Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.486.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha önceki 87lilere çıktı ve 1 ocak 88 leri kabul etmişler.

1 ocak 1988 den küçük olanlar dahil edilmemiş.

Şimdi 1992 lere çıkacak diye söylenti var.

Eğer 1992 lere çıkarsa 1ocak 1993 e de imkan tanırlar.

Zaten kimliğinde 1 ocak yazan çoğu insan Aralık doğumludur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 15 Temmuz 2018; 17:18:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15bin tl olursa katilim en az 1milyon kisi olur
    20bin tl olursa 500bin kisi katilir
    25bin ve ustu olur gecmisteki gibi 200 bin kadar kisi katilir
    yani yaptiklari calismaya deymez umarim duzgun bisey cikar oglumun yasi tutmuyo gerci ama bi sonrakine kismetse
  • Yaş 25 Bedel 15 şeklinde çıkarsa katılım rekoru olur.

15'in üstünde çıkması demek fakirin yararlanamayacağı anlamına geleceği için umarım 15'den fazla olmaz. Yoksa milyonlarca genç kahrolacak.
  • 10 bin lira yapıp sürümden kazansınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş 25 bedel 15 en iyisi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MantarTheGreat

Bedel neden en az 20 olmalı? 10 olunca ne oluyor? Yurtdışında yaşayan 1000 euroya yaparken biz neden minimum 5000 euro veriyoruz? Şu düşünce şeklinizi çok merak ettiğim için soruyorum?

Alıntıları Göster
    Sen de yurt dışında yaşa, tutan mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Sen de yurt dışında yaşa, tutan mı var?

Alıntıları Göster
    Yurtdışında yaşayacak kadar zengin olsam zaten gider orada yaşar, 1000 euroya da askerliğimi yapardım. Paramız olmadığı için bedelin düşük tutulmasını istiyoruz. Bedelin yüksek olmasını istemenizin mantığını anlayamadım. İnsan gibi soruyorum ama işte mevlana ne demiş "sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır." Daha soruma cevap vermeden laf sokma peşindesiniz. Ne diyelim Allah ıslah etsin.
  • quote:

Yurtdışında yaşayacak kadar zengin olsam zaten gider orada yaşar, 1000 euroya da askerliğimi yapardım. Paramız olmadığı için bedelin düşük tutulmasını istiyoruz. Bedelin yüksek olmasını istemenizin mantığını anlayamadım. İnsan gibi soruyorum ama işte mevlana ne demiş "sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır." Daha soruma cevap vermeden laf sokma peşindesiniz. Ne diyelim Allah ıslah etsin.

Alıntıları Göster
    Ben bedelli zırvasına zaten karşıyım. Yurt dışı ya da yurt içi fark etmiyor. Ama orada öyle bir imkan varsa gidip yararlanın, ha gidemiyorsanız eğer o sizin sorununuz. Demek ki yerini yurdunu bırakıp dışarı gitmek sanıldığı kadar kolay değildir belki.

• Temel eğitim dedikodusu çıktı bide ı kadar insana nerde eğitim vericen altyapı kaldırmaz zaten mantıksız

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

• quote:

Bedel neden en az 20 olmalı? 10 olunca ne oluyor? Yurtdışında yaşayan 1000 euroya yaparken biz neden minimum 5000 euro veriyoruz? Şu düşünce şeklinizi çok merak ettiğim için soruyorum?

Alıntıları Göster
    10 olunca ne oluyor biliyor musun? 12 ay askerlik yapan adamın harcamasına denk geliyor. Ben kısa dönem askerlikte 8.000 TL para harcamışım. Biraz haksızlık gibi olmaz mı? En az 20.000 TL fikrini ben de destekliyorum. Askerlik az buz bir çile değil, 3-5 kuruşa çıkacaksa yapanlar gönül koyar. Bence hakkı olan 24.000 TL şu anda.

Onun dışında 21 gün de olsa acemilik eğitimi verilmeli. Bu seferki kitle çok kalabalık. Yanaşık düzen eğitimi ve silah atışı yapılmadan gelecekte olabilecek herhangi bir durumda sıkıntı olacaktır. Yani tam muafiyet sağlanmamalı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 16 Temmuz 2018; 7:24:17 >

• acaluka kullanıcısına yanıt
    Turkiyedesin. Ne hakki? Ne hukuku?

Gitmeseydin askere 10bin, hatta 5bin dahi olabilir. Diger turlu zenginlere cikti algisi olusur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Bu hakkın devletle ve yasa hukukuyla ilgisi yok ki. İnsanların hakkıyla ilgisi var. en az 12 x asgari ücret olması gerekir. Bunu askere gitmeden önce bedelli beklerken de söylüyordum şimdi de söylüyorum. Bedellinin amacı senin kıçının keyfi değil devlete maddi kaynak oluşturmak. Karşı değilim, ben 1 yaşla kaçırdım 2014'de, şimdi kardeşim için bekliyoruz çıkarsa parasını ben ödeyeceğim, yine de fikrim aynı, çıkacaksa ciddi gelir oluşturmalı.

12 ay askerlik yapan adam sigara içmediğini varsayarsak en az 8.000 Tl para harcak askerde. 12 ay da en kötü asgari ücretten maaş alamaz. Bu durumda 30.000 TL gibi bir kayıp oluşturuyor kişiye. Bu durumda en az 20.000 TL olmasıdır mantıklı olan. Çekersin kredi paşa paşa ödersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 16 Temmuz 2018; 9:23:56 >
  • Askerden döneli 3 gün oldu bence de askerlik kesinlikle zaman kaybı ha size kattığı şeyler kesinlikle var ancak prof ordu hem maliyet hem sistem anlamında daha mantıklı

Ben 5,5 ay Kıbrısta yaptım tamamen laylaylom geçti diyebilirim böyle birlikler savaşa girse de bi halta yaramazlar sadece sayıdan ibaretiz

Ha bi de değineceğim bi konu var adama bakıyorum paylaşımlarında vatan millet sevdalısı ülkesi için ölür sözde bedelli çıkınca da ilk atlayan bunlar oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    senin zihniyetinde adamlar bırak yapmasın zaten. pembe teskere verip evine yollasınlar sizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Temel eğitim dedikodusu çıktı bide ı kadar insana nerde eğitim vericen altyapı kaldırmaz zaten mantıksız

Bakalım acaba bu hafta içinde açıklanacak mı? Beklemedeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Bakalım acaba bu hafta içinde açıklanacak mı? Beklemedeyiz.

Alıntıları Göster
    temel askeri eğitim nerden çıktı ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba

temel askeri eğitim nerden çıktı ya?

Alıntıları Göster
    Bu bölgede ne olacağı belli olmaz. Bu yüzden temel askeri eğitim güzel olur. Herkes evinin yakınındaki yere eğitime gitsin bence
  • Bedelli askerliğe karşıyım,askerlik süresi kısalabilir, Kısalmalı da ama temel bir eğitim verilmeli.
  • Bende şans olsa zaten 1 yaşla kaçıracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Red John

Bende şans olsa zaten 1 yaşla kaçıracağım.
    Benim eski nickim. Böyle sonradan alınabiliyormuymuş ya
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.