Şimdi Ara

2017 Auris'e Ses sistemi taktırsam garantisi bozulur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 aylık Toyota Auris 1.33 Life aracıma ses sistemi taktırmak istiyorum.
    Bilenler bilir araçta arka kapı altı hoparlörleri yok, bütün tesisatı çekilmiş lakin bir tek hoparlörü koymamışlar. Ben de 200 lira verip hoparlörleri taktırmak yerine direkt olarak paket ses sistemi satın alıp döşeteyim diye düşünüyorum. Lakin bu ses sistemi kurma işlemi arabanın garantisini bozar mı? Daha 1 ayı bile dolmamış aracın kapı döşemelerini söktürtmek benim de hoşuma gitmiyor ama bir önceki arabam olan 2014 model 1.2 baz versiyon opel corsamda bile çok daha başarılı bir ses sistemi vardı.

    Yetkili servis dışı paket ses sistemi taktırmak -ve yeri gelmişken sorayım yine yetkili servis dışı multimedya ekranı taktırmak garantiyi bozar mı?








    Merak edenler için;
    Araba ilk 50 km de iken yakın sarfiyatı 100 km de 12 litre idi, şu an 350 civarında 9 litre gösteriyor. Rodaj olarak kabul edilen ilk 1000 km den sonra yakıt sarfiyatının 7-7,5 olacağını söylüyor toyota kullanıcıları, ki ben de öyle tahmin ediyorum.

    Ayrıca da 1.33 motor çekmiyor kaldırmıyor gitmiyor basmıyor diyenler için; eğer turbo benzinli, 1.4 üstü benzinli ya da 1.3 üstü dizel araçtan inip 1.33 benzinli toyotaya binerseniz tabii ki basmaz. Ben 1.2 85 beygir opel corsadan 1.33 motorlu toyotaya geçtim ve opelden sonra çekiş-kalkış-hızlanma olarak çok daha başarılı bir araç. Toyota bu aracını zaten bir alt segment olan B segmenti araç kullanıcılarını çekmek amacıyla piyasaya sürdü, "55 bin liraya 1.2 motor olan opel corsa, vw polo, renault clio alacağına 5 bin lira daha fazla ver, hem motoru daha iyi hem hacmi daha büyük olan bir üst segment Aurisi al" mantığı ile satışa sürüyorlar 1.33 Aurisi. Kaldı ki 60 bin liralık fiyat bandında Auris ile aynı segmente olan, hadi onu geçtim aynı özellikleri (yokuş kalkış yardımı, araç denge kontrol sistemi, 7 hava yastığı, fren destek sistemi, otomatik klima) barındıran hiçbir araba yok.

    Kusura bakmayın konudan bayağı bir saptım ama Aurisi alana kadar forumlarda hep karşılaştığım manzaraya yanıt vermek istedim bir yandan da.







  • Hayırlı Uğurlu Olsun Allah Kaza Bela Vermesin İnşallah.



    %95 ihtimalle garanti bozulur olaki taktırdın mesela döşettin



    olurya ilerde ses sistemi arza verirse herhangi bir noktası garantinin işleyeceğini kesinlikle sanmam



    bence bırakın orjinal kalsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.