Şimdi Ara

2022 Mayıs Celbi İçin Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, benim yerim önceden belli olmuştu. İzmir Merkez Komutanlığında askerliğimi yapacağım ve tecilimi bozdurduğum için ilk celp olan 13 Mayıs' ta yüksek ihtimalle giderim. Asıl soruma gelirsek ben oraya giderken yanımda neler getirmeliyim? İnternette bir çok bilgi mevcut ve bunların çoğu kalıplaşmış ancak güncel olarak askeriyede neler veriliyor, yakın zamanda askerlik yapan varsa bilgilendirirse sevinirim. Ayrıca askerlik için gerekli malzemeleri internet ortamından almak mı daha uyguna geliyor yoksa herhangi bir askerlik malzemesi satan mağazalardan mı?




  • Up

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nereden alıyorsan al fark etmez ben de gideceğim yanıma atlet don tıraş malzemesi dışında bir şey almayacağım


    bot tabanlığı diyorlar bir de onu da alırım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 22 Nisan 2022; 19:1:14 >
  • @B-2 Spirit valla hocam dediğiniz gibi 4 adet atlet, don, yeşil asker çorabı aldım birde traş malzemeleri vs. bunun dışında gecelik havlu vs getirmeyeceğim elbet oradan temin ederim. Zaten fazla bir şey getirmediğim için valiz değil el çantası ile gidicem orada diğer valizi verdiklerinde sıkıntı olmasın diye.

  • Berat YAŞAR B kullanıcısına yanıt

    bizde bilmiyoruz tam olarak neyle karşılaşacağımızı dediğin şeyleri al yeter bence

  • Berat YAŞAR B kullanıcısına yanıt

    bu telefon işini nasıl yapıcaz android getircek misiniz?

  • Sorularınızı cevaplıyorum tek tek. 26 ocakta terhis oldum bu arada üç ay önce bitirdim.

    Beyler orada size havlu, banyo havlusu tras köpüğü, sabun, şampuan gece yatmak için esofman, spor için esofman tarzı temel seyler veriliyor. 2 atlet 2 don ve 2 çorap veriliyor.

    Tavsiyem, en azından acemi birliği için sürekli kullan at yapacağınız iç çamaşırları alın çünkü acemide makinede değil genelde elinizde yikayacaksiniz. Bu birliğinize göre değişir tabii ki. O yorgunlukla camasirla uğraşmayın, acemilik bitene kadar kullan at yapın.

    Kaliteli bir jilet ve tras köpüğü götürün çünkü orada kantinden alacağınız da askeriyenin size vereceği de çok dandik oluyor. Yanınıza çok fazla eşya almayın. Kişisel bakım malzemeleri traş bıçağı şampuan tras köpüğü yeterli. Ilaç ağrı kesici götürmeyin hepsini sizden alıp çöpe atıyorlar çünkü. Ilaç ihtiyacınız olduğunda revir var orda onlar veriyor. Kıyafet yıkamak için file satın alın, bazen kantinde olmayabiliyor yada dağıtılmayabiliyor. Eşofman takımı götürün yanınızda. Ayakkabı götürmeyin spor ayakkabı zaten verecekler. Usta birliğinizde zaten kargoyla eşyalarınızı getirtirsiniz. Acemide ne kadar fazla eşyaniz olursa o kadar sıkıntı size.

    Telefon konusuna gelince, Android'i götürürseniz kapıda elinizden alırlar. Askerlik sonuna kadar da geri alamazsiniz. Bazı yerlerde sivil hat bile sıkıntı olabiliyor. Askercell mutlaka alın. Kendi hattınızı da cüzdanınıza koyun. Tuşlu telefon götürün. Duruma göre davranırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asedme A kullanıcısına yanıt

    Yeni kahverengi botlar her yerde veriliyor mu yoksa eski siyah botlar devam mı?

    Tabanlık yazmamışsınız ayrıca reçeteli ilaçları alıyorlar kapıda ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 29 Nisan 2022; 0:24:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yeşil bot o, yenilere veriyorlar. Tamamen birliğinle alakalı gene. Ben komandolarin olduğu hudut birliğindeydim mesela, arazi zor olduğundan sarı çöl botu kullanma iznimiz vardı. Büyük ihtimalle alırsınız yeni botlardan diye tahmin ediyorum.


    Tabanlık kantinde de olacak, rahat kaliteli iki tane falan alabilirsiniz, koktukca yada yirtildikca değiştirin mutlaka yoksa mantar yapıyor ki yaz ayında gideceksiniz. Tavsiyem, yeşil bot yerkne siyah yazlık bot dağıtılıyorsa ondan almaya çalışın çünkü yakar yazın.


    Reçeteli ilacın olduğunu beyan ettiysen sorun yok. Mutlaka ama evraklarınla birlikte götür o ilacı. Var mı başka sorunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asedme A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler jandarma çıktı malzeme yönünden ufak farklılıklar oluyordur askercell almayacağım çoğu giden sorun olmuyor yazmış kilit bazı yerlerde almiyorlar yazmışlar doğruluk payı var mı?

    Çarşı izinleri de mayıs ayında açılacak söylentisi var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 29 Nisan 2022; 0:35:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum benim görev yaptığım yer Suriye'ye sınırdı. O yüzden askercell şarttı çünkü çok ciddi güvenlik problemleri yaşanabiliyordu. Jandarma da olsan kilit bı karakolda falan olabilirsin. O yüzden en azından askercelli al cebine koy, ihtiyacın olmazsa almış olursun ne olacak? Orada eğer alma fırsatını olmazsa çok sıkıntı çeker uğraşırsın. Piyade komandoydum bu arada.

    Çarşı izni bizim birlikte normal zamanlarda bile yokmuş sinir hattı olduğu için. Ama sözleşmeli erler çarşı izni kullanıyordu öyle bir çifte standart vardı.

    Umarım çarşı izinleriniz açılır çünkü deşarj olmak için çok iyi geliyor. Hafta sonu boş boş geziyorsun yoksa birlik içinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi gidin yatın uyuyun sabah bakarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklımda deli sorular. Jandarma çıkıp iKM olarak çalıştığım görev yaptığım ceza evine asker olarak düşüyormuşum birde hahaha ne gülerim la.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gebeskeli -- 29 Nisan 2022; 1:21:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.