Şimdi Ara

2019 YKS KAZANIMLARI HAKKINDA ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Açıklanan sınav kazanımlarına bakıyordum. Örnek olarak biyoloji sınıflandırma konusunda Şöyle bir açıklama düşülmüş. Omurgasız hayvanlar Solucan ve Böcekler ile sınırlandırır diyor. Yani bu demek oluyor ki sınavda omurgasız hayvanlardan sadece bu iki başlıktan mı soru gelebilir ? Meb kitaplarında omurgasız hayvanlarda süngerler, sölenterler, eklem bacaklılar, yumuşakçalar vs. gibi diğer birçok sınıf anlatılmış. Bunlar sınavda çıkmayacak mı sadece solucan ve böcekten mi sorumluyuz yani ?

• up
  • Hocam bildiğime göre sadece 12. sınıfın değişen müfredatı uygulanacak sınavda yani 9., 10. ve 11. sınıf yine aynı değişmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nYselmech

Hocam bildiğime göre sadece 12. sınıfın değişen müfredatı uygulanacak sınavda yani 9., 10. ve 11. sınıf yine aynı değişmiyor.
    Biyomlar neden kalktı o zaman ya da diziler yeni müfredatla tamamen aynı,ben ikisini birlikte karşılaştırdım tamamen yeni müfredata göre hatta 11 sınıfların görmedikleri ama 11e alınan 12 konusunuda koymamışlar o listeye mesela biyolojide popülasyon ekolojisi gibi yani oldukça hafif bi müfredatta giricez,şimdi yok öyle değil böyle diyenler olucak yine ama ben yinede kendi çıkarımlarımı paylaşmak istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris7777

Biyomlar neden kalktı o zaman ya da diziler yeni müfredatla tamamen aynı,ben ikisini birlikte karşılaştırdım tamamen yeni müfredata göre hatta 11 sınıfların görmedikleri ama 11e alınan 12 konusunuda koymamışlar o listeye mesela biyolojide popülasyon ekolojisi gibi yani oldukça hafif bi müfredatta giricez,şimdi yok öyle değil böyle diyenler olucak yine ama ben yinede kendi çıkarımlarımı paylaşmak istedim

Ortada tezatlik var. Forumda biri eski 9,10,11 mufredatina gore girilecek diye bir kagidin ssini atti ama talim terbiye kurulundaki kazanimlar yeni mufredata gore.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

quote:

Ortada tezatlik var. Forumda biri eski 9,10,11 mufredatina gore girilecek diye bir kagidin ssini atti ama talim terbiye kurulundaki kazanimlar yeni mufredata gore.

Alıntıları Göster
    Kağıdın tarihi 10 ekim yani 17 günde çok şey değişmiş olabilir burası Türkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 28 Ekim 2018; 0:9:3 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    KAZANIMLARIN YENİ MÜFREDATA GÖRE OLDUGUNU NEREDEN ANLADINIZ HOCAM ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2019 TYT İPTAL EDİLEN SORU
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Haa ben tarihe hic dikkat etmemistim. O zaman sorun yok bence direkt yeni kazanimlara bakacagiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam Şuanki 12lerin görmediği hiçbirşey sorulmayacak deniyor. Yani yeni müfredatta olan ama 12 lerin geçmiş sınıflarda görmediği bilgiler sorulmayacak deniyor. Yeni müfredata göre olsaydı Fizik Bilimine Giriş ünitesine yeni eklenen Bilim Merkezleri başlığı kazanımlarda olurdu ama yok. Bu durumda eğer meb kitaplarından hazırlanılmak istenirse şuanki 12 lerin 9 10 11 de gördüğü meb kitaplarından hazırlanmak mantıklı değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: turanozt91

KAZANIMLARIN YENİ MÜFREDATA GÖRE OLDUGUNU NEREDEN ANLADINIZ HOCAM ?

Alıntıları Göster
    1)Kazanımlara bakılır 2)Müfredata bakılır. 3)Ta daaa yeni müfredatmış denir

Alttaki bana yazdığın sorunuda cevaplıyım, zaten o şekilde yazdığım yazıyı okursan popülasyon genetiği görüceklerdi ama geriye alındığı için görmediler ve kazanımlarda yok,kazanımlar tamamen yeni müfredat ve görmedikleri yerler bu senelik çıkartılmış oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 28 Ekim 2018; 0:25:31 >

• quote:

quote:

Haa ben tarihe hic dikkat etmemistim. O zaman sorun yok bence direkt yeni kazanimlara bakacagiz.

Alıntıları Göster
    Bencede

• quote:

1)Kazanımlara bakılır 2)Müfredata bakılır. 3)Ta daaa yeni müfredatmış denir

Alttaki bana yazdığın sorunuda cevaplıyım, zaten o şekilde yazdığım yazıyı okursan popülasyon genetiği görüceklerdi ama geriye alındığı için görmediler ve kazanımlarda yok,kazanımlar tamamen yeni müfredat ve görmedikleri yerler bu senelik çıkartılmış oldu

Alıntıları Göster
    Hocam bende onu söylüyorum. Diyorsunuz ki yeni müfredat ama 12.sınıfların görmedikleri şeyler çıkartıldı. Yani bu ne demek 12lerin gördükleri şeylerden girilecek demek. Siz yeni meb kitaplarından çalıştığınız zaman bu seneki 12 lerin görmeyeceği şeylere de çalışacaksınız ve onlar sınavda sorulmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanozt91 -- 28 Ekim 2018; 1:50:8 >

• Bekir hoca kanalda sade hali ile yani kazanıma göre anlatıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turanozt91

Hocam bende onu söylüyorum. Diyorsunuz ki yeni müfredat ama 12.sınıfların görmedikleri şeyler çıkartıldı. Yani bu ne demek 12lerin gördükleri şeylerden girilecek demek. Siz yeni meb kitaplarından çalıştığınız zaman bu seneki 12 lerin görmeyeceği şeylere de çalışacaksınız ve onlar sınavda sorulmayacak.

Alıntıları Göster
    Ben diyorumki 12.sınıfların görmedikleri çıkartıldı ama onun dışında yeni müfredata göre olucak,örneğin biyomlar kalktı ve şuanki 12.sınıflar gördü bu konuyu ama sorulmayacak çünkü yeni müfredatımız içinde bulunmamaktadır.Popülasyon genetiği ise 12'den 10'a alındı bu yüzden bu sene çıkmayacak.Yani 12ler biyom gördü diye biyom çıkmayacak çünkü ne müfredatta nede yayınlanan kazanımların içinde yok,diğer çıkarılan konular içinde geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 28 Ekim 2018; 10:46:15 >

• Resmi bi açıklama yapılması lazım. Herkes bi şey söylüyor. Geçen gün buraya atılan 10 ekim tarihli kağıtla TTKB'nin yaptığı açıklama çelişiyor. Kime güveneceğiz? Çorba oldu iyice...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.