Şimdi Ara

[2019-YKS] [HEDEF: EA İLK 500] TYT/AYT ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu başlığın hem bana bir düzen getirmesi açısından, hem de bu sene veya sonraki senelerde girecek arkadaşlara yararlı olabilecek olması açısından iyi olacağını düşünüyorum.

Benim hakkımda: Hedefim tam burslu Bilkent İktisat. Fen lisesi çıkışlıyım, bu sene yerleşeceğim ama yerleşeceğim yeri beğenmediğim için tekrar giriyorum.(Sebepleri karışık ve dışarıdan bakılınca anlamsız. Ne siz sorun, ne ben söyleyeyim.) Bir de üniversitenin ders yükünü üzerime almamak için hazırlık sınıfına kalıyorum. Yabancı dilim idare eder, hazırlık sınıfında zorlanıp ekstra bir çaba harcamam gerekeceğini düşünmüyorum.

12 Ağustos 2018 itibariyle düzenli olarak çalışmaya başlıyorum.

YOL HARİTASI:
    1 Ekim 2018 tarihine kadar sağlam bir Matematik, Geometri ve Türkçe altyapısı kurulacak. Fenden liseden kalan bilgilerimle 11-12 net yapabiliyorum. Şimdilik fen dersleri için özellikle çalışmaktansa diğer derslere öncelik vermenin yararıma olacağını düşünüyorum. Bu konuda fikrinizi söylerseniz sevinirim. Zaten yıl içinde yapacağım denemelerle 15-16 bandına çekebileceğimi düşünüyorum. Edebiyat, Coğrafya ve Tarih dersleri içinse Edebiyat altyapım yok sayılır. Coğrafya ve Tarih derslerini ise genel kültür ve önceden kalan bilgilerimle toplam 16 Coğrafya ve Tarih sorusundan 12-13 doğru yapabiliyorum. Onlar için de özel bir çaba harcamadan denemelerle pekiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda da tavsiyelerinizi alabilirsem sevinirim.

1 Ekim 2018 günü bitmiş olması planlanan kitaplar:
    ÜçDörtBeş TYT Matematik Soru Bankası
    Esen Yayınları AYT Matematik Soru Bankası (Orta-İleri Düzey) (Türev ve integral hariç)
    Esen Yayınları TYT-AYT Geometri Soru Bankası (Orta-İleri Düzey)
    Karekök TYT Türkçe Soru Bankası
    Karekök Rutin Olmayan Problemler

Buraya kadar zorlanacağımı düşünmüyorum. 2 Ekim 2018 günü ilk TYT ve AYT Matematik denemesini yapmayı planlıyorum. Bu kitapları hakkıyla bitirdikten sonra TYT Türkçe 35+, Sosyal 15+, Matematik 35+, Fen 10+ ve AYT Matematik 28+ çıkarabileceğimi düşünüyorum.

Asıl iş bundan sonra başlıyor. Sıfırdan Limit, Türev, İntegral, Trigonometri (Trigonometri çok sıfır olmasa da henüz yeterli değil) ve Edebiyat öğrenmem gerekecek. Burada her türlü tavsiyeye ihtiyacım var. Yeterince bilgi sahibi olduktan sonra Ekim ve sonrasını da planlayıp yazacağım. Şimdiden teşekkürler.

• Nasıl geldi sonuç?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 2023 Hedef ilk 1000
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.