Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (515. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.337
Cevap
214
Favori
858.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 513514515516517
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araştırdım hocam teşekkür ederim bilgilendirme için, fiyatı yüksek geldi kablodan vazgeçmek için

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Gizli ozellik actirilinca ecu ve sanzuman beynini de guncelliyorlar mi, bunlarin son versiyonunu disarida guncelletebimir miyim, ya da servise versem masrafli olur mu? Aracim lpgli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gecici ama guzel ve uygulanabilir birsey, bilgilendirme icin tesekkurler, motor kulagi siyah parca di mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hftblgc -- 20 Ekim 2025; 19:36:54 >

ecu ve şanzımanı güncelleyemezler diye biliyorum, o işler zor, sadece MM güncelleniyor onuda avrupada zaten kendin sitesinden indirip yapıyorsun, bizde kapalı bu iş, şanzımanı elletme zaten, sadece serviste varsa güncelleme o zaman olabilir ama ben henüz duymadım, yapabilsem Alpine A110 yazılımını yükletirirdim ama yapamıyoruz ne yazıkki, abd de olmak lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 20 Ekim 2025; 20:53:57 >

Guangcailun Car-play ve Android Auto Kablosuz Adaptör Kablolu Android Auto ve Car-play Olan Araçlar İçin Kablosuz Adaptör Adaptörü
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0D7K4XQLF?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Ben bu ürünü almıştım. Şuan stokta görünmüyor ama muadilleri mevcut.

Parça bu, siyah kısımın aralarına sıkılabilir.

Şimdi başka önemli bir sorum olacak, bu kulağı ben 8binkm'de değiştim daha 1 yıl oldu, şimdi 18bin'de yine gidip garantiden değiştireceğim. Her 10bin km'de bir kulak bozuluyor. Gelecek yıl mayıs itibariyle garanti bitiriyor, garanti bittikten sonra ne yapacağız

Motor kulağı bir debriyaj, baskı balata, fren diski gibi sarf malzeme değil. Düpedüz renaultun tasarım hatası olduğu bir ürün. Garanti bittikten sonra da ses olduğunda değiştirmeleri gerekmiyor mu.

Keza kulak sadece ses problemi değil aracın titreşiminden, vites karakterine kadar değiştiryor. Önemli bir parça..

Bu konuyu servise sorup bir yanıt alabilen oldu mu

• Merhabalar. Şanzıman yağı değiştiren var mı?

evet, bedava yapmaları lazım ama burası Türkiye...

Bir de orijinallik onemli oldugundan sarf malzemeler MAIS olmak zorunda galiba

Hocam servislik durum olmazsa zaten bir sıkıntı yok. Benim merak ettigim garantiyi kullanmak durumunda kalırsak sorun çıkarıyorlar mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

orjinal parça olmaz aslında, onaylı parça olur, mais te olur bosch ta, mais te onaylı parça zaten, mesela mais buji aslında NGK.... garantide serviste yaptırsanda uğraşırsın, burası Türkiye, ben kendim yapıyorum herşeyini, yemişim garantisini, daha onaylı yağ kullanmayan servisemi bakacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 23 Ekim 2025; 13:36:53 >

Sonraki 420km, fotoğrafa bakarsak 42lt depo/8 diş=(5,25lt/bir diş)*2,9=15,2 lt benzin tüketilmiş (3,62lt/100km tüketim)

Eğer en başta ilk 300km gaza basmamış olsaydım yine bu 80km/sa civarı hızlarda gitseydim:

İstanbul-Antalya arası 720km'de:

3,62lt*7,2=25,34 lt toplam benzin tüketimi olacaktı.

Araç 1.0 TCE 2023 Touch Manuel

1. UZUN YOL VERİSİ
    Rota : Istanbul (100mt rakım) - Erzurum (1950mt rakım)
    Toplam Yol : Yaklaşık 1300KM / Molalarla Beraber 15 Saat
    Araç Yük Durumu : 4 Yetişkin + Sürüşün %80'i klima açık. +Full Dolu Bagaj
    Sürüş Durumu : Istanbul Gerede arası otoban 120 - 130 km/s
    Gerede - Erzurum arası bölünmüş yol 100 - 120 km/s
    Lastik Durumu : Kapi içinde yazan değerler Ön 33 Arka 31 PSI
    Ortalama Yakıt Tüketimi 5.5LT/100KM
    Yolda depoyu fullediğim yerlerde 800km menzil görüyordum.

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

2. UZUN YOL VERİSİ
    Rota : Istanbul (100mt rakım) - İnegöl (350mt rakım)
    Toplam Yol : Yaklaşık 160KM / 1 saat 20dk sürüş
    Araç Yük Durumu : 4 Yetişkin + Sürüşün hepsinde klima açık. + Bagaj boş
    Sürüş Durumu : Istanbul çıktıktan sonra sol şerit izin verdigi sürece aracin çıktıği maksımum hız zorlandi. Bursa otoyolunda uzun süreler 160 170, yer yer 200 km/s hızlara çıkıldı. Rotada 2 tane dag bulunuyor, buralara da yine düşuk vites yüksek devir ile zorlanabildiği kadar zorlandi. Şimdiye kadar en az 50 defa git gel yaptığim yol burasi, araç ile en kısa sürede en hızlı şekilde bu sürüşüm oldu.
    Lastik Durumu : Kapi içinde yazan değerler Ön 33 Arka 31 PSI
    Ortalama Yakıt Tüketimi 7.7LT/100KM
    Uzun yolda bu değerleri yakalamak imkansiz. Ben henüz bu değeri başka hiç görmedim. Bu örnek çok ekstrem bir olay. Cenazeye yetişme durumundan dolayı bir çok noktada sınırların çok üzerinde kullanıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyatlov-Legasov -- 23 Ekim 2025; 23:3:19 >

• Kışlık lastik için önerisi olan var mıdır? Ankarada yaşadığım için iyi bir lastik istiyorum. 20bin civarına güzel lastik alabilir miyim?

Ben Lassa Snoways kullanıyorum 4 kıştır. Beklediğimden çok daha iyi çıktı. Islak zeminde de karlı yolda da memnun kaldım ben.

• Arkadaşlar motor takozunu servis yeni güncel parça ile değiştirdiği halde sorunu kısa sürede tekrar yaşayanlar var mı? İki defa güncel parça ile değişti ve yine sorun devam ediyor. 2024 model evolution araç.

7bin km'de ocak 2025'de değiştim, 18bin km'de bu ay tekrar ses başladı. Güncellenmiş parça falan hikaye,

• Herkese merhabalar. X-tronic şanzımanlı araçları olanlar, ani hızlanmalarda gelen uğultu sesi şanzımandan arkadaşlar. Bugün yetkili serviste şanzıman yağını değiştirdim ve ses gitti. Herkese öneririm. Bilginize.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.