Şimdi Ara

2017 LG UJ651V - UJ630V KULLANICILARI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
24
Favori
104.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Ben de kimseye kurulmuş falan değilim. Zaten kimseyle polemiğe falan da girmem. Ama sanki Philips benim babamın fabrikası da ben de bu berbat tv yi övüyormuşum gibi haksız suçlamalara kabullenemem. Neden kötü bir tv yi övüp yalan söyleyeyim ki. Yarın benim tv belki bozulur ama bugünkü görüntü kalitesi iyiyse ben de hayır kötü diyecek değilim.
    Bakın yukarıdaki arkadaş lg ips panel olmasına rağmen karanlık sahnelerde bir yetersizlik görmedim diyor. Şimdi ona, ips panel nasıl sorun yok dersin diye tepki mi gösterelim? Tekrar ediyorum her modelin eksisi artısı vardır. Yeter ki bunları konuşurken karşı tarafı bilgisiymiş gibi veya yalan söyleyip elindeki tv yi övüyormuş gibi yaftalamayalım. Sakinleşip mesajlarınızı tekrar okuyunca bunu yaptığınızı göreceksiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eros68 kullanıcısına yanıt
    ben zaten sakinim hocam :) ayrıca örneğiniz yanlış o arkadaş sorun görmemiş olabilir ama tv nin siyah performansı kötü ve bu performans kim ne derse desin değişen bişey değil..birde hala yapmadığım bişeyi yapıyormuşum gibi anlatıyorsunuz bir konuda herkes aynı seviyede bilgi sahibi olacak diye bişey yok mesela geçen merak ettiğim bi konuda mesajımı alıntılamışsınız 4k 10 bit videoları oynatmayla alakalı şimdi bu konuda ben size kalkıp bilgi veremem yada bişey katamam size çünkü sizin kadar bilgi sahibi değilim ve bu durumdan rahatsızda olmam herkes herşeyi bilecek diye bişey yok :) bilmiyorsam sorar okur araştırır öğrenirim ama bu şu anlamada gelmiyor bildiğim konuyuda susayım savunmayayım belki başkası benden çok biliyordur demem onun örneğide bu konu mesela takılmalarla alakalı yazdığınız mesajların tv nin sorunu olduğunu farkında olamamışsınız diğer tv lerle karşılaştırma yapmadığınız için kafanızda durumun tam olarak ne olduğunu kuramamışsınız bende bu durum sorun olduğunu başkalarına öneride bulunurken bunlarıda yazın dediğimde ve bu farkın nedenini nasıl olduğunu yazdığımda beni karşımdakini cahil yerine bilgisiz yerine koydum diye suçluyorsunuz ama alakası yok o kadar mesajım var tv bölümünde açın okuyun bakın bakalım kimi aşağılamışım hayatta en nefret ettiğim şeylerden biriyle suçluyorsunuz beni..birde yine bilmeden beni burda okuduklarımla görmeden insanlara fikir verdiğimden bahsetmişsiniz öyle bi durumda yok burda öneride bulunduğum yada yorum yaptığım tv lerin hepsini gidip inceledim tv alacağım zaman ki bu zaman 2 aydan fazla bir zaman ve öyle gidip kendi demolarıylada incelemedim saatlerce kendi videolarımla kumandadan ayarlarını değiştirerek farklı açılardan izleyerek test ettim sadece siyah performansı için tam olarak bilgi sahibi olamadım oda mağazada incelememle alakalı bi durum onun dışında rtings tarzı sitelerden bu incelediğim tv lerin input lagından resim kalitesine kadar bir çok bilgiyi tek tek inceledim ve yine öneride bulunurken kesin konuşmadım önerdiğim her modelin mesajın sonuna kesinlikle almadan önce kendiniz gidin izleyin öyle karar verin yazdım.philips konusuda dönersekte açın geçmiş mesajlarıma bakın kendi incelediğim tv ler olarak sadece 6412 ve 7002 modelini yazdım çünkü diğerlerini mağazalarda görmüş olsamda detaylı inceleme fırsatım olmadı..ayrıca kullandığınız pus6501 modelini kullanıp sorun yaşayan insan sayısı diğer tv modellerinin çok çok üstünde şimdi bu durumda ben bunu bilidğim halde forumda sorana konusunu açanla bu bilgiyi neden paylaşmayayım? gidip saatlerce incelemedim diyemi? philips le alakalı bana birisi daha aynı şeyi söyledi neden kötülüyorsun..ben kötülemiyorum malzeme kötü ne diyim yalanmı konuşayım? yada o kadar sorunsuz marka varken niye sorun yaşama olasılığı yüksek olan markayı önereyim burda insanlara? belkide aynı noktadan bakmıyoruz olaya :)
  • Madvr ile ilgili konuda yazmıştım. Madvr üstdüzey görüntü kalitesi arayanların kullandığı bir sistem, dolayısıyla bunu kullananların kaliteli görüntüyü ayırdedecek hassaslıkta gözü ve bilgisi vardır ki daha kalitelisi için bu uğraşa girmişler. Ben pus6501 piyasanın en kaliteli tv si demedim, 49ks8500 ün, xe9005 in ayrıca oledlerin görüntüsünü inceledim. Onları incelemiş bir insan pus6501 e iyi diyorsa diğer rakiplerini kastediyordur yani mu7000 uj630v xe7005 vesaire. Tabii ki pus6501 100hz olmasına rağmen xe9005 ayarında değil. Ama mu7000 den daha iyi. Çünkü 100hz özelliği motion ile birleşince, mu7000 in motion performansını geçiyor. Zaten 43 inç alacaklar da motion açık kullanmak zorunda kalacakları için 6501 öne çıkacak. Ama tabii ki motion ile gelen artifactler, hareket eden nesnenin etrafındaki mozaiklenme olacak. Ben 6501 daha iyi deyince siz 6501 mükemmel ve xe9005 düzeyinde diyorum diye anlıyorsunuz. İşte mesele burada. Zaten 100hz olmasına rağmen çok az tv mükemmel görüntü veriyor. Zaten motion açılınca oluşan akıcılık yanında bazı bozulmalar olduğunu sıradan bu konulara ilgisiz biri bile hemen görüyor, abi futbolcunun etrafı neden buğulu diyor mesela? Benim bunu görmediğimi varsaymanız hoşdeğildi. Örneğin ben pc den Madvr ile 4k yüksek kalite film denemesi yaptım. Xe7005 60hz de tekliyor 25 hz de teklemiyor. Ama pus6501 60hz de de teklemedi çünkü paneli 100hz ( xe9005 kalitesinde 100hz olmasa bile 50hz olanlardan üstün ) Ayrıca hdr performansındaki canlılığı ne lg de ne Samsun'da ne de Sony de gördüm. Şimdi gözümün gördüğünü inkar mı edeyim. Forumlarda çoğu insanın kötülemesini ben de biliyorum zaten almadan önce bol bol araştırdım. Ama gidip test edince o canlılık ve keskinliği diğer 43 lerde göremedim. Belki alanların yarısı sorunla karşılaşıyor ama demek diğer yarısı da memnun. Belki lg de şikayet oranı daha düşüktür bilemem ama demek ki ben şanslı olan Philips kullanıcılardanım. Sizin tavsiyelerinizde Philips kötüdür yerine, sorunlu çıkma olasılığı yüksek ama sorunsuz olana rastlananlar da çok fazla gidin deneyin görün demeniz lazım doğrusu budur. Ben philipsten memnunum çünkü Samsung motion u köklesem bile 4k filmde akıcı olamadı ama Philips oldu. Zaten motion açılınca oluşan bozulmalar birkaçı hariç çoğu tv de var. Ama ben philipsten memnunum deyince 43 lük rakipleri arasında kastediyorum, siz ise sanki xe9005 mu9000 ayarında görüyorum aradaki farkı bilmiyorum gibi aldıladınız.

    Xe7000 aldığımı yazdığımda da, fazladan parayı sırf Sony markasına verdin yazdınız. Halbuki Samsung daki ışık sızması, akamamacılık :) banding riski Sony de daha düşük çünkü Sony işçiliğe kalite kontrole daha çok önem veriyor sorunlu panelleri ucuz ülkelere kakalarız yerine kaliteyi daha yüksek tutuyor. Fiyatı da bunlar yüzünden daha yüksek. Onun da yaptığı çakallıklar vardır tabii ama diğerlerine göre daha az. Mesela Samsung dışarıda mu6300 diye bilinen modeli bize mu7000 diye kakalıyor. Bu resmen sahtekarlık. benim Sony düşük model olmasına rağmen hiç ışık sızması banding dirty screen effect Yok, ki ucuz modellerde bunlar çok sık görülür. Demek ki ben fazladan 300 tl yi boşuna Sony ye vermedim. Ama ışık sızması falan olsaydı da söylerdim mesela Philips te var. Hiçbiri benim babamın fabrikası değil.

    LG ler rgbw olduğu için keskinliği biraz düşük. Benim gibi pc ye bağlayıp kullananlar için bu önemli çünkü 2 metreden seyredince keskinlik farkı bariz ortaya çıkıyor. Ben de lg ye göre daha canlı keskin görüntü aldığım halde Philips kötüdür almayın, ben beğendim ama siz lg alın diyemezdim. En iyisi herkesin biraz yorum okuyup biraz da gidip inceleyerek karar vermesi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.Ben ve benim gibi bu tv yi almayı düşünenler için fikir edinme açısından çok makbule geçti.



    Sayın RNNN ve sayın eros68 lütfen bu gereksiz polemiği uzatmayın artık.Rica ediyorum.Bunu uzatmanızın ne size ne de foruma hiçbir katkısı yok.Ortada hiç sebep yokken birbirinizle polemiğe girdiniz.Eminim bunu sizde istemiyorsunuz.Biriniz cevap yazınca diğeride yazıyor.Alt tarafı bir televizyon.Birbirimizi kırmaya değer mi?

    Forum kardeşliğine yakışır mı? Hadi öpüşüp barışın artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 4 Ağustos 2017; 23:11:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 gün foruma girmedim neler olmuş.

    Aslında iyi de olmuş bir taraftan güzel bilgiler açığa çıkmış :))

    Üstadlar kırmayın birbirinizi. İkinizde birçok konuda aynı şeyleri anlatıyorsunuz aslında en başından beri.

    Gördüklerinizi ve tecrübelerinizi anlatıyorsunuz. Böylece karar vermemize yardımcı oluyorsunuz.

    Kim ne kaparsa öyle düşünün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X5 Tech


    quote:

    Orijinalden alıntı: Valaraukar

    pus6262 ile 6412 aynı bu arada :) Bence LG veya Samsung varken alınması pek mantıklı değil. Fiyatı uygun olmadıktan sonra. Ancak bu artık özellikleri fiyatı uygun olursa alınabilir kılar diye düşünüyorum. Ki fiyatıda onlarla aynı hemen hemen zaten. Bu arada mu7000 de de wi fi ac yok. Ama wifin 5 ghz var.

    Arkadasim bilgisizligimi maruz gorun ama wifi ac ve wifi 5ghz nedir bilgi paylastikca cogalir

    5 ghz bağlantı hızı demek. Ki bu da oldukça iyi bir hız kullanımda. Genelde eski bağlantı hızı 2.4 ghz ve biraz daha yavas tv lerin interneti. Ama 2.4 ghz internette yeterli tabi. 2.4 ghz ile 5 ghz arasında gidip geliyorda denilebilir sinyal için wifi n5ghz de. Wi fi ac ise sadece 5 ghz odaklı çalışıyor standart yani. Daha temiz sinyal. Gerçi bazıları, duvarlar sıkıntı diyor wifi ac için.

    Benim bildiklerim bunlar. Yanlışım varsa üstadlar düzeltir. Ya da bildiklerini ekler üzerine. İşin özü wi fi ac son nokta şu an tv piyasasında diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Valaraukar


    quote:

    Orijinalden alıntı: X5 Tech


    quote:

    Orijinalden alıntı: Valaraukar

    pus6262 ile 6412 aynı bu arada :) Bence LG veya Samsung varken alınması pek mantıklı değil. Fiyatı uygun olmadıktan sonra. Ancak bu artık özellikleri fiyatı uygun olursa alınabilir kılar diye düşünüyorum. Ki fiyatıda onlarla aynı hemen hemen zaten. Bu arada mu7000 de de wi fi ac yok. Ama wifin 5 ghz var.

    Arkadasim bilgisizligimi maruz gorun ama wifi ac ve wifi 5ghz nedir bilgi paylastikca cogalir

    5 ghz bağlantı hızı demek. Ki bu da oldukça iyi bir hız kullanımda. Genelde eski bağlantı hızı 2.4 ghz ve biraz daha yavas tv lerin interneti. Ama 2.4 ghz internette yeterli tabi. 2.4 ghz ile 5 ghz arasında gidip geliyorda denilebilir sinyal için wifi n5ghz de. Wi fi ac ise sadece 5 ghz odaklı çalışıyor standart yani. Daha temiz sinyal. Gerçi bazıları, duvarlar sıkıntı diyor wifi ac için.

    Benim bildiklerim bunlar. Yanlışım varsa üstadlar düzeltir. Ya da bildiklerini ekler üzerine. İşin özü wi fi ac son nokta şu an tv piyasasında diye biliyorum.

    Cevap icin tsk ederim sagol dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony 49xe7005 3050TL tercih edilebilir mi sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X5 Tech kullanıcısına yanıt
    Insallah faydali olmustur. Onemli degil hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar. Güneş soldan vuruyor. Perdeler açık tv böyle görünüyor. Umarım işinize yarar.

    2017 LG UJ651V - UJ630V KULLANICILARI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spingbeng S kullanıcısına yanıt
    hocam görüntü canlı olarakmı ayarlı
  • Hocam görüntü standartta ayarlıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spingbeng S kullanıcısına yanıt
    renkler biraz tuhaf çıkmış telden o zaman herhalde çünkü benim telde doğru düzgün çekemiyor renkleri
  • Hocam filtresiz normal düz çektim. Gerçekte göründüğüne yakındı burdaki fotoğraf. Canlı yapınca zaten yeşiller baya yeşil oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    renkler biraz tuhaf çıkmış telden o zaman herhalde çünkü benim telde doğru düzgün çekemiyor renkleri

    sizin kullandıgınız aynı model mi
  • Spingbeng S kullanıcısına yanıt
    standart modda nasıl izliyorsunuz ya :D canlı veya spor en iyisi.
  • byrcp B kullanıcısına yanıt
    yok hocam ben samsung kullanıyorum
  • hangi model bi sorum daha olucakta şuanki kulladıgım tv'de 2 sene sonra gölgelenmeler oldu bu durum tüm tv lerde oluyormu yoksa LG'ye özelmi anlamadım. 2 senede bir TV mi degişeceyiz.
  • byrcp B kullanıcısına yanıt
    Tesadüfen standartta kalmış yoksa ben de canlı ya da spor izliyorum 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byrcp B kullanıcısına yanıt
    Gölge derken ışık sızmasımı hocam fotoğraf varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.