Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.996
Cevap
27
Favori
106.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi valla bilgi veren yardımcı olan bir arkadaş vardı .. Banlanmış.. Kime ne yapmış ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

Sizin durumu diğer konudan hatırlıyorum. Tv sizde mi, yoksa serviste mi?
    Tv evde suan . Panel serviste . Durum bu . Zaten zor kabul ettirdim evde kalmasini tv nin diger konuda. Yazmistim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Anlamadım panel serviste derken? Yedek parçayı sormuyorum bir bütün olarak yanık dahi olsa tv şu an evde açıp kullanabiliyorsanız eğer şanslısınız. Servis kayıt formunuz var mı? Cevap evet ise daha şanslısınız. E-devlet üzerinden ufak bir dilekçe hazırlayın. Şu saatten sonra da tamir teklifini daha kabul etmeyin. Tv’nizi de kullanmanıza bakın.

Yukarıda herhangi bir sorunun cevabı hayır ise söyleyin ona göre farklı bir öneride bulunacağım.

• kemalege2000 K kullanıcısına yanıt
    kumpasa denk geldi
  • quote:

Anlamadım panel serviste derken? Yedek parçayı sormuyorum bir bütün olarak yanık dahi olsa tv şu an evde açıp kullanabiliyorsanız eğer şanslısınız. Servis kayıt formunuz var mı? Cevap evet ise daha şanslısınız. E-devlet üzerinden ufak bir dilekçe hazırlayın. Şu saatten sonra da tamir teklifini daha kabul etmeyin. Tv’nizi de kullanmanıza bakın.

Yukarıda herhangi bir sorunun cevabı hayır ise söyleyin ona göre farklı bir öneride bulunacağım.
    Olayi tam yaziyim size ozaman.
    Servis eve geldi 08.04.2020 tarihinde
    Zor zor tv yi aldirmadim . Panel deki sorunu resimlediler
    Ve gittiler .tv yi evde kullaniyoruz
    Fakat bir servis formu veya makbuz vermediler aradim sordum . Tamir tamamlaninca en son veryoruz diye
    09.04.2020 de faturayi istediler benden ve onlara whatsap tan gonderdim. 1 gun sonra panel degisim karari onaylandi .
    Ondan sonra uzun sure ses cikmadi
    Bugun servis beni aradi 06.05.2020 ve panel geldi tv yi goturup takacaz dediler . Bende dogal olarak kabul etmedim . Suan boyle kaldim .
    Tv nin garantisi temmuz da bitecek
    Tuketici hakem heyetine ve sikayetvara da sikayetimi yazdim .
    Lg niye boyle yapiyor anlamadim

Şikayet vardan hiçbir sonuç alamazsınız. Her firma yapar bunu coğrafya ile alakalı bir durum. Apple’ın bile ilk geldiği zamanla şu an uyguladığı politikalar arasında dağlar var.

www.lg.com
    LG LG Parça Tamir: Bir Garanti Onarım Takip | LG | LG Turkey
    https://www.lg.com/tr/destek/teknik-servis/teknik-servis-takip

Şuradan kontrol edin servis giriş tarihi gözüküyor mu? Gözüküyor ise link ve tarihler görünecek şekilde ekran görüntüleri alın. Durumu özetler bir dilekçe ile e-devlet üzerinden başvuru yapın. Kanıtları ekleyin. Süreç uzayabilir, televizyonunuzu kullanmaya devam edin. Yüksek ihtimal lehte sonuç alırsınız. İade veya değişim olur talebinize göre. Aksi bir durumda zaten panel değişir bir şey kaybetmezsiniz. Garantinin bitmesi değil başvuru tarihiniz önemli.

• nofear_61 kullanıcısına yanıt
    sayfada çıkan sonucu size özelden gönderdim hocam bir bakarsanız sevinirim
    Süreci bizimle de paylaşın lütfen. Umarım yardımcı olmuştur.

• LG C9 için 19 dolara kalibrasyon ayar paketi satın almıştım Mart ayında.

Satın aldığım uzman renk ayarlarında gradient den gamut hdr peak tüm değerler hepsi vasattı. Sıcak değerleri yüksek seviyelere taşıyıp oldukça sıcak tonlama havası ve sarımsı renge döndü. Yaz bahçeleri solmuş sonbahara çeviriyordu hepsini sildim.

Şirkette çok üstün çözünürlüklerde logo, grafik , e ticaret web tasarımları yaptığımız için 500 adet renk bandında denedim.

Tüm input ve sırayla yayın türlerine göre ayarların hepsini vereceğim ara ara..

İlk bir iki saat hanhi ayarı yaparsanız yapın ilk gözleriniz alışmayacak ve bir kaç saat yorgunluk olacak, bu süre zarfından sonra gözleriniz alışacak. Şayet bırakın rengi Oled tv yi eve koyunca 1 hafta tv ye alılamamıştım siyah sahnelerde televizyon kapandı sanıyordum :)

Neyse gelelim konuya.
    İlk olarak youtube ve apple tv uygılaması için veriyorum:

Resim modu : HDR efecte alın
    Al resmi: On
    Oled ışığı : 91
    Contrast: 84
    Parlaklık : 55
    Keskinlik: 26
    Renk : 48- 49
    Ton : 0
    Renk sıcaklığı: 0

GELİŞMİŞ
    Dinamik cont. Off
    Dinamik renk :yüksek
    tercih edilen renkler : hepsi 0
    Renk skalası: geniş
    süper çözünürlük: düşük
    Gama : orta

RESİM SEÇENEKLERİ
    Gürült filt: off
    Mpeg gür. filt: off
    pürüzsüz geçiş:off
    siyah sev: otomatik
    Gerçek sinema: on
    motion eye: off
    truemotion: kullanıcı (kullanıcı de judder 10 - de blur 10

Enerji tasarrufu : off kapalı
    EK AYARLAR : LOGO PARLAKLIK AYARI : off

Bu şekilde bir ayarlamayı tüm girişlere uyhula diyin. Youtube de bu renk kalibresi geçerli olacak.

Tğm renkleri farketmek için daha önce açtığınız 4K veya 8K video introsunu açın renklerde farklılık görecekmisiniz sonucu bildirin.

Herkesin gözü farklı tercihlerde seçer kimisi parlak tv izler kimisi karanlık ama en azından orta bir noktada buluşturacak sizleri.

• Evet arkadaşlar ekran yanığı konusunda alınabilecek tüm önlemleri bir mesaj altında toplamak istiyorum;

- Televizyonun elektrik bağlantısını hiçbir suret ile kesmemek.

- Oled ışığı ve Kontrast ayarlarını düşük değerde tutmak.

- Otomatik kapanma saati ayarlamak.

- Screen Shift ayarını açık tutmak.

Bazı ayarlar göreceli olmakla beraber Screen Shift, Oled ışığı ve elektriğin kesilmemesi konuları çok önemli.

Bununla beraber bir de logo parlaklık ayarı var. Bu ayar ile ilgili kesin bir bilgi ve net bir sonuca ulaşamadım. Lg ve bazı makaleler yükseğe, bazıları ise Rtings gibi düşüğe alınması gerektiğini savunmaktalar.

Sizler bu ayar konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi değerde tutulması gerekir?

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

• quote:

Evet arkadaşlar ekran yanığı konusunda alınabilecek tüm önlemleri bir mesaj altında toplamak istiyorum;

- Televizyonun elektrik bağlantısını hiçbir suret ile kesmemek.

- Oled ışığı ve Kontrast ayarlarını düşük değerde tutmak.

- Otomatik kapanma saati ayarlamak.

- Screen Shift ayarını açık tutmak.

Bazı ayarlar göreceli olmakla beraber Screen Shift, Oled ışığı ve elektriğin kesilmemesi konuları çok önemli.

Bununla beraber bir de logo parlaklık ayarı var. Bu ayar ile ilgili kesin bir bilgi ve net bir sonuca ulaşamadım. Lg ve bazı makaleler yükseğe, bazıları ise Rtings gibi düşüğe alınması gerektiğini savunmaktalar.

Sizler bu ayar konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi değerde tutulması gerekir?

Hocam bildiğim kadarıyla kontrastla alakası yok. Oled ışığı'ı çok yüksek yapmamayın yeter. ledlere giden elektriği ayarlayan ayar oled ışığı. Çok giderse çok ısınır daha çabuk eskir.

Logo ışığı ayarını yüksek yapmakta fayda var. Ekran'daki logo'nun parlaklığını düşürüyor. Rtings yüksek yapınca görüntüyüde bozduğu için düşük tutmayı tavsiye ediyor.

Bu arada televizyon geldi bugun bana Antalya kepez'den göndermişler gelmiş. İlk tv İstanbul beylikdüzü'nden gelmişti. Antalya'dan gelene kadar kutu harap olmuş ama sanırım. İnş TV'de bir şey yoktur.

• UcanHollandali kullanıcısına yanıt
    Hangi mazagadan aldiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: baris007

Hangi mazagadan aldiniz
    Hocam ben mart basi vatandan aldim. Olu piksel nedeni ile iadeye gondermistim. Yeni tvyi bugun gelmis. Burak bey araya girdi sagolsun 1 bucuk ay sonra anca gelebildi. Yeni tv gondermeme konusunda baya sikintili bir surec yasatti vatan. Ama bu gelen tv de kirik bile cikabilir kutunun vaziyet hic hos gozukmuyor. Borusan lojistik ile gondermisler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 7 Mayıs 2020; 0:54:30 >
    Benim de son değişen dahil eve giren 5. tv inanır mısınız 5’inde de hata çıktı. İlk 3 iade sonuncuyu değişim istedim. Modeller hep farklı farklıydı. Adım adım Oled’e çıktım.

Artık bu sonuncuya dokunmuyorum sırf stok ve fiyat konusundan dolayı. Şans olacak biraz.

Yeni tv’niz hayırlı olsun bu arada umarım bir sorun çıkmaz.

C9 muydu sizin model de sanki Sm9010 diye kalmış aklımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 7 Mayıs 2020; 1:0:10 >
    Hangi mazaga?

• brknil06 güvenilir mi? Kendisinden televizyon almayı düşünüyorum. C9 55 " veya 65 " karar veremedim. Yada sizlerin bir önerisi var mi, nereden alabilirim?

• Arkadaşlar bu true motion ayarı ile ilgili olarak,

Evet göreceli bir ayar ancak bu ayarın açık olması sizi gerçekten rahatsız etmiyor mu?

Yani o bulanıklaşma, renklerin birbirine girmesi sadece beni mi rahatsız ediyor?

Yukarıdaki tavsiyede o şekilde açık. Ben bu ayarı açınca hareket eden her şeyi bulanık görüyorum. Yoksa abartıyor muyum sizce?

Bu arada yukarıdaki ayarlarını paylaşan arkadaşa da ilgisinden dolayı teşekkür ederiz. Ayarları biraz kendime uyarladım. Ufak dokunuşlar yaptım, en önemlisi Oled ışığını 55’e düşürdüm. Ve sonuç standart ayar karşısında şöyle ki;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 7 Mayıs 2020; 9:22:54 >

• Akşahin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben Burak beyden geçen ay C9 55 satın aldım. Kendisi gayet güvenilir dürüst bir satıcıdır, hiç tereddüt etmeden kendisinden satın alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marjinalhakan

LG C9 için 19 dolara kalibrasyon ayar paketi satın almıştım Mart ayında.

Satın aldığım uzman renk ayarlarında gradient den gamut hdr peak tüm değerler hepsi vasattı. Sıcak değerleri yüksek seviyelere taşıyıp oldukça sıcak tonlama havası ve sarımsı renge döndü. Yaz bahçeleri solmuş sonbahara çeviriyordu hepsini sildim.

Şirkette çok üstün çözünürlüklerde logo, grafik , e ticaret web tasarımları yaptığımız için 500 adet renk bandında denedim.

Tüm input ve sırayla yayın türlerine göre ayarların hepsini vereceğim ara ara..

İlk bir iki saat hanhi ayarı yaparsanız yapın ilk gözleriniz alışmayacak ve bir kaç saat yorgunluk olacak, bu süre zarfından sonra gözleriniz alışacak. Şayet bırakın rengi Oled tv yi eve koyunca 1 hafta tv ye alılamamıştım siyah sahnelerde televizyon kapandı sanıyordum :)

Neyse gelelim konuya.
    İlk olarak youtube ve apple tv uygılaması için veriyorum:

Resim modu : HDR efecte alın
    Al resmi: On
    Oled ışığı : 91
    Contrast: 84
    Parlaklık : 55
    Keskinlik: 26
    Renk : 48- 49
    Ton : 0
    Renk sıcaklığı: 0

GELİŞMİŞ
    Dinamik cont. Off
    Dinamik renk :yüksek
    tercih edilen renkler : hepsi 0
    Renk skalası: geniş
    süper çözünürlük: düşük
    Gama : orta

RESİM SEÇENEKLERİ
    Gürült filt: off
    Mpeg gür. filt: off
    pürüzsüz geçiş:off
    siyah sev: otomatik
    Gerçek sinema: on
    motion eye: off
    truemotion: kullanıcı (kullanıcı de judder 10 - de blur 10

Enerji tasarrufu : off kapalı
    EK AYARLAR : LOGO PARLAKLIK AYARI : off

Bu şekilde bir ayarlamayı tüm girişlere uyhula diyin. Youtube de bu renk kalibresi geçerli olacak.

Tğm renkleri farketmek için daha önce açtığınız 4K veya 8K video introsunu açın renklerde farklılık görecekmisiniz sonucu bildirin.

Herkesin gözü farklı tercihlerde seçer kimisi parlak tv izler kimisi karanlık ama en azından orta bir noktada buluşturacak sizleri.
    Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Televizyonum henüz gelmedi ama, bu ayarları B9 için de yapmamızda sakınca olur mu?

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.