2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada] (225. sayfa)
1 Mobil
-
-
Servis 5-30 yağ kullanıyormuş. Direkt bizim araca uygun mu bilgi alamadım. Her kaynakta 1.5 Dizel için 0-20 yağ önerilmiş. Niye ısrarla 5-30 koyuyorlar anlamadım. Şu yağı alıp kendim götüreceğim, daha önce kullanıp yorum yapabilecek var mıdır?
www.generalopel.com
Motor Yağı Gm 0W20 5 Litre 95528694https://www.generalopel.com/urun/motor-yagi-gm-0w20-5-litre-95528694?srsltid=AfmBOook8s8sOOwIBn2APpWY2iG4wtatzx7yLjIRmVl8lhvhBmZH0SSD
1.5 dizel için başka öneriniz varsa onu da alabilirim, yağ gibi hayati bir şeyde ucuz olmasını aramıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Geçmişte bir alman forumunda okumuştum. ,yanlış hatırlamıyorsam 2.0 cdti 174hp olan ve 1.5 dizel ile birlikte makyajlı kasada kullanılan motora 5-30 dan 0-20 güncelleme yapmış Opel , nedeni de turbo hasarı diye yine aklımda kalmış , bulayım desem bulamam
1.5 dizel de 2.0’ın bir silindir eksik hali olduğundan temel de aynı motor , şanzıman da aynı
Mesela makyajdan önce 2.0 dizel 210hp 8 ileriyken, 1.6 dizel 6 ileriydi
Yani 2.0 için okuduğum 0-20 ye güncelleme 1.5 için de kesin geçerlidir ki bunu kullanma kitapçığına yazmışlar
Yani buna bilgisi dahilinde cevap verebilecek ne yetkili ne özel servis olduğunu düşünmüyorum
Düşünsenize bir servistesiniz ve usta bu motora üretici artık 0-20 öneriyor buna geçiyoruz falan diyor
Hayal gibi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
1.5D motorun yağı kesin olarak 0w20. Servisler bilmediklerinden ya da ucuza kaçmak için 5w30 kullanıyorlar. Bu arada yetkili servislerin yanlış yağ kullanması çok sık görebileceğiniz bir olay, o kadar güvenmeyin.
_____________________________ -
B kasa Innovation donanım 1.6 dizel manuel hakkında bilgi sahibi olan var mı? Düşük km alınıp yıllarca rahat binilir mi?
_____________________________ DH FOSİL GRUBU:2001-2005 ÜYELERİ
2006 Renault Megane II Sedan Expression dCi 100 (mazide kaldı) // 2013 Opel Insignia Sedan Cosmo 1.6 SIDI
-
O araç sanırım Türkiye pazarı için değildi
Çok az manuel var zaten Türkiye de
Kombinasyonu da değişikti yanlış hatırlamıyorsam
Örneğin benim bir önceki 1.6 dizel insignia normal ekran + koltuk ısıtma varken
Innovation donanım da yarı hayalet ekran vardı ama koltuk ısıtma yoktu gibi kalmış aklımda
Bu tarz donanımlar sorun edilmeyecekse ve araç temizse taş gibi araba
Basit bir kaç kronik sorunu vardı turbo hortumu , gaz pedalı gibi o kadar
Evet Astra 1.2T 145 ile birlikte İtalya için üretilenler Türkiye'ye yönlendirilmişti. A2 Cosmo 1.6T manueli yeni sattım, B kasa bakıyorum şimdi.
_____________________________ DH FOSİL GRUBU:2001-2005 ÜYELERİ
2006 Renault Megane II Sedan Expression dCi 100 (mazide kaldı) // 2013 Opel Insignia Sedan Cosmo 1.6 SIDI
-
merhabalar. araca hayalet ekran taktıran var mı? istanbulda yapanlar var, karadeniz tarafında bilen var mıdır? ek paketleri de yavaştan taktırmak istiyorum.
Bence onunla uğraşmaktansa üst paket almak daha uyguna gelir.
En dolu olanda da hayalet ekran yok diye biliyorum.
-
Makyajlida orta pakette dahi var. Makyajsız B kasada bazı Exclusivelerde gördüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
En dolu da dahil yarı hayalet
Analog da var ki bu benim çok hoşuma gidiyor
Şu an kullandığım superb den çok daha iyiydi insignianın ekranı
Hayalet ekrandan kastınız nedir ? bende ultimate donanım var prestij paket vsvs , bende yok. olana da hiç denk gelmedim. Ben de karıştırıyor olabilirim ama bahsettiğiniz şey cama hız yol bilgisi vs yansıtma olayı değil mi? Makyajsız 2018 exclusive de olması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lesperanz -- 1 Ağustos 2025; 8:59:7 >_____________________________ -
Sizin dediğiniz head-up display, o exclusive paketlerde var dediğiniz gibi. Hayalet ekran sizde de olması lazım, yarı hayalet de diyorlar sağında solunda analog göstergeler de olduğu için. Elegance ve Ultimate pakette var makyajlıda.
Superb'de daha çok özelleştirme var ve tam boy hayalet ekran var, bence daha iyi. Insignia'da yansıma olayı daha kontrol altında o iyi bence.
Valla özelleştirme dediğiniz bütün menüye baktım
bir kere aracın km si sol sütuna koyulunca motor suyu sıcaklığı gidiyor , onu koyarsan km görünmüyor ( açıp kapamada görünüyor )
diğer tarafta tüketimi 3 e ayırmış , başlangıçtan itibaren , yakıt aldıktan sonra bu ikisi ok
üçüncü ise uzun süreli , fakat onu da 9999 da ( bu normal ) veya 100 saat dolunca sıfırlıyor
yani 3-5 bin km üzerinde uzun dönem tüketimi alamıyorsun , insignia da bu 9999 a kadar saat tutmadan gidiyordu
yani kısacası superb de ekrana şunları yerleştirebilirsin
sol taraf motor suyu ve yağ sıcaklığı etrafı devir saati , sağ sütun uzun dönem tüketim etrafı hız ibresi , orta da da hız olsun , sağ alt yakıt
bitti bu kadar
insignia ya dönelim
sağ alt da araç km sabit
sol sütun devir iç tarafa yağ sıcaklığı koyulabilir
sağ sütun motor suyu sıcaklığı + yakıt ( ikisi de ibreli ) iç tarafa akü voltajı koyulabilir
orta sütun hız olur ortasına sabit bir veri koyulabilir , aşağı doğru da tek hareketle lastik basıncına kadar tüm verileri görebilirsin
insignia nın yarı hayalet ekranı aslında hem çok basit hem de aynı anda tüm verilere ulaşmak çok basit
bu konuda insignia nın anlaşılabilirliğine basitliğine yaklaşacak araba çok az
hele 508 evlere şenlik menüler
Bilgi için teşekkür ederim. Hayalet ekran olarak karıştırıyormuşum. Bu 2. insignia aracım, öncesi 2017 gs enjoydu. Ekrana alışmam birkaç gün sürdü malum en boştan en doluya geçince bünye hemen kabul etmiyor . Opelin gerçekten güzel yaptığı işlerden biri de bu ekran.
-
İzolasyon düzgün yapılmamış demek ki ben kendim söküp sünger ve bez bant ile güzelce sarmaladım ses neredeyse yok.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki