Şimdi Ara

2016 YGS [ TAHMİNİ ] Sıralama Puan İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir YGS daha sona erdi ve hepimiz sıralamaları merak ediyoruz tabi kimse Kesin olarak bilemez sıralamaların nasıl olacağını ancak belki bazı tahminler yürütebiliriz

Sıralamaları olumlu etkileyecek sebepler:

-Her sene genel olarak öğrencilerin başarısı düşüyor yeni gelen nesil bir öncekine göre biraz daha başarısız oluyor (Tartışmaya açık)
    -Her ne kadar basit gibi gözüksede sorularda özellikle fende hatalı/tartışmalı olan sorular vardı buda puanları negatif etkileyecektir
    -Geçen sene tercih döneminde dershanelerin kapanması ve YGS-LYS Sisteminin değiştirilmesi gibi bir takım gelişmeler, mezuna kalmakla tercih yapıp gitmek arasında kalan öğrencileri tercih yapıp gitme kararını kısmende olsa tetiklemiştir.
    -Dershaneler, her ne kadar DH Ahalisi için gereksiz olarak görülse de öğrencilerin başarılarını artırdığı su götürmez bir gerçek tabi burada ilk 50 bini hariç tutuyorum çünkü bu seviyedeki insanlar zaten dershane olmasa bile oturup düzenli bir şekilde ders çalışabilecek insanlar ama yinede onlarda azda olsa etkilenmiştir.
    -Mat Fen kolay soruldu diye Forumda Hep YGS ÇOK KOLAYDI sözleri dönüyordu ama Türkçe ve Sosyal 2014 ve 2013 den aşağı kalır değildi kimse söylemiyor belki bunu ama sosyal özellikle din gerçekten zordu
    -Son madde belki biraz siyasi ama bence sayacağım bu sebepte sıralamaları olumlu yönde etkileyecek bir sebep; Bundan önceki YGS lerde hatta diğer tüm sınavlarda cemaatin soruları sınavdan önce ele geçirebildiğini bilmeyen yoktu o zaman hükumetle cemaatin arası çok iyiydi neyse son dönemde ara açılınca tabi kavga kızıştı her alana yayıldı devlette umuyorum bir şekilde cemaatin bu soruları ele geçirmesine engel olabilmiştir de birileri hırsızlık yaparak hakkımızı yememiş olur.. (Bu madde benim şahsi fikrim siyaset içeren mesajlar atmazsanız sevinirim çünkü amacım siyaset yapmak değil)

Sıralamaları olumsuz etkileyecek sebepler:
    -Matematiğin çok kolay olması; gerçekten 40 ta 40 yapmak işten bile değildi ilk 10-15 binlik tayfa ful yapmaya oynamıştır sınavda 15 binden sonra kalan iyi kötü mat bilen herkes normal seviyesinden daha iyi yaptı çünkü eleyici soru yoktu neredeyse (banu ve bahadır sorusu hariç) ve genel olarak tüm soruların zorluğu düşürülmüştü bu seviye belki 2010 mattan bile daha kolaydı
    -Fen de zor değildi ama yinede çok bariz bir kolaylık yoktu 2013 ve 2014 fenden bir tık daha kolaydı diyebiliriz bu durum sayısal öğrencilerin netlerine doğrudan yansıyacaktır.. ilk 60-70 binlik tayfa birbirine çok yakın fen netlerine sahip olabilir mesela 15 bindeki adam 36-4 yapmışsa 55-60 bindeki adam 33-7 yapabilmiştir diye düşünüyorum..
    -Türkçeye yukarıda aslında çok kolay değil demiştim doğru ama sorular yormadı öğrenciyi kısaydılar ve çabucak bittiler ben 4 kere girdim ygs ye türkçeye harcadığım zaman 2013 den 2016 ya sırasıyla 52-45-48-38 dakikaydı ve çevremdeki bir çok arkadaşımda çabucak bitirdiler türkçeyi ve zamandan kazandılar
    -Sadece türkçe değil diğer testlerde zaman almayan testlerdi ve eminim herkesin çevresinde ''zamanı yetiştiremeyen'' insanlar vardır. ama bu sınavda bir çoğu yetiştirebildi ve gerçekten başarılı kişiler burada öne çıktı mesela çocuk 120+ oynuyor ama zamandan dolayı kaybediyor bu tip kişiler çok çok fazlaydı geçen senelerde ama dediğim gibi çoğu yetiştirmiştir
    -Sorularda çok fazla derinlik yoktu yani bir konuya genel olarak hakimsen çözerdin, konuyu A'dan Z'ye biliyor olsaydın yine çözerdin e nerede çalışanla çalışmayan arasındaki fark ? işte böyle bir durumda 70-80 bindeki adamla 20-30 bindeki adam birbirine yaklaşıyor ve yığılma oluyor ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim belki aşağıda yazacağım sıralama-puan tablosu gerçek sonuçlara göre çok farklı çıkabilir sonuçta benin kendi TAHMİNİM ama 10 binle 60 bin arası çok daralacak yani 1-2 net önceki ygs lerde 1-2 bin ileri atıyorsa bu yıl 3-4 bin atacak yani kısacası yığılma yüksek puanlarda olacak..
    -Sınava giren kişi sayısı yaklaşık 130 bin kişi arttı bunların hepsi başarısız öğrenciler değil elbette rekabeti artırdılar bile..

TÜM BU DURUMLARI GÖZ ÖNÜNE ALDIĞIMIZ ZAMAN BENİM TAHMİNİ SIRALAMA - PUAN TABLOM: ( YGS-1 İÇİN )

470 ---- 3.000
    450 ---- 7.500
    430 ---- 18.000
    400 ---- 35.000
    370 ---- 67.500
    350 ---- 90.000
    330 ---- 120.000

YGS-2 TABLOUSU

465 ---- 3.000
    445 ---- 7.500
    420 ---- 18.000
    395 ---- 35.000
    370 ---- 67.500
    350 ---- 90.000
    330 ---- 120.000

ÖZET İSTEYENLER İÇİN ÖZET
    Sıralamaları olumlu etkileyecek sebepler:
    -Her gelen yeni neslin düşen başarı oranı
    -Tartışmalı/Hatalı soruların yanlış yapılması
    -Mezun sayısının azalması (Yeni sistem muhabbetinden dolayı)
    -Dershanelerin kapatılması
    -Türkçe ve sosyalın mat ve fen kadar kolay olmaması normal olması
    -Cemaatin kısmen de olsa çökertilmesi

Sıralamaları olumsuz etkileyecek sebepler:
    -Az biraz mat bilen herkesin matı çok iyi yapması (kendine kıyasla)
    -Genel anlamda fenin kolay olması
    -Türkçe sorularının insanı yormaması zaman kaybettirmemesi
    -Öğrencilerin büyük kısmının zaman sıkıntısı yaşamamış olması
    -Detay bilgi isteyen soruların azlığı ve genel bilgilerle çözülebilecek soruların çok olması
    -Sınava giren kişi sayısındaki 130 binlik artış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParmağınıSehbayaVuranAdam -- 19 Mart 2016; 0:39:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence saçma olmuş. 33 -7 fen demişsin 55-60 k demişsin mantıklı geliyor mu sana ? O zaman 70 bin kişi 30+ fen yaptı

edit: maşallah bu sene fen ortalama 15 i bulur

edit 1 yıl sonra: bırak bu tahmini bundan kötü geldi sıralamalar sdfghkl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanjayra -- 22 Mart 2017; 8:29:20 >
  • ygs5&6 ?

• Hocam 33-7 fen 31 net yapar ki bu net 60-70 bin arasındaki öğrenciler tarafından yapılabiliyor çevremde böyle kişiler çok mesela ev arkadaşım 60 bindeydi feni 36-4 tü ama matı 22 falandı kişiye göre değişiyor kimisinin matı iyi feni kötü kiminin feni iyi matı kötü bende 42 bindeydim 35-5 fen yapmıştım ama mat netim 26 idi

• Hocam senin tabloya göre 2013-2014den kötü gelcek sıralamalar. İnşallah öyle olmaz.

(çok uzun göründü sadece tabloya baktım. Eline sağlık :D)

• LevazıMatcı L kullanıcısına yanıt
    Hocam çevremdekilerin neredeyse hepsi sayısalcı olduğu için az biraz sayısal tahmini yapabiliyorum ama TM İçin cidden bir fikrim yok ama en azından şunu diyebilrim TM adına Türkçe ve matın kolay olmasından dolayı aynı sıralamayı yapmak için gerekecek puan artışını sosyalin zor olmasından kaynaklanan puan düşüşü çokta fazla azaltamıyacaktır diye düşünüyorum

• hakim66 H kullanıcısına yanıt
    Herkes 2013 ve 2014 ü en kolay ygs ve 2015 i en zor ygs olarak düşünüyor. 2015 in en zor olduğu kısmına kesinlikle katılıyorum ama en kolay ygs 2013 ve 2014 değildi 2010 ve 2012 özellikle 2010 en kolayıydı ve o sınava bakarsak ne kadar yüksek netlere bile çok kötü sıralamalar gelmişti millete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParmağınıSehbayaVuranAdam -- 18 Mart 2016; 23:28:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok yararlı ellerinize sağlık.

• hamamtellagi kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim :)

• Hangi dünyada yaşadığınızı bilmiyorum ama öyle herkes mat ve fenden normalde yaptığından iyi yaptı,kolaydı filan yok öyle bir şey
    He Trollük ise amaç o başka

• Saçmalık ötesi bi yazi bnce. Bnm 20-30 k dan mezuna kalip yıl boyu 470- 480 puanlarda gezen arkadaşlarım 450 zor yaptılar. Ilk 7 k için 2014-2015 aritmetik ortalaması gelecek. At fava bekle.

Edit: Mat fen e o kadar kolay demişsin 40-0 mi ikiside? ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer.Krky2 -- 19 Mart 2016; 7:42:36 >
  • Sıralamaların 2014 ten kötü ayrıca fende 30 yaptım ve 20k bekliyorum, sınav kolay değildi bu arada. Yıl boyu yatan adam 92 net yaparken çalışan adam onu bile geçememiş örneğin

• Sınav basitti. Biz yapamadık ve sonuçlarımız beklediğimizden kötü gelecek. Kendimizi kandırmayalım.

• dostum 390 puan 35k 370 puan 67k demissin bu aralikta bu kadar yigilma olur mu sence?

neredeyse 40bin kisi fark var 3-4 soruluk puan araliginda.

• Sınav basitti. Ortalama evde ne yapıyorsak onu yaptık. Sınav basit olunca sınav heyecanıyla elenen kişi sayısı da azaldı. Böyle şansın ta...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer.Krky2

Saçmalık ötesi bi yazi bnce. Bnm 20-30 k dan mezuna kalip yıl boyu 470- 480 puanlarda gezen arkadaşlarım 450 zor yaptılar. Ilk 7 k için 2014-2015 aritmetik ortalaması gelecek. At fava bekle.

Edit: Mat fen e o kadar kolay demişsin 40-0 mi ikiside? ?

Hocam sizin oraların oksijen oranı nedir bilmem de, bizim buralar biraz oksijen olarak iyi sanırım.
    Geçen seneden kalan arkadaşlarımdan neredeyse hepsi yıl içindeki ortalama netlerinden iyi yaptı. 148-140 arası yapan tanıdığım dört kişi var. 144 yapan için özdebirlerde (2 ve 3) 1150 ve 1400 sıralama gelmişti. Ben bile 'seviye, sözünözü' denemelerinde yaptıklarımdan daha iyi yaptım.
    Ben şahsen sıralama mekanizmasının altüst olacağın düşünüyorum.

• thecure33 T kullanıcısına yanıt
    hocam değerlendirmeye saçma dediniz ama 2010 dan bile daha kolay kötü sıralama geldi

• 2017 bekliyorum hocam senden
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyssi

2017 bekliyorum hocam senden

1.si sen bunu nereden buldun nasıl hortlattın?

2.si acilen reise 17 yorumu yaptırmalıyız. 16'yı birebir teklemiş cidden
  • quote:

Orijinalden alıntı: tıpstar

Bence saçma olmuş. 33 -7 fen demişsin 55-60 k demişsin mantıklı geliyor mu sana ? O zaman 70 bin kişi 30+ fen yaptı

edit: maşallah bu sene fen ortalama 15 i bulur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.