Şimdi Ara

2017 YGS/LYS Müfredatı kaldırılan tüm konular içeride

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2017 yılında ygs lys sınavlarında artık çıkmayacak olan konular aşağıdaki linkte mevcuttur. Ders ders, eklenen / kaldırılan diye ayırdım. Umarım yardımı dokunur.

>> 2017 YGS LYS Kaldırılan Konular

Tahminimce sınav artık bilgiye dayalı değil yorum yapmaya, düşünmeye dayalı olacak. Sizce müfredatın değişmesi iyi mi oldu yoksa kötü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dombili Baykuş -- 11 Temmuz 2016; 20:08:50 >

• Dombili Baykuş kullanıcısına yanıt
    Yapabildiğim tüm konular kalktı hocam matematikten... Hayır tamam anlarım belki taban aritmetiği kalkar, ama matris neden kalkar yahu? Bedava 3 netimi nereden alacağım ben seneye girmek istersem?
    VE BU ARADA: Seneye girmeyi düşünüyorum istediğim bölüm gelmezse. Ve TAMAMEN trigonometri özürlüyüm, fakat 2017de mat yerine geometride olacakmış trigonometri. Şimdi mat ile geo birleşti, geo katsayıları ile mat katsayısı eşit mi olacak? Yani trigonometri bilmeden matematikten iyi bir sonuç, geometriden kötü bir sonuç çıkarabilir miyim, bu beni nasıl etkiler? Bilen 2013 müfredatçıları, bir el atarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mediarahan

Yapabildiğim tüm konular kalktı hocam matematikten... Hayır tamam anlarım belki taban aritmetiği kalkar, ama matris neden kalkar yahu? Bedava 3 netimi nereden alacağım ben seneye girmek istersem?
    VE BU ARADA: Seneye girmeyi düşünüyorum istediğim bölüm gelmezse. Ve TAMAMEN trigonometri özürlüyüm, fakat 2017de mat yerine geometride olacakmış trigonometri. Şimdi mat ile geo birleşti, geo katsayıları ile mat katsayısı eşit mi olacak? Yani trigonometri bilmeden matematikten iyi bir sonuç, geometriden kötü bir sonuç çıkarabilir miyim, bu beni nasıl etkiler? Bilen 2013 müfredatçıları, bir el atarsanız sevinirim.

gözüken şu ki: mat ve geo netleri aynı olacaktır
  • Kaldırılan konular tamam da kimyada %40 değişiklik var deniliyor konu içeriklerinde. Twitterda femrehberlik yazmıştı. Bu nasıl bir değişiklik bilgisi olan var mı?
  • Konuda anlatılan 20 özellik varsa 5 i kaldırılıp yerine başka bir 5 özellik getirilmiş büyük ihtimalle. Yani konu tamamen kalkmamış sadece içeriği kolaylaştırılmış olabilir.

Matematikte net sayılarının çok değişeceğini sanmıyorum çan eğrisini bozmamaları gerekiyor sonuçta değil mi
  • Up
  • Şahsen umarım 2016 gibi olmaz diyorum, ben de seneye giricem ve özellikle matematiği ve feni seçiçi bi sınav olmasını isterim zor olması iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ali.isik A kullanıcısına yanıt
    2015'te ygs kolay oluyo deyip kendime güvenip girdim çok zor sordular türkçe bayağı bir yanlış çıktı, bu sene yine girdim bu sefer de matematiği çok kolay sormuşlar zaten matematiği fullüyordum kolay olunca bi anlamı kalmadı. İki türlü de kötü olabiliyor her ihtimale karşı hazır olmak gerekiyor.
  • bi an organik kalktı sandım kalp krizi geçiriyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

bi an organik kalktı sandım kalp krizi geçiriyordum

Kimyada organiğin kalkması matematikte dört işlemin kaldırılması gibi olur :D
  • 2017'de ygs'ye gireceğim. fark ettiğim kadarıyla (yanlışlarım affola) Ygs kimya değişikliklerini paylaşacağım. daha önceki ygs kimya konularını bilmediğim için yeni eklendiğini düşündüklerimi söyleyeceğim.

Güvenliğimiz ve kimya adlı bir bölüm getirildi. labaratuvarlarda, deneylerde zarar görmemek için ne yapmalı, hangi araç gereçleri kullanmalı, bazı işaretler ve anlamları (toksik, yanıcı, patlayıcı vb.) geldi. kolay gibi gözüküyor. palme'de 3-4 sayfada anlatılmış.

atomun yapısına atom spektrumları eklenmiş. daha önceden var mıydı emin değilim ama yoktu diye hatırlıyorum. ışığın prizmadan geçirilmesi, dalga boyu, genlik, frekans, kesintisiz ve kesintili spektrum gibi kavramlar var. palme'de 2 sayfada anlatılmış. bu da kolay gibi gözüküyor.

periyodik tablo konusunda elektronegatiflik, elektron ilgisi, metalik özellik ve iyonlaşma enerjisi biraz daha derin anlatılmış gibi geldi bana. ama emin değilim.

maddenin hallerinde gazlar konusu detaylandırılmış. kinetik teori, gazların özellikleri gibi yerler eklenmiş. P.V=n.R.T basit şekilde eklenmiş galiba. aynı şekilde molden de basit bir şekilde bahsedilmiş. Gaz kanunları eklenmiş. bağıl nem eklenmiş. atmosfer ve biz diye bir bölüm eklenmiş, atmosferin özelliklerinden kısaca bahsediyor.

asitler ve bazlar önceki müfredatta var mıydı bilmiyorum. belki yeni eklenmiş olabilir. ama çok detay yok. pH, pOH'dan yüzeysel bahsetmiş. endüstiriyel alanda asit ve bazlar eklenmiş. asit yağmurları, sera etkisi gibi çevreye etkileri eklenmiş. çok fazla ezber gibi gözüktü bana.

evsel temizlik ürünlerinin insan ve çevre sağlığına etkileri diye bir bölüm etkilenmiş. palme 1 sayfada anlatmış. yine ezber gibi gözüküyor.

endüstiri ve canlılarda enerjide organik, anorganik maddeler, fosil yakıtlar (kömür,petrol vb. ayrıca biyogaz ve doğal gaz var) detaylı bir biçimde aktarılmış bu zorlayabilir belki.

EN ÖNEMLİ KISIM İSE Kimya her yerde adlı konu.
    sularda sertlik,klorlama, hazır gıdalar, katkı maddeleri, temizlik malzemeleri, sabun, deterjan, sert ve yumuşak sabun, kozmetik, ilaçlar, gübreler, cam ve bileşenleri, seramik, porselen, boyalar ve bileşenleri gibi milyon tane alt konusu var. çok fazla ezber var. belki zorlayabilir. yaklaşık 40 sayfa

• quote:

Orijinalden alıntı: Dombili Baykuş

2015'te ygs kolay oluyo deyip kendime güvenip girdim çok zor sordular türkçe bayağı bir yanlış çıktı, bu sene yine girdim bu sefer de matematiği çok kolay sormuşlar zaten matematiği fullüyordum kolay olunca bi anlamı kalmadı. İki türlü de kötü olabiliyor her ihtimale karşı hazır olmak gerekiyor.

matematiği fullüyorsun demek
  • dodgechallenger D kullanıcısına yanıt
    İlkokulda girsem yine fullerdim ygs matematik (temel mantık soruları yani) hoşuma gidiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.