A33F01 muayene kağıdımda yazan bir kod. Boyum 1.83 ve kilom 85. Bu boya göre kilomun en fazla 80 olması gerekiyormuş. Askerliğe elverişlidir yazıyor fakat yedek subay olmaya engel midir değil midir net bir cevap bulamadım. Yemin törenlerine bakıyorum yedek subayların fiziği gayet iyi. Benim ki kötü değil boyuma göre ideal ama yine de kilo fazlalığı gözüküyor. Bu konuda bilgisi olan var mı ? |
A33F01 Kodu Boy/Kilo Endeksi - Yedek Subaylık

-
-
1.88 boy 58 kilo ile yedek subaylık çıkmıştı bana. Dert etmenize gerek yok. Askerliğe elverişli olduktan sonra er de çıkabilir yedek subaylık da.
Bizim bölüğü görseydiniz. 50-100 metre uygun adım yürüyünce sıranın ortası 1 metre açılırdı. Herkes boyuna göre adım atınca...
-
sadece komando olamazsın. yedek subaylıkla bir ilgisi yok.
-
Hocam vallahi sizin boyda uzunmuş ama kilonuz boyunuza göre az gibi benim boyum sizden küçük kalıyor kiloda sıkıntım var :D Neyse anlaşılan bu boy kilo olayını dert etmemem gerekiyor teşekkür ederim bu arada kaçıncı dönemdiniz ve bölümünüz neydi ? Bir gno
-
Komando olmak istiyoruma evet demiştim eğer evet demeseydim o kodda yazmazdı sanırım. Teşekkür ederim dediğiniz gibiyse içim rahatladı. Ya zaten ihtiyaç ve şans çıkıp çıkmaması ama sırf kilodan da kaybetmek istemezdim. Hayırlısı artık.
-
373. Dönem. Kocaeli Elektrik mühendisliği mezunuyum, gno 3.44.
-
Sizin zamanınızda sanırım yedek subay olabilmek daha kolaymış. Maalesef şimdi işsizlik ve fazla mezun sayılarından dolayı her birimizin yedek subay olabilme şansı azaldı. Hele ki Kasım ayında benim gibi başvuranlar için öyle. Ayrıca askerlik gerçekten bir engelmiş. İşe başvurularda öncelik askerlik yapanlarda. Ben İnşaat Mühendisiyim yeni mezun oldum 3.05 gno var.
-
3 sene öncesi de şans faktörü fazlaydı. Benim şansım Türkiye'de sadece 5 üniversitede olan bir bölümden mezun olmak. Ne not ortalaması, ne yaş, ne yüksek lisans, ne boy kilo etkili. Mezun olunan bölüme olan ihtiyaç ve şansa bağlı. Bizim bölükte 16 inşaat, 13 makine, 10 elektrik mezunu vardı, totalde 98 kişiydik. Geri kalan bölümlerin mezun sayısı tek haneliydi. Hayırlısı.
Askerden dönünce de tecrübe arıyorlar :(
-
İnşaat ve Makine bölümlerinin sayıları yine iyi durumda o konuda şanslıyız tabii ama bizim gibi de çok başvuran var. Evet tecrübe arıyorlar ilk işi tanıdık sayesinde girmemiz gerekiyor belli ki. Ya da şartlar ne olursa olsun girmek lazım. Yine de askerliği 6 ay ya da yedek subaylık bir şekilde aradan çıkarmayı çok istiyorum.
-
- 23 tugay komando oldum :) bu kod ile.
-
Hayırlı olsun kardeşim. Bende ekleme yapayım bizden sonrakilerin aklında soru işareti olmaması adına. A33F01 kod ile Yedek Subay seçildim. Tekrar yazayım boy 1.83 ve kilo 86. Daha az olsaydı A32F01 kodu olurdu. Bu durumdakilerde Yedek Subay olabilir. Konu netleşti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X