Şimdi Ara

2019 YAZ LASTİĞİ, BÜTÇEYE GÖRE TERCİH (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.113
Cevap
20
Favori
74.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbeg1

Fark yüzde 3 u geçiyor pek öneriyorlar paraya bakamsan 60 16 alicam
    ebat küçülme yönünde olduğu için sorun olmaz. O %3 lastik büyütürken dikkat edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piastre

Yılda 5 bin km ş.içi ve yaz aylarında 2 bin km bozuk köy yolunda kullanıyorum. Köyün yolu kalitesiz asfalt olduğu için köstebek yuvasına dönüyor. Viraj ve rampa nedeniyle çoğu zaman çukuru farkedemeden dan dun geçip gidiyorum. Köyün yüksekliği sebebiyle yaz aylarında dahi sabah ve akşam kırağı oluşuyor, gün içinde sıcaklık 35 derece civarında oluyor. Bu şartlarda sizce hangi lastiği tercih etmeliyim?

Orijinal ölçü 195-55-16 fakat fiyat farkı yüzünden 205 tabanlı düşünüyorum. Diğer taraftan 205 tabanda yakıt artacak fakat ne kadar artacak? lastikten artan parayı yakıta vermeyelim.

Yılda toplam 7 bin km yapacağım için 5 yıl 35 bin km doldurmadan değiştirmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden etiket değerlerini ve ilk günlerdeki performansını olabildiğince uzun süre muhafaza etmeli. Fazla bilgi sahibi değilim fakat okuduğum kadarıyla en uzun süre kendini muhafaza eden marka Yokohama.

Tavsiyeniz için Teşekkürler...
    Bridgestone Ecopia EP150, bridgestone dayanıklı ve yol tutuşu güvenli lastiktir bu model yakıt tassarufuda sağlar fiyatıda uygun.

urun.n11.com
    Bridgestone-205/55r16 91v Ecopia Ep150 (üretim 2019) - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-lastik/bridgestone-20555r16-91v-ecopia-ep150-uretim-2019-P275803872

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

Bridgestone Ecopia EP150, bridgestone dayanıklı ve yol tutuşu güvenli lastiktir bu model yakıt tassarufuda sağlar fiyatıda uygun.

https://urun.n11.com/oto-lastik/bridgestone-20555r16-91v-ecopia-ep150-uretim-2019-P275803872

Alıntıları Göster
    Lastik durdurkça sertleşen değil de yumuşayan madde olsaydı Bridgestone tercih ederdim. Bu marka sert hamurlu diye bilinir belki içindeki tellerle alakalıdır bilemiyorum sonuçta lastiği sert oluyor. Araçta şuan Lassa var, sert lastik evet kendini koruyor ama aracın yürürüne zarar veriyor. Yumuşak lastikler de tam tersi aracı korurken kendini yıpratıyor. Ne sert ne yumuşak olan orta kararda, yağmur performansı kötü olmayan ve her koşulda etiket değerlerini en uzun süre muhafaza edebilen lastik arıyorum. Etiketinin A A olması çok bir anlam ifade etmiyor, kendini çabuk salarsa bir yılın sonunda o değerler E E olur. Yeni seri istemiyorum, en az 3 yıldır yollarda olan ve kullanıcı deneyimlerine göre uzun süre etiketini koruyup kendini ispatlamış bir seri düşünüyorum. Böyle bir lastik var mı bildiğiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piastre -- 21 Mayıs 2019; 1:47:45 >

• Piastre kullanıcısına yanıt
    continental ecocontact5 veya 6, bridgestone turanza t001(eski turanzalara göre yumuşak diyorlar)
  • chameleon41 kullanıcısına yanıt
    Size yolluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pirelli cinturato p1 nasıldır arkadaşlar? Kullanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbeg1

İyi günler aracım megane3 hb 205 60 16 lastik ebatim 1500 2000 arası butcem var ne almamı onerirsiniz
    205/60 ile devam edin derim,
    Sandero bile 205/55 kullanıyor artık.

.
    Nokian 205/60 R16 92H Wetproof

Pirelli 205/60 R 16 92 V Eco Cınturato P7 Blue

Brıdgestone 205/60 R16 92V T001

Falken 205/60 R16 92H Ziex ZE310 Ecorun

Lassa Driveways 205/60R16 92V

• quote:

Orijinalden alıntı: Piastre

Yılda 5 bin km ş.içi ve yaz aylarında 2 bin km bozuk köy yolunda kullanıyorum. Köyün yolu kalitesiz asfalt olduğu için köstebek yuvasına dönüyor. Viraj ve rampa nedeniyle çoğu zaman çukuru farkedemeden dan dun geçip gidiyorum. Köyün yüksekliği sebebiyle yaz aylarında dahi sabah ve akşam kırağı oluşuyor, gün içinde sıcaklık 35 derece civarında oluyor. Bu şartlarda sizce hangi lastiği tercih etmeliyim?

Orijinal ölçü 195-55-16 fakat fiyat farkı yüzünden 205 tabanlı düşünüyorum. Diğer taraftan 205 tabanda yakıt artacak fakat ne kadar artacak? lastikten artan parayı yakıta vermeyelim.

Yılda toplam 7 bin km yapacağım için 5 yıl 35 bin km doldurmadan değiştirmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden etiket değerlerini ve ilk günlerdeki performansını olabildiğince uzun süre muhafaza etmeli. Fazla bilgi sahibi değilim fakat okuduğum kadarıyla en uzun süre kendini muhafaza eden marka Yokohama.

Tavsiyeniz için Teşekkürler...
    Yazlıktan türetilmiş dört mevsimlik;
    Michelin 205/55 R16 91H CrossClimate

.
    Kışlıktan türetilmiş dört mevsimlik;
    Pirelli Cinturato All Season Snowflake M+S 205/55 R16 91V

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Sakın Lassa ya bulaşmasın arkadaş
    Uyarıyorum buradan
    Islak zeminde yolda durmuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Merhabalar Astra g 2000 model orijinal ebad 195 60 15 ve ara model olduğu için fiyatları pahalı oluyor başka bir ebad kullanabilir miyim etkileri neler olur ? Yer Hatay kiş mevsimi yok yani.
    2015 yılında Conti premium contact2 almıştım 2015 te Conti premium 5 ten sonra ilaç gibi gelmisti. Konfor bakımından ama lastikler bitti artık değiştireceğim f/p olarak hangi marka ve model tavsiye edersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 22 Mayıs 2019; 1:23:8 >
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    195/60/15 ile 185/65/15 denktir

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Hangi modeli ?

Peki üstad bu yazdan kısa kıştan yaza felan aciklamissiniz ne tavsiye edersiniz ? Biraz bozuk biraz düzgün mucirli yolda kullanıyorum aracı ve bizim bu yollarda Gold year efficent gitmiyor mesela dayanıksız oldu.yine Conti premium contact 5 düşünüyorum ama fiyatı çok artmış falken ze310 var ona da buradaki bayi tanesi 290 lira olur dedi Conti için bulduğum en iyi fiyat 375 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 23 Mayıs 2019; 0:24:30 >
  • 215 50 r17 için lastik öneriniz var mı?

• İkiside sıfır olmak şartıyla aynı marka ve özelliklerdeki lastiklerin 2018 veya 2019 üretim olması nasıl farklılık gösterir. Şehir dışına çıkacağım ve 2019 üretim lastik yok ellerinde gitmeden değiştirmek istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Falken 310 aldım hocam şu an kargoda gelmesini bekliyorum.2015 yilindan beri cpc5 kullanıyorum gerçekten çok rahat sessiz ve çok iyi bir lastikti.Yine alayım dedim ama tanesi 400 lira 4x4 1600 TL
    Falken ise tanesini 250 tl ye aldım toplamda 600 TL daha uygun ,devir ekonomi devri bakalım inşallah memnun kalırız .

• Bende bugün 205 55 16 continental contipremiumcontact 6 aldım.Ecopremium 6 ile fiyatları aynı dediler.4 adet lastik sökme takma balans için 1500 verdim.Üretim yılı 14.hafta 2019 yılı.
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun,
    V hız grubu lastikler; H hız grubuna göre
    yüksek hızlara daha çok dayanıklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cogg

İkiside sıfır olmak şartıyla aynı marka ve özelliklerdeki lastiklerin 2018 veya 2019 üretim olması nasıl farklılık gösterir. Şehir dışına çıkacağım ve 2019 üretim lastik yok ellerinde gitmeden değiştirmek istiyorum.
    Muhtemelen ellerindeki 2018 in son haftalarında üretilmiş lastiklerdir,
    Mesela
    2018 / 44. Hafta ile
    2019 / 10. Hafta arasında çok fark yoktur.
    Tedirgin olmanıza hiç gerek yok.
    Tabiki gönül isterki en yeni lastiği alabilesiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hosam

215 50 r17 için lastik öneriniz var mı?
    Goodyear 215/50 R17 91 V
    EfficientGrip Performance
    Oto Lastik (Üretim Yılı: 2019)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.