Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (511. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39.128
Cevap
286
Favori
2.394.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
57 oy
Giriş
    Doğru söze ne hacet kendini tarif etmissin.

Orijinalden alıntı: Acil Stop
    Bugün aynı şeyi kaç defa yazdım bilmiyorum turbo motor hava yakmıyor. Bunlar aşırı beslemeli motorlardır.

Hocam bu konuda yanlışın var.

Aslında tamda senin sçylediğin gibi Turbolar Atmosferikten daha fazla hava alır içeri ve yakar.Kabaca söyleyeyim atmosferik 1 birim benzin ve 10 birim hava yakarak a gücünü elde ederken Turbo 1 birim benzin ve 15 birim hava yakar ve a+ 5 birim havanın yanma gücünü ortaya koyar.

Aslında Turbo beslemenin orjinali Turbo şarj diye geçer.Yani Turbo doldurma.Doldurduğu şeyde havadır.Zamanında silindir içine daha fazla hava doldurmak için nasıl intercooler kullanıldıysa Turbonun amacıda silindir içine mümkün olduğunca hava almaktır.Ne kadar hava alırsanız o kadar artı güç elde edersiniz düz hesap (detaya girmeden açıklamak gerektiği için kabaca yazıyorum)

Turbo niçin az yakar? Çünkü aynı gücü elde etmek için daha az yakıt kullanmak yeterlidir.Zira silindir içinde extradan bulunan havanın yanması sayesinde daha fazla güç elde ediliyor malum.

• forumdaki Odunların odun olduklarını anlaması anormal olurdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfen1976 -- 26 Eylül 2016; 23:42:35 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siderya -- 27 Eylül 2016; 0:04:02 >

Orijinalden alıntı: AKTeknisyen

quote:

Bugün aynı şeyi kaç defa yazdım bilmiyorum turbo motor hava yakmıyor. Bunlar aşırı beslemeli motorlardır.

Hocam bu konuda yanlışın var.

Aslında tamda senin sçylediğin gibi Turbolar Atmosferikten daha fazla hava alır içeri ve yakar.Kabaca söyleyeyim atmosferik 1 birim benzin ve 10 birim hava yakarak a gücünü elde ederken Turbo 1 birim benzin ve 15 birim hava yakar ve a+ 5 birim havanın yanma gücünü ortaya koyar.

Aslında Turbo beslemenin orjinali Turbo şarj diye geçer.Yani Turbo doldurma.Doldurduğu şeyde havadır.Zamanında silindir içine daha fazla hava doldurmak için nasıl intercooler kullanıldıysa Turbonun amacıda silindir içine mümkün olduğunca hava almaktır.Ne kadar hava alırsanız o kadar artı güç elde edersiniz düz hesap (detaya girmeden açıklamak gerektiği için kabaca yazıyorum)

Turbo niçin az yakar? Çünkü aynı gücü elde etmek için daha az yakıt kullanmak yeterlidir.Zira silindir içinde extradan bulunan havanın yanması sayesinde daha fazla güç elde ediliyor malum.

Yani sonuç olarak lpgli atmosferik motorlu civic alanın aklı yoktur parası çoktur saçıyodur 96 bin tl yi yolda bulmuştur teknolojiden haberi yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Birde uzun yol verilerimi paylaşayım

Baştan söyleyeyim rakım farkı olmayan İzmir Nazilli arasında gerçekleştirilen değerlerdir. Öyle aşağı filan salmadım.

Eğer bunlardan %30 düşük tüketim sağlayabilen bir turbo beslemeli motor varsa söyleyin hemen aracımı satıp onu alayım.

Bakın Honda 1.0 127 hp turbo motorunu da seneye getirecek. 125 hp 1.6 atmosferik motorlu Civic ne tüketiyorsa onu tüketecek. Aşırı beslemeli motorların tek avantajı düşük devirde yüksek tork elde etmesidir.

fazla karistirmayacagim. Sizin araciniza ekonomi odakli calisan bir turbo sistemi eklenmis oldugunu varsayalim. sadece bu eklenti ile dahi yakit tuketiminiz daha dusecekti.

Turbo direkt olarak benzinle veya daha fazla benzinle calisan bir sey degil. Turbo yakitin yanma verimini yukselten bir sistem... Sicak egzos gazinin uzerinde yer alan isiyi harekete cevirip bu hareket enerjisi ile motorun yanma odasina yuksek basincli hava girisi yapan kompresore donus gucu saglanir. Aslinda tamamen atik olan sicak egsoz gazinin son kez degerlendirilip bu enerjinin atmosfere ucmamasini saglamis olursunuz. Tekrarliyorum, normalde ucup gidecek Sicak egsozun cevirdigi Turbo sistemi disaridan soguk hava emen bir kompresoru ceviriyor bu sayede motorun yanma odasina gonderdiginiz yuksek basincli hava da yanma verimini arttiriyor. Bu sekilde total yanma verimi daha da yuksek hale getirilmis oluyor.

Yuksek sikistirma oranli, yuksek verimli atmosferik motorlar da var artik... Inanilmaz verimli tum turbo rakiplerinden az yakan bir atnosferik motora ekonomi setup bir turbo eklerseniz eski halinden daha da az yakit tuketecektir.

• digital90 kullanıcısına yanıt
    büyük şehirde yaşayan insanlar lpg tercih ediyor...dizel dende az yakıyor...daha ucuz fiyatı...biz benzinli performanslı tercih ediyoruz trafik yok....rakiplerini yazın...teknik verileriyle yüz kişi cevap versin...bu 3 ay sonra çıkacak turbo birilerinin kabusu olmuş belli...

Orijinalden alıntı: digital90
    Yani sonuç olarak lpgli atmosferik motorlu civic alanın aklı yoktur parası çoktur saçıyodur 96 bin tl yi yolda bulmuştur teknolojiden haberi yoktur

Bu tercih meselesi

Turbo motorlu araç kullanmak bir kültür ister ve bu kültürün zerresi Türkiye'de yok.Turbolu araçları atmosferik gibi pat diye marşa basıp kalkış yapmak pat diye durup stop etmek v.s gibi kullanmaktan dolayı Turbo arızaları bütçeyi acı verici zorlar.O kadar kişi gördüm ama daha Turboyu kitabına göre kullananı görmedim.

İkincisi Turbolu motorların ömrü atmosferiklere göre az olur.Atmosferikte 500 bini rahat aşacağınız ortamda Bu km yapmış Turbo bulmak zordur.O zamana kadar Turbonun kendisi bağlantıları silindir ve piston takımı rektefiye görmüş olur büyük ihtimal.Buda cebinizi yakan bir etken.

Turbo ve ek sistemlerinin bakımı belirli bir ücret istiyor.KM'si gelince değişmesi gereken parçalar temizlenmesi gereken parçalar v.s gibi.Buda hem para hemde zaman ister.

Özetle iki motor çeşidininde kendine göre avantajı dezavantajı var.Bu kullanıcının ne aradığına ne istediğine bağlı olarak değişen bir şey.Kimi onu ister kimi bunu yadırgamamak lazım.

• nosfecagri N kullanıcısına yanıt
    wag ın passatları bitti 3. dünya ülkelerinin leonları sardı forumu Allahım sen koru bizi...

Orijinalden alıntı: AKTeknisyen

quote:

Orijinalden alıntı: digital90

Bu tercih meselesi

Turbo motorlu araç kullanmak bir kültür ister ve bu kültürün zerresi Türkiye'de yok.Turbolu araçları atmosferik gibi pat diye marşa basıp kalkış yapmak pat diye durup stop etmek v.s gibi kullanmaktan dolayı Turbo arızaları bütçeyi acı verici zorlar.O kadar kişi gördüm ama daha Turboyu kitabına göre kullananı görmedim.

İkincisi Turbolu motorların ömrü atmosferiklere göre az olur.Atmosferikte 500 bini rahat aşacağınız ortamda Bu km yapmış Turbo bulmak zordur.O zamana kadar Turbonun kendisi bağlantıları silindir ve piston takımı rektefiye görmüş olur büyük ihtimal.Buda cebinizi yakan bir etken.

Turbo ve ek sistemlerinin bakımı belirli bir ücret istiyor.KM'si gelince değişmesi gereken parçalar temizlenmesi gereken parçalar v.s gibi.Buda hem para hemde zaman ister.

Özetle iki motor çeşidininde kendine göre avantajı dezavantajı var.Bu kullanıcının ne aradığına ne istediğine bağlı olarak değişen bir şey.Kimi onu ister kimi bunu yadırgamamak lazım.

Bende 92bin km de turbosu arıza yapmış biri olarak, nakliyecimin kia kamyoneti ile 425bin km de henüz turbo arızası ile karşılaşmış olmasıda hayret verici bir durum, turbo bencede biraz dikkatle uzun km ler sorun çıkarmıyor.

• digital90 kullanıcısına yanıt
    Ne alak Golf R mi alak ?
  • siderya kullanıcısına yanıt
    Motordan hangi parçalar azalıyor, kaç kg düşüyor ki turbonun sağladığı tasarufu buraya bağladiniz, toplasan 30kg mi geçmez (onuda abartarak söylüyorum), oda ne kadar yakıt tüketimine fayda sağlar.

Tabi bu bakım onarım v.s gibi şeyler extra bir gider onu kabul etmek lazım.

Neticede Turbonun getirdiği avantajları kullanmak isteyen bir kişi kural ve kaidelerine dikkat ederse Turbonun dezavantajlarını minumuma indireceği kesin.

Orijinalden alıntı: fasson

Motordan hangi parçalar azalıyor, kaç kg düşüyor ki turbonun sağladığı tasarufu buraya bağladiniz, toplasan 30kg mi geçmez (onuda abartarak söylüyorum), oda ne kadar yakıt tüketimine fayda sağlar.

Buradaki mantık şu:

Turbo ile daha minimize şartlarda istediğiniz güçleri elde ettiğiniz için motorun iç parçaları ve motor bloğu gibi ana parçalar küçültülebiliyor.Bunun genel ağırlığa etkisi olduğu gibi motorun çalışma dinamiklerinede etkisi var.Sürtünmenin azalması ölü noktaların daha rahat geçilmesi yağlamanın kolaylaşması v.s gibi.O yüzden Turbolu araç motorlarının blok ve kapak kısmı göreceli küçüktür.

Tabi bunun ötesinde parça azalmaz artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKTeknisyen -- 27 Eylül 2016; 0:28:38 >

• otomotiv satışları %5 daralırken , bu fiyatlarım çok olduğunu düşünüyorum. liste fiyatından %10 indirim yaparsa bayiiler elegans benzinli cvt almayı düşünüyorum
    turboyu biz de inceleyip bekliyeceğiz....tuırbo dizelleri 60 binde satan filo alıcılarını hatırlatırım....atmosferik benzinli eskiden de yenisi de hala piyasanın en iyisi...fiyat donanım bazında...
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.