Şimdi Ara

2016 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
26
Favori
31.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şirketlerin ellerindeki işlere bağlı. Ny ve la de işler mevcuttu ama cok cabuk dolan tercih edilen isler oldugu icin önce davranman gerekir sanırım @hknBUGRA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgcr

Arkadaşlar ben 3 yıl wata katıldım. Ancak 2 defa verdiğimden daha az vergi iadesi aldım. 3. yılımda ise bir arkadaşımın uyarısıyla 1000$ + vergi iademin tamamını aldım. Sizde almak istiyorsanız bana ulaşın. Riskiniz 0 sizin banka hesabınıza yatacak hepsi. Ama aldıktan sonra 250$ ücret alıcaz. Hem siz hem biz kazanıyoruz İsteyen mesaj atsın. Bunu ne kadar inkar etselerde ajanslar alıyor bu parayı. İyi günler

1000 dolar + verginin tamamı derken 1000 dolar nerden geliyo hediye mi?Vergi iadesine dahil değilse nedir o 1000$ anlayamadım.

Yani yazım tarzın bile düzgün değil ''öyle böyle şöyle ... ama 250$ alıcaz'' . Hayır reklamında bir adabı var 'alıcaz' nedir ya. Nasıl güvensin ki sana insanlar bu şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: hknBUGRA

Merhabalar bir sorum olacaktı . WAT ile NY veya LA gibi yerlere gidilebilir mi ? veya daha çok sessiz sakin yerli halkın fazla olduğu yerlere mi gidiliyor bundaki kriter nedir ?

Örnek olabilmesi açısından CIEE isimli sponsorun 2011 yılında türkiyede bir fuarda sunduğu işleri örnek olabilmesi açısından koydum. saatlik ücretlerine vs. aldanmayın işlerin hiçbiri güncel değildir. CIEE dışında birçok sponsor firma farklı yerlerde işler sunmaktadır bu sadece bir örnek.
    http://dynamichire.ciee.org/CommunityDescription.aspx?roadShow=1018&agent=373&event=30289124&community=56613ff9-6e65-dd11-8590-0019b9db9d85

Yukarıdan da görebildiğiniz gibi çok farklı yerlerde var hocam. Bunlar zamanında mevcut işermiş. Ülkenin her kesiminden gelebiliyor. İnsanlar kendi durumlarına göre bunların tercih yapıyorlar kimileri dünyaca ünlü bölgelerde çalışmak ister NY veya LA gibi oraları tercih eder. Kimileri bu yerlerde hayat pahalı olduğu için vs. daha farklı yerlere gider daha sonra oralara 2-3 günlük seyahat amaçlı gider sadece vs. tamamen size kalmış bir durum. Ama ocak ayının da bitmek üzere olduğu bu zamanlarda artık seçimi ancak şirketlerin ellerinde kalmış 2-3 iş arasından yapmak zorundasınız. O yüzden kendinize uygun iş bulmak oldukça zor olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

ajanslarin aldigi aracilik komisyon 20-50 dolar cok ucmussun , hem vergimin tamamini iade alicam hem de 1000 dolar ekstra mi? gizlisi saklisi , yanlisi yoksa burda paylas da bilelim biz de kim vergi iadesi istiyorsa sana yollayalim. Ama biraz uctun gibi geldi

Hocam arkadaş "1000$+" diyerek kastettiği 1000 doların üstünde, 1000 dolardan fazla anlamında demiş. 1000 küsur bir vergi iadesini kesinti olmadan almış. Büyük ihtimalle IRS'e kendi başvuruyor 1040-NR formunu vs. doldurup bu yüzden kesinti olmuyor 250$ dolar da kendine pay alıyor. Benim anlamadığım bu şirketlerden ne farkı kalıyor arkadaşın. Benim de mevcut 1252 dolar vergi iadem var ve araştırıyorum nereden alabilirim diye her şirket 200 dolar civarında kesinti yaparak ödeyebileceklerini söylüyorken. Niye 250 doları veya vergi iademin tamamını tanımadığımız bir şahısa teslim etmeliyiz orasını anlamadım.

----

Gelir giderlerinizi hesaplayabilmeniz için excel üzerinde basit bir hesaplayıcı yaptım kendime. Work & Travel'ın size ne kadara mal olabileceğini basitçe hesaplayabilirsiniz. Bilgisayarınızda office olmasına gerek yok Google docs üzerinden düzenleyip hesaplayabileceğiniz şekilde tasarladım. Kendinizçe kendi işinize, firmanıza ait soruları eksiksiz ve hatasız doldurduğunuz takdirde Bilgi panelinden tahmini değerleri görebilirsiniz

Teknik dil kullanmadan özet : Tıklayın açın linki soruları cevaplayın otomatik olarak WAT ne kadara mal oluyor öğrenin.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/13mH1QPMd2a2WqiLhUa_YpzljRJ9e2MgZleZLe4Z2nPE/edit#gid=245528689

• amerika'da dövme yaptıran var mı,orada fiyatlar nasıl?
  • jitanx J kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam gayet iyi açıklamışsınız

• Oxford house ile gitmeyi düşünen varsa bana ulaşabilir mi lütfen? Deneyimli kisilerin yardımını bekliyorum

• Nyc ve La sehir merkezlerinde is olmaz. Sanirim en yakin olarak universal studios da fotografcilik isi vardi gecen sene bir ankara firmasinda o kadar. Bunun disinda bu sehir merkezlerinde kolay kolay is bulamazsin. Ny a 2-3 saat mesafede cok is vardir hemen hemen her sponsor yollar , California ya ise cok az sponsor yollar. Ozellikle daha az sayida ogrenci alan sponsorlari arastirmani tavsiye ederim. Buyuk ve ismi cok bilinen sponsorlarda genelde dogu sahili isleri oluyor.
  • quote:

Arkadaşlar ben 3 yıl wata katıldım. Ancak 2 defa verdiğimden daha az vergi iadesi aldım. 3. yılımda ise bir arkadaşımın uyarısıyla 1000$ + vergi iademin tamamını aldım. Sizde almak istiyorsanız bana ulaşın. Riskiniz 0 sizin banka hesabınıza yatacak hepsi. Ama aldıktan sonra 250$ ücret alıcaz. Hem siz hem biz kazanıyoruz İsteyen mesaj atsın. Bunu ne kadar inkar etselerde ajanslar alıyor bu parayı. İyi günler

Arkadaşının uyarısıyla uyandığın işi millete parayla satıyorsun. O da iyimiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LadyAmerica

quote:

Arkadaşının uyarısıyla uyandığın işi millete parayla satıyorsun. O da iyimiş :)

iq su 32 bide milleti kandırmaya çalışıyo :) komik.
  • Bu yaz için geçti mi başvurular?

Bir sürü şirket var hangisini, nasıl seçmeliyim hiçbir fikrim yok. Yol gösterir misiniz?
  • gecmedi hala devam ediyor ama bulabildigin tum sirketleri gez ve ellerindeki bos kontenjanli isleri sor. O bos kontenjanli islerden hangisini begeniyorsan onu sunan sirkete kaydol. En az 6-7 sirketle konusmalisin. Sirket listesi ilk sayfadaki bir mesajimda bulunuyor. O sirketlerin disinda baska sirketler de olabilir benim aklima gelenleri yazmistim.
  • Beyler iyi günler ben Tıp fakültesi öğrencisiyim ne zamana kadar WT yapabilirim. 4 Yıllık lisans programlarının 1 2 ve 3. yılı diyor her yerde ama ben 6 yıllık okuyorum. Ayrıca Y.Lisans ve Doktora aşamasında gidebilmek mümkün müdür? Hangi koşulları sağlamam gerek?
  • Arkadaslar bende bu yaz wat düşünüyorum. Kimler hangi sirketle nerelere gidiyo? Haftaya en gec bende işlemleri halledip cok fazla geç kalmadan bi yerle anlaşıcam

• Arkadaşlar herkese merhaba.Ben senenin başında 2 şirketle görüşmüştüm.İngilizce seviyem pek iyi değildi.İngilizcemi ilerletmeyi başardım.Şimdi başvuru yapmayı düşünüyorum.Sizce geç bir zaman mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Winner-

Beyler iyi günler ben Tıp fakültesi öğrencisiyim ne zamana kadar WT yapabilirim. 4 Yıllık lisans programlarının 1 2 ve 3. yılı diyor her yerde ama ben 6 yıllık okuyorum. Ayrıca Y.Lisans ve Doktora aşamasında gidebilmek mümkün müdür? Hangi koşulları sağlamam gerek?

Yanlıl bilgilendirme olmasın hocam. 4 yıllık programlarda okuduğunuz 4 yılda da katılabiliyorsunuz. Hatta 6. yılımı okuyan ben bile katılıyorum :D . Sadece konsolosluğun yaptığı açıklamaya göre 2 yıllık Meslek Yüksekokulu öğrencileri bu sene katılamayacaklar. Tıp'ta o konuda bir sıkıntı yok. 6 yılında herhangi birinde katılabilirsiniz. ve Evet yükseklisans öğrencileri de katılabilirler. Bu konuda bir yaş sınırı olarak 28 der firmalar fakat yine de geçen yaz polonya'dan 35 yaşında evli çocuklu bir katılımcı vardı çalıştığım yerde :) türkiyeden de bu tarz örnekler duydum. Sadece vize şanslarının birazcık azalacağını söyleyebilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: boosterboy

Arkadaslar bende bu yaz wat düşünüyorum. Kimler hangi sirketle nerelere gidiyo? Haftaya en gec bende işlemleri halledip cok fazla geç kalmadan bi yerle anlaşıcam

quote:

Orijinalden alıntı: kapısızköylü

Arkadaşlar herkese merhaba.Ben senenin başında 2 şirketle görüşmüştüm.İngilizce seviyem pek iyi değildi.İngilizcemi ilerletmeyi başardım.Şimdi başvuru yapmayı düşünüyorum.Sizce geç bir zaman mı?

İşlerin %90-95'i dolmuştur zaman geç olabilir. Fakat yine de şansınız var gidip tek tek her şirketle görüşün ellerinde kalan işlere göre kayıt olacağınızı söyleyip bir liste isteyin. İçinden sevdiğiniz içinizin yattığı bir iş varsa gidin o şirkete kayıt olun derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

gecmedi hala devam ediyor ama bulabildigin tum sirketleri gez ve ellerindeki bos kontenjanli isleri sor. O bos kontenjanli islerden hangisini begeniyorsan onu sunan sirkete kaydol. En az 6-7 sirketle konusmalisin. Sirket listesi ilk sayfadaki bir mesajimda bulunuyor. O sirketlerin disinda baska sirketler de olabilir benim aklima gelenleri yazmistim.

hocam ben lifeguard işi için 3 şubatda iş veren ile görüşücem yüzyüze amerikaya gidebiliceğim tarih 25 haziran sence sorun olur mu bu eylül başına kadar da çalışıcam.
  • merhabalar bende washingon d.cde bir lifeguarlık işi için 6 şubatta işverenle görüşücem. haftalık 130 dolar konaklama 9.5dolar ücret min 40 saat çalışma teklif ediyolar nasıl sizce ?
  • mkvargeloglu kullanıcısına yanıt
    130 dolar konaklama biraz fazla değil mi ya bana fazla geldi biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Walker.

130 dolar konaklama biraz fazla değil mi ya bana fazla geldi biraz

Lokasyon olarak is yerine yakin mobilyali daire olarak gozukuyor sozlesmede acikcasi diger islerde durum nasil bilmiyorum 4 veya 6 kisilikmis daireler d.c de oldugu icin de normal gibi dusundum hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkvargeloglu kullanıcısına yanıt
    Evet dc diye öyledir ev de güzel gözüküyorsa normaldir bir de saati 9.5 dolardı sanırım işin o da fena değilmiş. Benim bulunmak istediğim yerde kiralar 100 dolar ona bile pahalı diyorlar o yüzden cok geldi bir an :)

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.