Şimdi Ara

2017 Ygs ve Sıralamalar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar görüyorum ki birçoğunuz 2017 YGS'yi fazlaca abartıyor. Öncelikle 2017'nin matematiği zaman alıyor olmasına rağmen zor denebilecek seviyede değildi. 2016'nın bir iki tık üstü diyebiliriz. Bu sınavı 2015le kıyaslayanları gördükçe üzülüyorum. Pratiği olan insanlar matematiği rahat bir şekilde yaptı. Zaten türkçe sosyal ve fenin kolaylığına hiç girmiyorum. Çevremde onlarca insan var gayet güzel netler yaptılar zor dediğiniz bu sınavda. Bu sene sıralamaları 2015'e yakın beklemek fazlaca iyimser olur. Kendimizi kandırmayalım. Sonuçlar açıklandığında demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Sonuç olarak 2017 YGS söylediğiniz kadar abartı bir sınav değil gayet orijinal ve normal standartlarda bir sınav olmuş. Çalışan ve pratiği olan yaptı. Çalışmayanlar ise 2015 gibi bir sıralamaya bel bağlıyor her zamanki gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam sınavdan sonra gördüğüm en güzel yorumlamalardan biri tebrik ediyorum
  • Sence kaç gibi gelicek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes 2015 2015 diyor 2015te tr dışında hangisi 2017den zordu
  • Hocam eksiğin var fazlan yok tebrik ederim,çok güzel analiz. İnsanoğlu doğası gereği kendisini iyi sonuçlara hazırlamak istiyor ama gerçekçi ve tecrübeli gözlerle bakıldığında bu sınavın gerçekten abartılacak bir noktasının olmadığı aşikar kalıyor. Ha "kolaydır,kektir" denemez tabi, her sene olduğu gibi bu sınavın da bazı sıkıntılı noktaları vardı. Ama her neslin yalnızca kendi jenerasyonunun karşılaştığı zorluklardan dem vurma çabası içinde olması bu sınavı olduğundan çok daha yüksek bir yere koydu bu forumda. 1 yıldır üye, 3 yıldır misafir olarak takip ediyorum, böyle bir abartıya pek sık denk gelmediğimi söylemeliyim. Gerçekçi olalım,makul olalım, kötü durumlara hazırlıkl olalım ki güzel şeyler ekstramız olsun :)
  • Hepimiz kendimizi rahatlatmak istiyoruz 2015 diye ama kesinlikle haklısınız hocam çevremdekiler hep 130 - 140+. Yapan yapmış yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabahtan beribunu anlatmaya çalışıyorum. Tamamen soru tipine alışmakla alakalı bu tarz soruların olduğu yayınlar da vardı. Denklem kurmalı bir mantık ama süre olarak vakit alan. Fen de her zaman ki gibi saçma ösym soruları hariç vakit kazandıracak sorular çoktu. Türkçe normal-kolay bi deneme ayarındaydı diyebiliriz. Sosyal felsefe hariç az çok çalışan yapardı felsefe de bilenim yapacağı ayardaydı sonuçta sınav mflere özel değil. Mat uzun sürse de buralardan kazanılcak zamanlar vardı. 2015 gibi beklemek çok iyimserlik olur zaten genel ouanlardan öyle olmayacağı da belli değil mi. Herkes 2015ten iyi yapmış ama 2015 gibi gelicek hadi inş modunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noluyo lan😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • troller basmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam klasik forum mantalitesi yani bunu değiştiremiyoruz maalesef insanlar genelde kendilerini rahatlatmak amacıyla bu tarz beklentiler içerisine giriyor sonra bütün çevresini buna inandırmaya başlyor bu iş yayıldıkça yayılıyor sonuçtan sonra herkes yıkılıyor o yüzden beklentileri yüksek tutmadan beklemeye devam edicez.
  • Çogunlukla doğru buluyorum da 17 mat 16 matın bi tık üstü kısmı olmamış bence.. Sıralamalar 15 gibi gelmez gençler umarım 14 olur diyorum.
  • DarkPoweR! kullanıcısına yanıt
    İşinize gelmeyene troll diyorsunuz hocam anlamıyorum sizi. Benim gibi düşünen insanlar az değil. Kendinizi kandırıyorsunuz bu şekilde. Ayıp oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 geo taşsa 2017 geo allahtır. 11 problem 11 geometri (neredeyse hiç çerez soru yok geoda) 40 dakika mat süresine sığdırabilen matematik olimpiyatçısı bile yok. Eğer lys matta soru başına 1.5 dakika geoda soru başına 2 dakika veren ösym, ygsde süreyi sabit tutarak hem zorluğu arttırıp hem de geometri soru sayısını nasıl arttırabiliyor anlamış değilim. Kusura bakmayın diğer bölümleri 20 dakikada çözemiyoruz. Sıralama 2015 gibi gelmeyecek ama matı 2015ten daha zordu diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezunkaremezun kullanıcısına yanıt
    Bunun neresi trol? Adam açık açık yazmış. Sırf bizim sıralama puanza 2015de daha güzel çıkıyor diye banlancaksak ne güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkPoweR! kullanıcısına yanıt
    ne trollü bende bu sene girdim son şansım ben istemez miyim 15 gibi olmasını? Ama 2016 gbi bir sınavda dahi herkes 2015 gibi olacak ehehe demiş, kendimizi hazırlamalıyız bence yoksa kimsenin moralini bozmak istemem tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım inş 15 gelsin bizde görelim sanki ben istemiyorum sıralamam daha yüksek gelsin
  • Nrunke kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama ortada bariz bir fark yok.ayrıca şunu da soralım: matematik haricinde 2017'nin neyi 2015'ten daha zordu? fende 3-5 kıl soru her sene çıkar, gerisi 5 yıldır standarttır hemen hemen.sosyal açısından bakarsak felsefe hariç coğrafya/tarih/din kısmı 2015'ten bence açıkça daha kolaydı 2017'de. Ben ki epey pratik eksiği olan,sayısal çıkışlı bir öğrenci olmama rağmen sınav esnasında oturaklı yorumlar yaparak rahatlıkla sonuca ulaştım.
  • ya arkadaşım 2015de ki mat fen sosyal basitti 2017 ygsdeki mat gelmiş geçmiş en zor olanıydı fende çoğu kişi batırmış türkçe basit görünse bile çeldirici sorular vardı ... sosyal bilgi sorusu baya ağırlıktaydı her gecen sene zorluğu artıyor



    yani kısacası bu senin her yere moral bozmak amacıyla yazdığın bir şey ,kendimden bahsedersek mezunum ve son 1 ayda 140dan aşağı görmedim o milletin ağladığı özdebir matlarda 38-39 doğru yaptım....



    boş konuşuyorsun moral bozmaktan başka bir şey değil azcık tv programlarında gazetelerdeki uzmanların yorumlarını oku , dinle , izle ......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alim56 -- 17 Mart 2017; 1:23:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekotor B kullanıcısına yanıt
    ben de sana şunu sorayım tm mf ortak matematik değil mi demek ki en fazla etki eden matematik e matematik netleri genel olarak düşükse ne oluyor? sıralamalar otomatiken düşüyor ee bu türkçenin etkisinden fazla olmaz mı?
  • bu arada kimse 2015ten kötü beklemiyor ama kötü gelirse sürpriz olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.