Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
196.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkür ederim bilgilendirme için. araştırıcam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: thormentor

teşekkür ederim bilgilendirme için. araştırıcam..

lastik o kadar araştırıyoruz lastikçiye gidince lastikçi aklımızla oynuyor kafa karışıklığı oluyor hep
  • veilben kullanıcısına yanıt
    ben o işi lastikçiye bırakmayı düşünmüyorum..:)) 2-3 marka belirleyip, ya bunlar ya da başka yerde taktırırım derim.

lastikçiler ellerinde olmayan model yerine kendi stoklarında elda kalmış ürünleri satmaya çalışıyor çoğu zaman....:)

ilk 2 lastik kesin listede FALKEN VE LASSA 3. olarak kumho veya sava araştırıyorum, yorumlar filan
  • thormentor kullanıcısına yanıt
    HANKOOK VP3 hakkında da çok iyi yorumlar var.

http://www.hankooktire.com/tr/passenger-cars/hankook-ventus-prime3-k125.html#size_specs_wrap
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    son kararım sanırım falkenden yana olacak...hem fiyat hemde olumlu yorumlar oldukça fazla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

http://www.hankooktire.com/tr/passenger-cars/hankook-ventus-prime3-k125.html#size_specs_wrap

2014te 2.el bi araç aldım. 195 55 15 hankook vp3 vardı üzerinde.

2010 üretimli lastik. Kaç km kullanılmış nasıl kullanılmış hiç bi fikrim yok.

Dişleri %80 duruyordu lakin o kadar sertleşmişti ki bildiğin mermer olmuş.

Bende kötü bi izlenim bıraktı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

quote:

HANKOOK VentusPrime3 piyasaya çıkalı 2 yıl bile olmadıki
    bahsettiğiniz lastik, E-C-72 db etiketli, VentusPrime1 olmasın !!

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/hankook-lastikler/ventus-prime-k105-lastik/fiyat-195-55-R15-89V-25759

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/hankook-lastikler/ventus-prime2-k115-lastik/fiyat-195-55-R15-89V-25764

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/hankook-lastikler/ventus-prime3-k125-lastik/fiyat-195-55-R15-85V-34351806

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    lastiklerin dişli olmasına rağmen,
    2-3 yıl içinde nasıl tahta gibi veya mermer gibi sertleşme olduğunu
    26 Mart 2018 - 14:08:24
    tarihli mesajımda bir miktar açıklamıştım.
  • quote:

quote:

2016 yılında piyasaya çıkmış bir lastiği 2010 yılında sizin aracınıza takılmış olması anormal bir durum. Bunun yanında hangi lastik olursa olsun 4. Yıldan itibaren lastikler özelliklerini yitirmeye başlar. Sertleşir konfor azalır. Diş kalınlığının çok olması bir anlam ifade etmez. Diş kalınlıgı yıl içerisinde çok km yapan yada çok yumuşak lastik kullanan kişilerde çabuk biteceği için bu tarz kullanan kişiler dişlere dikkat etmeli. Normal sıradan kullanıcı ve orta serlikteki lastik kullanımında zaten dişler erimediği icin 4 . yıldan itibaren lastikler sertleşir ve özelliğini kaybeder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

HANKOOK VentusPrime3 piyasaya çıkalı 2 yıl bile olmadıki
    bahsettiğiniz lastik, E-C-72 db etiketli, VentusPrime1 olmasın !!

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/hankook-lastikler/ventus-prime-k105-lastik/fiyat-195-55-R15-89V-25759

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/hankook-lastikler/ventus-prime2-k115-lastik/fiyat-195-55-R15-89V-25764

http://www.rezulteo-lastik.com.tr/hankook-lastikler/ventus-prime3-k125-lastik/fiyat-195-55-R15-85V-34351806

öyledir, 4 sene oldu değiştireli.

Dediğim gibi lastiğin evveliyatını bilmediğim için kötülemek istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: urfes

quote:

quote:

2016 yılında piyasaya çıkmış bir lastiği 2010 yılında sizin aracınıza takılmış olması anormal bir durum. Bunun yanında hangi lastik olursa olsun 4. Yıldan itibaren lastikler özelliklerini yitirmeye başlar. Sertleşir konfor azalır. Diş kalınlığının çok olması bir anlam ifade etmez. Diş kalınlıgı yıl içerisinde çok km yapan yada çok yumuşak lastik kullanan kişilerde çabuk biteceği için bu tarz kullanan kişiler dişlere dikkat etmeli. Normal sıradan kullanıcı ve orta serlikteki lastik kullanımında zaten dişler erimediği icin 4 . yıldan itibaren lastikler sertleşir ve özelliğini kaybeder.

Anormal değil, yanlış söylemişim modelini.
    Söylediklerinizin hepsini biliyorum.
    Pikabımda 2012 üretimli lassalar var hala o dediğim sertlikte değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 29 Mart 2018; 16:26:10 >

• Slm arkadaşlar, hankook ventus prime 3 ve pirelli p1 verde arasında kaldım.Bilgisi olan arkadaşlar bu iki lasiğin yol tutuşu (kuru ve ıslak zeminde ) hakkında bilgi verirse sevinirim.Mevcut lastikler goodyear EG 3 kanallı fransa üretimi lastiklerimden genel olarak memnunum fakat uzun yolda virajlarda yatma özelliği ve bozuk eğimli yollarda silkeleme yapıyor. VP3 ve pirelli hakkında genelde övgü var fakat bazı yorumlarda VP3 için yol tutuş zayıf ve virajlarda yatma , P1 VERDE için de ıslak da zayıf denmiş.
  • Cumartesi günü taktırmış olduğum yeni hankook ventus prime 3 lastikleri bugün havanın gün boyu yağışlı olması nedeniyle lastiklerin yağışlı havadaki performansınıda test etmiş oldum. Yağışlı havada fren performansı, yol tutuşu ve su birikintilerinden geçişi çok iyiydi. Özellikle dikkatimi çeken önceki lastiklerimle su birikintisinden hızla geçerken arabaya frenleme yaptırıyordu. Ama bu lastikler bu hissi yaşatmadı. Buna çok sevindim. Kesinlikle kontrolü kaybettirmiyor. Bunun yanında şu ana kadar farkettiğim lastiklerin yuvarlanma direncinin düşük olması. Önceki lastiklerime göre araç çok daha rahat gidiyor. Yakıt tüketimimde şehir içi ortalamada 8.6 dan 8 e kadar düştü ve halen düşmeye devam ediyor. Hergün aşağı yukarı aynı güzergahı kullanıyorum. Henüz uzun yola çıkmadım şuan için şehir içi gözlemlerim bunlar. İlerleyen zamanlarda daha fazla yol yaptıkça olumlu olumsuz deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim.

• Ben lassa driveways aldım yerli olsun istedim, aracım focus 2 hatcback lastiklerden gayet memnunum hafif araziye de girdim hız da yaptım sorun çıkarmadı çok şükür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Urfes, cevabınız için çok teşekkür ederim. benim lastik ebatlarım 205 55 16 sizinkiler ?
    ilerleyen günlerde viraj performansı ve bozuk eğimli yollarda silkeleme normal mi çok mu yazarsanız sevinirim.
  • merhaba arkadaşlar;

üç lastik arasında kaldığımı söylemiştüm daha önce, nexen nfera su1, GY eagle f1 asymetric 3 ve Falken ziex914 ecorun.

GY çok pahalı geldi aslında çok bakmam ama biraz sıkıntı var şu aralar(kimde yok ki), tanesini 270 liraya aldım falkenleri, lastikçimin önermesi okuduğum kullanıcı yorumları ve etiket değerleri kararımda etkili oldu.

henüz 300 metre falan yaptım lastiklerle, biraz kullandıktan sonra görüşlerimi iletirim.

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

• Falken ziex ze 914 ecorun kullandım 215 55 16 bir kere absnin devreye girdiğini hatırlamıyorum harika lastiktir ama dayanikliligi konusunda soru işaretleri mevcut yani dayanıklık derken bir yere carpinca yarılma falan değil kac sene kullanilabilecegi biraz soru işareti erken bitiyor gibime geldi yumuşak sayılabilecek bir lastik

• Arkadaşlar, Pirelli cinturato p1 verde kullananvar mı ? bu lastik ile ilgili detaylı bilgi verecek olursa çok yararlı olur.
  • TIRPAN kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibi memnun kalırım. Bugün 30 km kadar kullandım ilk farkettiğim değişiklikler şunlar oldu; direksyon keskinleşti, yol sesi neredeyse hiç yok.

Söylediğiniz erken bitme konusunda lastikçim beni almadan uyardı diğer markalara göre bi 10 bin km kadar önce biter lastikler ama çok memnun kalırsın demişti.

Biraz markalardan konuştuk, konuştuklarımızı kısaca aktarıyim, conti satışları düşmüş malum reklam olayı sebebiyle, pirelli büyük markalara göre daha uygun fiyatlı kaldı iyi satıyor alanlar memnun dedi, belki 50 takım semperit taktım şikayet ile dönen olmadı alanlar memnun dedi. Goodyear alemin kralıdır ben şahsen michelinden daha iyi olduğunu düşünüyorum dedi. Petlas son bir senede çok düşürdü kaliteyi kesinlikle satmıyorum almak isteyene de başka yerden almasını o vebalin altına girmeyeceğimi söylüyorum dedi, neden dedim tabanları bozuk olanlar oluyor yanakları bozuk olanlar oluyor öyle 100 lastikte bir tane de değil çok çıkıyor biz de aracıyız fabrikaya yolluyoruz müşteri hatası diyip geri yolluyorlar arada kalıyoruz müşteri kaybediyoruz bu sefer adam bizden biliyor ayağını kesiyor dükkandan dedi. Petlas büyük bayi toplantısı yapmış bu şikayetleri dile getirmiş bütün bayiler, siz satmaya bakın yollayın bize şikayet olanları biz hallederiz dediler o zamandan sonra bıraktım dedi. Kumho yokohama iyi lastiktir en az pirelli kalitesindedir ama bizim memlekette bilen yok fabrika lastiği olarak kullananlar tanıyor sadece dedi. Bir sürü abuk subuk marka türedi kimseye tavsiye etmiyorum, dokununca bile anlıyorsun kömür gibi lastikler hepsi birbirinin aynısı sadece marka değişiyor dedi. Bu arada petlas hakkında söylediklerinden sonra dedim ki falkeni de onlar üretiyor fason olarak neden falken taktık o zaman dedim. ona bakarsan dunlopu da üretiyorlar ama sumitomo kendi kalıplarını kendi hamurunu kullanıyor, kalite kontrolünü onlara bırakırlar mı dedi, inşallah öyledir dedim me diyim illa yerli lastik kullanıcam diyorsan lassa alacaksın diyor kendisi.

Yahu lastik üzerine bu kadar yazılır mı neyse bıkmadan buraya kadar okuyan olursa tebrik ediyorum.

• darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Severek okudum teşekkürler. 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.