Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.128
Cevap
286
Favori
2.394.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
57 oy
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni civic içi olsun dışı olsun yapilan testlerdeki başarıları olsun çok guzel bir araba ama tek korkum var Turkiyede üretilen yerli civic ler Amerikadakilerle ayni kaliteye sahip olacak mi? Ayni testler buradakilere de yapilacak mi? Araba burnumuzun dibinde uretilecek hic bir bilgimiz yok. Mesela Toyotada calisan bir arkadasım ic piyasaya satilan corollalarin yurt disina satılanlarla farklı bantta uretildigini bariz kalite farki olduğunu soylemisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kavgada birilerinin arkasına saklanıp yumruk atmaya çalışan tipler gibisin. Söz konusu olan karşılaştırma vw'nin kullandığı tsi motor ve fb7 kasada kullanılan 1.6 atmosferik motor iken yeni Civic'e binmeme gerek mi var? Yöneticiler nerede yahu ipini koparan bu konuya dalıyor.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • malkolingesas M kullanıcısına yanıt
    özellikle beyaz eşyalarda, yabancı firmaların türkiyede ürettikleri ürünlerin düşük kalitede olduğuna dair yıllardan beri gelen acı tecrübelerimiz var.

toyota'da da honda'da da benzer sorunlar olabilir, açıkçası pek bilmiyorum. bildiğim tek şey, honda'nın türkiye'de üretilen araçları avrupa'ya ihraç etme niyetinde olduğu (avrupa pazarının çoğuna sanırım ingiltere fabrikası araç veriyor). durum böyleyken kaliteye biraz daha fazla dikkat ederler gibime geliyor..
    kalite farki olmaz
    amerikan civicte bazı donanımlar eksikti fb7 kasada.
    yeni kasada bekleyip göreceğiz
    1.5 turbo cvt L konumunda 6.6 sn 0-100 yapıyor muhteşem bir değer

bizde de tahminim amerikada olmayan hdmi girişi olacak civic'te (işlevini tam kavrayamadım ama neyse. sonuçta araç kullanırken ekrandan birşey izlemek güvenli değil). bunların haricinde de lane watch yok ve 450 watt ses sistemi olmaz gibime geliyor.
    sanki full donanım olarak, amerikadaki touring yerine bir alt donanım paketi (EX-L + led far) ayarında birşey gelecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hondaprojason -- 8 Mayıs 2016; 14:28:30 >
    turbo civic e de taskabileceklerini düşünüyorum. belki bazı arkadaşlar o fiyatı verdikten sonra dizel alırım diyecek ama 7 bin tl farkla 7 sn hızlanması olan bir aracı dizelden az yakıtla binmeye değer bence.

Bende epeydir yeni civici bekliyorum.Ancak fiyat konusunda pek olumlu görmüyorum. yeni jazz bile 60bin liradan başlıyor.Yeni civic en bazınında 70den aşağı çıkmayacağını düşünüyorum umarım yanılırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardahep -- 8 Mayıs 2016; 19:17:34 >
  • hondaprojason H kullanıcısına yanıt
    yeni civici alamazsam bile mutlaka test sürüşü yapmam lazım
    sırtımızı şöyle bi koltuğa yapıştırsın
    bu kadar performans almak için 130 bin liranın üzerine çıkıp kutu gibi arabaya sığmak lazım
    civic boyutlarında ki arabalar 200 bin civarında zaten

• 1.5 motorda da lpg seçeneği olacak mı? Olmasa da kimsenin az bile yaksa 1.5 lik motorla uzun bir süre dayanabileceğini sanmıyorum. Mutlaka lpg için arayış içinde olacak millet. Bu ülkede benzinli araba haram.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hondaprojason

özellikle beyaz eşyalarda, yabancı firmaların türkiyede ürettikleri ürünlerin düşük kalitede olduğuna dair yıllardan beri gelen acı tecrübelerimiz var.

toyota'da da honda'da da benzer sorunlar olabilir, açıkçası pek bilmiyorum. bildiğim tek şey, honda'nın türkiye'de üretilen araçları avrupa'ya ihraç etme niyetinde olduğu (avrupa pazarının çoğuna sanırım ingiltere fabrikası araç veriyor). durum böyleyken kaliteye biraz daha fazla dikkat ederler gibime geliyor..

Hocam yeni Civic Sedan dünyadaki 9 farklı honda fabrikasında üretilecek bunlardan biri de Türkiyede'ki fabrika.Henüz hangi ülkelere ihraç edileceği kesin değil ama avrupada bazı pazarların yanı sıra ortadoğu, rusya ve kuzey afrikaya ihraç edilmesi planlanıyor. honda Türkiye başkanının açıklamalarına göre 4 farklı motor seçeneğiyle (1.6 lt, 1.5 lt turbo, 1.8 lt benzinli ve 1.6 ltre dizel) üretim, tüm dünyada sadece Türkiye’de olacak. Dizel motor ve otomatik şanzımanlısını sadece Türkiye üretecek. tabi bunlardan 1.8 benzinli iç pazara sunulmayacak. sadece ihraç etmek için üretilecek. bu bilgiler ışığında üretimin çoğunu Türkiye deki fabrika karşılayacak gibi görünüyor. özellikle dizel otomatikte bir tek ülkemizde üretilip tüm pazarlara ihraç edileceğine göre ben araçlarda bir kalite düşüşü beklemiyorum.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Haklısın bence bunlar eti tutku yerine golf tutkusuna alismislar birakamiyorlar buyuk ihtimalle oradan gönderdiler bunlari konuyu karistirmalari icin onca yorum yazmislar bir tane teknik bilgiye dayalı yorum yok birde senin konuya ne katkın var şeklinde suçlamaları abesle iştigal bu ne perhiz ne lahana turşusu. Noxwagen bu tür yeni sistemleri standard eklemedigi icin kızgınlar zaten şu Sense benzeri sistemi eklese en az 10 bin daha isterler bizim millet sormaz bile hemen sıraya girer almak icin.
  • Neden honda forumunda vw konuşuluyor önemli bir soru.Vw sadece kendi müşterisi açısından değil tüm piyasaya referans olduğu için de irdelenmesi gerekiyor. Yaptıkları hatalar da yine tüm piyasayı olumsuz etkiliyor. Örneğin dct tipi şansımanlara güven iyice azaldı bende. Aslında Vw bozulmadığı sürece güzel arabadır.

Arkadaşkar Şikayetvara baktım. Honda ile ilgili şikayetlerin çoğu servis ilgisizliği gibi okudum. Ama vwden çok ilallah diyen var gibi doğrudan aracın kendisi ile ilgili.Vw tercih edilirken sanki almak istemekten ziyade 2. Eli düşünerek almak zorunda gibi bir hissiyat ile alışveriş yapılıyor gibi.

Acaba Vw aşağıdaki farazi örnekteki gibi mi düşünüyor.

Vw dsg araç alalım 100.000tlye 4 yıl içinde 10 bin tl masraf yapalım:) Satarken 70.000 satalım.toplam zarar 40.000 tl

Yada 100.000 e başka bir otomatik araç alalım 4 yıl içinde 3-5 bin masraf yapalım. Satarken 55e satalım.toplam zarar 50.000tl

Abd ve İngiltere de araçların 3 yıl sonraki ikinci el değerleri de sistematik bir biçimde takip ediliyor. Öyle bir çalışma yapmak lazım sanki.

Hondanın bu değerlerinin Vw den geri kaldığını düşünmüyorum ki ilerleyen yıllarda ikinci sahipten 3. Ye geçerken de bu oranlar önem kazanacaktır. bu civic ile hondambu başarısını perçinleyecektir. Ama hondanın unutmaması gereken bir şey var her ne kadar vw bozuluyor desekte onların üzerine fiyatla ürün satamazlar. 1.4 tsi 150 bg golf şu anda 95.000 civarı 1.5 t civiğinde bu değeri aşmaması lazım ki iyi bir rakip olsun vw ye

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.