Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    baris007 B kullanıcısına yanıt
    1080 yazması kafanızı karıştırmasın, (i) interlace olarak 1080i, 720p den iyi değildir..560p seviyesinde olabilir..

720p daha iyi (genel kanı bu yönde)..Aksini iddia edenler olabilir, o zaman 1080p yi nereye koyacagız???

1080i is a bit better then 480p, so 720p is much better then 1080i, 1080i = 560p.

Videoda yanyana karşılaştırma var..
    https://www.youtube.com/watch?v=boF_Zl-nK-A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2017; 3:12:10 >
  • televizyonun ayarından mı , yoksa yayından mı geliyor bu 1080i ?
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    TV nin OSD, Ekran menusunden..

İlk sinyal aldığında kısa süre gözükür kaybolur..

Bu da karışık, TV ye bağlı Cihaz çıkışı kaça ayarlı ise Tv onu gösteriyor..Gelen sinyali göstermiyor

TV HDMI giriş ayarlarından da olabilir..

Benim Teledünyayı açınca 1080p gösteriyor sol üst köşede, PS3 te sanırım 1080p...

Cihaz HDMI ayarlarını en üst 1080p yapınca Tv de bunu gösteriyor, oysa gelen sinyal bu değil..

Bazı cihazlar da Tv ye istediği sinyali yollayabiliyor, yine gelen yayın değil..

Örneğin 700*400 bir dizi izlediğimde Tv de 420p yazması gerek ama hep 1080p yazıyor :)

1080i zaten çok iyi yayın değil, normal Dsmart için..720p bile olsa iyi demek lazım

DSMART için 1080i diye geçiyor yayınlar..ne kadar doğru bilmiyorum.

Benim Sıralamam, kalite olarak Teledünya (Tursat-Kablo) >DSmart>Digitürk..

Uydu yayınları daha kaliteli olabilir, kullanmıyorum..Yabancı uydular ise çok daha iyidir..

Digitürkü beğenenler kusura bakmasın ama en alt sıralama, şikayetleri saymıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2017; 3:44:33 >

• merhaba,

halen 46x4500 kullanıyorum (x2000 ile 2008 yılında mahkemelik olduktan sonra almıştım, çok memnunum).Bu tv mi oturma odasına alıp salona daha büyük ekran bir tv almak niyetindeyim. X4500 e yakın özellikleri olan XE (2017) ve XD serisi (2016) 75'' olarak mevcut fakat xe759405 ve xd759405 arasında çok büyük fiyat farkı var, yeni modelde daha fazla karartılmış nokta bulunuyor, bunun dışında sizce herhangi aradaki fiyata (27k vs 19k) değecek bir fark var mıdır? Uydu ve blu ray film izlenecek ağırlıklı.

selamlarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 14 Haziran 2017; 9:55:1 >
  • 55XE9005 modeline o kadar verecekseniz neden oled düşünmüyor kimse?
    fiyatlarına baktım en ucuz 6.500 den başlayıp yukarı gidiyor şuan xe 9005
    bu fiyatlara çıkabilenler neden oled tercih etmiyorlar merak ediyorum.
    Kampanyalı 7.000/7.500 aralığında LG 55c6v denk getirebilirsiniz.
  • benim icin burada Android TV olmasi belirleyici faktor oldu. XE9005 icin dusuncem OLED e yakin bir goruntu kalitesi de Tv de mevcut....

+
    OLED + Android TV ler de 12.000 TL uzeri olunca ... hal boyleyken telefunken.

https://www.youtube.com/watch?v=shztxHbwQs8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhacirz -- 14 Haziran 2017; 12:49:42 >
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    Oled daha erken teknoloji ve aşılamayan problemler insanları düşündürüyor..Piyasada sadece bir OLED markası olması da rekabet-kıyas açısından olumsuz..

Oled üreticilerinin de soruları cevapsız bırakması, bazı bilgileri vermemesi tartışılır..

Parlaklık seviyesi, Beyaz seviyesi, Renklerin durumu, LAG durumları, 4K-HDR durumları , Burn-In riski..vs. daha tam oturması, iyileşmesi gerek..

Sony OLED A1 daha yeni çıktı ama pahalı..Gözümüz Sonyde tabiiki, Panasonic te olabilir Türkiyeye gelse

Diğer OLED ise Üreticisinden dolayı bazılarına şüpheli gelebilir malum geçmiş yıllardaki panel sorunları çokça olan bir Üretici...

Dediğiniz gibi olsa herkes oled alırdı ;)

Devir, 2 kere düşünme devri, her Yeni olan şeye balıklama atlamamak lazım..

Daha erken, 2018 yılından itibaren, sony yeni Oledlerle beraber piyasa kızışır gibi..

Philips, Panasonic..Belki Samsung ta devreye girerse tarafsız bir seçim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2017; 13:0:4 >

Hocam senin tam dediğin olayda ben tıkalı kaldım. 1 ay içinde Tv almam gerekiyor fakat halen daha karar veremedim. Bir kere herkese elektronik şansı versin. Annemle aynı gün aynı yerden iphone aldık 2 kere değişti onun ki benim ki halen aynı telefon yani biraz da şans işi elektronik. Bende o yüzden karar veremiyorm her cihazın kendine göre + ve - yönleri var. Ama ben halen işin içinden çıkamadım. Oled alırsam sadece ilerde bütün markalar olede döncek gibi hissediyorum. Ben yeni TV Almışken değiştiremicem o yüzden 5-6 sene eskimicek bir TV olmasını istiyorum LEDlerde bu ihtimali görmüyorum. Bir de Sony gibi bir marka eğer OLED çıkarıyorsa Samsungda yavaş yavaş QLED filan o tarafa kayıyorsa gelecek OLED gibi gözüküyor. Fakat fiyat açısından benm isteğim modelde(65XE9005 & 65E6V) 5 bin tl gibi bir fark var değer mi bilmiyorum ?
  • sedat hocam rekabet olsa ne olucak sony samsung panasonic oled tv yapıyor paneli kimden alıyor LG den :)) bence lg saygı duymak lazım en azından adamlar arge kurup birşeyler icat etmeye çalışıyor sony samsung panasonic hazırcılık yapıp paneli lg den alıyor şu anda en kötü oled bile en üst seviye edge led tv den çok daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 14 Haziran 2017; 14:37:56 >
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    ne adresi
  • dodokusu2 D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kimseyi yönlendirmek için yazmadım aslında,herkesin bütçesi,göz zevki farklı.
    Ben oled ile normal ledlerde bariz görüntü farkını gördüm.özellikle siyahlar çok iyi ve ledlerdeki kronik bulutlanmanın oledlerde olmayışı.
    üstüne birde fiyat olarak bu kadar yakın olması sebebi üzerine kendimce düşüncemi söyledim.
    @sdcvn hocam biliyordur tabi oledlerinde sorunlarını ben vakıf değilim,sadece mağazada görmüştüm.
    Tabi diğer arkadaşlar gibi oyun oynamam,oyunlardaki durumlarıda bilmem mesela.
    ben bir film izleyicisi ve tv izleyicisi olarak söyledim.
    5 bin lirada az bir rakam değil bu arada fark olarak.o yüzden bişi diyemiyorum.

55xe9005 mi yoksa 55c6v mi deseler bana ben kendi adıma oled'i alırım.ki 2016 olmasına rağmen.
    bunlarıda teknik açıdan karşılaştırmadım,anlamamda zaten.mağazada görüntüden dolayı.
  • O halde dsmart hd cihaz için hdmı ayarını 720p mi yapmalıyız daha iyi görüntü alabilmek için...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    XE90 ülkemiz piyasası düşünüldüğünde bir LED TV için iyi bir alternatif olur, kenar yerine arka aydınlatmaya sahip ve düşük adet de olsa local dimming zone desteği var. Fakat teknolojisi gereği bir OLED performansı veremez, bir tarafı düzeltilir diğer tarafı bozulur: gerçek FALD (>500 local dimming zone) ZD9 -> karanlık oda performansı yapılan testlere göre diğer LED TV lere fark atmış ama latency min. 40-50ms (oyun modu), tepki süresi gray-to-gray min. 35ms lerde dolandığı için ilgimi çekmiyor :) 2016 model C6 OLED min. 30ms input lag, 0ms tepki süresi, EZ1002 ve C7 OLED min. 20ms input lag 0ms tepki süresi.

Bir TV de ne tür sorunlar olabileceği için bu anakonuya ve TV genel bölümüne bakmak yeterli olur, OLED mi LED mi daha sorunlu böylece tespit etmiş olursunuz :) Bir de kullanıcılarına danışmak lazım artı ve eksi yönler satın alım kararında yönlendirici olur. TV tekniğini bilen /üretim sürecinde çalışan / görünenin arka planındakini de teknik bilgileriyle analiz eden üyelerin verdiği bilgilere de bakmak katma değer sağlayabilir. Gerisi tercih ve beklentilere kalmış :)

Ülkemizde satışta olmayan ve çokça konuşulan TCL markasının bir LED TV'si uyun fiyatıyla XE90'dan daha iyi performansa sahip gibi görülüyor, test raporları epey başarılıydı. Yine ülkemize getirilmeyen KS7000 de f/p LED TV lerden biri olarak görülmüştü. Ben olsam LED TV alacaksam pek tabi piyasa koşullarına göre diğer marka /modelleri de araştırırdım. En pahalı TV en iyi TV olmayabilir, LED TV ler için özellikle. Fakat bu seneki XE90 çakma FALD olsa da edge-ledlerin bazı kronik sorunlarının daha az hissedilmesini sağlayabilir. Bu durum TV den TV ye de değişebilir, önceki sayfada belirtilen kullanıcı raporları baz alındığında. Her TV fabrikasyondan aynı değerlerle çıkmıyor, bu tüm elektronik cihazlar için geçerli olan bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 14 Haziran 2017; 17:42:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    işyeri adresini söyle , sana orijinal 5 tane bluray film göndereceğim

sevdim seni arkadaş, diğer insanlardan farklı bir tarzın var gizemli birisine benziyorsun

bu arada güvenlikçiymişsin silahına iyi sahip çık

son olarak ALLAH senden razı olsun, dabancan mermiyle dolsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgiler için teşekkürler üstadım.Bilinçli tüketici olmak hele bu devirde gerçekten iyi.
    Ama bu kadar fabrikasyon ayarlarına kadar girmek mutluluk getirmez.Zira forumdaki arkadaşlar hep kararsız:)
    bütçe,kullanım amacı,göz zevki. bitti gitti.

"cehalet mutluluktur" diyerek konuyu kendi açımdan kapatayım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

O halde dsmart hd cihaz için hdmı ayarını 720p mi yapmalıyız daha iyi görüntü alabilmek için...

Dsmart çıkışını 1080p yapmanız bir şey farketmez, gelen yayın neyse onu verir :)

Siz 720p de yapsanız yayın 1080i ise değişmez..TV nin gösterdiği değere bakmayın..Orada 1080p de yazabilir..

Gelen sinyali ölçecek bir gerçek durum yok demek istiyorum..
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Diğer Firmaların OLED üretmiyor olması Teknloji olarak LG nin çok üstün olduğunu göstermez..

Bence Sony Oled değil IPS bile almamalı LG den..Tv lerdeki Bulutlanmaları görüyoruz...

LG Woledi kulanmak Sonynin ayıbı, Ucuza kaçmak..Panasonic Sony Ortaklığı yürüse idi o zaman görülürdü OLED nedir..Ama maliyetli iş olsa gerek..

İlk Oled Tv üreten (11 inch) Sonydir..

OLED'in çok farklı versiyon, türevleri var..WOLED/White Oled =Kodak buluşu bir türev sadece..Bunun RGB olanı var, 4 Renk Oledi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2017; 16:51:57 >
    Rica ederim. Tabi detaylara girildikçe iş bazen çıkmaza dönüşünüyor :) firmalar reklam ve marka değerleri üzerinden kendi ürünlerini olmadığı şekilde başarılı gösterebiliyor, karasızlığa sebep olan da bu durum. Ben yine de ufak çaplı bir araştırmanın fayda sağlayacağı görüşündeyim: almayı düşündüğümüz markanın modelinde ne tür sorunlar raporlanmış, hangi konuda memnuniyet sağlanmış vb.

Üç aşamalı kontrol :) : ürünün varsa teknik incelemesi, teşhirde göründüğü kadar oluşan izlenim, kullanıcı raporlamaları

Hiçbir ürün mükemmel olmayacak, bunu da değerlendirmelerimize dahil etmek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Saygıdeğer DeepBlue,
    Bayadır Tv forumunu takip etmekteyim burda. Senin bilgili ve ilgili biri olduğun farklı markaların farklı konularına cevap vermenden belli. Benim artık alma zamanım geldi TVyi kara veremediğim için halen bir de sana danışmak istedim. Ben TVyi eşimle film izlerken, bir de deli maç hastasıyım ondan ötürü maçı izlerken bana keyif versin diye alıyorum. Zaten büyük ekranda arkadaşlar geldiğinde fifa atalım, arada beğenirsem aksiyon oyunu tek oynarken alıcam ama dediğim gibi bu ana unsurum değil. Kaldı ki tabi ki senn kadar bilgili değilim ama kendi düşünceme göre laglar çok etkiliyceğini düşünmüyorm. Aklımda olan iki TV var şuan 65XE9005 veya 65E6V. Sence hangisi benim bu isteklerime cevap verir. Yani o kadar para verince keyif ala ala izlemek istiyorum. Eğer benimle fikrini paylaşabilirsen çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TBB

merhaba,

halen 46x4500 kullanıyorum (x2000 ile 2008 yılında mahkemelik olduktan sonra almıştım, çok memnunum).Bu tv mi oturma odasına alıp salona daha büyük ekran bir tv almak niyetindeyim. X4500 e yakın özellikleri olan XE (2017) ve XD serisi (2016) 75'' olarak mevcut fakat xe759405 ve xd759405 arasında çok büyük fiyat farkı var, yeni modelde daha fazla karartılmış nokta bulunuyor, bunun dışında sizce herhangi aradaki fiyata (27k vs 19k) değecek bir fark var mıdır? Uydu ve blu ray film izlenecek ağırlıklı.

selamlarımla

yorum yapacak birisi yok sanıyorum iki tv arasından..
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.