|
Hocam ben OLED öncesi iki plazma (50" ve 65") TV kullandım, hala biri 15 sene olacak taş gibi çalışıyor. Plazma ve OLED TV'lerin doğasından ötürü elektriksel gerilime çok hassas olduğu söylenir ve temiz enerji şarttır. Benim 10 seneyi geçti APC SmartUPS 2000VA var, 65" plazma TV belki ondan taş gibi. Ama 65" plazmalarda maksimum anlık akım çekimi 550-600W'ları bulabiliyor. Bizim OLED o kadar değil, 120-130W'dan fazla anlık pik yapmayacağını düşünüyorum, kullanmaya başlayınca ölçerim. Bu nedenle, en fazla 1000VA UPS yeter diye düşünüyorum. 1000VA x 0.6 = 600W Televizyon dışında başka şeylerde takmak gerekir ise yine UPS yeterli olacaktır. Senin yıldırım çarpması olayında sanırım toprak hattın sorunlu idi. UPS ve akım korumalı prizlerde sağlıklı bir toprak çok önemli. Çünkü kullandığın bu cihazlar fazla akımı toprak hattından boşaltıyor. Çoğu evde ne yazıkki sağlam toprak hattı yok, yeni yapılan evlerin çoğunda bile. Ben bahçeye özel bakır levha ve çubuk gömdürdüm. Daireye özel toprak hattımız var. Beyaz eşya ve elektronik cihazlarda kullanılan akım/gerilim korumalı prizler iyi bir toprak hattın yok ise "hikaye". < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Kasım 2022; 23:37:11 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt