Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (163. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.129
Cevap
214
Favori
826.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 1000 kmde icon 1.0 x-trıionic aracım var. Araç son zamanlarda iki kere kendiliğinden km bilgilerini sıfırladı. Başına gelen oldu mu, olduysa çözüm için nasıl bir yol izlediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BC0D30F7C

Merhaba, 1000 kmde icon 1.0 x-trıionic aracım var. Araç son zamanlarda iki kere kendiliğinden km bilgilerini sıfırladı. Başına gelen oldu mu, olduysa çözüm için nasıl bir yol izlediniz?

Sıfırlamadan önce benzin aldın mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • webco W kullanıcısına yanıt
    Hayır, almadım. Her ikisinde de benzin almadan kendiliğinden sıfırlandı.
  • Benimde sıfırlanıyor hatta arabayı açtığımda ekran açık ve sıfırlanmış buluyorum,bayiye gittim güncelleme yaptılar yine sıfırlandı,sonra hayalet ekran kafayı yedi,bu başlıkta paylaşmıştım fotoğraflarıyla birlikte,bakabilir misin aynı sorunu mu yaşıyoruz ?
  • ardicymc A kullanıcısına yanıt
    Hayalet ekranda bir sıkıntı yok, sadece km bilgileri sıfırlanıyor. Sanırım servis güncelleme gelecek, diyormuş.
  • Arkadaşlar merhaba

Deneyimlerinize dayanarak bilgi almak istiyorum. Clio 5 1.0 tce motor özellikle ''manuel'' vites araba almayı düşünüyorum. Manuel vites sanırım otomatik vitese göre daha az yakıyor forumda yazılanlara bakarak bunu anladım. Manuel vites şehir içi yakıt verileri nedir arkadaşlar?

1.0 tce 90 bg manuel ve 1.0 tce 100 bg manuel vites araç arasında 10 bg fark dışında çekiş ve yakıt konusunda çok fark olur mu ?
    Not:2020 model ve üstü Araç düşünüyorum. Tarafsız yorumlarınız nedir deneyimlerinize dayanarak

• Hocam eğer yakıt tüketimi nedeniyle otomatik seçeneğini eliyorsan bunu tekrar düşünmeni tavsiye ederim. Her geçen gün trafik yoğunluğu artan bir dönemdeyiz. Ayrıca bakma sen Clio 1.0 tce otomatik için çok yakıyor vs. şeklinde bir algı oluşturuldu. 2020 ve üstü yeni araçlardan Opel Corsa, Nissan Micra, Toyota Yaris vs...bunlar ne kadar yakıyorsa Clio da okadar yakıyor. Clio 1.0 tce motorun farkı ne dersen. Diğer saydıklarıma lpg uygulanamazken 1.0 tce otomatik alıp her türlü lpg li kullanırsın. Forumu okusan diğer araçlar su yakıyor sanırsın. Halbuki diğer saydığım araçlardan taç çatlasın 0.5 litre fazla yakar (oda kullanım tarzından). Diğerleri lpg opsiyonsuz 0.5 litre az benzin yakıyorum diye sevinirken sen 100 km de maksimum 8.5/9 Litre lpg ile yol alırsın.

• quadratics Q kullanıcısına yanıt

Aslında manuel sevdiğim için öncelik tercihim. Ayda en fazla 400-500 km yol yaparım, yazın tatil uzun yol derken en fazla 8.000 km yol yaparım senelik toplam bilemedim 10.000 km çok düşük ihtimal. Yakıt konusunda sakin kullanımda "manuel" vites İstanbul içi 7 lt geçmesin kâfi benim için. Ben özellikle 1.0 tce 90 ve 100 bg arasında ki farkı anlamadım 10 bg dışında. Sanırım tork değerleri de aynı. Biraz daha iyi mi hızlaniyor ya da rampalarda daha mı iyi 100 bg acaba.

Ayrıca titreşim sorunu var mı 3 silindirli olmasından dolayı motorda

Yazları genelde Muğlada çok dik, virajlı ve uzun rampaların olduğu yerlerdeyim. Acaba çekiş sıkıntısı yaşarmıyım. Marmaris'ten sonra Datça'ya ulaşmak için en az 1-2 saate yakın sürekli dik virajlı rampalar var iniş çıkış olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertccc -- 3 Nisan 2021; 14:48:34 >
  • Mertccc M kullanıcısına yanıt
    Ben de clio5 1.0 tce 90HP araba aldım yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. İlk depoda (yaklaşık ilk 450 km) yakıt ortalamam 100km'de 7,2 olmuştu. İkinci depoda (yaklaşık 600 km oldu) bunu 6,6 değerine düşürmeyi başardım. Ama rahat kullanmadığımı, gözümün yakıt sarfiyatında olduğunu söylemeliyim. Tabi bir de şehir içi sürekli dur-kalk trafikte kullanıyorum aracı. Daha da düşer umarım. Aracı, gaza rahat basarak kullanmak istiyorum ama rodaj süresi sebebiyle kendimi (ve aracı) frenliyorum. 3000 deviri nadiren geçtiğim zamanlar oldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bukrek B kullanıcısına yanıt

Sanırım sizde touch paket aldınız. Ne kadara aldınız ? Ve Multi medya ya da jant ne vardı araç üstünde ? Şu an internette touch paket 146-148.000 TL civarı gördüm jant ya da multi medya olarak yorumlarda.

Siz aldığınız zaman 1.0 tce 100 bg olanı var mıydı bayide. Sanırım 100 bg olanının hızlanması ve rampa performansı, yakıtı çok az farkla olsada iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertccc -- 3 Nisan 2021; 15:48:38 >
  • Mertccc M kullanıcısına yanıt
    Evet aldığım paket touch paketti. 146900 TL ye aldık. Bu fiyata metalik renk ve stepne dahildi. Multimedya ekranı yoktu ama jant paket vardı. (Ellerinde olsa multimedya ekranı tercih ederdim ama maaleaef sadece touch paketin ekransız ve jantlısı vardı) Motor gücü olarak yine ellerinde sadece 90HP olan vardı. Ancak bildiğim kadarıyla 100HP olanın da TORK değeri düşük 140 küsür Nm (bilgide bir yanlışlık varda Daha iyi bilen bir arkadaş düzeltsin, emin değilim çünkü.) bilgilerim doğruysa aralarında varsa da çok az fark vardır. Torku büyük olan yokuş çıkarken diğeri de diğer durumlarda çok az avantajlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukrek -- 3 Nisan 2021; 16:3:57 >
  • Bukrek B kullanıcısına yanıt

Teknik verilerine baktım şu an sitelerden. Tork değerleri manuel viteslerde 160 gözüküyor, otomatik viteste 140 civarına düşüyor. 100.bg olanın farkı çok az yakıt, performans olarak. Ben çelik jant istemiyorum açıkçası, eğer multimedya paket olanı bulursam o fiyat aralığına düşünürüm ama dediğim gibi kafan karışık 90 ve 100 olanla arasında kaldım. Muğla'da dik rampalarda 100 bg biraz kendini belli eder ama İstanbul içinde kullanımda hiç farkı olacağını düşünmüyorum

• araç 1.0 xtronic kilometrede ortalama 0.57 krş yakıyor. 7.2 litre ortalama. yani emsalleri ile aynı yakıyor. çok yakıyor diyen arkadaşlar servise göstersinler vardır illa ki bir şey

• Son kasa güzel olmuş

• İyi günler herkese bugün bir sorunla karşılaştım aracın stop ettim el fireni cekince arkadan bir gacırtı sesi geldi sonra indim aracı arkadan salladım amortisör tarafından gacur gucur sesler geliyor sorun nedir sizce daha önce böyle bişey yoktu ilk defa bugün karşılaştım.

• Normal o ses kampanalardan geliyor

• Kampanadan gelen ses normal onu biliyorum da aracı salladikca gelmesi enteresan degilmi

• İlk periyodik bakım fiyatı ne kadar tutuyor ? Yoldan dolayı , km dolmadı.

Fiyat alan var mı ?

1.0 icon X-Tronic

Kronik sorunlardan neleri söyleyim, garantiden yapsınlar

Clima ve Start stop sorunsuz çalışıyor şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 4 Nisan 2021; 20:14:56 >
  • @forever @ kullanıcısına yanıt

eco moduna alma zaten, işe yaramaz, bende aynı aracı 6 aydır kullanıyorum, lasitk basıncını göremezsin, sadece sorun çıkarsa uyarır.

• 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.