde 77" boyutu üretilmedi diye hatırlıyorum.
    Geçen sene ki ilk Oled'lerde 77" sanırım yoktu. Bazı pazarlarda Lg W-OLED panel olarak satıldı ama Türkiye'ye hiç gelmedi diye biliyorum.

Samsung'un tüm Qled ve Oled televizyonlarını hiçbir solüsyonla temizlememek gerekiyor.

Malum yansıma önleyici mor renk bir katman var ve sıvıyla temas ettiğinde gökkuşağı efekti oluyor maalesef.

Yumuşak bir mikrofiber bez ve leke olan yerleri hohlamayla ayda bir kez ekran soğukken silinebilir.

• Ozleran kullanıcısına yanıt

Benim şansıma hem kredi kartında, hem de Vatan Bilgisayar'da kampanya vardı. Dolayısıyla sizi oldukça yanıltır hocam. Ancak ilk nesilden beri OLED kullanan biri olarak rahatlıkla düşünmeden gidip alın diyebilirim size. 77” lerde ilk nesil çıkma ihtimali de yok. SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 

Anapeak goremedim bi turlu tam olarak nerede

• Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt
    Örnek menü ekranları

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Fenool kullanıcısına yanıt

Bu sayfayi bulamiyorum

• Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt

Bu sayfa servis menüsünde hocam. Herhangi bir ekrandayken Mute-1-1-9-OK tuşlayın açılacaktır. Bunun için Samsung Remote uygulamasını da kullanabilirsiniz.

S95C 65” olanlarda ilk nesil ikinci nesil önemli midir ya da böyle bir durum var mıdır?

• zcanmor Z kullanıcısına yanıt

Bu durum sadece 90 serisi için geçerli.

• Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ki yeni nesil TV'lerimiz 4K, 144hz, full chroma (4:4:4), 10 bit görüntü çıkışını, Atmos ses desteği ile beraber verebiliyor. Ancak maalesef bu şekilde HDMI kabloların da sınırlarını zorlamış oluyoruz. Bu da ekranın gidip gelmesi veya seste kopmalar olması gibi sorunlara neden olabiliyor. Bu durumda da kesin tek çözüm fiber kablolar.

Araştırdığımda yurtdışından bu kabloları temin etmenin çok masraflı olduğunu gördüm. Bu nedenle daha öncesinde kablolarını kullandığım ve bir çok forumdaşımıza da canı gönülden tavsiye ettiğim Paugge firması ile görüştüğümde, bizler gibi kullanıcılar için yeni nesil fiber kablolarını tüketicilere sunduklarını öğrendim. Kendilerinden temin edeceğim fiber kablolar ile bir süre, bir kaç deneme gerçekleştireceğim. Akabininde kendi deneyimlerimi de sizlerle paylaşıyor olacağım.

Bende paugge ultra sertifikalı kabloları kullanıyorum. Gerçekten bu işte bir numara olduklarını söyleyebilirim. Bakalım fiber kabloları da vaat ettikleri hızlara ulaşabiliyor mu merakla bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.