Şimdi Ara

2022 Asgari Ücret 4250 TL Olarak Açıklandı ( Ana Konu ) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
422
Cevap
1
Favori
23.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5004 TL ye kadar olan ücretten kalkıyor.

Diğer türlü 5005 alan adama toplam %15 ile vergi kesilir ise 5004 TL alandan daha az net maaş alır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk zammı şubat ayında alacağını düşünrsek
    Şubata kadar o zam %500 erir.

• EjderLefLef kullanıcısına yanıt

parası çok olan olanın masrafıda çok olur.amaç bağcıyı dövmekse diyebilir tabiki

gidip en lüks yerlerden alışveriş yapılır,en lüks arabalara binilirse ne kadar kazanırsan kazan yine göz doymaz

• Vergi işi sadece asgari ücretli diye sınırlar iseler misal 5005 TL brüt alan birinden normal vergi alır iseler çok büyük infal olur.

• Jomily korkudan beni engellemiş. allahin arabı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayfon %50 zam yapmış, yok öyle 3 maaşa ayfon13 :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • perSNN kullanıcısına yanıt

hoca onlar işverene yükü tabii de yanlız ortada şu kurnazlık uyanıklık var . damga ve gelir vergisini kaldırdılar ok de ,, daha önce maaşın üstüne çoluk çocuk ve eşe göre agi yardımı ekstra veriliyordu . hükümet uyanıklık yaptı şu şekilde , iyi zam verdik algısı yarattı . artık büyük ihtimalle ki söyleyeceklerini söylediler , agi diye birşey yok kalmadı asgarilide . 3 çocuğun da olsa eşin çalışsın çalışmasın 4250 alacaksın . yani bana göre arttırdıkları maaş 3700 civarına geliyor .. çoğu insan eski maaş üstüne bir de agi yardımı alıyordu .. benim anladığım bu . yani bir yerde verirken diğer yerden aldılar iyi zam yaptık diye de algı yarattılar millete .

benim esas sinirlendiğim şuydu 4250 verdiler ve bunun da üstüne 200 tl den 400 tl ye kadar agi de verecekler zannettim ki o şartlarla bir memur maaşını rahat yakalar ve geçerdi . düşünsene adam 4250 maaş alıyor 2 çocuklu eşi çalışmıyor 4600 4700 e gelecekti maaşı . ama dediğim gibi uyanıklık yapmışlar artık asgari geçim indirimi yok . kaldırıldı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 18 Aralık 2021; 22:47:52 >

• haybora kullanıcısına yanıt

başta kızdığım bir şeye vardı 4250 üstüne bir de agi verecekler gibisinden yarattıkları algıyla , e o zaman defolup gidelim niye memurluk yapacaz gibisinden alaya aldık . sendika desen bir halta yaramaz yaptıkları tek katkı , promosyon aha 2 ayda bir , bir kolonya şişesi dezenfektan senede bir de takvim . görüyoruz da konuşuyoruz . eğer ocakta % 16 nın üstünde zam yapmazlarsa refah payı da martavalı ile % 20 ye çıkmazsa memur gine ezilir bir bir istifa dilekçelerini verirler sendikadan , bunlar boşuna mı alıyorlar aidatları ya , ayda 100 küsür tl ye toplu sözleşme ikramiyesinden başka bişeye yaramayacaklarsa . zam zaten asgari şartlar için verilmesi gerekiyor ... çok da detay vermek istemiyorum genel durum bazı mutemetlerin önüne merdiven altı sendikadan malum baskın sendikaya geçmek için dilekçe verenler oluyor hala . sırf bir ayda 100 küsür tl t.s ikramiyesi fazla alalım diye . sırf bu rakama al gülüm ver gülüm diye kalmaya devam ediyorlar hakları aranmadığı halde . yoksa a sendikasına da üye olsan b ye de olsan tek farkı yok . % 5 % 6 rakamları makul kabul edilebilir geliyorsa ne diyim daha .

işallah şu ocakta % 20 seviyesine gelir yoksa memurun işi zor adil değil yani , zaten vergi dilimine girecekler çoğu , şuan asgari ücrete gelen zamdan sonra memura olan tek katkısı 130 tl fazlalık , bekarlar için agi yani .. ya ülkede haftada 3 4 kere marketlerde etiket değişiyor memurlara % 20 zam verilse bile yeterli değil peynirdi zeytiniydi bir 5 litre ayçiçek yağı 140 tl olmuş ya . gelde yaşa . benzin oldu 11 tl yani birikmiş parası olan dolara yatırıp telafi ediyor fakat parası hiç olmayan ne yapsın yada kıt kanaat 4300 seviyesinde maaşı olan memur . inan 7 senelik memur arkadaşım 4300 bile almıyor 3 tane çocuğu var ya . kurumdan kuruma değişiyor tabii de yani en alt seviye bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 18 Aralık 2021; 23:25:59 >

• Köy pazarından 1,25 liraya aldığımız yumurta bugün 1,40 olmuş.

Ocak, şubat derken 4250 lira erir gider.

• Nasıl ama, daha şimdiden güzel eridi değil mi 4253₺???

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

şubatta o maaşı alana kadar 1.5 ay var, sağlam ocak zamları da yolda. o zamana kadar bakalım ne olacak  

• Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Hülooğğğ effect is about to disappear within 1.5 months

• Aciklandiginda 280 $ olan ucret an itibari ile 239 $.

Ocak-Subat aylarinda ust uste gelmesi beklenen gida zamlari ile bu paranin alim gucu Araliktaki 2800 TL kadar olacaktir.

Neyse Allah milletin sonunu hayir etsin.  

• Yeni görüyorum bu haberi moralim bozuluyor diye pek takip etmiyorum haberleride agi kalkmış diyorlar ister asgari ücretli ol ister olma hiç yokmuş artık allah cezasını versin böyle işin zaten zamlarla eridi 4250 birde agiyide kesmişler daha kötü ne olucak bu ülkede geçinmek çok inanılmaz zorlaşıyor evlenmeyip tek yaşasan bile çok zor bugün berbere gittim saç sakal 50 tl aldılar ya 50 tlnin aşağısı bozuk 1 tl gibi oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

1.5 aya gerek kalmadı, 10 günde yok oldu   

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.