Şimdi Ara

2016 WORK AND TRAVEL [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
26
Favori
31.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2016 Yazı için Work And Travel yapacaklar veya yapmayı düşünenler olarak bu başlık altında toplanalım. Baktım kimsenin konu açacağı yok bari ben açayım dedim, malum ağustos ayı geldi ve 2016 WAT kayıtları yavaş yavaş başladı. Galiba herkes birinin konu açmasını bekliyor o yüzden ben kıvılcımı yakayım, forumla haşır neşir olan biriside yeni konu açarsa sevinirim ben pek iyi değilim bu konularda.

Aynı Art of Travel'in geçen sene açtığı konu gibi yapmaya çalışıyorum çünkü gerçekten o konu çok yararlı olmuştu benim ve benim gibiler için. Bilgilenmek için ---->http://forum.donanimhaber.com/m_95249888/tm.htm

Konuyu elimden geldiğince doldurmaya çalışayım bari kimsenin devralacağı yok

WORK AND TRAVEL

Work and Travel'a gitmeyi ufacıkta olsa düşünen herkes(ufak istisnalar dışında) programın ne ile ilgili olduğunu, şartlarının ne olduğunu mutlaka biliyorlardır ama tekrar etmekten zarar gelmez. Work and Travel, Amerika'da 2,5-4 ay arası değişen(girdiğiniz işe ve sizin travel yapıp yapmayacağınıza bağlı) önce çalışma sonra istersen seyahat etme seçeneği olan kültürel değişim programıdır.
    Gelgelelim başvuru şartlarına;

Başvuru Şartları
    Devam zorunluluğu olan 4 yıllık üniversite bölümlerinde okuyanlar,
    Ön lisans 2 yıllık Turizm Otelcilik / Mütercim Tercümanlık bölümlerinde okuyanlar,
    Açıköğretimde İngilizce Öğretmenliği bölümünde okuyanlar,
    Üniversite hazırlık sınıfı öğrencileri,
    Yüksek Lisans, hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri bu programa katılma hakkına sahiplerdir. Diğer başvuru şartlerı ise;

18-26 yaş arasında olmak,
    En az orta(intermediate) seviye ingilizce seviyesinde olmak ve konuşabilmek,
    İş vereniniz, Amerika'daki sponsorunuz hatta Türkiye'deki şirketiniz sizin ne kadar güler yüzlü olduğunuza, bu programın üstesinden gelip gelemeyeceğinize çok dikkat ediyor. Onları buna inandırırsanız devamı gerçekten rahat oluyor.

ELİMDEN GELDİĞİNCE HIZLI BİR ŞEKİLDE GÜNCELLEMEYE DEVAM EDECEĞİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanavcu -- 4 Ağustos 2015; 9:52:15 >

• Ben de bu konuyu arıyordum sağda solda, iyi olmuş
  • Ben de bir sonraki yaz için düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Hangi şirketi seçmeliyiz, hangi tarihte başvurmalıyız, şehir seçimi, iş seçimi gibi konularda aydınlatırlarsa çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xelanor

Ben de bir sonraki yaz için düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Hangi şirketi seçmeliyiz, hangi tarihte başvurmalıyız, şehir seçimi, iş seçimi gibi konularda aydınlatırlarsa çok iyi olur.
    takipteyim
    şirketlerden fiyat alanlar başlığa yazıp bir arada toplanırsa güzel olur.
  • Ben United Towers ve Armada Grandee ile e-mail ile görüştüm onların fiyatlarını yazayım size.

UNİTED TOWERS

Program ücreti: Ön kayıt ücreti olan 300 USD dâhil toplam 1900 USD’dir. 31 Ocak tarihine kadar tüm evraklarınızı teslim eder ve bakiyenizi sıfırlarsanız bu ücreti 100 USD daha az (1800 USD olarak) ödersiniz.
    -SEVIS ücreti: 35 USD
    -ABD vize görüşme harcı: 160 USD
    -Pasaport defter bedeli: 82,5 (Her yıl 1 Ocakta zamlanır).
    -Bir yıllık pasaport harç ücreti: 154.70 TL
    -Yurtdışı çıkış harcı: 15 TL
    -Gidiş-dönüş uçak bileti: Gideceğiniz eyalet, gideceğiniz tarih ve bileti alacağınız tarihe göre genelde 600-800 Euro arası değişiklik gösterir. Daha ucuza ve daha pahalıya alan öğrenciler de vardır.
    -Harçlık: Uçağa bindiğinizde yanınızda en az 800 USD olmalıdır. Bu para sizin olmasına rağmen bu miktar zorunludur.

• ARMADA GRANDEE

Kayıt İşlemleri Başlangıç Ücreti

$ 300=Ön kayıt
    Program Ücreti II. Kısmı = $ 1600

Geri kalan program ücreti, istenilen taksit miktarlarıyla Mayıs ayına kadar ödenebilir. 31 Ocak 2015 tarihine kadar ödeme yapılması durumunda $ 100’lık bir indirim uygulanır.

Konsolosluk Vize Randevusu = $ 160

SEVIS Dekontu = $ 35

Pasaport Defter/1 Senelik Harç = 82,5 TL

OPSİYONEL! 2-10 Senelik Pasaport Harcı = 229-458 TL

2014 WAT Sezonu Uçak Biletleri Fiyatları Ortalaması (Gidiş-Dönüş) = $ 830

Cep Harçlığı = $ 800

GENEL TOPLAM:9000 TL

Ben bu ikisiyle görüştüm. Ama yüzyüze daha görüşemedim. Başka sorunuz olursa sorabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanavcu

ARMADA GRANDEE

Kayıt İşlemleri Başlangıç Ücreti

$ 300=Ön kayıt
    Program Ücreti II. Kısmı = $ 1600

Geri kalan program ücreti, istenilen taksit miktarlarıyla Mayıs ayına kadar ödenebilir. 31 Ocak 2015 tarihine kadar ödeme yapılması durumunda $ 100’lık bir indirim uygulanır.

Konsolosluk Vize Randevusu = $ 160

SEVIS Dekontu = $ 35

Pasaport Defter/1 Senelik Harç = 82,5 TL

OPSİYONEL! 2-10 Senelik Pasaport Harcı = 229-458 TL

2014 WAT Sezonu Uçak Biletleri Fiyatları Ortalaması (Gidiş-Dönüş) = $ 830

Cep Harçlığı = $ 800

GENEL TOPLAM:9000 TL

Ben bu ikisiyle görüştüm. Ama yüzyüze daha görüşemedim. Başka sorunuz olursa sorabilirim.
    daha onceden kalanlar konaklamayi nasil yaptiklarini anlatabilirler mi? ne akdar ucrete ne ortamlarda kaldiklarini. En cok merak ettigim bu

• quote:

Orijinalden alıntı: blackwar19

daha onceden kalanlar konaklamayi nasil yaptiklarini anlatabilirler mi? ne akdar ucrete ne ortamlarda kaldiklarini. En cok merak ettigim bu

Alıntıları Göster
    Belki ayni yere duseriz takippp.
  • Bilenler yardım etse çok iyi olacak çok da güzel iyi olacak taam mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanavcu

Bilenler yardım etse çok iyi olacak çok da güzel iyi olacak taam mı
    Bende kendi salaklığım yüzünden bu sene gitmediğim 2016 yazı için düşünüyorum.
    Tek endişem ingilizce gerisi halledilir bir şekilde.
    Geçen senelerden deneyimli olanlar da yazsa konuya hem fikir olur.
  • Ben de 2016 yazında WaT yapmayı planlıyorum.

Forumda başka 2016 konusu yoksa bu konuyu ANA KONU olarak duzenlesin konu sahibi arkadaş. Guncellemeyle vs sürekli ugrasamayacak biriyse konuyu devretsin başka birine.
  • Ben de onu diyorum ilgilenebilecek forum hakkında bilgili biri varsa anında devredebilirim ve nasıl devredildiğini söylerse
  • Ya 9bini nerden buluyonuz kredi falan mi ceksem cok istiyorum bi amerika gormek
  • Cidden az bir para değil hiç acımıyorlar arkadaş, hayvan gibi şiiy yapıyolar
  • Valla krediyle değilde dişten tırnaktan artırıp yapicam insallah. Okul zamani parttime iş yapacağım. Şuan da çalışıyorum mesela. Ama şuan kazandığım parayla başka bişey yapacam. Herneyse öyle işte.

Geçen seneki WaT konusu çok canlıydı. Konuyu erken mi açtık acaba.

Konuyu devralmaya gönüllü arkadaş çıkarsa yöneticiyle iletişime geçip devredilir o kolaym
  • quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz058

Valla krediyle değilde dişten tırnaktan artırıp yapicam insallah. Okul zamani parttime iş yapacağım. Şuan da çalışıyorum mesela. Ama şuan kazandığım parayla başka bişey yapacam. Herneyse öyle işte.

Geçen seneki WaT konusu çok canlıydı. Konuyu erken mi açtık acaba.

Konuyu devralmaya gönüllü arkadaş çıkarsa yöneticiyle iletişime geçip devredilir o kolaym
    bende düşünüyorum da bakalım para işini çözersem giderim büyük ihtimal son senem zaten fırsat bu fırsat :)
  • Peki orada nerede çalıstırıyorlar.maaş ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeraltı Peygamberi

Peki orada nerede çalıstırıyorlar.maaş ne kadar?

Çeşitli işler var. Otelde çalışabilirsiniz. Pizzacida çalışabilirsiniz. Lunaparkta çalışabilirsiniz. Vs vs...

" Ne kazanacağın yine işe göre değişiklik gösterecek. Saatlik 7$ ile 12 $ arasında ücret alabileceksin ve haftalık 40 saat çalışacaksın. Kimi zaman 35 saate de düşebiliyor (mesela eğlence parklarında çalışan birisi için, hava yağmurlu oluyor ve işe gitmiyorsunuz). 50 Saate de çıkabilir. Artı yine garsonluk gibi bir meslekte bizim bahşiş dediğimiz Tip sistemi var ve amerikada %15 bahşişibırakmak zorunludur :)
    Bunun haricinde bir bilgi daha vereyim. Başkan B. Obama geçtiğimiz günlerde asgari ücretin en az, Saat başına 10.1$ dolar olacağını açıkladı. Eğer bu 2015 yazına kadar yürürlüğe girerse şanslı sayabiliriz kendimizi.
    Kaba bir hesaplar aşağı yukarı kazanacağınız para 3 ay sonunda 4000$ ile 5000$ arasında değişiklik gösterecektir. Bundan aylık masraflarınızı çıktığınızda (faturalar,vergiler,kalacağınız yere ödeyeceğiniz ücret,yemek giderleri vs vs ) geriye 1500$-2500$ arası paranız kalır. Bununla da alışveriş ve Travel yapabilirsiniz. "

• quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz058

quote:

Orijinalden alıntı: Yeraltı Peygamberi

Peki orada nerede çalıstırıyorlar.maaş ne kadar?

Çeşitli işler var. Otelde çalışabilirsiniz. Pizzacida çalışabilirsiniz. Lunaparkta çalışabilirsiniz. Vs vs...

" Ne kazanacağın yine işe göre değişiklik gösterecek. Saatlik 7$ ile 12 $ arasında ücret alabileceksin ve haftalık 40 saat çalışacaksın. Kimi zaman 35 saate de düşebiliyor (mesela eğlence parklarında çalışan birisi için, hava yağmurlu oluyor ve işe gitmiyorsunuz). 50 Saate de çıkabilir. Artı yine garsonluk gibi bir meslekte bizim bahşiş dediğimiz Tip sistemi var ve amerikada %15 bahşişibırakmak zorunludur :)
    Bunun haricinde bir bilgi daha vereyim. Başkan B. Obama geçtiğimiz günlerde asgari ücretin en az, Saat başına 10.1$ dolar olacağını açıkladı. Eğer bu 2015 yazına kadar yürürlüğe girerse şanslı sayabiliriz kendimizi.
    Kaba bir hesaplar aşağı yukarı kazanacağınız para 3 ay sonunda 4000$ ile 5000$ arasında değişiklik gösterecektir. Bundan aylık masraflarınızı çıktığınızda (faturalar,vergiler,kalacağınız yere ödeyeceğiniz ücret,yemek giderleri vs vs ) geriye 1500$-2500$ arası paranız kalır. Bununla da alışveriş ve Travel yapabilirsiniz. "

Peki isteyen sadece work yapabiliyormu ful time.

• Yeraltı Peygamberi kullanıcısına yanıt
    Bulabilirseniz ek iş yapabilabiliyor. Gittiğiniz bolgeye ve işe göre ek iş olanağı değişiyor. Daha önce gitmiş arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.