Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
197.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 4 mevsim lastik kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi? Citröen Berlingo aracım için düşünüyorum. Hususi olmadığı için kamyonet geçiyor. Kışlık lastik zorunluluğu olduğu için yılda 2 kez lastik değişimi yaptırmak istemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Accent eraya 15 inç lastik alacağız daha önce 14 inç b330 evo kullandık ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: truva1900

Arkadaşlar, Pirelli cinturato p1 verde kullananvar mı ? bu lastik ile ilgili detaylı bilgi verecek olursa çok yararlı olur.

İ20 nin fabrika çıkış lastiği hocam 25bin kmdir 195 55 16 ebatnı kullanıyorum çok iyi lastik hocam

Testlere bakarsanız ya birinci ya da ilk 3 e girer devamlı

Fiyatı pahalı muadillerine göre ama premium contact 5 ten michelin energy saverdan da daha iyi bir lastik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Şehir nedir?

.

Michelin ve kleber gibi yan markalarında yazlıktan türetilmiş 4 mevsimlik lastikleri vardır.

Diğer markalar ise kışlıktan türetilmiş 4 mevsimlik lastik kullanır.

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • ByLorem_54 kullanıcısına yanıt
    Motor nedir?

.

Kullanılabilecek ebatlar;

195/55R15

185/60R15

https://kolayoto.com/falken-ze914-195-55r15-85v.html

https://kolayoto.com/nexen-n-blue-hd-plus-195-55r15-85v.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 31 Mart 2018; 4:16:35 >

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

Continantal almada ne alırsan al

Çizdikleri haritada Türkiye'yi silen adamların lastikleri batsin

Bu yoruma katılamıyorum malesef.

Aynı şekilde Fransızlarda ermeni soykırımı tasarısını kabul edip mecliste onaylattırdıklarındada Pejoyu Citroeni Renoyu bu kadar hedef tahtasına tutmadınız kimsede boykot falan edemedi. O zamandan bu zamana yıllar geçti bu ülkede fransızlar hala deli gibi satıyor özellikle dizelleri.

İstediklerini düşünsünler. Ürünleri güzelse ben alırım kullanırım. Ailemi ve çocuklarımı tutupta can güvenliklerini Petlasa Lassaya emanet edemem sırf duygularımla hareket edip.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• quote:

Orijinalden alıntı: darkrapsodi

İnşallah dediğiniz gibi memnun kalırım. Bugün 30 km kadar kullandım ilk farkettiğim değişiklikler şunlar oldu; direksyon keskinleşti, yol sesi neredeyse hiç yok.

Söylediğiniz erken bitme konusunda lastikçim beni almadan uyardı diğer markalara göre bi 10 bin km kadar önce biter lastikler ama çok memnun kalırsın demişti.

Biraz markalardan konuştuk, konuştuklarımızı kısaca aktarıyim, conti satışları düşmüş malum reklam olayı sebebiyle, pirelli büyük markalara göre daha uygun fiyatlı kaldı iyi satıyor alanlar memnun dedi, belki 50 takım semperit taktım şikayet ile dönen olmadı alanlar memnun dedi. Goodyear alemin kralıdır ben şahsen michelinden daha iyi olduğunu düşünüyorum dedi. Petlas son bir senede çok düşürdü kaliteyi kesinlikle satmıyorum almak isteyene de başka yerden almasını o vebalin altına girmeyeceğimi söylüyorum dedi, neden dedim tabanları bozuk olanlar oluyor yanakları bozuk olanlar oluyor öyle 100 lastikte bir tane de değil çok çıkıyor biz de aracıyız fabrikaya yolluyoruz müşteri hatası diyip geri yolluyorlar arada kalıyoruz müşteri kaybediyoruz bu sefer adam bizden biliyor ayağını kesiyor dükkandan dedi. Petlas büyük bayi toplantısı yapmış bu şikayetleri dile getirmiş bütün bayiler, siz satmaya bakın yollayın bize şikayet olanları biz hallederiz dediler o zamandan sonra bıraktım dedi. Kumho yokohama iyi lastiktir en az pirelli kalitesindedir ama bizim memlekette bilen yok fabrika lastiği olarak kullananlar tanıyor sadece dedi. Bir sürü abuk subuk marka türedi kimseye tavsiye etmiyorum, dokununca bile anlıyorsun kömür gibi lastikler hepsi birbirinin aynısı sadece marka değişiyor dedi. Bu arada petlas hakkında söylediklerinden sonra dedim ki falkeni de onlar üretiyor fason olarak neden falken taktık o zaman dedim. ona bakarsan dunlopu da üretiyorlar ama sumitomo kendi kalıplarını kendi hamurunu kullanıyor, kalite kontrolünü onlara bırakırlar mı dedi, inşallah öyledir dedim me diyim illa yerli lastik kullanıcam diyorsan lassa alacaksın diyor kendisi.

Yahu lastik üzerine bu kadar yazılır mı neyse bıkmadan buraya kadar okuyan olursa tebrik ediyorum.

hocam yazınız için teşekkür ederim falkenin hangi modelini taktınız yol sesi nasıl mıcırlı asfaltta

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Citröen Berlingo
    195/65/15
    İstanbul

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

Citröen Berlingo
    195/65/15
    İstanbul

İstanbulda kışlıktan türetilmiş 4 mevsimliğe gerek yok.

Michelin ve Kleber gibi yazlıktan türetilmiş 4 mevsimlik tercih edilebilir.

https://www.lastikcim.com.tr/kleber-quadraxer-2-195-65r15-91h/

.

(175/65R14 86 XL yerine

175/65R14 82 yük endeksi muayeneden geçmemişti.

Sizin lastiğin yük endeksi 91 mi, 95 XL mi kontrol edin.)

• Hangi ildesiniz? Istanbul ise yardimci olmaya calisirim benim lastikcimden..

Mustafa Kemal Atatürk
  • İ20 nin fabrika çıkış lastiği hocam 25bin kmdir 195 55 16 ebatnı kullanıyorum çok iyi lastik hocam

Testlere bakarsanız ya birinci ya da ilk 3 e girer devamlı

Fiyatı pahalı muadillerine göre ama premium contact 5 ten michelin energy saverdan da daha iyi bir lastik
    Cevabın için tşkler hocam.benim ebatlarım 205 55 16 fazla bir fark olmaz sanırım.
    Üstad, viraj hakimiyeti nasıl yatırma yapıyormu ? bozuk ve eğimli yollarda arabada silkeleme olayı normal mi ?
    Bazı yorumlarda ıslakta zayıf lasik denmiş?
    Holy.one arkadaş, son olarak lastikler türk malı yoksa italyan mı?

Henüz mıcırlı asfaltta kullanmadım ama haftaya bi istanbul çanakkale yapma durumu var o zaman anlaşılır, tahminimce mıcırlı asfaltta da gürültülü olmayacaktır, etiket değeri 68db hakkını verecek gibi.

yanlış hatırlamıyorsam siz de 225 45 17 alacaktınız ben kullandıkça yazarım olumlu olumsuz görüşlerimi, siz de falken düşünebilirsiniz.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkrapsodi -- 31 Mart 2018; 13:45:16 >

Orijinalden alıntı: darkrapsodi

Estafurullah ben teşekkür ederim, ziex ze914 ecorun 225 45 17.

Henüz mıcırlı asfaltta kullanmadım ama haftaya bi istanbul çanakkale yapma durumu var o zaman anlaşılır, tahminimce mıcırlı asfaltta da gürültülü olmayacaktır, etiket değeri 68db hakkını verecek gibi.

yanlış hatırlamıyorsam siz de 225 45 17 alacaktınız ben kullandıkça yazarım olumlu olumsuz görüşlerimi, siz de falken düşünebilirsiniz.

Saygılar.

çok teşekkür ederim azenis fk510 serisi hoşuma gitti bu piyasada bulunurmu acaba yeni lastik değerleri çok iyi 225 45 17 etiket değerleri c ve a 69 db
    TR de bulurmusun bilmiyorum. belki siparişle getirirler. 5000kmde de 50000kmde de aynı performansı alırsın.

Ford fiesta 1.5

Continental ContiPremium Cantac 5 (1020TL)

Goodyear EfficemtGrip Performans (1050TL)

Not: Şimdiki eskiyen lastiklerim Michelin pilot sport 3

3 yıl 45.000km de ömrünü tamamladı.

Kullanım : İstanbul yollarında sizce hangisini almalıyım. Şehir içi 70-80 otobanda 132km hızla giderim.

Sadece DPF açmak için ayda 1 160km hıza çıkarım 10-15km civarı

https://i.hizliresim.com/vj22vR.jpg

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.