Şimdi Ara

2019 Modem Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
5
Favori
14.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    modem tavsıye edemıyecegım fakat wifi router ıle alan genısletebılırsınız...

ozelllıkle xiaomi mi wifi 3g yı tavsıye ederım.

modem wifisini kapatıp kullanırsanız tek basına sızın ısınızı görecegı kanaatındeyım.
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Benimde tavsiyem bu yönde olur halihazırda kablosuz bir modeminiz varsa router, repeater, access point alarak menzili genişletebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar elimde belki 10 senelik airties RT 205 var. bu işe yarar mı ? yazlıkta zaten fiber falan yok, 2 aylık ttelekom ile anlaştım.

rt 205 iş görürse almıyım yeni bir modem. xiomi mi wifi 3g sadece sinyali yaymak genişletmek mi işlevi? dediğiniz gibiyse masraftan kurutulmus olurum.
    evet
  • 2.el uygun fiyata vdsl modem bakıyorum da ne alacağıma karar veremedim. Airties 5650 hakkında düşünceleriniz nelerdir, şu ttnetin verdiği modem torrent kısıtlaması olan. Bir de airties Türkiyeden çekilmiş. Uygun fiyatta vdsl modem önerilerinizi bekliyorum

modem wıfısını kapatın
    ethernet ıle mıwıfı3g ye baglantı yapın ...

mı wifi 3g den wifi baglantısını yaparak kullanın .
  • A_PaiNe A kullanıcısına yanıt
    zyxell VMG1312-B10D yada VMG1312-B10A olabılır...

Airteis tamamen bitmiş bir modem kanaatimce :/
  • A_PaiNe A kullanıcısına yanıt
    Torrent konusu işin içine girince modem işi karışıyor. Mesela asus 17u teorik olarak destekler. Fakat bazı kişiler memnun değil.
    Airties tt olmayan modemi gördüm. İkinciel acaba onu mu alsam dedim. Ac miydi tam emin değilim. 2. Eli 145 demişti adam bir tane kalmıştı. Sürekli satılıyormuş insanlar demekki çok memnun. Donanımı da iyi. Para riske atılabilir mi soru bence bu olmalı? Yoksa asus ac68u modeline bakmak gerekli olacak ki o da çok pahalı.

• okirgil O kullanıcısına yanıt
    asus 17u torrent konusunda denedim.

hayal kırıklıgına ugrayabılırsıniz...

F/P olarak sımdılık en ıyısı mi wifi 3g

suraya bır bakın isterseniz ;
    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-wifi-3g-router-openwrt-kurulumu-samba-paylasimi-nas-kurulumu-torrent-client-kurulumu--133286265
  • Asus N17u kullanıyorum 3 yıldır. Net sağlayıcım 1 yıldır Turknet. Son 2 gündür sürekli kopmalar yaşıyorum ve snr değerim çok düşük sıkıntız 35 mbit alabiliyordum alt yapım 85 mbite kadar destekliyordu.
    Turknete destek kayıttan yazdım modemimde sıkıntı olduğunu yazdılar. Bende bu konuyu okuyunca tekrar Airties 5760 modem almam gerektiğini düşündüm ve 2. el olarak birisi ile anlaştım. Sizce doğru bir yol mu izliyorum arkadaşlar. Tavsiye edeceğiniz başka bir çözüm var mı.
    Net bağlantılarımı splitterı ve herşeyi kontrol ettim bu süreçte.
  • mrat_ylmaz M kullanıcısına yanıt
    hocam bence doğru yapmışsınız. sorun modemde olabilir. yeni modemde sıkıntı giderilirse ne güzel yok giderilmezse hattında sorun var demektir. turknet in burda kendi sayfası var ordan sor hızlı şekilde çözüm sunsunlar.
    airteis modem hiç ama hiç tavsiye etmem...
    onun yeni zyxel tavsiye ederim...

• Neden Syslink hiç önerilerde mevcut değil?
    İyi değil midir?
  • Arkadaşlar bağlantı kopma nedenim tesisattanmış Turk telekom altyapıya baktı düzletti.
    Tabi ben bu arada 2.el olarak airties 5760 modem almış bulundum.
    Şimdi eskiden beri kullandığım Asus N17U modelde turknetin verdiği 35 mbit hızı alabiliyorken Airties 5760 da sadece 9 mbit hız alabiliyorum. Sebebi ne olabilir sizce. Aldığım 2.el modem sıkıntılı olabilir mi ?
    aynen öyle olmalı.

asusun calıştığı yerde o da çalışmalı

imkanınız varsa iade edin .
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Araştırırken sorunu çözdüm sanırım kabloyu port4 den port1 alınca düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

Dünya artık fibere geçtiği için DSL modemleri üreticiler pek önemsemiyor. Fiber kullananlar için masaüstü pc gücünde Router cihazlar üretiliyor. Fakat Almanya'da İngiltere'de halen Dsl kullanımı fazla olduğu için onlar kendilerine özel yüksek donanımlı cihazlar üretiyor mesela Fritzbox 7590 bu cihazlardan biri ama Türkiye'de satılmıyor bir ara 2013 yılı idi sanırım satılıyordu ama malum ülkemiz geriye gittiği için Türkiye'den çekildiler.

Fritzbox 7590 özellikleri:

CPU1: Lantiq (Intel) PXB4583 (1 GHz, 2 cores)
    FLA1: 512 MiB (Macronix MX30LF4GE8AB-TI)
    RAM1: 512 MiB (Nanya NT5CC256M16DP-DI)
    WIRELESS1 chip1: Qualcomm Atheros QCA9985
    WIRELESS1 802dot11 protocols: bgn
    WIRELESS1 MIMO config: 4x4:4
    WIRELESS1 antenna connector: none
    WIRELESS2 chip1: Qualcomm Atheros QCA9984
    WIRELESS2 802dot11 protocols: an+ac
    WIRELESS2 MIMO config: 4x4:4
    https://www.amazon.de/AVM-High-End-MU-MIMO-VDSL-Supervectoring-DECT-Basis/dp/B071W8R4PS

194 €
    Çok güzel aletmiş. =)

• 5ghz destekli VDSL modem lazım. Fiyat-performans diyebileceğimiz ürünler hangileri?
  • archer serisinden uzak durmanızda fayda var;

TP-LINK Archer Serisi Hız Problemi (Sakın Almayın)
  • ysuleymany kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayım. Milleni internet sağlayıcısına geçiş yaptım ancak modemim yok. Onların verdiği modemi mi alsam kendim mi alsam bilemedim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.