Şimdi Ara

2017-2019 Sınav Süreci Hikayem (Yazı Uzun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2017 yazında forumu keşfettim (10. sınıfın yaz tatiliydi). Bayağı bilinçlendim, sınavın ne olduğunu vs. öğrendim. Forum tavsiyeleri ile kitaplar aldım 11'in başında derse başlayacaktım. Hedefi ODTÜ Bilgisayar olarak netleştirdim. 11 başında bile denemeler fena değildi. Aralık ayına kadar güzel güzel çalıştım. Sonra ikinci döneme bıraktım. İkinci dönem neredeyse hiç çalışmadım (Yanlış okumadınız). Her neyse hedef aman artık ne olursa olsuna döndü. İkinci dönem yazılılar düştü. Ayt'nin bazı önemli konuları eksik kaldı (denge, sistemler, manyetizma vs.). Yalnızca matematiğime güveniyordum. Bu sefer de yaza bıraktım. İlk ay dinlendim. İkinci ay aile baskısıyla dershaneye yollama girişimi oldu. 2-3 gün gidip kurtuldum. Okul açılana kadar erteleye erteleye iki haftada bir en fazla 3-4 saat çalışarak geldim. ODTÜ hedefinin yalan olduğunu iliklerime kadar hissediyorum.
    Okul açıldı baktım 9-10'da hiç çalışmayanlar bile bayağı coşuyor, yazı mal gibi boşa harcayan tek ben gibiydim. Ekstrem bir program yaptım (her şey 1 ayda bitiyordu :D). Yaklaşık 2-3 hafta çalıştım. Sonra yine bir salma süreci. Haftada en fazla 5-6 saat çalışıyorum. 12 konularından organik ve bitkiyi salmıştım buralar başıma büyük bela oldu. Böyle böyle ilk dönem bitti. Yarıyıl tatili yine boş geçti. En büyük sebebi de çok ağır programlar yaptığım için çalışmaya başlayamamamdı. İkinci dönem ilk hafta güzeldi. Sonra yine salma süreci inanır mısınız her üç günde bir program yapıyorum. Sürekli ama böyle bir kısır döngü oldu. Yavaş yavaş Nihat Bilginden fiziği hallettim. Güveniyordum zaten seviyordum da. Matematik için de temelime güveniyordum. Biyoloji ve kimya sıfıra yakındım. Denemeler 3-5 net geliyordu (sınava 2 ay kalmıştı!). Başka şehirde yurtta kalıyorum. Son ay devamsızlık hakkımla eve geldim. Sınava 1 ay kala bile çalışmadığım çok gün geçti. Fizikten 10 tane bölüm denemesi çözdüm. En sonki TYT denemesini okulda yapmıştık. Bir daha da hiç çözmedim. YouTube yardımıyla organiğe baktım, 1 yıl aradan sonra dengeyi öğrendim. Biyolojiye hiç bakmadım. Artık ne kadar yapabilirsem diye girdim ve sonuç:
    Tyt yaklaşık 90 net
    Ayt 67,25 (biyoloji 6,5 :D)
    Şimdi biraz hüzünlendim bunları yazasım geldi. Aslında daha iyi yapabilecekken aptallık ettim. Erteleme hastalığı yüzünden mezuna kalmaya cesaretim yok. Çalışacağımı bilsem 2-3k için mezuna kalırdım kesinlikle.
    Okuduysanız sağolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.