Şimdi Ara

2018 Ramazan Bayramı trafik kazalarının kötü sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
6.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • normal günlerde trafiğe genelde deneyimli ve iyi sürücüler çıkıyor. bayram geldimi bilen de bilmeyen de yollara dökülüyor. faciaların en büyük sebebi bence kötü sürücülerin hepsinin birden bayramlarda yola koyulması. o yüzden bayramlarda uzak durun.
  • Bayram boyunca yoldaydım. İlk gün İzmir şehir içi. Diğer günler şehir dışı. Şehir içinde hafta sonu şoförü dediğimiz pek tecrübeli olmayanlar ve İzmire şehir dışından gelen yolları bilmeyenler dışında çok sıkıntı yoktu.

Uzun yolda tek gidiş tek geliş bölümlerde 60 - 70 km hızla seyredenler konvoyların oluşmasına ve bol bol sollamalara sebep oldular. Yollarımızda yeterli mesafe olmamasına rağmen kesik çizgi olan yerler var. Uzun yol tecrübesi olmayanlar buralarda sollama yapmaya çalışıyor ki, bir kaç yerde bu şekilde kaza atlatıldığına şahit oldum. Trafikte yazılı olmayan bir kural vardır. Trafiğin akış hızının 10 km den fazla üstünde yada 10 km den fazla altında seyrederseniz kazaya davetiye çıkarırsınız.

Birde emniyet şeridi olayı var. Akıllara zarar. Aydın Otobanında önümde seyreden bir araç, 4 lüleri yakıp emniyet şeridinde durdu. Yüksek hızda emniyet şeridinden gelen bir mahlukat son anda ikimizin arasından geçti. Şans eseri duran araca yada benim aracıma vurmadı.

En bombası yağmurlu havada tek gidiş tek geliş yolda, sağdaki su birikintilerine girmemek için yolu ortalayıp 40 kilometre hızla giden mahlukattı. Mümkünse aracını kapalı garaja koysun bir daha çıkarmasın.

Bir de küçük köy kasaba geçişlerinde sola dönecekken yolun sağına yanaşıp dönmeye çalışanlar var. Yol zaten kalabalık, 2 şeridi birden boş yakalayamadıklarından hep tehlike yarattılar. Onun yerine sola yanaşsalar; sadece karşı şerit boş olunca dönecekler. İlk gün İzmir de şehir içinde de bir kaç tane vardı bunlardan. Hatta biri Fevzipaşa bulvarında 5 şeritli yolda en sağdan en sola döndü. Şansa yaşıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hfguler -- 18 Haziran 2018; 12:10:31 >

• Eğitimsizlik ve bilinçsizlik doğrudur.

Bir örnek: Normal bir insan kafatası 30km/h ile sert bir cisme vurduğunda kırılır. Bu yüzdendir ki, yaya geçitlerinde hız sınırı 30km/h'dir ve EuroNcap gibi çarpışma testlerinde Pole Crash testi 32km/h hız ile yapılır.

Bu gibi teknik konuları bilmeyen eğitimsiz biri trafikte ölmeye/öldürmeye ve/veya yaralamaya kalkıştığının farkında bile değildir.

Eğitimli ve bilinçli insan zaten saygılıdır ve kurallara uyar. Bizim milletimizden fazla bir beklentim yok açıkçası. Çok çaba sarfedip 10 level atlamamız lazım ama bırak 1 level atlamayı, onu başaracak çaba yok ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 18 Haziran 2018; 12:19:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sunbird kullanıcısına yanıt
    şimdi birileri çıkıp 'sol şeridi işgal ediyorsunuz' diye sizi suçlayabilir. bundan mağdur olan çok hızlı sürücü var burada.

zaten trafik kazaları yüksek hızdan kaynaklanmıyormuş. sol şeridi işgal edenlerle, yavaş gidenler neden oluyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

şimdi birileri çıkıp 'sol şeridi işgal ediyorsunuz' diye sizi suçlayabilir. bundan mağdur olan çok hızlı sürücü var burada.

zaten trafik kazaları yüksek hızdan kaynaklanmıyormuş. sol şeridi işgal edenlerle, yavaş gidenler neden oluyormuş.
    keşke öyle olsa... yol kapalı herkes 50 ile gidiyor üç şerit dolu. yol verebileceğimiz zaman verdik yani

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Sol seridi bosalt da millet tamponuna yapismasin.
    tmm
  • "Bu bir palavradır":
    "Bayram tatilleri sırasında trafik kazalarının arttığı" biçimindeki kanaatin yanlış olduğunu düşünüyorum. Neden mi?
    İşte cevabı:
    İstatistiklere göre 2016 yılında 3.493, 2015 yılında 3.831 kişi trafik kazası sonucu olay yerinde hayatını kaybetmiş. Bu sayılara olay yerinde ölmeyenleri de katınca toplam sayı iki katına çıkıyor. Yani Türkiye günde yaklaşık 10 kişi trafik kazası sonucu olay yerinde, toplam da 20 kişi de trafik kazası sonucu hayatını kaybediyor. Yaralı sayısı ise günde ortalama 800 kişi.

4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde (arefe günü de dahil) 58 kişi ölmüş 392 kişi yaralanmış.
    Şimdi bir de 4 gün içinde artan bayram trafiğini hesaba katın. Sizce tatilde trafik yoğunluğu kaç katına çıkmıştır?
    Sonuç: Benim kanaatim bayram tatillerinde trafik kazalarında bayram tatilleri nedeni ile olağanüstü bir artışın yaşanmadığıdır.
    Devam eden rutinin, sırf bayram tatili nedeni ile meydana geldiğini söylemek ne kadar doğru. Bu haberlerle oluşan algı, bayram tatillerinin, tatil ziyaretleri nedeni ile yaşanan yoğunluğun insanların hayatına malolduğu şeklinde. Algının aksine doğru olan şeyse, trafik kazalarının bayram-seyran dinlemeden devam ettiği.

Bu kanaatimde yalnız da değilim. Geçtiğimiz yıl Fatih Altaylı yazmıştı "‘Bayramlarda kaza yapıyoruz’ yalanı"nı:
    Yıllardan beri, “Bayram tatillerinde çok trafik kazası oluyor. Çok vatandaşımız ölüyor” palavrasını dinledik durduk.
    Evet çok açık, çok net söylüyorum.
    Bu bir palavradır.
    Büyük bir palavradır.
    ...
    Basit bir hesaplamayla trafik kazalarında günde ortalama 20 kişiyi kaybettiğimiz ortaya çıkıyor.
    Bu da 10 günlük bir bayram tatilinde, yaklaşık 200 can kaybı meydana gelmesi halinde ortalamadan farklı bir durumun ortaya çıkmadığını gösteriyor.
    Hatta şunu söylemek bile mümkün, bayramlarda “kaza korkusu ve uyarılar” sonucunda biraz daha dikkatli otomobil kullandığımız için ortalamanın altına indiğimiz bile söylenebilir.
    Demek istediğim şu ki, bizim trafik sorunumuz bayramlarla ilgili değil.
    Sadece bayramlar için değil, sürekli olarak uyarı ve sıkı denetime ihtiyaç var.

İstatistikFatih Altaylı'nın yazısı

• bölünmemiş yollarda acele etmek önünü görmeden sollamak,uykusuzluk %80 nedeni
  • catalyst kullanıcısına yanıt
    Hız konusundan dolayı değil de kuralsızlıktan dolayı oluyor genelde bu tür kazalar yinede yazık o kadar can gitmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Sol seridi bosalt da millet tamponuna yapismasin.
    reisssssssssssss doğan slx'i kaçtan bırakırsın bana be? xenon var dimi reisssssssss?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iquique

hatta hız limitleri 30 km'ye düşürülmeli. hatta araba kullanımı yasaklanmalı.

Alıntıları Göster
    O cumleden onu mu cikardin? Nedir bu forumdakilerin hiz meraki, anlamasi guc. Kendi aracinizda kendiniz geberseniz kimin umrunda olurusunuz ki? Beni ve ailemi tehlikeye sokuyorsun! O yol sana ait degil!

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Yıl olmuş 2018 hala bu kazaların hep hızdan kaynaklandığını düşünen üyeler var.Kazalar hızdan dolayı olsaydı Almanya'nın nüfusu Dudullu'dan az kalırdı.

Eğitim yok bilinç yok ve en önemlisi empati yok. Bunlar olmadığı sürece 50 ile giderken de kaza olur emniyet şeridinde durduğun zaman da kaza olur.

Önümüzdeki 20-25 yıl içinde bunların düzeleceğini de düşünmüyorum zaten bu 2 nesil trafik anlamında çöp bunlar düzeltilemez. Anaokulundan itibaren derslere başlanması lazım simülasyonlar olmalı çocuklar için oyun kıvamında uygulamalı gösterim mis gibi.
    Isterse 1000 olumlu kazanin 1 i asiri hizdan kaynaklansin, yine kimsenin kurallara uymama hakki olmazdi. Kurallarda acil isiniz varsa, hiz yapmayi seviyorsaniz, hastaniz varsa bunlara uymama hakkiniz vardir diye bir madde yok!

2018 Ramazan Bayramı trafik kazalarının kötü sonuçları

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

O cumleden onu mu cikardin? Nedir bu forumdakilerin hiz meraki, anlamasi guc. Kendi aracinizda kendiniz geberseniz kimin umrunda olurusunuz ki? Beni ve ailemi tehlikeye sokuyorsun! O yol sana ait degil!

Alıntıları Göster
    Lan terbiyesiz adam gibi yorum yap. "Geberseniz" ne demek?

• quote:

Alıntıları Göster
    Bu arkadaşlar sadece yasaktan anlıyor. Kazalar neden oluyor haberleri yok hemen hızları düşürelim.

Yav şehir içinde niye insnalar ölüyor o zaman ? 100-150 mi yapıyor millet ? Hayır. Hız öldürmez ama anlamıyorlar işte. Tek bildikleri radar koy ceza yaz radar koy ceza yaz.

Kontrollü şekilde 160-180 yapan insan 50 ile makas atandan daha güvenilirdir bu kadar basit.

• quote:

Alıntıları Göster
    O kadar insan kurallara uymayan (umursamazliktan dolayi dikkatsizlik, uykusuz arac kullanma vs de kurallara uymama sayilir) okuzlerden dolayi canindan olsun, ben de o ucubelere gebersinler demeyeyim oyle mi? Kurallara uymayip da baskasini tehlikeye atiyorsan GEBER!

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bu arkadaşlar sadece yasaktan anlıyor. Kazalar neden oluyor haberleri yok hemen hızları düşürelim.

Yav şehir içinde niye insnalar ölüyor o zaman ? 100-150 mi yapıyor millet ? Hayır. Hız öldürmez ama anlamıyorlar işte. Tek bildikleri radar koy ceza yaz radar koy ceza yaz.

Kontrollü şekilde 160-180 yapan insan 50 ile makas atandan daha güvenilirdir bu kadar basit.

Alıntıları Göster
    Kafaya bak ya ahahahah. Makas atan, kirmizi isikta gecen, gereksiz serit isgal eden, levha okumayi bilmeyen, ne kadar kural ihlali yapan varsa en agir sekilde cezalandirilmali. Devletin ceza yazmaktaki amaci artik gelir elde etmek midir, insanlarin olmeaini engellemek misir bilemem ama cik da umrumda degil. Ceza uatune ceza mi yaziyor, belli sure icerisinde ikincide ehliyete mi el koyuyor bir sekilde engellemeli bu vahseti. Hiz yapmayi seviyorsan git trafige kapali alanda yap. Benimle ortak hakka sahip oldugun yolda yapamazsin! Senin sevdigin sey hiz yapmak, o okuzun sevdigi sey makas atmak, ne farki var? Anaokulunda cocuklara simulasyonda hizi seviyorsaniz hiz limiti 120 olsa da kontrolluce asim yaptiginiz takdirde 160-180 le seyredebilirsiniz diyerek mi ogretecekler? Levha okumayi bilmeyen sen misin baskasi mi?

• Bırak Zaman Aksın B kullanıcısına yanıt
    2017 model eylul cikisli opel astra k dynamic 1.4t 150ps at6,ekstrali aracim var kredisini oduyorum halen. Istersen,uygun bir fiyatta anlasirsak satayim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

O kadar insan kurallara uymayan (umursamazliktan dolayi dikkatsizlik, uykusuz arac kullanma vs de kurallara uymama sayilir) okuzlerden dolayi canindan olsun, ben de o ucubelere gebersinler demeyeyim oyle mi? Kurallara uymayip da baskasini tehlikeye atiyorsan GEBER!

Alıntıları Göster
    Sen tıngır mıngır kağnı gibi giderken bir kazaya karışıp geberebilirsin. Kimin öleceği belli olmaz.

• quote:

Sen tıngır mıngır kağnı gibi giderken bir kazaya karışıp geberebilirsin. Kimin öleceği belli olmaz.

Alıntıları Göster
    Hiz limitini asmamak kagni gibi gitmek gibi geliyor demek ki sana. Neden boyle haberler yapiliyor, boyle konular aciliyor sasirilmamali. Keko dolmus ulke. Yanlayani mi dersin, 180 hizi savunani mi dersin... Yazik.

120lik otobanda %10 + 4 hata payi ile 136 km/s hiz yasal sinirlar cercevesinde. Bu hiz yetmiyorsa beni hiiiic alakadar etmez. Ye mis gibi cezayi. Hiz limiti de bir kuraldir, bu kurali asarsan sedece kendini degil bizi de tehlikeye atiyorsun dedik diye sag seritten 45le direksiyona yapisip suren tiplerden mi olduk? 110 a sabitlerim, sag serit bossa bu hizla bile aninda sag seride gecerim. Yeri geldimi 130a kadar cikip sollarim. Ha illaki bir durum oluyor ve 140 i felan asacak sekilde sollama yapiyor insan (sol seritten arkadan gelenler hizli oldugundan onlar icin tehlike olusmasin diye) ama surekli 160-180 i savunmak hangi akla mantiga uygun? Gerci kime ne anlatiyorum ki, tofasla caddede yanlayani savunan hiyar gorduk bu forumda.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.