Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (256. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.953
Cevap
217
Favori
800.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bosch Car da 1.200 demiş çok fark yok.

Garanti 3 sene olduğuna emin misiniz b

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 TL az değil aslında ama Bosch da pahalı zaten. Özel servisler daha ucuzdur. İnternetten orijinal parçaları kendiniz alıp servise işçilik yaptırsanız yarı yarıya çıkarsınız. Garanti 3 sene veya 100 bin km hangisi önce dolarsa. Ayrıca 30 aya kadar ödeme yaparak garanti uzatılabiliyor +2 seneye kadar. Yalnız zaman geçtikçe garanti uzatma ücreti de kademeli olarak artıyor.

• 3 sene veya 100000 km

• Ben de garanti bitsede yazilimla motoru 115 hp yaptirsam diye bekliyordum.3 sene uzunmuş.Meganlarda ayni motor 115 hp kullanılıyor rahat kaldirir diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar Renault Port uygulamasında 02 Mart 2021 teslim tarihi gözüken, 16 Nisan 2021'de 10km iken (2. el olarak) aldığım ve şuan 10250 km olan aracı ne zaman bakıma götürmem gerekiyor, mart ayı içerisinde mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legum Magister -- 7 Ocak 2022; 11:21:16 >
  • DaRK BLooD kullanıcısına yanıt

internette satılan parçaların %90'ı çakma. Tabii yetkili servisin çakma motor yağı kullanmadığını ispatlayamayız.

Şaşmaz'ın hırsız ustaları 700 TL'ye çakma parçalara yapabileceğine eminim. Ama orijinal parçaları söküp senden habersiz satarlar, yerine çıkma parça takarlar. Orijinal arabayı soyup soğana çevirirler.

Bosch Car Servisin beceriksiz çırağı tarafından yapılan bakım 1.200 TL, Akbak yetkili servis 1.400 TL dedi.

En azından servis kayıdı olsun diye oraya götüreceğim. Kayıt - kuyut satarken önemli, km düşürdünüz mü derim ben olsam. Akbak ustaları ne kadar usta bilinmez ama, yeleğinde "Groupe Renault" yazsın yeter. . .

Bakım lambası ne zaman yanarsa o zaman getirin dediler, "bakım yaptırın hemen" lambası yandıktan sonra 1-2 ay daha tolerans var dedi.

Garanti ile ilgili bir sorun yaşamadım, pek zannetmem olacağını da, ama yetkili servise gitmiş olalım.

• Valla siz bilirsiniz ama yarın bigün garantilik bir durum olduğunda adamların elinde fırsat geçmiş zaten herşeye kullanıcı hatası demeyi seviyorlar. 1 senede bakıma gelmesi gereken araç 1.5 sene sonra gelmiş deyip garanti dışı bırakabilir. Garanti konularına genel merkez bakıyor. O zaman servisi aradım bana ışık yanınca getirin dediler derseniz kaale almayabilirler.

Servis konusunda da tercih meselesi tabi ama altı üstü 2 tane kağıt filtre değiştiriyorlar. 400 TL para alıyorlar. Ne taktığını da görmüyoruz içerde. Motor yağı da ne koyuyor görmüyoruz. Güvenilir bi yerden kendi yağını filtreni alıp yaptırmak daha mantıklı bana göre. Gözünün önünde yapıyor hem.

• Legum Magister kullanıcısına yanıt

Evet

• Legum Magister kullanıcısına yanıt

Hocam son 30 gün kala araç geri sayım yapıyor zaten. Benim 14 günü kaldı, her kontak açışta hatırlatıyor bakıma son 15-14 gün diye. Ayrıca yol bilgisayarı menüsünde ayrı bir uyarı sekmesi çıkıyor son 30 gün.

• mapiper M kullanıcısına yanıt

Aynı durum bendede var, normal hiç kurcalatmayin, hava akışı zaten olmak zorunda, fan kapalıyken içeri hava hiç gitmiyor normalde, girmesi lazım halbuki, ayak havalandırması yerine on havalandirmalardan verse sorun olmayacakta işte böyle, dedikleri gibi iç dolaşım yada fan aça kapa ile kesilir akış

• Clio 5 touch xtronic 90bg aracım ilk aldığımda hevesle oturup müzik dinlemiştim. Yaz sıcağı olduğu için beraberinde klima da açıktı. Kısa süre sonra akü bitti ve çekici ile servise götürmek zorunda kaldık aracı. (İlk kez araç aldığım için hiç bilgim yoktu) daha sonra aküyü serviste fullediklerini sorunun düzeldiğini ancak bu şekilde içinde oturup uzun süre müzik dinlersem tekrar olabileceğini söylediler. Gerekçesi de yeni nesil araçlar çok fazla elektronik donanım içerdiği için normalmiş.

o günden beri tekrar içinde oturup müzik dinlemeye cesaret edemedim açıkcası sadece yolda giderken klima ve müzik açabiliyorum. :) Ve tekrardan aynı problem yaşanmadı ama arabada(müzik ve klima olmadan) normal otururken 5-10 dk sonra akü koruma moduna alıyor. Bu durum normal mi sizce? Veya bir şeyi hatalı mı yapıyorum? Örn herhangi bir özelliği açık unutmak gibi.

son olarakta ne yaparsam yapayım yakıt tüketimi 13-14 bandında geziyor aldığımdan beri hiç düşmedi. Sakin sürüş yaptığım halde. Çok fazla yakıyor aracım. Genelde semt içinde kullanıyorum ama yine çok fazla geliyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 8 Ocak 2022; 12:58:35 >

• Ayberk_09 kullanıcısına yanıt

Aracın kılavuzundan:

Araca göre, bir sistem, akü şarj durumunu sürekli kontrol eder. Eğer bu azalırsa, gösterge tablosunda “Akü koruma modu” mesajı ve ardından “Akü şarjı zayıf motoru çalıştır” mesajı belirir. Bu durumda motoru çalıştırın, gösterge tablosundaki mesaj kaybolur.

Not: aracın 5 ila 30 dakika boyunca motor çalışmazken kullanılmasından sonra, güç tüketen işlevlerin (iç aydınlatma, radyo, navigasyon, havalandırma, aksesuar güç kaynağı vs.) otomatik olarak kesilebileceğini kullanıcıya bildirmek amacıyla “Akü koruma modu” mesajı gösterilebilir.

Akünüzün şarj durumu, özellikle aşağıdaki durumlarda azalabilir:

– kısa güzergahlarda;

– şehir içinde;

– sıcaklık azaldığında;

– motor çalışmıyorken elektrik tüketen elemanların (radyo...) uzun süre kullanılmasının ardından.

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

Yakıt tüketiminin düşmesi için uzun mesafe ve yüksek ortalama hız olması gerek diyorlar.

Merhaba

benim diğer aracım Kia. Motor çalışmadığı durumda telefon araca bağlı ise ekranda bu tür uygulamaları araç çalışırken kullanınız şeklinde bir uyarı çıkıyor. Açık olan müzik sistemini de belli bir süre sonra kapatıyor. Amaç aküyü koruma.

• Arkadaşlar bir sorum olacaktı 100 hplik xtronicler uzun yolda 110 km hızla 2 bin devirde gidiyordu yol düzlükse, bu yeni 90 HP lık versiyonlarda şanzıman motor farklılığından dolayı fark varmıdır deneyimleyen cevaplayabilir mi ?

• ozdemir.17 O kullanıcısına yanıt
    Benimde aracım icon Eylül ayında teslim aldım. Temmuz sonrası üretimlerde katlanır ayna ve arka koltuk tutamağı kaldırdı diye biliyorum hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nuzrek N kullanıcısına yanıt

Duz yolda cvt den dolayi bir fark olmaz. 160 la 3000 3500 devirde gittigim oluyor benim. Yolda egim durumuna gore hiz azalip artarken devir sabit kaliyor. Cvt nin guzelliklerinden birisi. Yalniz 10 hp eksikligi bi sekilde hissettirir ama devir olarak degil bence duz yolda. 100 hp likten gecmediyseniz anlamazsiniz bence.

• selamlar, touch pakette kablosuz carplay & wifi açtırmak istiyorum, bu tür özelliklerin tümü birden mi açılıyor yoksa sadece bu özelliği aktif hale getirebilirler mi, garanti ile sorun çıkabilir mi bu sebepten, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

• halukkilic kullanıcısına yanıt

Merhaba, sadece onu açabiliyorlar, ilave olarak dün serviste bakıma girdim, ön park sensörü ve geri kamera taktırdım diyede söyledim, gizli özelliklerede baktılar, sorun olmadı hatta bayada muhabbet ettik, kamera ve sensörleri işi bilen teknisyenler aktive edebiliyor serviste, yalnız gizli özellikleri servisler açamıyor, ellerindeki alet o kısma girmelerine izin vermiyor henüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 12 Ocak 2022; 12:6:8 >
    motor stop iken klima soguttumu yani?
    klima kasnagi motordan kayisla guc almiyor mu? elektrikle ayri motoru mu var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

klima kasnaktan güç alır, motor durunca dopal olarak çalışmaz kendi soğukluğuyla kısa süre daha soğuk üfler...

elektirkli olanlar hibritlerde falan var

• 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.