|
Selamlar, genelde bu tarz ikilemlerde kaldığımda bu forumdaki arkadaşlar sağolsun olağanca aydınlatıyor, şimdiden herkese teşekkürler. 2020 Allure 1.6 180hp 65.000 km'lerde bir aracım var, aracın bir problemi yok. Koltuk ısıtma, şerit takip, aktif frenleme gibi özellikleri de mevcut, memnunum aslında. Fakat senede 1,5 senede 30.000 km yapmışım araçla, aktif kullanıyorum şehir içinde ve yakıtı da 10-11 lt değişiyor, bir tık fazla gelmeye de başladı. Bir de araç modelini neredeyse 4-5 seneden beri kullandığım için sıkıldım açıkçası ve değiştirmenin kayda değer olup olmayacağını kendi içimde tartışıyorum. 3 opsiyon üzerinden tartışacak olursak (daha iyisi varsa söyleyebilirsiniz tabii, belki benim gibi ikilemde kalan arkadaşlarda niyetlenir çünkü bu fiyat bandı 1.9-2m genelin bir tık üstü ve dikkat edilmesi gereken bir fiyat bandı olduğunu düşünüyorum) 1) Bu aracımı satıp üstüne 270-280.000 TL gibi bir fark koyup 15-20.000 km'de temiz bir 1.2 Hybrid yeni kasa 3008 alabiliyorum. Şehir içi 7 lt falan deniyor ama bilmiyorum. Tek uyuz olduğum şey böyle bir araçta ön park sensörü olmaması. Kullananlar bunu çok kafaya taktı mı bilmiyorum ama dışında tasarımı ve diğer detayları gerçekten çok hoş duruyor aracın. 2) Yine aynı fiyat farkını koyup 50-65.000 km'lerde Sportage 1.6 T-GDI Hybrid Elegance Konfor paket (dolu bir pakettir kendisi gördüğüm kadarıyla, güvenlik donanımları, ambiyans, elektrikli bagaj hepsi mevcut) alabiliyorum. Bunda da yakıt tüketimi şu ankinden çok farklı olmayacak gibi gözlemliyorum motoru sebebiyle ama, kullananlar belki aydınlatabilir. 3) Ya da bu aracı aynen tutup 1 sene daha kullanabilirim fakat burada sizden yorum istediğim ve kafamı kurcalayan konu şu: 1 sene sonra takribi 10-15.000 km daha artar diye düşünüyorum. Haliyle 2026'ya girecekken 2020 model 75-80.000 km'de bir 3008 değerini çok kaybeder mi? Şimdiden değiştirmem daha mı mantıklı olur? Bu da ayrı bir etken. Şimdiden teşekkürler. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı