Şimdi Ara

2021 tayfaya yardımcı olmaya çalışacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
6
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar biraz kendi lise serüvenimden bahsedip size neden yardımcı olabileceğimi anlatayım. 9.sınıfta o lise ortamının verdiği rahatlık arkadaşlık ortamı falan derken (özel bir kolejdeydim) okul sonuncusu falan olma derslerden bihaber olma halim vardı. Bu duruma ailem el koydu tabi ve yaşadığım şehirdeki fen lisesine geçiş yaptım 10. Sınıfa da başlayınca 9un verdiği rehavet havası pek izin vermedi bundan dolayı 2.döneme yakın bir etüte kaydoldum orda 2 aylık bir matemayik ve fizik çalışmam oldu güzel geldikleri için. Kısa süreliydi fakat bana çok şey katan bir dönemdi. Neyse o gazla 10.sınıfın yazı çalışırım diye düşünüp esen 9.sınıf fizik konu anlatımı kitabı almıştım yazın sadece onu bitirdim ve pek çalışma stilim verimsiz oldugu için pek bir şey katmadı. Neyse 11 geldi artık bir sınav stresi falan ciddiyet başladı hafiften hedef koymalar falan. İlk dönem gayet güzel geçti hatta matematik ve fizikten kendi kendime çalışmaya başlayıp okuldan ileride gidiyordum gel gör ki 15 tatilde spor yaparken sakatlandım. İkinci dönem tek bir ders alışkanlıgım oldu açıkçası pazar günleri sabah kütüphaneye gider bir konu bitirirdim böyle böyle devam etti. Çok uzamasın gerisini farklı bir mesajda yazayım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 11in yazı ise o çalışmamanın verdiği rahatsızlıkla bir program hazırladım detayına pek girmeyecegim ama fonksiyon lti ve tyt biyoloji çalıştım sadece (biyolojim pek iyi degildi). Ha bi de düzenli paragraf ve apotemi tyt mat sb çözüyordum. Neyse okul açıldı ilk tyt denemem 95 ve 98di nasıl derseniz iki deneme de mat fulldü. Sene içindede matematikte integral ve logaritma kalmıştı onlara ve biyolojiye agırlık verip kendim 1 1.5 ay civarında bitirdim okulla birlikte de 12 fizik kimyayı götürdüğüm için konular bitmiş oldu ama bunu o zaman öyle düşünmüştüm tabii ki çok eksigim vardı neyse ikinci dönem agırlık verme düşüncesiyle başladım iyi de başladım ancak tempo tutturmuşken pandemi olayları oldu 2 3 hafta hiçbir şey yapamadım açıkçası kütüphaneye alışmıştım sonra böyle olmaz diyip belli kanallardan ayt konu videoları izlemeye başladım (esş eba fizik eba kimya bekir avşar biyoloji) ve ders kitabı okudum süreç böyle geçti tyt deneme sıklıgım haftada 1ken ayt haftada veya 2 haftada 1di etütler açılıncaya kadar bunun haricinde arada alan denemesi çözüyordum. Neyse etütler açıldı deneme temposu tutmaya başladım 3 4 deneme üst üste falan netlerim de güzeldi yani. Sonra msü girdim ve denemelerin çok farklı oldugunu gördüm bundan dolayı deneme çözmeme kararı aldım son iki hafta son çarşambe ve petşembe günü paslanacam korkusuyla 2 deneme çözdüm ve sınava girdim sonuç ne derseniz bir aksilik olmazsa ayt 80 tyt 103.75

• Bunu neden anlatıyorsun derseniz her şey düzen degil aytyi fulleyen tyt 100 üstü yapanları robot görenler var. Kendinizi tanırsanız az ve öz bir çalışmayla en üst potansiyelinize ulaşabilirsiniz tabi benim en üstüm bu degildi sınav anından dolayı ama iyi diye düşünüyorum

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam 2021de sınava gireceğim de 11.sınıf konularında eksiklerim var sizce ne yapmam gerek geri kalan yaz sürecinde şuana kadar pek bir şey yapmadım sadece paragraf çözüyordum bazen o kadar ayrıca şunu da belirteyim geometrim kötü biraz onu geliştirmem gerek hedef ilk 20k falan ne önerebilirsiniz ?
  • Hiç tyt denemesi çözdün mü çözdüysen hangi netleri yaptın mümkünse yayını da söyler misib

• Netlerden bagımsız olarak da şunu diyeyim geometride en temel nokta üçgenler onla alakalı 1 orta bir zor kaynak çözersen yeterli olur diye düşünüyorum ama çözerken dikkat etmen gereken şeyler var soru çözüm videosu falan izleme kendin ugraş her soruya deger ver sınavda çıkacakmışçasına. 11. Sınıf konularını ise mekanikten başla önce ona agırlık ver kaynak önerisi dersen çap fasikülleri gayet güzel olur ama onda da geometri gibi soru çözüm falan bakma yok kendin ugraş çözmesen de olur ama her başlamadan derse o sorulara dön. Kimya adına modern atom çalışıp tyt ve aytden bir konu bitirmiş olursun ve gazları halletmeye bak bu ikisi önemli temel konular

• 11.Sınıf matematik hariç boş
    TYT- 55 , 60 net
    şu an sadece tyt çalışıyorum hocam önerin var mıdır benim için?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki arkadaşa dedigim şekilde fizigin mekanik kısmını güzel bi şekilde halletmen çok rahatlatır seni. Paragrafa düzenli başlaman lazım. Biyoloji tyt den başlayıp ilerle. Matematik adına tyt kısmında sıkıntın var mı?

hocam matematikde 15-20 doğru yapabiliyorum daha önce hiç çalışmamıştım tyt matematik şu an internetten video izliyorum ve üzerine tyt karekök çözüyorum bittiğinde 345 çözüp oradan yol alırım diye düşünüyorum artık o srıada kaç net yaptığıma göre bakarım yoluma fen çalışması için önerin var mıdır özellikle tyt de hepsini aynı anda mı yapalım o benim aklımı karıştırıyor biraz açıkcası hocam
  • Bro tyt matrmatik afına 2 kaynak çözmene gerek yok ve video izlemeni tavsiye etmem soru ezberletirler sana kalıcı olmaz süre tutup bir test çözmeye çalış her sabah tyt matematikte pratiklik önemli. Tyt fen adına biyoloji kesin başla kimya ayt ilerleyince bir şeyler ögreneceksin onun acelesi yok fizik ise zaten tytde spesifik olarak dalga optik var ayt ile baglı olmayan mekanik hallet önce sen onları fizikte sona bırakmanı tavsiye ederim biraz bilgi agırlıklı konular

• Geometri adına da sorununun oldugunu düşünüyorum bence geometriyi hobi olarak gör bir kahveni yapıp sessiz bir ortamda düş üstüne geliştir kendini çok soru çözmene gerek yok

• Ha tabi ilk zamanlar yavaş olacak sıkıntılı olacak boş soruların çok olacak her bir soruya 5dk ver ilk aşamada olmadıysa geç. Bir sonraki geometri çalışmanın başında o sorulara tekrardan bak üst üste 15 20 dk bakmak saçma bakış açın degişmez

o zaman karekök bittiğinde net durumuma bakarım ona göre yol haritasını çizerim geometri problemli biraz aslında kötü değilim ama denemelerde çok net çıkaramıyorum şu an sadece fende kimya gidiyordum sanırım fiziği dediğin gibi yapıp biyolojiyi de eklerim yanlarına hepsini birlikte götürürüm dil bilgisi kötü ama paragraf okuduğum kitaplardan iyi biraz 0 dil bilgisi çözerek 28 29 yapabiliyorum konular bittiğinde iyi bir yere gelebilirim umarım
  • Sana tavsiyemtyt fen derslerine gerektiginden fazla degeri verme biyolojiden başla inan ayt konularını ögrenince onları çok daha rahat yapacaksın

• Hocam merhabalar. Aytyi fullemişsiniz ve lti de çalıştığınız için sorabilirim diye düşündüm. 12. Sınıf fen ve özellikle matematik konularının zorluğu 11'e göre ne kadar zor? 11i mükemmel olmasa da güzel bir şekilde hallettiğimi düşünüyorum. Tyt olarak ortalamanın biraz üstünde seyrediyorum. Ama lti gözümü korkutmuyor da değil. Cevabınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mramelex kullanıcısına yanıt
    Lti çalışmadan güzel bir fonksiyon alt yapısı gerek özellikle karekök ayt sb çözmüştüm bayağı faydalı olmuştu. Zorluk kısmına gelirsek göreceli bir kavram ama çözmesi en keyifli konular bunlardır ayrıyetten bunları ögrenince bir matematik bakış açısı da kazanmış olursun fonksiyon parabol sorularına bakış açın degişir. O yüzden tyt matematik adına eksigin yoksa fonksiyon güveniyosan erken başlamanı öneririm. Zorluk kıyaslaması olarak da ders ders incelersek fizik bence eleyici soru sorulma ihtimali çembersel hareket kısmında agır basıyor ama konu olarak manyetizma derim. Tabi ösym her konudan zorlayabilir ama gördüğüm bu manyetizmadan hiç zorlamıyorlar neredeyse ama sen zorlayacaklarmış gibi çalış her konuya. Kimya açıkçası 11 ve 12 aeviye olarak çok farklı degil. Biyolojide ise bence eşit seviyede o sistemler başlı başına bir konu ama genden proteine ve bitki dengeliyor

• Mramelex kullanıcısına yanıt
    Şunu da ekleyeyim emin ol lti zor bir efsane söylemdir. Bu sene o konuların çıkarılmasına kimse söylemese de üzülme sebepleri çalışanın garanti yapmasıydı. Sınav anında ters sorular daha çok diger konularda geliyor diye düşünüyorum tabi bunlar benim gözlemim açıkçası ayt çalışırken ben öyle bir sınava hazırlandım ki her konunun dip noktasını soracaklar gibi ve bu biyolojide işime yaradı sadece. Sen de her konuya her detaya çalış. Bu sene de gördük ki bazen ösym şaşırtabiliyor sorulup sorulmayan konular hakkında

• tytde sure problemini çözmek için ne yaptınız? Tyt matta (345 + bilgi sarmal)9.sınıf kısımları + bilgisarmal problemler bitmek uzere ama 1 saatten fazla suruyor denemelerde tyt mat.Acaba duzenli şekilde bölüm denemesi mi çözmem gerek?
  • Arkadaşlar herkese tavsiyem bu ocagı görmeden bir ayt dersini bitirin derim özellikle matematik için bunu tavsiye ederim. Sınav senesi matematik veya fen derslerinden biri kötü olanlar digerine asılıp hallediyor ancak ikisi de kötüyse büyük sıkıntılar çekebilirsiniz. Her rehberlik hocasının dedigi gibi ilk dönem tyt çalışayım da 2.dönem hallederim kafasına girmeyin ayt başlayın mutlaka neden bunu söylüyorum şu örnekle açıklayayım: ara sınıfta diyelim 11de gördüğünüz bir konu 12 konularını gördükten sonra bir tık daha kolaymış gibi gelir sebebi de o bilim dalına farklı bir açıdan konudan bakmanızdır sistemlerde ustalaşmadan bitkiye geçemem algısı olmasın her şey birbirine baglı özellikle fen derslerinde sen yeri gelecek bitkide gördüğün bir bilgiyi (bitkiye spesifik olmayan bir bilgiden bahsediyorum) tytde kullanacaksın o yüzden ayrı ayrı bakmayın şu tyt ve ayt konularına bir çıkmış soru vardı onu paylaşacağım birazdan bir bakış açısı olarak görün.

• vaegir kralı yarogleg kullanıcısına yanıt
    Evet hocam süre sorununa kesinlikle alan denemeleri iyi geliyor ancak arada bir genel deneme çözerek o yorgunluk haliyle nasıl geldiğini de analiz etmeniz faydalı olacaktır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.