Şimdi Ara

2020 Civic Exe Eco’dan 2021 Golf Impressiona Geçilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
5.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • honda bayisi ile aramda söyle bir dialog geçti?

ben: aksesuar istemiyorum.

honda: aksesuar olmadan araç egeayaya benziyor. Kimse almaz o şekilde. Sizde sevmezsiniz.

başka bir zaman, başka bir dialog

ben: hangi akseasuarlar var?

honda: ..... balık sırtı anten....

ben: çubuk anten mi kaldı. Balık sırtı olanı almak lazım.

honda: o süs için. Normalde aracımızda gizli anten var.

yani aracın şeklini beğenirsin beğenmezsin ama Honda’nın sonradan aksesuar olarak taktığı bazı parçalar vw de zaten var. Honda alanların daha sonradan araçlarına taktıkları led stoplar baz donanımda bile var.

vw nin belli bir çizgisi var. Bu markaya bağlı hangi aracı alırsan al bu böyle. sevileni tuttukları, sevilmeyeni değiştirdikleri evrimsel bir tasarım. Seversin, sevmezsin ama sedan civic gibi geçmişi ve geleceği olmayan, tasarımda eksik kalmış unsurların sonradan tamamlanmaya çalışıldığı bir aracıda bu tasarım anlayışı ile bir tutma bence.

f/p olarak civic sedan mükemmel bir araç. Alabilirdim. Olmadı. Hb olanı 250 ye verselerdi kesin alırdım. Nfs den fırlamış tasarım stili ile golften güzel. Ama karınca sırtıyla sedan civice bir türlü ısınamadım. Gövde işçiliğinin kötü oluşu da almamda bir etken. Makyaj Parçaları düzgün oturtulmamış ve sonradan eklenmiş gibi. Golf ise her açıdan tek parça üretilmiş gibi hissettiriyor.

@commandx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 13 Nisan 2021; 14:30:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Honda bayiileri zaten rezil. Honda almamak için en büyük etmen. Sadece bu tutumları değil, fiyatlar, anlayışları da kötü. Vw de bu konuda çok farklı değil.

Civic hondanin en sevilen modellerinden biri. Ülkemizde de çok seviliyor. gecmisi de geleceği de belli. Tam tersi golf daha üvey evlat şu an. Vw nin en gözde modeliyken iğrenç bir araç çıkardılar. Özenmedikleri, ucuzlattiklari ortada. Sana tek parça gelebilir, bana da hiç bir çekici, heyecan verici yanı olmayan, sıradan, kütük gibi geliyor

Güncel civicte karınca sırtı gibi bir tasarım var. Bir öncekinde yoktu, bir sonrakinde yine yok. Nasıl geçmişi ve geleceği olan bir tasarım oluyor? Hepsinin arkasında “civic” yazması ve arması dışında ortak nokta var mı?

Bir sonraki nesli de arkadan kütük tasarım vw jettanın kopyası. Farklılık olsun diye stopları büyütmüşler. Bari plakanın altındaki çizgiyi değişik yapsalarmış. Sanki civicin yeni kasası değilde jettanın yeni kasası. Benim için iyi olmuş. Hoşuma gitti. Oyuncağa değil, otomobile benzeyen araçları seviyorum çünkü. Kimilerine klasik araba tasarımı kütük gibi gelebilir tabi. Şu tasarım şimdi, bu fiyatlarla olsa civic sahibiydim.

2020 Civic Exe Eco’dan 2021 Golf Impressiona Geçilir mi?

• Şimdi ben Jettacıyım aracı övdünüz mü gömdünüz mü anlamadım 2020 Civic Exe Eco’dan 2021 Golf Impressiona Geçilir mi? 

• Yeni civic zaten sıradan, heyecansız duruyor. Ben de jettaya benzettim. Jetta yine kütük olsa da uyumlu, abartı değil. Heyecan vermese de siritmiyor. Civic koca çıkıntı far vs kötü duruyor bu açıdan ama canlı görmek lazım.

Bu arada bizde satılmayan usa jettaya daha çok benziyor.

Arkadaş vw nin tasarımlarına kütük gibi diyor, heyecan uyandırmıyormuş. Bende diyorumki Honda bile o kütük tasarıma geçiyor çünkü çoğu insan ilginç ilginç tasarım denemelerini değil klasik araç tasarımlarını seviyor.

tasarım konusunda hemen herkesin sevdiği Mercedes, BMW gibi markaların en sevilmeyen, tutmayan modelleri bu ilginç tasarım denemesi araçlar. Örneğin 5 serisi gt versiyon, 3 serisi ti versiyon, a serisi 1. Ve 2. Nesil, audi 2 serisi vs vs.

Evet bunun direk aynısı ama benim hoşuma gitti. Jettaya göre orantısız kısımları olması genç bir hava katarken, klasik köşeli sedan hatları ile gayet iyi duruyor bence.

güncel kasanın eğri büğrü tasarımı, bir köşeli bir düz çizgileri, herşeyi ekleyelim tasarım anlayışı hb kasada çok iyi duruyorken sedanda çok kötü duruyor.

Dediğim gibi zevkler ve renkler.

ama konunun özü honda bile daha fazla bu tarz tasarımlarda diretmeyip klasik araç tasarımına geçmiş. Çünkü genelin sevdiği tasarım bu. Keşke civic üretimi son bulmasaydı da bu kasayı alabilecek olsaydık. Klasik çizgili fd6 yı geçebilecek bir araç olacaktı.

Orijinalden alıntı: Jocker35

Bu mesaj silindi.
    Golften iki tane civic çıkar olmasin o.

Konuya gelince, son kasa yerine 7.5 Highline al, D segment ayarinda HB arabaya bin derim.

Zira Highline golf7 passatin hb si gibi bisey, aralarinda zerre kalite ve yalitim farki yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • 2020 arabayı 2021 e yükseltmek 2020 Civic Exe Eco’dan 2021 Golf Impressiona Geçilir mi? 

Para çok geliyo herhalde

Neye göre D segment ayarında oldu Golf ?

Golf çok daha ferah içi olan bir araç . Yerde gibi olmuyorsunuz aracın içinde, atmosferik motora zaten girmiyorum tsi her konuda içinden geçer.(lpg hariç)

malzeme kalitesi boş pakete geçeceğin için 1 tık artar, apaçi gibi görünmezsin .

Bence geçmek için çok sebep var, lpg dışında ufak tefek donanımlar var civicte artı olarak. koltuk ısıtma vs gibi.

LPG ve daha önemlisi otomatik olsun demiyorsan direk geçilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antizero

Neye göre D segment ayarında oldu Golf ?

Bana göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • Ülkemize gelmeyen amerikan jetta ile civicin totosu gerçekten aşırı benziyor...

Hı öyle

Golfü altından dökuyorlarmis

Yapma hocam kalite farkı bariz passat ile.

Passatta torpido kısmı bile normal düz sert plastik değil, dokusu daha iyi daha kaliteli bi malzeme. Kapıların, özellikle arka kapıların kalitesi, kol dayama içi gibi yerlerin de halı kaplı olması totalde sınıf ayrımını belli edecek kadar fark yaratıyor.

Yalıtım konusunda denkler orası doğru.

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

İdeolojik marjinali gördümde, otomobilde bu kadar marjinalini bu forumda görüyorum. Konu kirlenmesin, gereksiz manipülasyon yapılmasın diye ortaya konuşayım. Birileri diğer konulardan da şahsımı açık açık hedef gösterme derdinde.

Segmentinin banisi, yarım asırdır lider ve referansı olmuş, otomobil tarihinin “ büyük iskender” i olarak anılan, kalite, işlevsellik, verimlilik, fonksiyonellik ve konforu son teknolojiler eşliğinde çeşitli donanım kombinasyonlarıyla farklı motor ve şanzımanlar eşliğinde sunan, her bütçeye, her kesime hitap etmiş bir külttür Golf. Şahsen benim topçusundan popçusuna, liberalinden sosyalistine, emekçisinden patronuna herkeste bi VW modeli görmüşlüğüm vardır.

Hiç bir jenerasyonunda kaportası kendi kendine göçmemiş, sebebi belli olmayan kronik elektronik arızaları olmamış, yüksek süratler de kaportası flama gibi dalgalanmamış vs vs gibi dertlerin müsebbibi olmamıştır.

Bunları dillendirince birileri rahatsız oluyor. Bağımsız ve tarafsız otomotiv otoriteleri ve bunları referans alanlar, teknik bilenler, kullanıcılar, tecrübeleriyle bilgilerini harmanlayıp yorumlayanlar vs vs iş bilen kim varsa üç aşağı beş yukarı aynı şeyi söylüyor.

Tutturmuşlar DSG’ de DSG, yahu son jenerasyonu yalnızca 7 milyona yakın satmış bir araçta yüzbinde bir problem, hele hele ki 500-750 euro arasında gayette uygun fiyata halledilebilir basit bir problem gayette kabul edilebilir. Yüksek performansı, düşük yakıt tüketimiyle sunan bu mühendislik abidesine bir mak. müh olarak hayran olmamam elde değil.

Neyse konu sahibi sevgili kardeşim, kararınız ne ise şimdiden hayırlısı olsun.

Saygılar.

Ağzınıza sağlık hocam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.