Şimdi Ara

2021'e kadar dijital asistan sayısı dünya nüfusundan fazla olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2021'e kadar dijital asistan sayısı dünya nüfusundan fazla olacak

    Geçtiğimiz yıldan bu yana akıllı telefonlar arasındaki yapay zeka (AI) tabanlı sesli asistanlar oldukça yaygınlaştı. Araştırma şirketi Ovum tarafından Perşembe günü yayınlanan verilere göre, büyümenin 2021 yılına kadar devam etmesi bekleniyor. Rapora göre, beş büyük marka ve sesli asistanları pazara hakim olacak.

     

    Ayrıca Bkz.Microsoft dahili parmak izi okuyuculu klavye üzerinde çalışıyor
    Google Assistant'ın pazarın en büyük dilimine sahip olması ve %23'le tüm cihazların neredeyse dörtte birine yüklenmesi bekleniyor. Bunu Samsung Bixby %14.5, Apple Siri %13.1, Amazon Alexa %3.9 ve Microsoft Cortana %2.3 takip edecek. Google Assistant'ın bu denli yaygın olması şirketin geniş Android cihaz ekosistemi nedeniyle pek de beklenmedik bir durum değil. Uygulamanın Bixby ön yüklü Samsung Galaxy S8'de bile kurulu olarak geldiğini belirtmekte fayda var.

     

    2021'e kadar dijital asistan sayısı dünya nüfusundan fazla olacak

    Yapay zeka (AI) tabanlı sesli asistanların, 2021 yılına kadar 7.5 milyar cihaza kurulması bekleniyor. Yani o tarihteki dijital asistan sayısı dünya nüfusundan daha fazla olacak. Raporu hazırlayan Ronan de Renesse'ye göre sesli asistanların yaygınlaşması, beraberinde güvenlik tehditlerini de getirecek.

     

    Dijital asistanların kullanabileceği büyük miktarda bilgi, özellikle şu anda akıllı hoparlörler ve giyilebilir ürünler gibi bağlı cihazlar için standart bir güvenlik protokolü bulunmadığından gizlilik ve güvenlik sorunu teşkil ediyor.







  • Genelde imla hatalarına karışmama ama, "dijital asistan kullanan insan sayısı" denilseymiş daha dıpru olurmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vahsisalata

    Genelde imla hatalarına karışmama ama, "dijital asistan kullanan insan sayısı" denilseymiş daha dıpru olurmuş.

    Kullanan insan sayısı nasıl dünya nüfusunu geçebilir ki? O insanların bir kısmı marsta mı yaşayacak ki insan sayısından fazla olsun.

    Dijital asistan kullanan cihaz sayısı daha mantıklı olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vahsisalata

    Genelde imla hatalarına karışmama ama, "dijital asistan kullanan insan sayısı" denilseymiş daha dıpru olurmuş.

    Sizin dediğiniz sanki daha çok anlamsal hata. Ki bence yazar burada kendine göre yorum katmış. Lakin imla hatası dediğinizde öyle 2 kelime eklenmez ki. Genelde kelime yanlış yazılır. Örneğin sizin yazınızdaki "doğru" yerine "dıpru" gibi ama o bile klavyeden olduğu çok belli olduğu için düzeltmeye değmez. Daha çok "yalnış" "yanlış", "yanlız" "yalnız" gibi kelimelerde imla(yazım) hataları yapılır.
  • Google Assistant ın hiç bir işe yaradığını görmedim şu ana kadar bence daha da geliştirilmesi lazım.
  • Anlaşılan sektör artık Yapay zeka-Asistan tarafına doğru gidecek.

  • Mantık şu olabilir, tamam her telefonda var bilgisayarlarda da var, eve de Bir tane alexa aldın, arabanda da var , bir aile 5 kişi 7-8 tane dijital asistan var, iyi de hala internet kullanımı ne kadar bunu göz önünde bulundurun, kaldı ki sanal asistanlar hala internet gibi olmazsa olmaz görülmüyor, teknolojinin çok ilerlemesinden daha çok bunu büyük bir çoğunluğun kullanabilmesi önemli. 2021 bunun için çok erken bir tarih.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilinchaci -- 22 Mayıs 2017; 3:57:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.