Şimdi Ara

2019 TOYOTA COROLLA SEDAN (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.857
Cevap
123
Favori
759.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt

    o zaman kronik demiyeyim sıkça rastlanılan bir sorun diyeyim. facede corolla grubu var orada hatırı sayılır bir kitle var. sıkça balata sorunu yaşayan insan vardı ki toyota buna baska markalarda olduğu gibi sarf malzemesi demeden garantiden degisiyor demek ki onlarda biliyor sıkıntı çıkarabilcegini. aynı şekilde direksiyon kolonu bu onceki nesillerde de var. cam tıkırtı sesi bu versiyonda çıktı bunun icinde bülten gönderdiler servislere. mesela ön göğüs sorunu ben de çizik yok ama bendeki malzeme farklı olduğu için değil ben bunu gruptan okuyup azami dikkat ettiğim icin. ama bundan önceki corolla (2011) da hic dikkat etmedim bir kılcal cizik olmadı. bunda elle tuttuğun yerler bile çiziliyor. aküden sıkça sorun yasayan var ben de yaşadım.


    ben 16 senedir toyotadan başka arabaya binmedim ailede de sıkça toyata alan var. araba da kalite sorunlari var bariz. fiyat performas oranı yuksek olduğu için iyi satıyor. ben de fiyat performans oranı iyi olduğu için aldım.





  • yazdıklarınız içinde bana göre istisnasız 2019-2020 sedanların göğüsleri sorunlu, tırnağınızın tersi ile biraz sürtün iz kalıyor. Buna kronik diyebiliriz çünkü o malzemenin kullanıldığı tüm araçlarda aynı sorun var.

  • akenatons kullanıcısına yanıt
    O ses hiçte normal değil servis neyine normal diyor onun sanki 15 yaşında araba gibi ses geliyor. Mikrofon kalitesi gayet başarılı araçta sizinkinde sorun olabilir ben gayet normal ses ile bağırmadan konuşuyorum. Passion X-Pack multidrive s araç.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    O malzeme hala değişmedi aynısı kullanılıyor. 2019 Passion X-Pack benim aracım bende çizik falan yok dikkat etmesem olurdu belki. Servis bile bakım çıkışı arabayı yıkarken silmiyor orayı yeni Corolla’larda. 😄 Seneye makyaj görünce düzeltirler yada daha kötü yaparlar göreceğiz bakalım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dejavu_54 kullanıcısına yanıt
    @Dejavu şöyle söyleyeyim çalıştığım kurumdaki bütün şube müdürlerinde corolla vardı ve hepsinde Bluetooth ile görüşme yaparken sanki bütün camlar açıkmış gibi dış ortam sesi geliyordu. Bu büyün corollalarda olan bir sorun. Bence siz karşı tarafla görüşürken ses kaydı almasını rica edin. Normal telefonla konuşurken ses kaydı alınsın ve Bluetooth ile de ayrıca kayıt alınsın. Arada dağlar kadar fark var.

    Diğer sese gelince toyota’ya mail atacağım. Umarım bir çözüm olur. Ama toyota servisle ilgili ilk izlenimim hiç hoş olmadı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selam Prins technomax önerir misiniz LPG dönüşümü için ?
    Yarın taktırmaya düşünüyorum da kullanan var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dejavu_54 kullanıcısına yanıt

    Bende de çizik yoktu birgün şeytan dürttü, acaba bunuda mı abartıyorlar bazı araçlardaki üretim hatasını herkese mi mal ediyorlar diye düşünüp tırnağımın tersini sürttüm ozamandan beri o iz o tarafa her baktığımda bana şeytana uymamam gerektiğini hatırlatıyor  

  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt

    bir de sıcak havada tozluyken silin o zaman sürreal bir çalışma olabilir üstünde.

  • mcroses kullanıcısına yanıt

    Yok ben hatalarından ders almasını bilenlerdenim, arada şeytan işin içine girince kaşıntı tutuyor ama o da ender zamanlarda :)

  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    Hocam bazen çok merak etmemek gerekiyor bende sizin gibiyim merak edip çok kurcalarım ama araba konusunda pek riske atmıyorum😄

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, Mart ayından beri Corolla forumdayım, size mart ayından beri forumda okuduklarımdan kısa bir izlenimimi yazayım,


    sattığım aracım fluence (2016 modeldi) dizel otomatik ti, 2 yıl kadar forumda kullanıcıların yazışmaları ilk 5 konuyu aşağıya yazmaya çalıştım ;


    - bakım için filtreler ve yağ nerden alınır,

    - bakım yaptırma ve bakımda değişecek parçaları alma için öneriler, (yağ, filtre, balata vs.)

    - Partikül filtresi tıkanma arızası ve çözüm önerileri,

    - EDC şanzuman ile ilgili arızalar,

    - Akü bitmeye yakın beyin sorunları, arıza kayıtları.


    Burada 2 aydır takibimle aklımda kalan 5 gündem;


    - Camlardan ses gelmesi, yüksek hızda yada yarı açıkken yolda gıcırtı,

    - ön disk balatadan ses gelmesi,

    - tablet / android yazılım, navigasyon, android play gibi bağlantı kullanım.

    - yakıt tüketimi

    - Boya ve iç torpido malzeme kalite kalitesi, sorunları


    Fluence i EDC şanzuman arızası yaşamayayım diye sattım, kurtuldum derken (ki onda kapılardan bozuk yolda acayip gıcırtı geliyordu yolda) .... yeni aracımda 2 aydır yakıt tüketimine nasıl alışırım diye düşünürken forumda yazılanlara bakınca nelerle karşılaşacağımı tahmin bile edemiyorum :)

    Ama

    boya ve iç konsol da sorun yaşamak EDC şanzuman arızasından daha maliyetli ve manevi olarak moral bozucu olacaktır bundan eminim,


    2 ayda daha 500 km kullandım :) bende ki en güzel tarafı sessizliği, inanın biz ailecek çok memnunuz :) (forumda yazılan ve araçtan gelen seslerin gelmediği araçlara henüz binmediğimiz için sanıyorum bize camdan ses gelmesi normal geliyor)


    en sıkıntı çektiğim şey ise, boyum 1,82 arabaya binerken dizimi direksiyonun altındaki çıkıntıya çarpıyorum... bu nasıl iş anlamadım ama binerken o alana çarpıyor dizim, (şöyle tarif edeyim, direksiyonun altında far ayarı yapılan alanda bir çıkıntı var orası) 2. si ise iç konsolda piano black kaplamaların aşırı tozlu görünmesi oldu. bu konuda hiç şikayet okumadım görmedim mesela :)


    Özellikle yol sesi konusundaki şikayetleri bir kullanıcı olarak deneyimlemediğim için acaba abartıyormuyuz diye de düşünmüyor değilim... uzun yola çıkmadım ama kısa süre 150 km ye kadar çıktım araçla, camlardan 125 km ye kadar rüzgar sesi gelmiyor gelse de 125 km den sonra başlıyor, bu da gayet normal bence... (arkadaşın 2018 honda civic ile izmit e gidip gelmiştik bir kere (geçen yıl) yolda bağırarak konuşuyorduk)


    Saygılar. Sevgiler, Sağlıklı, kazasız günler diyorum.

    Sürçü lisan ettiysem affola.





  • volkan_efe kullanıcısına yanıt

    Beklenti ile gerçekler çelişince şikayetler oluşur mesela reno alan kişinin beklentisi bmw, mercedes, audi alan kişinin beklentisi ile aynı olursa herşeyden şikayet eder. Benim önceki aracım F30 bmw 3.20d idi, frenlerden kullandığım 4 yılın 3 yılında bazen hani kamyon frene basınca bir gıcık ses gelir ya aynen öyle ses geliyordu, sebebi ise yan sanayii balatalardı, sebebi bildiğim için orjinaline 2 katı para ödememek için katlanıyordum. koca bmw nin motorunun traktör gibi çalışmasınıda umursamıyordum araç içindedki tıkırtılar umurumda değildi çünkü müzik dinlemeyi seviyorum müzik açıkken de tıkırtıları duymuyordum, rft lastiklerin sertliğinden ötürü her kasiste hoplayıp zıplamasını da normal lasitkler ile değiştirip bagaja 2 tane onarıcı tüp olarak çözdüm ama geçmişi araştırın ne bmw formunda nede başka bir yerde hiç şikayet etmedim. araçtan tek beklentim kırmızı ışık kalkışında dip gaz yaptığımda kimsenin bana yetişememsi ve yine dip gaz yaptığımda twin turbodan çıkan o muhteşem sesi idi ve 4 yıl boyunca bu oldu sonuç 900 tl verip turbo rektifiyesi oldu ama değdi :)


    Sonuç olarak corolla alana kişi corollayı konforu için değil sağlamlığı ve sorunsuzluğu için alıyor en azından ben ve tanıdıklarım ama aldıktan sonra ufak bir tıkırtıya bile tahammül edemiyorsa bu corollanın suçu olmasa gerek, buradaki corolla kullanıcılarının beklentilieri fazla ki göğüs hariç çözümü basit olan sorunları dert edinebiliyorlar. göğüs sorunu hariç diyorum çünkü onun bir çözümü yok ve kimse yeni bir aracı hergün leş gibi çizik bir göğüse bakarak kullanmak istemez. (bu arada formu takip ediyorum ama boya ile ilgili sorun dikkatimden kaçmış ne olduğunu bilmediğim için onla ilgi yorum yapamadım)

    aracınız hayırlı olsun maliyeti düşük yada garantiden zaten yapılacak basit şeyleri dert etmeden güzel ve keyifli yolculuklar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbidenmi -- 28 Mayıs 2021; 11:37:53 >




  • volkan_efe kullanıcısına yanıt

    yol sesinde bir cok degisken var lastik markası mevsim sıcak asfalt.

    mesela ben taşrada yasıyorum lastiklerim iyi değil kışın yol sesi bana işkence gibi geliyor.

    ama şu an havalar ısındı gayet makul duzeyde, şehre gittiğim zaman araba yağ gibi.

  • Benim daha önceki aracım Copa Plus Dizel Leon du. Leonun en full modeliydi. Sıfır aldım 185.000 km de sattım.


    90.000 de kavrama garantiden değişmişti. satmadan önce de şanzıman çatalı kırılmıştı. 2.000 TL ye yaptırmıştım. Her şeyiyle çok memnundum.


    şimdiki arabama hybrid passion x pack. 20.000 de aldım. 38.000 e geldi. Yaklaşık 1 yıl olacak.


    Bana göre arabanın eksileri.

    1. O koca multimedya ekranı hiç güzel değil. koca ekran da sadece 6 radyo kanalı hafızası var.
    2. Yol bilgisayarı verileri pratik değil. Seyahat tüketiminden depo tüketimine geçmek için menüden menüye dolaşıyorsun. Daha çok bilgi göstermeliydi.
    3. Bakım zamanı servisin yazdığı karttan takip ediyorsun. Araba ekranında söylemiyor göstermiyor.
    4. Yol sesi ve rüzgar sesi 2012 leona göre çok. Arabayı ilk aldığımda yolda giderken camları kapamaya çalıştım. Camlar kapalıydı ama :)
    5. Otomatik far var. karanlıkta kumandaya basıyorsun ışıklar yanmıyor. sadece arabayı terkederken var. (Follow me)
    6. CVT yi bazen hiç sevmiyorum. Zevksiz geliyor.
    7. Cam ve sunroof gıcırtıları var.


    En sevdiğim yanı. Yakıt tüketimi ve sessiz sarsıntısız motoru. Benim aracım en full modeli olduğundan donanım eksikliği yaşamıyorum.


    En son 1 depo benzinle (35 lt aldı). 725 km yol yaptım.

    Şehir içi kullanım oranı % 30, Şehirler arası % 70 Kurtköy - Samandıra otoban 110 - 120 km hız.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: elegra

    Benim daha önceki aracım Copa Plus Dizel Leon du. Leonun en full modeliydi. Sıfır aldım 185.000 km de sattım.


    90.000 de kavrama garantiden değişmişti. satmadan önce de şanzıman çatalı kırılmıştı. 2.000 TL ye yaptırmıştım. Her şeyiyle çok memnundum.


    şimdiki arabama hybrid passion x pack. 20.000 de aldım. 38.000 e geldi. Yaklaşık 1 yıl olacak.


    Bana göre arabanın eksileri.

    1. O koca multimedya ekranı hiç güzel değil. koca ekran da sadece 6 radyo kanalı hafızası var.
    2. Yol bilgisayarı verileri pratik değil. Seyahat tüketiminden depo tüketimine geçmek için menüden menüye dolaşıyorsun. Daha çok bilgi göstermeliydi.
    3. Bakım zamanı servisin yazdığı karttan takip ediyorsun. Araba ekranında söylemiyor göstermiyor.
    4. Yol sesi ve rüzgar sesi 2012 leona göre çok. Arabayı ilk aldığımda yolda giderken camları kapamaya çalıştım. Camlar kapalıydı ama :)
    5. Otomatik far var. karanlıkta kumandaya basıyorsun ışıklar yanmıyor. sadece arabayı terkederken var. (Follow me)
    6. CVT yi bazen hiç sevmiyorum. Zevksiz geliyor.
    7. Cam ve sunroof gıcırtıları var.


    En sevdiğim yanı. Yakıt tüketimi ve sessiz sarsıntısız motoru. Benim aracım en full modeli olduğundan donanım eksikliği yaşamıyorum.


    En son 1 depo benzinle (35 lt aldı). 725 km yol yaptım.

    Şehir içi kullanım oranı % 30, Şehirler arası % 70 Kurtköy - Samandıra otoban 110 - 120 km hız.

    bende 2016 seat toledo vardı 6 ay kullandım ve sattım niye dersen aracı 9.000 km de aldım, 19.000 km de kavrama arızası verdi, her sabah ve akşam yoğun trafikte kullanınca kavramayı eline alıyorsun...


    servise gittim, servis kullanıcı hatası garanti dışı dedi :) bana nasıl hatalı kullandığımı gösterin dedim... vs.. şikayetler aramalr vs. garantiden yapmayı kabul ettiler.... DSG şanzuman İstanbul yoğun trafiği için bir hatadır (Kişisel fikrim) ayrıca o traktör motoru da (1.4tdı) bir efsane idi,


    İSTANBUL dışında olsam alırmıydım, alırdım ama bu il de yaşadığım sürece bir daha DSG şanzumanlı araba almam, her platformda da kötülerim sonuçta yaşanmış tecrübem var...


    Toyota nın 2008 ve 2013 kasalarını da kullandım manuel dizel olarak, toyota nın servisi benim kullandığım dönemlerde kullanıcı dostu idi, şimdi nasıl 10.000 bakımında görücez...


    Kasasız belası keyifle kullanırsınız inş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: harbidenmi

    Beklenti ile gerçekler çelişince şikayetler oluşur mesela reno alan kişinin beklentisi bmw, mercedes, audi alan kişinin beklentisi ile aynı olursa herşeyden şikayet eder. Benim önceki aracım F30 bmw 3.20d idi, frenlerden kullandığım 4 yılın 3 yılında bazen hani kamyon frene basınca bir gıcık ses gelir ya aynen öyle ses geliyordu, sebebi ise yan sanayii balatalardı, sebebi bildiğim için orjinaline 2 katı para ödememek için katlanıyordum. koca bmw nin motorunun traktör gibi çalışmasınıda umursamıyordum araç içindedki tıkırtılar umurumda değildi çünkü müzik dinlemeyi seviyorum müzik açıkken de tıkırtıları duymuyordum, rft lastiklerin sertliğinden ötürü her kasiste hoplayıp zıplamasını da normal lasitkler ile değiştirip bagaja 2 tane onarıcı tüp olarak çözdüm ama geçmişi araştırın ne bmw formunda nede başka bir yerde hiç şikayet etmedim. araçtan tek beklentim kırmızı ışık kalkışında dip gaz yaptığımda kimsenin bana yetişememsi ve yine dip gaz yaptığımda twin turbodan çıkan o muhteşem sesi idi ve 4 yıl boyunca bu oldu sonuç 900 tl verip turbo rektifiyesi oldu ama değdi :)


    Sonuç olarak corolla alana kişi corollayı konforu için değil sağlamlığı ve sorunsuzluğu için alıyor en azından ben ve tanıdıklarım ama aldıktan sonra ufak bir tıkırtıya bile tahammül edemiyorsa bu corollanın suçu olmasa gerek, buradaki corolla kullanıcılarının beklentilieri fazla ki göğüs hariç çözümü basit olan sorunları dert edinebiliyorlar. göğüs sorunu hariç diyorum çünkü onun bir çözümü yok ve kimse yeni bir aracı hergün leş gibi çizik bir göğüse bakarak kullanmak istemez. (bu arada formu takip ediyorum ama boya ile ilgili sorun dikkatimden kaçmış ne olduğunu bilmediğim için onla ilgi yorum yapamadım)

    aracınız hayırlı olsun maliyeti düşük yada garantiden zaten yapılacak basit şeyleri dert etmeden güzel ve keyifli yolculuklar dilerim.

    :) Çok keyif aldım okurken... Keyif ve zevkler birde yaş ve beklenti işin içine girince dediğin gibi samanlık seyran da olabiliyor... :)


    göğüs sorunu yaşamam inş...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: anl_clk

    Arkadaşlar selam Prins technomax önerir misiniz LPG dönüşümü için ?
    Yarın taktırmaya düşünüyorum da kullanan var mı ?

    Prins LPG konusunda 1 numaradır ancak konu Toyota atmosferik motor ve LPG olunca mutfak tüpünü bile bağlasan sorunsuz uyum sağlar derler şaka bir yana en ucuz Atiker takip memnun olanlar çok fazla sayıda ben orta yolu bulup italyan obd ozellikli Lovato c obd taktirip afr yani yol ayarı yaptırmıştım 1.5 yıldır çok şükür sorunsuz kullanıyorum prinse o kadar para vermektense iyi bir usta bulmak çok daha önemli bence...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan_efe kullanıcısına yanıt

    Sizde kazasız belasız keyifle kullanın aracınızı.

  • Merhabalar, dream paket alarak aranıza katılmış bulunmaktayım ve hemen multimedia sistemi ile ilgili bir kaç kafamda belirdi.

    Wi-fi özelliği görünüyor ancak sadece aç kapa şeklinde ne işe yaradığını bilen var mı?

    Telefonum iPhone ve araçtaki Miracasti bir türlü kullanamadım telefonun ekranını iphon kullanıcıları nasıl yansıtabiliyor?

    Carplayin kablosuz bağlanma durumu var mı? Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dobruca D kullanıcısına yanıt

    Miracast'i denemedim.


    Bildiğim kadarıyla Wi-Fi aracın kablosuz ağlara bağlanması için diye biliyorum ama ne denedim, ne de kitapçıktan detayına baktım.


    CarPlay kablosuz olmuyor. Kablosuz olunca CarPlay olmadığı için sınırlı özellik kullanılabiliyor. Toyota'da sadece yeni Supra'da varmış kablosuz CarPlay desteği diye okumuştum.


    Kablosuz kullanmak için özel modüller var ancak fiyatları biraz yüksek. Ben gerek görmedim, arabada ucuz bir kablo var, onunla bağlıyorum.


    Saygılar.

  • 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.