Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.494.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: proteo

Bedelli tutarı için kredi çekiliyormuş. Şimdi kredi çekip Millet askerlik görevinden kurtulacak, sonrasın da bu krediler ödenmeyecek, bunların borçlarını da bizler ödeyeceğiz.
    hemen 100.000 lira kredi çekip çatur çutur yicem.sonrada ödemeyeceğim.nede olsa ben ödemezsem sizler ödersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada türkiyede her sene 350.000 kişi askeri eğitime alınıyor.Bu yasanın kapsadığı 1.5 milyon kişi var.3te1 i yararlansa 500.000 bin askeri nasıl alacaklar da eğitecekler.izdiham olur.bence yasa yürürlüğe girdikten sonra detaylı etüt yapılıp kaldırılır 28 gün şartı.silah tutmayı öğrenmek isteyende gider pol igona çok büyük olay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightdrive -- 21 Temmuz 2018; 0:49:9 >
  • nightdrive kullanıcısına yanıt
    Doğru söze ne denir

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 28 gün şartı kalkmazsa bedelli yapmayacağım. İşleri okulu yoluna koyunca kısa dönem gider gelirim. 28 gün şartı boşuna macera aramaktır. Hem para verip hem 1 ay kendimi tutsak edemem. 15 bin TL de cebimde kalır. 5 ay sosyolojik çalışma yapar dönerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Ne ağlayacağım ben ikiyüzlü siyasetçilere kızıyorum. Bedelliyi çıkartanlar suçlu, faydalananlar değil. Ha tabii tüm sene bedelli diye ağlayanları ayırıyorum.

Ayrıca parasını verip giden vatandaş ile, gidip askerliğini yapan vatandaşı ayırmak lazım. Ne olur bilmiyorum ama gidip yapanın bir ayrıcalığının olması gerek. Vatansa eğer, görevini yapan ile yapmayanı ayırt etmesi gerekiyor
    Harbi boşsun. İzmarit toplayıp ot yoldukları için mi ayrıcalık alacak vatandaşlar. Bütün motivasyonunuz biz çektik başkası da çeksin, başkaları da mutsuz olsun. Şu leş zihniyetten sıyrılın artık. Bedelliyi geç yakında askerlik komple kalkacak zaten.

• Sıcak fırsatcilar 28 gün 3 öğün sıcak yemek, beles banyo olduğunu duymadılar herhalde.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Neden silindiği belli boş bi yorum,bu yorumunda öle 1 saat üşenmemişsin bizi ve konuyu ilgilendirmeyen hayat hikayeni yazmışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Harbi boşsun. İzmarit toplayıp ot yoldukları için mi ayrıcalık alacak vatandaşlar. Bütün motivasyonunuz biz çektik başkası da çeksin, başkaları da mutsuz olsun. Şu leş zihniyetten sıyrılın artık. Bedelliyi geç yakında askerlik komple kalkacak zaten.

Alıntıları Göster
    Askerlik komple kalksa daha iyi hiç değilse çifte standart olmaz. İzmarit ve ot yolmanın dışında çok başka şeyler de yapılıyor, bir gün anlatırım sana eğer kendin görmeye gitmezsen

• Kıskançlığından çatladığın için bu saat olmuş uyuyamamışsın demek,senin dişini iyi sıkmışlar orda demek biliyorsun.
    Bizim senin gibi nefesimiz kokmuyor merak etme,yolla ıbanı yem paranı yollayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightdrive

Bu arada türkiyede her sene 350.000 kişi askeri eğitime alınıyor.Bu yasanın kapsadığı 1.5 milyon kişi var.3te1 i yararlansa 500.000 bin askeri nasıl alacaklar da eğitecekler.izdiham olur.bence yasa yürürlüğe girdikten sonra detaylı etüt yapılıp kaldırılır 28 gün şartı.silah tutmayı öğrenmek isteyende gider pol igona çok büyük olay değil.
    Yazık la poligonla işi öğreneceğini zannediyor hahahaha. O işler o kadar basit değil..

ben askerliği doğuda 1.derece iç güvenlikte yaptım... Kullanmadığım silah atış eğitimi yapmadığım silah yok..Poligon la öğrenecek iş değil bu işler... Bunun bir sürü teknik bilgisi var..Savaş çıkınca eline verirler silahı mal gibi ölmekle kalırsın...

poligon hahahahaha
  • Savaş çıkınca seni en önden sürücez işte yaalla die gider bütün düşmanları engin bilgin tecrübenle yok edersin koçum.🤣🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 21 Temmuz 2018; 1:56:15 >
  • Bence kalkmaz yasa tasarıdan geçmiş gibi duruyor 25 ken adamlar 28 gün yaptılar ve 15k para verip orada hiç bir şey öğrenemeden adam gelecek teorik eğitim bile lay lay olacak. Bahçelide aynı şeyleri diyor ama rte bir kez kafaya koydu illaki tersini yapacak gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinod

Yazık la poligonla işi öğreneceğini zannediyor hahahaha. O işler o kadar basit değil..

ben askerliği doğuda 1.derece iç güvenlikte yaptım... Kullanmadığım silah atış eğitimi yapmadığım silah yok..Poligon la öğrenecek iş değil bu işler... Bunun bir sürü teknik bilgisi var..Savaş çıkınca eline verirler silahı mal gibi ölmekle kalırsın...

poligon hahahahaha

Alıntıları Göster
    Heyt komandom benim!!bu ülke sana minnettar.umarım çıkmaz ama eğer bir savaş çıkarsa sizin gibi askerlerimize güvenim tam.burda iyi savaştığınız gibi sahada da yardırırsınız diye umuyorum.yoksa yanlış mı düşünüyorum??

• Bedellide 28 gün sürprizi... Kalkabilir

Askerlik görevini sürekli erteleyerek bedelli yolu gözleyenlerin yüzünü güldüren ancak 28 günlük temel eğitim nedeniyle sevinçleri yarım kalanlar için düzenlemede değişiklik gündemde. Yoğun talepler üzerine, daha önceki bedelli askerlikler gibi 28 günlük temel eğitimin tamamen kaldırılmasına sıcak bakılıyor.

MİLYONLARCA aileyi ilgilendiren bedelli askerlik düzenlemesinde değişikliğe gidileceği öğrenildi. Pazartesi günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüp hafta sonuna kadar yasalaştırılması beklenen ve 25 yaş 15 bin lira ve 28 günlük zorunlu temel eğitim olarak öngörülen yasa teklifinde sürprizler olacak.

EĞİTİM ZORLUĞU VE MALİYET
    Hükümette yapılan değerlendirmelerin ardından, daha önceki bedelli askerlikler gibi 28 günlük temel eğitimin tamamen kaldırılmasına sıcak bakılıyor. Bu konuda yoğun talep olduğunu, özellikle esnaf, doktor ve yurtdışında ihtisas yapanların izinle ilgili sorun yaşayacakları daha önceki bedelli askerlik düzenlemelerinde olduğu gibi ‘temel eğitim verilmemesi’ görüşünün oluştuğu belirtiliyor. Başvuruların fazla olması nedeniyle, temel eğitim verme zorluğu ve maliyetinin de bu değerlendirmede etkili olduğu kaydedildi.

FİRARİLERİN TALEBİ KABUL GÖRMEDİ
    Bedelli askerlik konusunda partiye ve ilgili kurumlara talep yağıyor. Dövizli askerliğin 2 bin Euro’dan, 1000 Euro’ya indirilmesi yönündeki taleplerin karşılanmasına sıcak bakılmıyor. Ancak temel eğitimden vazgeçilmesi durumunda dövizli askerlik için öngörülen uzaktan eğitim düzenlemesinin de yapılmayacağı belirtiliyor.

Bedelli askerlikle ilgili diğer istek ise sayıları 5 bin 700 kişiyi bulan asker firarilerinden geldi. Daha önce askerliğe başlayıp kaçmış olan firariler de bedelli askerlikten yararlanmak istedi. Ancak bu kabul görmedi.

Torba pakette yer alan ve doktor emeklilerine 2019’dan geçerli olmak üzere 2 bin ila 1500 lira arasında aylık ek ödeme yapılmasını öngören düzenlemeden, kamudan emekli eczacıların da yararlanmak istediği belirtildi.

ASKERLİK KARARI ALDIRANLAR DA GİTMEYECEK
    AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ağustos celbinde askere gitmek için başvuranların da bedelli askerlikten yararlanabileceklerini söyledi. Muş, “Ağustos celbiyle alakalı; evraklarını alıp kışladan içeri girmeyenler bundan faydalanabilecekler. Gidip birliğine kaydolup, fiziki olarak başlamayanlar bu işten faydalanabilecekler. Kışladan ayağını içeri atmayanlar bu bedelli düzenlemesinden istifade edebilecekler” dedi.

BANKALARDAN BEDELLİ HAZIRLIĞI
    TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Bedelli askerlik uygulamasına bankacılık sektörünün uygun koşullarla destek sağlayacağına inanıyorum" dedi. Bedelli askerlik düzenlemesi sayesinde geleceğin teminatı olan gençlerin, eğitimlerini ve mesleki çalışmalarını aksatmadan ve iş gücü piyasasından çekilmeden ekonomiye katma değer sağlamaya ve ailelerine destek olmaya devam edebileceklerini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti: "Bankalarımız kredilendirme koşullarına ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuna kendileri yapacaklardır. Örneğin; Ziraat Bankası olarak biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve yasanın çıkmasını takiben cazip koşullarla bir kredi ürününü uygulamaya alacağız."

AK PARTİ: 28 GÜNÜN KALDIRILMASI İÇİN ÇOK TALEP VAR
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın 28 günlük temel askerlik süresine ilişkin “Görüşülür, farklı yöntemler geliştirilebilir” açıklaması büyük beklenti yaratırken, AK Parti kaynakları da Hürriyet’e şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu konuda çok büyük bir talep ve beklenti var. Kendi işini yapanlar, yeni işe girenler ya da özel mazereti olanlar açısından bu önemli bir konu. Zaten bunların çoğu bu özel durumları nedeniyle askerliklerini bugüne kadar sarkıtmışlar. Teklifin Meclis’teki görüşme sürecinde bütün bu talep ve beklentilerin bir şekilde dikkate alınacağını düşünüyoruz. Hükümetle de görüşülerek tümüyle vazgeçilmesinin yanında farklı seçenekler de oluşturulabilir.” AK Parti kaynakları, 28 gün kararında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belirleyici olacağını belirtiliyor.

Turan YILMAZ/ANKARA

Kaynak: Hürriyet

• Hadi Hayırlısı 👏

• Bu dönemde bedelli yapanların fişlenmesi gerek bence.. Hiç bir kamu kuruluşuna sokulmaması gerek...
  • Koçum çoğu yararlanacak devlet memuru zaten,boş yapma yürüü hadi koşş 🤣🤣

Ekonomi bakanı bile bedelli askerlik yapan biri 🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 21 Temmuz 2018; 2:44:32 >
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.