Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.996
Cevap
27
Favori
106.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hmm anladım. hocam servis menüsüne nasıl girebilirim peki en azından kendim bakayım şu sayaç olayına. Mediamarkttan aldım 28 gün iade sürem var. şu mağazalarda bir açılsın c9 veya daha yeni modeller gelirse bu süre zarfında o vakite kadar kullanayım gerekirse iade eder başka alırım kafasındayım. Ama size zahmet servis moduna nasıl girebilirim yazabilir misiniz?
    Teşekkür ederim
  • ekalie E kullanıcısına yanıt
    Bende ilk 1 adet gördüm, sonra 2. olanı gördüm, ama muhtemelen servisten red yiyecektir. Kabul etmeyeceklerdir.
    Öncelikle geçmiş olsun. Servis menüsüne siz giremessiniz evinize gelen servis girebilir, kullandıkları ayrı bir kumanda ile girip panel kullanım saatini bakılıyor. Size verdikleri cevap baştan sağma olmuş. Geçiştirmişler bildiğin..

Ayrıca yerinizde olsam b9 larda üretim yada stok skıntısı yok tek bir tane bile olsa iaede eder yenisini talep ederdim. Ayıplı yada kusurlu malı neden kullanasınız ki ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hmm anladım hocam teşekkür ederim bilgi için. O zaman şu mağazalar açılsın tv leri canlı görebilene kadar kullanayım sürem var zaten 1 ay var neredeyse iade sürem. B9 yerine peki en iyi seçenek c9 almakmıdır yoksa yeni çıkan serilerden almak mıdır?
  • B9 ile c9 arasında bir tek işlemci farkı var! Bu işlemci icin ayrıcak 3bin TL niz var ise alın derim, görüntü renk vs başka hic bir farkı yok. Beklemeye değermi siz karar verin!

Ayrıca değişim için 6 ay süreniz var.. mediamarktan aldıysız stok bitmeden yenisini vakit kaybetmeden değişmenizi önerrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AxS -- 6 Mayıs 2020; 11:17:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam valla yıldım ya bundan evvel 58pus7304 almıştım resmen çöptü kasa açıklığı vardı iade ettim 15 gün sonra param yattı şimdi bunu kargola iade et tekrar param yatsın 10 güne tekrar gelsin o da sağlam gelecek mi o da belli değil ben en iyisi bekliyim teşekkür ederim
    O modeli ben de alıp iade etmiştim. Panelin içinde toz toprak vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu b9 da best of picture settings nasıl yaparız en iyi görüntü ayarını nasıl yapmam lazım. rtings veya başka bir kaynakta gördüm de ayarladım ama çok başarılı bulmadım açıkcası. sizde hocam ben bu şekilde çok keyif alıyorum diyeceğiniz ayar var mı veya bir link var mı

Sevgiler
  • C9 da rtingsin ayarları güzel geliyordu hocam bana.
    https://best-tv-settings.com/tv-settings-lg-oled-c9/ burada bir iki farklı ayar daha var. Bunları deneyebilirsiniz. Menü aynıdır herhalde

• LG OLED C9 TV'yi araştırırken tesadüfen bu sitede Burak bey'in bilgilendirici ve açıklayıcı anlatımlarını görünce kendisiyle irtibata geçip Nisan ayının başında bir adet LG OLED C9 satın aldım. Kendisi saolsun çok yardımcı oldu, TV 1 günde Ankara'dan Mersin'e ulaştı. İlk başta acaba Media Markt, Teknosa veya Vatan Bilgisayar gibi kurumsal yerlerden mi alayım diye düşündüm ama sonra vazgeçtim iyi ki oralardan almamışım. Sizlerde alacaksanız Burka Beyden hiç tereddüt etmeden satın alabilirsiniz.2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

• Arkadaşlar şu hz olayını kısaca açıklayacak olan varmı. b9 100/120 Hz. ben her yayını veya her kaynaktan 100/120 almıyor olmam normal değil mi.
    Mesela netflixte film izliyorum led 50 hz tv den akıcılık anlamında farkı yok veya ps4 oynarken kaynağa bakıyorum 60 hz olarak görünüyor bu durum normal midir?
    Filmler filan 120 hz olarak mı indirmem gerekiyor bilgilendirme yapabilir misiniz

teşekkürler
    sevgiler
  • Bugün itibariyle @brknil06 hocamdan B9 55inç ilave garantili Oled tv min siparişini geçmiş bulunuyorum. Servis kaydınıda oluşturdum. Burak beyin ilgisine sağladığı kolaylığa teşekkürlerimi iletirim. Umalımda sorunsuz sıkıntısız kurulum olsun.
    Teslim alırken dikkat etmem gerekenleri biliyorum ancak arkadaşın dediği gibi servis menüsünden tvnin sayacına falan umarım baktırabiliriz.
    Pixel testinde hiç acele etmeden her türlü inceleyerek youtube videoları vs öyle teslim alıcam 1-2 ufak yanık problem değil benim için. Önerileriniz varmıdır teslim almadan evvel ? Kontrol aşamasında.
  • Arkadaşlar vatanda 55c9 stoğa girmiş aynı fiyattan 9.999tl.Sipariş vermek isteyenlerin bilgisine.Sipariş geçtim.Hayırlısıyla bakalım.
  • ismet3535 kullanıcısına yanıt
    Servisi o kadar zaman tutabilirseniz iyi, LG'den bir sürü eşya aldım, en çok tvde evde tutabildim. Tv'de 10 dakika idi. Vur kaç tekniğinde adamlar.
  • 1 Ocak 2011 kullanıcısına yanıt
    aynen baksana bana adama servis menüsünü sordum sayaca baksın diye oledlerde kaldırdılar onu dedi puşt :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxS

B9 ile c9 arasında bir tek işlemci farkı var! Bu işlemci icin ayrıcak 3bin TL niz var ise alın derim, görüntü renk vs başka hic bir farkı yok. Beklemeye değermi siz karar verin!

Ayrıca değişim için 6 ay süreniz var.. mediamarktan aldıysız stok bitmeden yenisini vakit kaybetmeden değişmenizi önerrim
    Islemci goruntu islemcisi ama. B9'da black crush(golgedeki detay) sorunu olabiliyor, smooth gradition iyi calismiyor(banding) ve hdr parlakligi daha dusuk. Birde ust modeller daha cok guncelleme aliyor bildigim kadariyla. Hic bir fark yok demek dogru olmaz bence.

https://amp.reddit.com/r/OLED/comments/dn52ht/lg_b9_oled_poor_gradient_banding_issue/

HDTVTestyoutube
    LG B9 vs C9 OLED TV Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=MzmKsPwoe_w&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 6 Mayıs 2020; 17:57:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekalie

Arkadaşlar şu hz olayını kısaca açıklayacak olan varmı. b9 100/120 Hz. ben her yayını veya her kaynaktan 100/120 almıyor olmam normal değil mi.
    Mesela netflixte film izliyorum led 50 hz tv den akıcılık anlamında farkı yok veya ps4 oynarken kaynağa bakıyorum 60 hz olarak görünüyor bu durum normal midir?
    Filmler filan 120 hz olarak mı indirmem gerekiyor bilgilendirme yapabilir misiniz

teşekkürler
    sevgiler
    Content Frame Rate
    Netflix 24 fps to 60 fps
    Amazon Video 24 fps to 60 fps
    Blu-ray Movies 24 fps
    YouTube 30 or 60 fps
    Xbox One S/X 24Hz to 120Hz
    PS4/PS4 Pro 24Hz to 60Hz
    Blu-ray players 24Hz to 60Hz
    PC Up to 240Hz
    Chromecast 60Hz
    Apple TV 24Hz to 60Hz

Hocam tvye gelen yayin 60 hz oldugu icin bir fark yaratmaz. Karasal yayinda 60hz sanirim. Farki 120hz kaynaktan bir sey izlerken anlarsiniz.

Soyle bir sey daha var. Tvnin motion ayarlari acarsaniz. Tv 120hz'den dusuk kare sayisina sahip goruntulere kareler ekleyerek onlari 120hz yapabilir ama bunu cogu kisi sevmiyor cunku yapay durabiliyor. deneyin isterseniz belki seversiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 6 Mayıs 2020; 17:37:6 >

• Lg garanti konusunda tuketici haklarini yok sayiyor
    Evet dusunun bunu .benim 20 .is gunum fazlasi ile doldugu halde inatla yeni cihaz vermeyi kabul etmiyor.
    Sadece parca degisimi yani panel degisimini yapacagini soyluyor .yani anlayacaginiz lg malesef tuketiici koruma kanununu yok sayiyor. Yani 20. Is gunu dolunca yeni cizhaz vermeyi red ediyor .yani acikca lg ben kanun manun dinlemem kralda kanunda benim diyor.
    Ayrica musteri hizmetleri diye aradigimiz yer hic bir yetki sahibi degil , sadece mail atabiliriz baska birsey yapamiyor .maili attiklari departman cihaz degisim talebini israrla.redediyor .ya bunlar tuketici haklarini bilmiyor yada kral benim git ugras tuketeci hakem.heyeti ile git basimdan modundalar yada esek gibi panel degisimini kabul et demeye getiriyorlar. Yani yarin garantide basiniza.bunlar gelecek sizlerinde. Uzulerek soyluyorum.

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Sizin durumu diğer konudan hatırlıyorum. Tv sizde mi, yoksa serviste mi?

• Rtings bana da güzel gelmedi. Renkleri epey sıcaklaştırıp, soluklaştırıyor. Tam aksi önerilerde ise hiçbir koruma önlemi bulunmuyor.

Kimin ayarı uygulanırsa uygulansın ileride bir problem yaşamamak adına oled ışığı ve kontrast değerlerinin çok yukarıda tutulmaması önemli bir nokta.

Bir de bir arkadaş sabit konuda 2 aylık birikim sonucu ayarları tamamladığını, ekleyeceğini söylemişti. Onun ayarlarını da merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 6 Mayıs 2020; 21:54:42 >
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.