Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (1023. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.128
Cevap
286
Favori
2.394.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
57 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: lodosunoglu

quote:

Orijinalden alıntı: Asdfg12

Daha önce edc,tam otomatik (klasik), ve tek kavrama mcp kullanmış biri olarak cvt yi hiç beğenmedim. Gaza yüklenmenizle birlikte araç daha geç hızlanıyor yani motor gücü malesef hızlanmaya tam yansımıyor, araç devir çeviriyor ama aynı oranda hızlanamıyor buda sürüş zevkini bozuyor keşke honda, civiclerde crv deki vites sistemini kullansaymış..

Aynen. . Cvt berbat bir şanzıman. Belki dayanıklı ama sürüş zevki sıfır. Bol motor sesi, ama ivmelenme yok. Honda'nın kendi tork Konvektörlü şanzımanı bile daha iyiydi. Daha önce de dediğim gibi zf ve eat 6 şu an en iyi şanzımanlar. Bu anlamda bence psa'nın elinde altın var.

PSA nın elinde altın var ama ayda 150-200araba zor satıyor, 2.el berbat derecede düşük, ben 1.5yil önce 68bine dizel otomatik aldım ama şuan sıfırına çok yüksek para isteniyor o para verilmez, 2.elde kayip istemeyen civic ve golften baska araba dusunmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasson -- 15 Şubat 2017; 22:46:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu arada araçla ilgili ilk şikayetim yoldaki kum taneleri bile aracın altına vurdukça çıkardığı teneke sesi..yarın bunu sormak için servise gideceğim..lastiklere yapışan kum taneleri aracın altına fırlıyor oradan tüm araç içine ses yayılıyor..demek çakıl veya mucur olsa nasıl bir ses çıkacak?aracın altında kartel muhafazası var metal ona çarpıyorlar diyeceğim ama değil davlumbazlar desem plastik onlar böyle ses yapmaz.direkt marşpiyel boyunca iki taraftan birden gelen bir tıkır tıkır ses..normal derlerse farklı bir araç kullanıp sese bakarım..herhalde extra bir yalıtım var falan diyecekler

Orijinalden alıntı: fasson

quote:

Orijinalden alıntı: lodosunoglu

quote:

Orijinalden alıntı: Asdfg12

Daha önce edc,tam otomatik (klasik), ve tek kavrama mcp kullanmış biri olarak cvt yi hiç beğenmedim. Gaza yüklenmenizle birlikte araç daha geç hızlanıyor yani motor gücü malesef hızlanmaya tam yansımıyor, araç devir çeviriyor ama aynı oranda hızlanamıyor buda sürüş zevkini bozuyor keşke honda, civiclerde crv deki vites sistemini kullansaymış..

Aynen. . Cvt berbat bir şanzıman. Belki dayanıklı ama sürüş zevki sıfır. Bol motor sesi, ama ivmelenme yok. Honda'nın kendi tork Konvektörlü şanzımanı bile daha iyiydi. Daha önce de dediğim gibi zf ve eat 6 şu an en iyi şanzımanlar. Bu anlamda bence psa'nın elinde altın var.

PSA nın elinde altın var ama ayda 150-200araba zor satıyor, 2.el berbat derecede düşük, ben 1.5yil önce 68bine dizel otomatik aldım ama şuan sıfırına çok yüksek para isteniyor o para verilmez, 2.elde kayip istemeyen civic ve golften baska araba dusunmesin.

Evet. Peugeot'nun Türkiye'deki satış stratejisi iyi değil. Marka algısını yükseltmeden fiyatları yukseltiyorlar. Fazla satis da olmuyor. Yeni 3008 tutuldu gibi. Gerçi onun da fiyatını uçurdular. Onlar da birileri gibi çok kar edelim de gerisi mühim değil diyorlar heralde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ucarleyli

öncelikle kalkışlarda gaza ani yüklenme yapmayın..gaz pedalının altında yumurta varmış gibi çok dikkatli abanmadan gaz vermek gerek..honda civic için duraklamalarda brake hold ben de kullanıyorum ama bence N ye almak daha iyi..brake hold frenleri kitliyor ama motor ile şanzıman hala bağlantı halinde ve araba ileri gitmeye çalışmakta..ayrıca özellikle çok dur kalk yapılan şehir içi trafiğinde brake hold sürüş kalitesini düşürüyor arabanın hafif akmasını engelliyor..N konumu ayrıca az da olsa yakıtı da düşürür..aracı asla durmadan N P veya R ye almayın...N konumdan vitese geçerken muhakkak frene basarak geçiş yapın fren aynı zaman da debriyaj görevini yapıyor basmadan da D ye geçer ama bu zarar verebilir..yokuşlarda kalkışlarda aracın durumuna göre varsa 1veya2. vitesleri kullanın..Yokuş aşağı veya araç giderken asla N ye atmayın aracınızı başka bir araçla çektirmeyin..Civic için veya L konumlu araçlar için rampa aşağı L kullanılabilir bu aracın hızlanmasını engeller...park etmeden en güvenlisi özellikle yokuş yukarı veya aşağı bırakırken N ye alıp el freni çekip aracı el frenine oturtup daha sonra p ye almak bu şekilde şanzıman üstünde yük bindirilmemiş olur..ben dikkat ettim Civicte önce p ye atıp ayağım frendeyken el frenini çektiğim halde araç yükü şanzımana bindirdi..tabii otomatik el frenli araçlarda bu sorun yok ama civic te önce n el freni sonra p...otm vitesli araçları asla vurdurarak çalışştırmayı denemeyin bu en tehlikeli hata...özellikle yağ eksilmesi ve filtrelerin temizliği önemli..genelde 50-70 bin km bile deselerde 30-35 bin km de bir şanzıman yağı değişmeli yağ kaçakları varsa giderilmeli kısaca bunlar

Genel manada katılsam da yağlı sistem şanzımanlar ile kuru çift kavramaların farklı şekillerde kullanılmaları gerektiğini düşünüyorum.

• lodosunoglu L kullanıcısına yanıt
    3008de tutuldu ama ocakta 50 tane satılmış galiba

Orijinalden alıntı: huso

quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan6060

Hantal Derken :D

ABD arabaları genelde hantal,estetisten ve teknolojiden yoksun dedim.

Adamlarin kullandigi araclar ortalamasi 300 hp ve siz abd araclarina hantal diyorsunuz?? Hayirdir veyron ile mi geziyorsunuz :))

Orijinalden alıntı: ucarleyli

öncelikle kalkışlarda gaza ani yüklenme yapmayın..gaz pedalının altında yumurta varmış gibi çok dikkatli abanmadan gaz vermek gerek..honda civic için duraklamalarda brake hold ben de kullanıyorum ama bence N ye almak daha iyi..brake hold frenleri kitliyor ama motor ile şanzıman hala bağlantı halinde ve araba ileri gitmeye çalışmakta..ayrıca özellikle çok dur kalk yapılan şehir içi trafiğinde brake hold sürüş kalitesini düşürüyor arabanın hafif akmasını engelliyor..N konumu ayrıca az da olsa yakıtı da düşürür..aracı asla durmadan N P veya R ye almayın...N konumdan vitese geçerken muhakkak frene basarak geçiş yapın fren aynı zaman da debriyaj görevini yapıyor basmadan da D ye geçer ama bu zarar verebilir..yokuşlarda kalkışlarda aracın durumuna göre varsa 1veya2. vitesleri kullanın..Yokuş aşağı veya araç giderken asla N ye atmayın aracınızı başka bir araçla çektirmeyin..Civic için veya L konumlu araçlar için rampa aşağı L kullanılabilir bu aracın hızlanmasını engeller...park etmeden en güvenlisi özellikle yokuş yukarı veya aşağı bırakırken N ye alıp el freni çekip aracı el frenine oturtup daha sonra p ye almak bu şekilde şanzıman üstünde yük bindirilmemiş olur..ben dikkat ettim Civicte önce p ye atıp ayağım frendeyken el frenini çektiğim halde araç yükü şanzımana bindirdi..tabii otomatik el frenli araçlarda bu sorun yok ama civic te önce n el freni sonra p...otm vitesli araçları asla vurdurarak çalışştırmayı denemeyin bu en tehlikeli hata...özellikle yağ eksilmesi ve filtrelerin temizliği önemli..genelde 50-70 bin km bile deselerde 30-35 bin km de bir şanzıman yağı değişmeli yağ kaçakları varsa giderilmeli kısaca bunlar

Frene basildigi zaman debryaj gorevide goruyor demissiniz ama duraklamalarda n ye alinmali demissiniz.

Frene basildiginda sanzimani bosa alan bir mekanizma var ise n ye almaya gerek olmaz. Ancak ben bir kullanici olarak (crv) frene basinca sanzimani debryaj ile sistemden ayiran birsey olmadigini surekli kavrama durumunda oldugunu dusunuyorum zaten frene basili iken vitesi bisa alinca motor devri dahi rahatliyor.

• vvhopper V kullanıcısına yanıt
    son üretimlerde değişmiş olabilir.. sizde benim bildiğim,gerçekte öyle değil,olması lazım,ürettiğini görmedim vb. belirsizliklerle dolu yorum yapmışınız ki ben zaten yorumları aktardım.kaynak atın bilgilenelim ...2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

Orijinalden alıntı: vvhopper

quote:

Orijinalden alıntı: huso

quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan6060

Hantal Derken :D

ABD arabaları genelde hantal,estetisten ve teknolojiden yoksun dedim.

Adamlarin kullandigi araclar ortalamasi 300 hp ve siz abd araclarina hantal diyorsunuz?? Hayirdir veyron ile mi geziyorsunuz :))

Hantal çok yakan teknolojik olmayan jeepler,sedanlara bindiler yıllarca bunu diyorum.

Benzinde ucuz diye önemsemiyordu.

Chevrolet bir Cruze da biraz tip vardı.motor da opel motoruydu.

Orijinalden alıntı: fasson

3008de tutuldu ama ocakta 50 tane satılmış galiba

Adamların elinde araba kalmadığı için ocak satışları öyleydi. Muhtemelen şubat da benzer olur. Marttan sonra değişebilir. Tabiki şu eleştiriyi de getirebiliriz: iyi bir planlamaları yok ki araç kalmamış.

Fiyatı uçtu tabi bana göre alınası değil. Ama araç güzel, şanzıman harika. Japonlar bu cvt belasıyla ugraşacaklarına neden aisin'den eat6'yı almazlar ki...

• 2016 model opel astra 1.4t otomatik excellence sahibiyim 1 ay önce amcam araba almak istedi gittim honda civic aldırdım kendi görüldüğü üzere kişiler farkli olunca tercihlerde değişebiliyor ben 23 yasindayim amcam 40 kusur yaşında 1.6 lpg otomatik versiyonu konforludur rahattir deri koltuk hayalet gösterge vs insani mutlu ediyor ben daha genc olduğum icin daha dinamik araba tercih ettim benim gozlemlerim astra biraz daha teknolojik ve dinamik karsinda ise konforlu ve elit bir aile arabasu duruyor tabi hondanin 1.5 turbosunun ve opelin yeni 1.6 turbosunun islerin icine girmesiyle durumlar değişir ama o yerine bu kesinlikle tercih edilmez diye bir sey yok civic güzel arabadir türkiye deki insanlarin çoğuna hitap eder 6 sene garantisiyle birlikte arti lpg cok iyidir.Bu arada 6t35 kodlu tam otomatik sanzuman kullaniyorm bende de bir skinti yom suan opel cephesinde.

Orijinalden alıntı: hakan0403

Evet arkadaşlar döndük dolaştık leon FR a kardeş olarak yine civic aldık. 2016 model benzinli elegance otomatik 0 . 80.000 e anlaştık . Fiyat iyi mi?

Gayet güzel fiyat

Orijinalden alıntı: hakan0403

Evet arkadaşlar döndük dolaştık leon FR a kardeş olarak yine civic aldık. 2016 model benzinli elegance otomatik 0 . 80.000 e anlaştık . Fiyat iyi mi?

Liste fiyati uzerinden 6.300 lira indirim yapmislar. Cok cok iyi fiyat. Acaba hangi bayi soyleyebilir misiniz? Pmden de olur...

Orijinalden alıntı: gooogle96

Beyler sahibinden.comda niye bu kadar çok ikinci el yeni Civic var sizce.

Ben 9- 10 tane saydım. 11 Bin küsur satılan araç için çok degil bence. öyle yada böyle mutlak satış yapmak isteyen olur. Beğenmez satar . Aradığını bulamaz satar. Paraya sıkışır satar.yatirim yapacak bir ortam olur satar. İnsanların derdi ve doyumu bitmez..Sizce ne olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 benzinli otomatik executive modeli füme renk icin kaporasini verdik 1 hafta icinde elimizde insallah

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.