Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (213. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.386
Cevap
154
Favori
310.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servis, bizim araçlarda 0-16w mı yoksa 0-20w yağ mı kullanıyor bilgisi olan var mı? Aracı alırken petrol ofisinin yağı maxima ile sponsorluk yaptıklarını söylemişlerdi. Bu yağın kalitesi nedir hiç bilmiyorum. Yetkili servislerin koydukları yağa da inancım kalmadı. Şu sıralar toyota corollanın 1.5 motoruna 0-16w yağ koyulması gerekirken servislerin 5-30 yağ koydukları, motorun bu yüzden yatak sardığıyla ilgili epey şikayet ettiklerini okuyorum. Toyota gibi servis memnuniyeti yüksek bir firmanın böyle bir şey yapması çok şaşırtıcı. Aynı şeyi fordda da duymuştum. Eski aracım megane 4 e hep kendim yağ alıp gidiyorum. Kia yetkili servisleri bu konuda nasıl hiç bir bilgim yok maalesef.. Yağı kendimiz alsak gitsek mobil 1 mesela nasıl karşılanır bilmiyorum..

• melangee M kullanıcısına yanıt

Hocam bende de Ankaradayım ve 2023 prestige var 11bin km de kaç km de bakıma girmek gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    15bin diyordu servis. Ancak sizin seneden dolayı çoktan gitmiş olmanız lazımdı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gladiator947 kullanıcısına yanıt

Aracı ekim 2024 de aldım kapalı otoparkta kullanılmamış eylül 2023 de bakıma girmiş en kötü 1 yıl yani eylül 2025 de sokmam gerekecek o zaman.. bu arada sıfır aracın hava filtreleri polen filtresini de sahibi almış bana verdi pırıl pırıl duruyor :))

Evet ama Eylülden anca 15bin olursa bakıma götürün Eylülü beklemeyin. Bir de yağı kontrol edin 1.5 sene geçmiş . Filtreler iyi yatırım olmuş ☺️

15 bin km ya da 1 yıl hangisi erken dolarsa

Sanırım bakıma 30 gün veya 1000 km kalınca, her kontak açıldığında da ekranda uyarı veriyor araç…

• free men F kullanıcısına yanıt
    Ben daha bakıma giremedim ama normalde uyarı veriyor evet.

Araçlara sene veya km olarak beyine giriliyor. Ama kontrol etmekte fayda var bakım beklerken yağınız bitebilir veya balata bitebilir. uyarı verir genede ama bazı kullanıcılar ilgilenmiyor :) bakım yapılınca obd den bağlanıp tekrar bakım için gün ayarı yapıyorlar veya sıfırlanıp aynı iekilde devam ediyor.

• one man one engine kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi bakımda yağ konusu sadece Kia ile sınırlı değil. Örneğin Clio 5 forum sayfasında da özellikle 1.33 motor cliolara (şu an o motor yok) yetkili servislerin yanlış yağ koyduğu çok tartışıldı. Rn710-Rn720. Benim Clio aracım 1.0 idi. Zaten yılda 7000 km yaptığı için önemsemedim. Servis ne koyduysa o.

ancak Kia da söyle bir durum yaşadım. Babamda 1.0 picanto var. İlk bakımdan sonra özellikle gaza yüklenildiğinde sanki patlak egzoz sesi gibi motordan bir homurdama gelmeye başladı. Kia daki usta fabrikasyon yağ ile servisteki yağın aynı olmadığını, bu sesin de bundan kaynaklandığını söyledi. Tüm picantolarda oluyor dedi. Ne derece doğrudur bilemiyorum. Ancak spo bakımlarından sonra böyle bir durum yaşamadım. Belki spo için kullanılan yağ daha uygundur…

• one man one engine kullanıcısına yanıt

Bu arada benzinli araçlara 0W20 yağ konuyormuş…

• Kullanma klavuzunda 0-20 olarak yazılıyor. 5-30 da yazılmış ama sormak lazım servis ne diyor

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU
  • arkadaşlar selamlar 1.6 cool plus aracımı 5 aydır kullanıyorum, memnunum. ancak son günlerde klima kaynaklı koku durumundan muzdaripim. aslında aracı ilk aldığımdan beri yapıyor ama sıcaklar artınca mecburen daha fazla maruz kalıyoruz. klimayı açıyorum, yolda giderken devir sıfırlanınca koku geliyor. arabayı kapatmadan iki dakika önce klimayı kapatıp fanda tutunca koku geliyor, klima açıkken motoru kapatırsam tekrar açınca koku geliyor. önceki arabamda sadece son durumda koku geliyordu, klimayı önden kapatınca problem yoktu. bunun çözümü nedir, sportage da normal bir durum mu?

• Herkese selamlar, 2. El olarak 2022 2023 model kia sportage bakıyorum.
    Bu son kasalarda dct şanzıman da güncelleme yapıldı mı? Sanırım bir önceki kasa da kuru tip iken şu anda yağlı olarak geliştirilmiş.

Aracı çok beğeniyorum ama dct den yana sorun yaşar mıyım?

Veya başka kronik sorunu sıkıntısı var mıdır?

Neelere dikkat etmeliyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler

Sanıyorum sıcak bölgelerde 5-30, daha soğuk yerlerde 0-20 konuluyor...

• magdur90 M kullanıcısına yanıt

Bendede aynı sorun var ve öndeki aracın egzos kokusu hep içerde yönü mu hatali hava çekisin bilmiyorum

• vampirelf kullanıcısına yanıt

benim dediğim rutubet kokusu, egzoz kokusu almadım hocam o başka bir durum olabilir

• ghostiki kullanıcısına yanıt

Aleykümselam. KIA ve Hyundai grubu hala kuru tip dct kullanıyor. Sistemin çalışma mantığı gereği eninde sonunda bazı parçaların değişmesi gerekecektir. Bu bir arıza ya da kronik sorun değil. Ancak bu değişimin süresi sizin kullanım şekliniz, yaşadığınız şehir, trafik durumu vb. şartlara göre kısalabilir veya uzayabilir. Aynı şekilde yukarıda yazdığım şartlara bağlı olarak "partikül filtresi dolu" uyarısı alabilirsiniz. Çok kısa sürede bu uyarıyı alan olduğu gibi benim gibi 15 bin km dir hiç partikül uyarısı almayanlar da var.

Piyasadaki birkaç araç hariç alacağınız pek çok c-suv kuru tip çift kavrama şanzıman kullanıyor ve bu tür sorunlara ya da başkalarına gebe. Çok beğendiyseniz alın. Sportage sınıfının iyi araçlarından biri..

• magdur90 M kullanıcısına yanıt

Aleykümselam. Polen filtresini kontrol ettiniz mi? Nemlenmiş ya da kirlenmiş olabilir

ne kadar uzakta iken çıkmaya kalkıyorsun, her sene bir kaç aylığına ingiltere'ye çocukları ziyarete gittiğimde gözlemlerime istinaden belirtiyorum; ara sokaktan ana yola çıkarken ya da ana yolda solda beklerken sağa sapışlarda gelen araçlar tahmini 100-150 mt. den daha yakınsa çıkmaya kalktığında selektör ile uyarılıyorsun (o araç gelene kadar tr de bir kaç araba yola fırlardı) donanımlı aracın varsa zaten ekranda çıkma diye uyarılıyorsun.

bir de döner kavşaklarda kavşak içi dolu iken kesinlikle girmene izin vermiyorlar korna ve sesli olarak yedi sülalene hürmetlerini sunuyorlar...

• 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.