Şimdi Ara

2016 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
26
Favori
31.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üniversite 1.sınıftayım ama sınava tekrar girmeyi düşünüyorum YGS/LYS LYS haziranın ortalarına doğru olduğu için eğer WAT'a kayıt yaptırırsam bu sınav durumu etkiler mi tarih olarak ? Birde artık geç mi kalındı sizce yoksa hala zaman var mı ? 2015 Yazında 1.5 ay dil okuluna gitmiş biri olarak çok fazla maliyetli olduğu için tavsiye etmiyorum dil okulunu
  • LadyAmerica kullanıcısına yanıt
    Banada gitmek pek mantıklı gelmiyor bu fiyatlarla
  • Wat i oneririm size her turlu
  • Universal Studios da fotoğrafçılık işi nasıldır bilen var mı? Fotoğrafçılıkla ilgilenen biriyim. Ayrıca konaklama parası az olan işler veya ücretsiz işler var mı?
  • cisalfa kullanıcısına yanıt
    sirketten sirkete degisir , senin sirketinin elinde ne isler varsa ona gore sececeksin sonucta. Danismanina sor ne isleri varmis liste olarak iste sonra deaylari inceleyerek isi sec.
  • geçenlerde united towers a gittim bilgi almak için. not ortalamamı söyleyince (1.80'den az) çok umutsuz konuştular vize için. Başka bir acentaya gittim orası vize alma ihtimalin yine de var dedi. karar veremedim.
    1.80'den az olan ortalama da bir nedenden dolayı bir dönemin hiçbir sınavına girememiştim o yüzden düştü o kadar.
    intermediate seviyesinde bir ingilizcem var.Sizce denemeli miyim şansımı? 1.80'den az ortalamayla gitme şansım var mıdır?
  • Girrffe kullanıcısına yanıt
    Dün konsolosluga sorulan en sık sorulardan biriydi ortalama. Ortalama alt sınırı yok fakat ortalamanızın giderek yükselmiş olması lehinize olur demislerdi. Yani ortalamanın düşük olmasına güzel bir sebep bulup dile getirirsen çok problem olacagını sanmıyorum. Bir cok insan gördüm 1.80lerde ortalamayla giden.. @Girrffe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bazi firmalar kontenjanlarini doldurmak uzereler ve cok kayit aldilar. Dolayisiyla gelen ogrencilerde oldukca secici davraniyolar. Zengin , yakisikli , romantik , kibar erkek hayali kuran kizlar gibi seciciler yani Bu nedenle sana olumsuz konustular ancak gectigimiz sene ortalamasi dusuk bircok kisi aldilar vizeyi. Diger arkadasin dedigi gibi gecerli duzgun bir neden iletebilmen yeterlidir bu konuda. 1 donem hicbir sinava girememissin ve bunun ciddi bir nedeni avrdir. Bunu soylemen yeterli olacaktir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

geçenlerde united towers a gittim bilgi almak için. not ortalamamı söyleyince (1.80'den az) çok umutsuz konuştular vize için. Başka bir acentaya gittim orası vize alma ihtimalin yine de var dedi. karar veremedim.
    1.80'den az olan ortalama da bir nedenden dolayı bir dönemin hiçbir sınavına girememiştim o yüzden düştü o kadar.
    intermediate seviyesinde bir ingilizcem var.Sizce denemeli miyim şansımı? 1.80'den az ortalamayla gitme şansım var mıdır?

United Towers benim gözümde en profesyonel çalışan şirkettir. Ne zaman bir arkadaşımı ikna etsem WAT'a kayıt arkadaşlarıma eşlik edip oradaki bütün WAT Acentalarını dolaşıyoruz 2 yıldır. Benim kardeşimin 1.91 idi ortalaması ve United Towers kesinlikle kayıt alamayacaklarını söyledi. Fakat diğer şirketler geçiştirip alırsın şansın var modundaydı. Ha burada diğer şirketleri kötülemiyorum çünkü kardeşim vizeyi gerçekten de aldı. Eğer Türkiye'den bir şirketle kaydolsam United Towers ile giderim diyordum hep kendime Bu sene yine konuştuk yine arkadaşlarımı kabul edemeyeceklerini söylediler bu sefer self kayıdımı Türkiye'de farklı bir şirketten yaptım. ama içimde hep bir sempati kaldı o şirkete. Diğer firmalar esnaf ticareti yapıyor gibi geliyor (gel abla tamam 3 kilosu 10 liraya olsun tamam dermişçesine)

Yazımdan kesin alırsın gibi bir anlam çıkarma dostum. Fakat alma şansın var ve geçen sene biz bunu riske etmiştik. Eğer alamazsan oluşacak mali yük (yaklaşık 1500 TL) bence vize alırsan yaşayacağın deneyime değer. Ama bu parayı riske atamayacak durumdaysan da atma. Düzgün bir ingilizce ile kendine güvenerek derdini anlatabilirsen ve heyecan yapmazsan %90 alırsın gibime geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jitanx -- 17 Ocak 2016; 3:03:08 >

• cevaplarınız için teşekkür ederim, şansımı denemek istiyorum ama geç kayıt olanlar için "hep umduğun işte değil bulduğun işte çalışırsın" derler. Şu anda uğraşıp vize alsam durum bu şekilde mi?
  • Malesef öyle hocam pek seçme şansınız olmayacaktır işi. Ve vizeyi şuanda alma imkanınız yok bir şirkete başvurup işi almanız gerekiyor daha sonrasında katılıma uygun olduğunuzu gösteren ds-2019 belgeniz abd de basılıp postalanacak şirketinize (min 3 hafta sürer) vize başvurunuzu ancak o zaman yapmaya hazır olacaksınız. Ki nisan mayısı bulacak gibi o da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jitanx -- 17 Ocak 2016; 11:06:32 >
    ocak ayi icerisinde kayit yaptirirsan hala sansin var cunku isleri dolan sadece birkac firma var , o firmalar icin gecerli bu. Ancak subat - mart doneminde fuar yapacak , fuar ve ana islerinde kontenjani olan bir suru firma var hala. Gec degil yani hala. Sadece sirketlere kaydolmadan evvel gorusmede ellerindeki bos kontenjanli isleri istemeyi unutma. O islere bakarak kaydol. ingilizc seviyen intermediate oldugundan zaten sana sunulacak isler , housekeeping ve mutfak isleri olacaktir. Bu ne zaman kaydoldugunla alakali degil , ingilizcenle alakali bir durum.
  • jitanx J kullanıcısına yanıt
    Soyledigin firma iyi ya da kotu birsey soylemeyeyim ancak digerleri de kotu degil. Hatta sirketler arasinda dusundugunuz kadar fark yok. Imaj ve reklam farki sadece. Sonuc olarak 1.91 lik kisinin kaydini almamanin herhangi bir profesyonellikle alakasi yoktur. 1.91 ortlama 7-8 sene evvel bile vize alabilir ortalamaydi (o zamanlar ortalama buyuk onem arz ediyordu vizede) ki son senelerde ortalama etkisi vizede daha da azaldi. Kisacasi sirkete kaydolmaya gittiginizde size islerde kontenjanimiz kalmadi vs gib gercekteolan seyleir soyleyemediklerinden ya ingilizcenizi begenmezler ya da ortalmanizi :)

2012 senesinde yapilan degisiklikler ve getirilen yeni kurallarla beraber wat cok daha kontrollu ve kurallari kati bir hale gelmistir. Bu durumdan sonra zaten firmalarin magduriyetleri de inanilmaz sekilde dusmustur. Bu nedenle son 3 wat sezonunda magduriyet sayisi inanilmaz sekilde azdir. En iyi gorulen firmalarla , adi duyulmayan firmalar ayni oranda magduriyet yasatmaktadir. (bu yaz gordugum unlu firmalrin az da olsa daha cok sorun yasattigi yonunde.) Bu magduriyetlerin buyuk cogunlugu da cozumlenebilir durumlardir. Kisacasi sen olumlu tecrubelerini iyi niyetle paylasmissin ancak burda diger firmalara oldukca buyuk bir haksizlik ve belirttigin firmaya buyuk bir reklam olusmus istemeden :) Bu nedenle ufak bir duzeltme yapmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

Soyledigin firma iyi ya da kotu birsey soylemeyeyim ancak digerleri de kotu degil. Hatta sirketler arasinda dusundugunuz kadar fark yok. Imaj ve reklam farki sadece. Sonuc olarak 1.91 lik kisinin kaydini almamanin herhangi bir profesyonellikle alakasi yoktur. 1.91 ortlama 7-8 sene evvel bile vize alabilir ortalamaydi (o zamanlar ortalama buyuk onem arz ediyordu vizede) ki son senelerde ortalama etkisi vizede daha da azaldi. Kisacasi sirkete kaydolmaya gittiginizde size islerde kontenjanimiz kalmadi vs gib gercekteolan seyleir soyleyemediklerinden ya ingilizcenizi begenmezler ya da ortalmanizi :)

2012 senesinde yapilan degisiklikler ve getirilen yeni kurallarla beraber wat cok daha kontrollu ve kurallari kati bir hale gelmistir. Bu durumdan sonra zaten firmalarin magduriyetleri de inanilmaz sekilde dusmustur. Bu nedenle son 3 wat sezonunda magduriyet sayisi inanilmaz sekilde azdir. En iyi gorulen firmalarla , adi duyulmayan firmalar ayni oranda magduriyet yasatmaktadir. (bu yaz gordugum unlu firmalrin az da olsa daha cok sorun yasattigi yonunde.) Bu magduriyetlerin buyuk cogunlugu da cozumlenebilir durumlardir. Kisacasi sen olumlu tecrubelerini iyi niyetle paylasmissin ancak burda diger firmalara oldukca buyuk bir haksizlik ve belirttigin firmaya buyuk bir reklam olusmus istemeden :) Bu nedenle ufak bir duzeltme yapmak istedim.

Yani yazarken reklam yapıyormuşum gibi algılanabileceğini düşündüm fakat sonra da bana böyle hissettiren bir şirket için reklam oluyorsa da olsun dedim. Sizin kadar çok şirket bilmiyorumdur sadece taksime gidip orada 5-6 şirketle görüştüm fakat dediğim gibi diğer şirketler yaa bir şekilde olur takma kafana tavrındayken. Daha yeni masaya oturduk ve bize kayıt yapamayız kesinlikle kurallarımız var şeklinde konuştular ne ingilizceyi ölçtüler ne birşey oldu. Diğer hiçbir şirkette böyle tavır görmedim. Ve demek istediğim olay sadece not ortalaması ile ilgili değil Genel olarak diğer şirketlerde olur ya hallolur onlar derken gayet profesyonel biçimde tüm sürecin nasıl gideceğini ve risklerin ne derece olduğunu anlattılar.

Ben kendim yurtdışından bu şirket ile katıldım ikinci vatandaşlığım sayesinde.http://kontext.mk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=11&Itemid=189&lang=mk
    Ama dediğim gibi Türkiye'de de bayağı bir araştırma yapmıştım onun sonucunu belirtmek istedim.
    Büyük bir reklam oldu dediğimiz firma da 2.00 'dan aşağı ortalamayı almıyor olduğu için Eğer düşük notunuz varsa başka yere gidin de dedim arkadaşlara :) ki bu sene bende farklı bir firmadan kaydoldum. Sadece sempati duyuyorum daha önceki postlarımda da yazdım firmadan çok alacağımız iş önemli WAT için :)

Yeni katılacak arkadaşlar için şunu da yazayım : Verdikleri hizmet açısından şirketlerin pek bir farkı yok. Hatta şirketler nerdeyse hiçbir işe yaramıyor. Size işinizi bulup DS belgesini teslim ediyorlar. Ha birde vize görüşmesinde neler yapmalısınız gibi şeylere yardım ediyorlar. Benim yurtdışı şirketiyle bunların hiçbirisini yapma şansım olmadı. Gittim işimi aldım fuardan sonrasında bana DS'imi postaladı bunun dışında görüşmedik bile.Fakat ozgursum'un admin olduğu en büyük WAT sitesinde tüm gerekli bilgiler var şirketlerin size verebileceği veya fazlası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jitanx -- 17 Ocak 2016; 18:27:36 >

Senin zaten ne amacla yazdigini bliyorum sadece yanlis anlasilma olacagini bildigim icin kucuk bir not yazdim diyelim. Aynen dedigin gibi , onemli olan ne sirket ne de sponsor , en onemli sey is. Isiniz iyiyse wat iniz iyi gecer , isiniz kotuyse de kotu gecer bu kadar basit :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 17 Ocak 2016; 22:29:32 >
  • Arkadaşlar ben 3 yıl wata katıldım. Ancak 2 defa verdiğimden daha az vergi iadesi aldım. 3. yılımda ise bir arkadaşımın uyarısıyla 1000$ + vergi iademin tamamını aldım. Sizde almak istiyorsanız bana ulaşın. Riskiniz 0 sizin banka hesabınıza yatacak hepsi. Ama aldıktan sonra 250$ ücret alıcaz. Hem siz hem biz kazanıyoruz İsteyen mesaj atsın. Bunu ne kadar inkar etselerde ajanslar alıyor bu parayı. İyi günler

Anladım dostum, dediklerini göz ardı etmeyeceğim. Zahmet edip bu kadar yazdığın için teşekkür ederim..

• tgcr T kullanıcısına yanıt
    ajanslarin aldigi aracilik komisyon 20-50 dolar cok ucmussun , hem vergimin tamamini iade alicam hem de 1000 dolar ekstra mi? gizlisi saklisi , yanlisi yoksa burda paylas da bilelim biz de kim vergi iadesi istiyorsa sana yollayalim. Ama biraz uctun gibi geldi
  • Arkadaşlar ankara yero hakkında fikri olan var Mı bir şekilde ulaşırsa çok se inirim

• Merhabalar bir sorum olacaktı . WAT ile NY veya LA gibi yerlere gidilebilir mi ? veya daha çok sessiz sakin yerli halkın fazla olduğu yerlere mi gidiliyor bundaki kriter nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.