Şimdi Ara

2016 SÖZEL DAYANIŞMA ---ANA KONU--- (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
17
Favori
9.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semender96

    Ben 2014 yılında Boğaziçi Edebiyata girmiştim ve o yıl formasyon vardı.Eğer dediğiniz gibi kaldırılsa bile geçmişe işlemediği için alabiliyorsak bu çok güzel bir şey bunu bilmiyordum bilgi için teşekkürler Allah razı olsun.

    Tam emin değilim yalnız o konudan biraz araştırırsanız iyi olur. Memurlar.net'e sordum cevap geldiğinde paylaşırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 29 Temmuz 2016; 21:36:00 >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Ben de BİMER'e mail atacaktım onlarda YÖK'e sorarlar zaten zahmet etmeseydiniz yine de teşekkürler
  • Konuyu uplayalım yeni sözelcilerde konuyu görüp katılsınlar bir sohbet ortamı oluşsun sonuçlar açıklanmadan önce ne güzel konu aktifmiş şimdi niye söndü
  • 1.Bahçeşehir sinema tv 3600
    2. Mimar sinan sinema tv 5000. +10 kontenjan arttı

    Bölüm TS1 den TS2 ye geçti.

    TS2 sıralama 6400 sizce hangisi gelir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar ts 1 siralamam 45 k gazi sosyal bilg öğr 36 k her sene ner3deyse 10 k kadar gerilemiş gelme ihtimali nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bir sorum olacak, şimdi bazı bölümlerin ts 1 den ts 2 ye gecmesi ts2 deki bölümlerin sıralamalarını nasıl etkiler? Sonucta aynı puan türünde tercih edilecek bölüm sayısı arttı değil mi? Bir de bu yıl sınavın kolay olması sebebiyle önümüzde tm ya da sayısallar var mıdır sizce? kafama takılıyor da, malum forumda sözelci kıtlığı var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coldcoffee

    Arkadaslar bir sorum olacak, şimdi bazı bölümlerin ts 1 den ts 2 ye gecmesi ts2 deki bölümlerin sıralamalarını nasıl etkiler? Sonucta aynı puan türünde tercih edilecek bölüm sayısı arttı değil mi? Bir de bu yıl sınavın kolay olması sebebiyle önümüzde tm ya da sayısallar var mıdır sizce? kafama takılıyor da, malum forumda sözelci kıtlığı var

    Ts1den ts2ye geçen bölümlerin nasıl reaksiyon göstereceğini kimse bilmiyor. Ama bence mesela ts1de 350 ile alan bölüm ts2ye geçince 10-15 puan artış gösterebilir.

    Bu sene edebiyat kolay olduğu için herkes 40-45 net yaptı. Önümüzde tercih yapmayacak olan epey tm ve sayısal var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark is the Sunlight -- 2 Ağustos 2016; 18:00:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coldcoffee C kullanıcısına yanıt
    LYS 4 sınavının ilk sınav olmasından dolayı çok sayıda sayısalcı ve tmci kitapçık değiştirme olayına alışmak için sınava girdiler sonuçta bu iki gruptaki insan YGS sınavındada iyi yapmıştı edebiyat sınavıda basitti o yüzden sözel puanları çok iyi geldi özellikle ilk 20 k'da çok sayıda tmci ve mfci olduğunu düşünüyorum ts 1'den ts 2'ye geçen bölümlerin ts 2'deki bölümleri etkileme konusunda şunu söyleyebilirim belli başlı üniversitelerde radikal değişiklikler olmaz mesela Boğaziçi Tarih 1580 ile alım yapıyorsa bu sene 5-6 bin ile alım yapmaz aşağı yukarı aynı yerde kalır daha altlarda olan üniversitelerde 1-2 bin yada 3-4 bine kadar gerileme olabilir.Geçen senede çok sayıda tmci ve mfci girmişti İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden örnek verecek olursam 17200'den 19700'e geriledi bu senede böyle gerilemeler olur.
  • Ben tmciyim sıralamam 4.5k.Bir çok arkadaşım da benimle aynı durumda ve tercih yapmayacaklar.Önünüzde çok fazla tm ve sayısalcı var.Sıralamalar düşebilir.
  • Mesela yalnız benim çevremden bildiğim bazı arkadaşlarım 4.5k, 9k, 10k ve 12k sıralama yaptılar ve tercihte bulunmadılar ts den.Bu arada ts2 1227 geldi.Boun tarih sizce kazanabilir miyim ? Yıldan yıla dalgalanmaların oluşu beni kaygılandırıyor açıkcası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler uluslararası bir ünide bosnada reklamcılık mı yoksa buradaki kadir has veya bahçeşehirde halkla ilişkiler mi kararsız kaldım.Tam burslu 3 ü de bosna ekstradan 200 euro haşlık verecekmiş.
  • ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Geçen sene 1580 ile kapatmış önceki senelerede bakınca en iyi 1200'lerde alım yapmış olma olasılığı yüksek gibi geliyor.
  • Dr.History kullanıcısına yanıt
    Umarım gelir hocam yoksa hayalkırıklığı içerisinde odtü tarihe gidecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Hocam ODTÜ'de BOUN'da İngilizce eğitimi veriyor acaba İngilizce seviyeniz ne alemde yani hangi seviyedesiniz?
  • Gençler bir şeyi merak ediyorum 19k'dan 6k'ya kadar tarih bölümü yok bu da çok büyük bir aralık. Nedeni ne olabilir ?
  • jack76 J kullanıcısına yanıt
    Hocam size B2, C1 vb gibi belli bir seviye söyleme şansım yok ancak ingilizceyi öğrenmenin benim açımdan büyük bir zorluk getireceğini düşünmüyorum.Ki zaten akademik düzeyde ingilizce öğrenmek artık keyfi değil; aksine bir zorunluluk oldu diyebilirim.

    Çevremden edindiğim gözlemlere göre de boun ve odtünün ingilizce eğitimi oldukça kaliteli ve bu konuda "sıfır" olan bireylerin dahi tamamen salmadıkça başarıyı yakaladığı görülebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChildOfMen -- 7 Ağustos 2016; 2:50:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayoki T kullanıcısına yanıt
    Net ve kesin bir cevabım olmamakla birlikte bir tahminim var diyebilirim hocam.

    Marmara, İstanbul Üniversitesi, Ankara Universitesi gibi üniversitelerin tarih bölümüne ayırdıkları kontenjan oldukça fazla ve bu da taban ve tavan aralıklarının oldukça geniş olmasına sebep oluyor.

    Bir diğer sebep de o aralıklardaki diğer bölümlerin de yoğunlaşması ve tarih bölümünü okumanın getirdiği risklerle tercih edilirken şüpheyle yaklaşılması olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Biraz da bölümün ingilizce olması etkiliyor bence . Genel olarak tarihte ilk 10k içindeki 29 mayıs hariç hepsi ingilizce (29 mayısında tam bursludan girince verdiği bir para var ) ve marmara,istanbul,vb... üniversiteler de ingilizce olmaması büyük bir eksiklik.
  • tayoki T kullanıcısına yanıt
    E tabi ki mutlaka etkisi var bunun.Marmara, iü, ankara, hacettepe gibi universitelerin egitim dili ingilizce olsa çok daha farklı bir tablo karşımızda olabilirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarih bölümü seçen arkadaşlar var mı? Bölümden beklentileriniz neler mezun olduktan sonra hangi alanda ilerlemeyi düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.