Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (516. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.337
Cevap
214
Favori
858.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 513514515516517
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim 9 binde değişti 11 binde değişti yine değişmesi gerek. Bir sorunu çözemediler, çözmek gibi dertleri de yok artık clio 6ya odaklanmışlardır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

motul bu sene liqui molly 4410 dan ucuz gözüküyor. Ben de motula geçeyim olmazsa. Yalnız hava filtresi 380 tl gördüm taliant altındaki başlıkta sizin seçtiğiniz linkte. Clio 5 altından 1.0 tce girince 500 tl yazıyor. AP133 biri AP154 biri. Şasi numarasına göre AP154-5 çıkıyor aslında. Denediniz mi siz AP133 ü?

www.onlineyedekparca.com
    FILTRON AP154-5 | Renault Clio 5 Hava Filtresi - OnlineYedekParca.com
    https://www.onlineyedekparca.com/urun/renault-clio-5-hava-filtresi-filtron-marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 25 Ekim 2025; 20:25:5 >

Ben Bridgestone Blizzak LN005 kullanıyorum Ankara'dayım. Lassa'ya göre daha iyi etiket verileri aynı fabrikada üretim. Fiyata bakarak alabilirsiniz.

• 2021 çıkış 2020 model 1.0 TCE bu sene 30 bin km oldu Buji değiştirmeye gerek var mı acaba bu sene? CVT şanzıman yağı değiştiren var mı? Polen filtresini 2 yıl kullanan var mı? Henüz 7000lm yaptım 1 senede bu sene değiştirmeyim diyorum aslında. Bir de bu sene 30 bin km sonra ilk defa azda olsa antifriz azalıyor yavaş yavaş. Devirdaim pompası mı sıkıntı çıkardı acaba? Zaten bu sene değiştirecektim antifrizi de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 25 Ekim 2025; 20:48:46 >

Burda fiyat iyi ama kutu üzerinde RN 17 yazmıyor niye anlamadım. Diğer linkte yazıyor. Belki görsel eski olabilir bir sorayım.

www.onlineyedekparca.com
    MOTUL 305-109471 | 8100 X-Clean EFE 5W30 Partiküllü Motor Yağı 5LT 2024 Üretim - OnlineYedekParca.com
    https://www.onlineyedekparca.com/urun/motul-8100-x-clean-efe-5w30-dexos2-partikullu-motor-yagi-5lt

• Dark Blood kullanıcısına yanıt

birinin sonu efe diğeri fe, ikisi farklı yağ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sanzuman yagi ile birlikte sanzuman yazilimini da guncellediler mi acaba sorun guncellemeden mi kaynaklandi

Ben 53 binde değiştim şanzıman yağını. Bu işlemi yetkili serviste yaptırdım. Motor yağını ve filtreyi dışarıda değiştim. Liqui Molly 5W-30 4300 aldım internetten. Şanzıman yağı değişimi özellikle aracımda çok fark etti. Ani hızlanlamarda uğultu vardı. Geçti o. Bu arada yağ ömürlük dediler. Ben yine de değiştirdim. Ses kesildiğine göre yağ ömürlük değilmiş. İşin garibi, yol testine çıktığımız usta bunun motordan geldiğini, normal olduğunu söyledi ama; ben yine de Şanzıman yağını değiştireceğim dedim. Ustaya sordum ses nedenmiş diye. Şanzımandanmış dedi. 😅

• Şimdi araçta ses ileilgili tek bir sorunum kaldı. Araç boşta dudurken tıkırtı yok ama; hareket ederken sanki bir şeyler birbirine çarpıyor gibi ses geliyor. Motor kulağı ya da şanzıman kulağı denilen şeyden mi oluyor acaba bu?

Valla hiç bilmiyorum ki. Bana sadece yağ değişti dediler.

evet motulün fiyat avantajı var. araçta 2 tip hava filtresi mevcut. boyutları az da olsa farklı. ben geçen yıl mais filtre kullanmıştım mevcut filtrenin ölçülerine bakarak AP133 seçtim. mevcut hava filtrenizin ölçülerine bakıp seçim yapmanızı tavsiye ederim.

ben de normalde Mais alıyordum. 700 TL olmuş bu sene. Eğer diğeri uyuyorsa ondan alayım olmazsa. 2020 Kasım fabrika çıkışlı 1.0 Icon benimki.

yağdada Motulun ucuz dediğiniz yağı Specific Rn17 nin altındadır, aynı zamanda Lm Toptec 4410 ununda altında yağdır, boşa daha ucuz değil !

Hocam tekrar selam. Birkaç gün sonra dediğin gibi yolda bıraktı araç. Akü bitti. Değiştirince klima sorunu çözüldü şimdilik. Umarım tekrarlamaz. Çalışıyor şimdi. Benim de aklıma gelip servise söylemiştim ama klima kontrolü yapıp normal olarak dönmüşlerdi bana bu defa bitik dediler

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

Servis karter tapa contasini da yapilacaklar arasında saydı. Bunu da almamız gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanarya75 -- 28 Ekim 2025; 12:42:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanarya75 kullanıcısına yanıt

kapağa gerek yok, sadece filtre yeterli. dışarıda yaptıracaksanız ustalar tapanın contasını değiştirip yenisini takıyor zaten, gerek olmaz

1.0 2025 Renault Clio var bende de, uzun yolda eco modda 4.9 km/h geldim, İstanbul trafiğinde 10 km/h'yi buluyor, trafik azsa ve otoyol ağırlıklıysa 6-7 km/h'ye düşüyor, yağmurlu bir günde Mecidiyeköy tarafında 17km/h'yi bile gördüm, trafik ve dur kalk yakıt tüketimini aşırı etkiliyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.