|
Biliyorsunuz 2020 yılında sınav önce ertelendi, sonra geri aynı zamana alındı. Sınav ertelenmesi yerine konu azaltımı yapıldığında baya bir twittera üşüşmüştük, aslında hastalığın ciddiliğinin sorgulanmaya başladığı dönemlerdi ve gerçekten korkan kişi de çok azdı. çoğumuzun tek derdi sınava çalışmamışken ve ertelenmişken tekrar aynı zamana geri çekilmiş olmasıydı. aynı sahtekarlığı o dönem üniversiteye giren arkadaşlarımız da yaptı, yine covidi umursayan, ailesinde hasta yaşlı engelli vs bulunan %5 iken hdmi ile kopya çekmek isteyen, üni yazdığı şehre taşınmakla uğraşmak istemeyen kişiler online eğitim, hibrit eğitim diye kafa ütüledi. arkadaşlar gelin dürüstçe konuşalım. bahane insanın oturma organı gibidir, herkeste bulunur. gerçekten her konuyu bitirmiş olan makina öğrenciler şu an ortalıkta yok. onlara konu çıkartsan da, eklesen de nafile. dereceleri sabit. her halükarda başarılı olacaklar. ya ben onu da bitirdim bunu da bitirdim nasıl olur diye yaygara koparan arkadaşlar ise şu an sadece tribüne oynuyor. beni kandırmaya çalışmayın, ben de sizdenim. atma recep din kardeşiyiz yani. öncelikle lti bitirmediniz. hoş lise lti'sini bitirmekte de hiçbir şey yok. matematik eğitiminin çok kallavi olduğu istatistik bölümü öğrencisiyim, o bitirdik dediğiniz ltinin ufacık girizgah kısmı üniversitede 1.5 saat sürüyor. mühendislik matematiği ise daha kısıtlı müfredat, onlar 1 saatte öğrenip geçti.(teyitli bilgi, olay yerleri odtü-hacettepe) hoş gerçekten çalışıp öğrendiyseniz de kimse sizden bir şey çalmış olmadı, fonksiyon, polinom, parabol soruları bu konularla doğrudan bağlantılı. hatta problemler de öyle. gerçekten bu konuları bitirmiş kişiler neyden bahsettiğimi anlıyor. anlamıyorsanız demek ki bitirmemişsiniz, x'in üstünü bir azalt öne getir seviyesindesiniz. ama devam edelim. geçen yıl sorulan eleyici integral sorularımıza bir bakalım; ![]() bu soruyu benim sınava köy minibüsüne daha ucuza binmek için giren çoban arkadaşım çözdü. evet gerçekten. bu soruyla mı eleyecektiniz rakiplerinizi? şimdi size gerçekten yardımcı olmak isteyen birisi olarak ne yapmanız gerektiğini anlatayım. 2020 yılında ben mızlarken arkadaşım ''A'' kişisi çıkacak olan konulara asılmaya başladı. sorulacak konu azaldığı için ''trigonometride şu 5 senedir çıkmıyor, bunu en son inönü döneminde sormuşlar'' gibi kaçak güreşme hamlelerini bıraktı. hepsini hakkıyla öğrendi. bense şu an mızıldayanlar gibi sayfa sayfa aman güvenliğimiz, devlet bize bakmür yazıp durdum. sonuç; o 39 ayt mat yapıp istediği yere yerleşti. ben mezuna kaldım. konuların azalmasına bir an evvel adapte olun. senelerdir türev integral için çabalamışsınız gibi kendinizi kandırıp derbeder moda girerseniz siz de mezuna kalırsınız. böyle yıllar fırsattır. aslında yapamayacağınız netleri yapıp, aslında giremeyeceğiniz bölümlere girersiniz. eğer jeoloji, ne bileyim enerji vs gibi özel bir ilgi alanınız yoksa hepiniz pc, ee ve benzeri bölümlere gireceksiniz zaten. hepsinin sıralaması deli gibi artıyor. benim bir diğer arkadaşlım 2020 sınavının basitliğinden aldığı avantajla 60k yaptı, odtü istatistiğe girdi. odtü istatistik bu sene belki de 20binden öğrenci alacak. siz de, aradan sıvışmaya bakın. tyt için çok dikkatli olun. dil bilgisi ve tyt fendeki ihmalkarlığı ayt'de kapatırım dönemi bitti. 20 fen yapmalısınız, onun için çalışmalısınız. geometri yapmasam da olur, 35 ayt mat yeter dönemi bitti. 40ı zorlamalısınız. eğer kolay sorarlarsa 37 yapar ve üzgün çıkarsınız. neden arc'lara bakmadım, bittim ben diye. hiçbir detayı atlamayın. fonksiyon polinom mantığını çok iyi öğrenin. pkob gibi ezbere ''bu konu çok zor'' denilen yerler size istediğiniz üniversiteyi kazandırabilir. aşırı kolayken ön yargı yüzünden kimse yapamıyor, aynı ehliyet sınavlarındaki L park gibi. zaten eğer mühendislik veya fen fakültesi okuyacaksanız ileride direkt olasılık diye ayrı bir ders göreceksiniz. bu bilimin en ufacık girizgahı olan 2 topu sepete attım sepeti dama attım sepette kaç top var sorularından kaçmayın. arkadaşınız 37 yapmışken size 39 yaptıracak o 2 soru pkob'da gizli olabilir. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt