Şimdi Ara

2017 YGS mi yoksa 2018 TYT mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisi daha zordu? AYT ve LYS olmadan sadece TYT ve YGS sıralaması şeklinde soruyorum. Sizce 2018 TYT'nin 2017 YGS ile kıyaslaması nasıl, sıralamalar nasıl gelir?

Not: Başka bir konuda aynı şekilde 2016 YGS ile kıyaslama istedim ve çoğunluk 2018 TYT'nin daha zor olduğu kanaatinde:https://forum.donanimhaber.com/2018-tyt-mi-yoksa-2016-ygs-mi--133892402

• Önçeki konu tyt lehineydi ama bu kıyaslamayı kesinlikle 2017 ygs alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe: 2018

Sosyal: Aynı

Fen: Aynı

Mat: Bence bu de hemen hemen aynı, süre açısından bu sene daha sıkıntı ama 2017 biraz daha zor

Bence hemen hemen aynılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 ygs matematikle 2018 tyt matematik zorluk olarak aynıdır diyen adam ya 2017yi çözmemiştir ya da beyin yoksunudur
  • Ikisinde girdim kesinlikle 17daha iyiydi o sınavda 30bin civarında mat30dan fazla değildi 30yapsa bile sosyal neti 10nun altındaydı

• Ikisinde girdim kesinlikle 17daha iyiydi o sınavda 30bin civarında mat30dan fazla değildi 30yapsa bile sosyal neti 10nun altındaydı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazda ygs mi yoksa lys mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• 2017ye girdim. Mezun olarak buna da girdim. Bence 2017 daha zordu. Özellikle matematik aşırı basitti süre sıkıntısı geçen sene de vardı değişen bir şey yok. Yani bence 2017 ygs > 2018 tyt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2017 ygs sure konusunda daha sıkıntılıydı fakat yetistiremeyip 20 net sosyal yapanın tip umutlari suya dusmemisti kimsenin. Bu sene oyle bir sey yok tum dersler onemliydi. Tyt Turkce'de net alir
    Ygs matematikte net alir. Fenler esit ama 40 soruyu cozmekten daha kolay 20 soruyu cozmek. Genel olarak bakarsak esit bence. Bu senenin 100 Tyt netini gecen senenin 130 Ygs neti saymak cok zor olmasa gerek. Cunku 100+cok az var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de ikisine de girdim , şimdi
    2018 Türkçe > 2017 Türkçe
    2017 mat > 2018 mat
    diğerleri eşit
    -süre bakımından da 2018 > 2017
    -şöyle bir bokta var bu sene için mat katsayılar değişti , geçen sene mat büyük rol oynarken bu sene eşit dağılım var bu sıralamayı olumlu etkiler çünkü 2018 yetişmeyen bir sınavdı ve yapılmayan sorularda aynı puanı verdi.
    Sıralamalar 2017 den iyi gelir bence.
  • Bende 2017 YGS girdim. Hiç Türkçe Bilmeden 36-4 Yaptım, Sosyal sadece Paragraf okumaydı, Fen her kitapta bulunan bildiğiniz şeylerdi. Matematik ilk 20 Rasyonel güzel Hoştu ama Problemler fena Geometri uçur ucuydu. Sosyal+ Feni 50 DK de halletip geri kalanı Matematiğe veriyordum.

Bu sene Türkçe hayvan gibi çalışmama rağmen aynı neti zor yaptım ve yaklaşık 50DK'da çözdüm, Sosyal bilgi odaklı ve detay barındırıyordu kesinlikle 2017'den zor özellikle Din ve Felsefe, Tarih aynıydı. Fen ilk defa ÖSYM standartları üzerinde bilgi+yorum lazımdı. Mesela Dalton sorusu çok kişiyi keklik gibi avladı çünkü sadece bilgi yeterli değildi. Matematik tamamı problemlerden oluşmuştu, hiçbiri ciddi zor olmasa da şaşırtma ve tuzaklar vardı çok fazla iki şık arası kalındı. Geometri bence geçen seneden alta kalır yanı yok. En büyük sıkıntı zamandı. Zaman arttıracak yer bırakmadılar. Şaka gibi millet bide "ÖHÖHÖHÖ 15DK fazla" diyor ama adamlar 15 DK verip elinden 50DK aldı. Sonuç olarak dikkat hataları aşırı arttı ve aslında zor olmayan orta sorular bile o an zor geldi. 2017'nin Tek üstün yanı Matematik alanında geri kalan her alanda 2018 TYT alır.

Sonuç bazında 2018 TYT>2017 YGS derim. Bu sene forumda tek düze 100+ var herkes 90'larda. Hani trolleri bile katsak geçen seneki troller "Ankara Fende 20 full var" "140 Yaptım 2016 gelcek öhöhö" herkes zaten 130+. Ben bu yüzden iyimserim

• İkisine de girdim. Bu sene zevk amaçlı öylesine girdim. Bu sene fen sos mat konusunda ilk 10k için eleyicilik sıfırdı. Türkçe sağlamdı bu sene 2016 ygsden farklı sonuçların gelceğini pek düşünmüyorum

• 2017 mat bu sınava bin basardı

2018 türkçe sanki biraz daha zordu o kadar diğerleri aynıydı

• Kesinlikle 2017 ygs daha zor, hele matematik kıyaslanamaz bile yani

• 2018 diyen varsa o adamdan kaçın
  • Matta 2017

Türkçede Eşit

Fende Eşit

Sosyalde 2017

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.