Şimdi Ara

2016 SÖZEL DAYANIŞMA ---ANA KONU--- (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
17
Favori
9.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konu güncel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.History

    Tarih bölümü seçen arkadaşlar var mı? Bölümden beklentileriniz neler mezun olduktan sonra hangi alanda ilerlemeyi düşünüyorsunuz?

    Ben Tarih'i bırakıyorum siz girmeye çalışıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    Bölümün iş getirisinin olmadığını bile bile tercih ettim hemen para kazanma gibi bir düşüncem yok gerçekten seviyorum zaten para kazanmak için Türkiye'de seçilebilecek en son bölümlerden birisi tarihtir. Siz niye bırakıyorsunuz hocam hangi üniversitede okuyorsunuz?
  • Dr.History kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk tercihim boun oldu, olur da onun gelmemesi durumunda ise ODTÜ'ye gideceğim.

    Abartmadan söyleyebilirim ki anaokulundan beri tarihi seven birisi olarak son sene bunun için TM'den TS'ye geçtim.

    Kendi çapımda felsefeyle ilgilenen birisi olarak konu ve fikirlerimle ilgili temellendirmelerimi tarihsel süreçlerinden çıkarıyorum. Bunun için de tarafsız ve akademik düzeyde bir tarih öğrenimini gerekli görüyorum. Elbette ki bu öğrenim de çok yönlü bir öğrenim olmalı.Bölümün karakterime katacaklarının yanında bu anlattıklarım, kendi kişisel beklentilerim arasında sayılabilir.

    Tarih başlı başına bir bilim olduğu için mezun olduktan sonra özellikle bir meslek beklentim yok açıkcası.Bu 4 5 yıllık sürecin kazandırdıkları meslekten daha fazlası olacağı beklentisindeyim. Ama tabi işin idealist tarafının yanında bir de gerçekçilik isteyen boyutu var. Ben de birçok tarih meraklılarının olduğu gibi akademisyenlik hayali ve amacı içerisindeyim.

    Dip Not: Niye bilmiyorum ama uzun uzun yazasım geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dr.History kullanıcısına yanıt
    Ben Tarihi öylesine yazmıştım nasılsa ilk tercihim tutar diye ama Tarih tutmuştu. Aslında tarihi severim ama 4 senelik üni okuyacak kadar değil. Sadece orta asya tarihi gibi birkaç konuya ilgim var. Bence bu bölümü tarihi gerçekten sevenler okumalı. Dediğin gibi iş konusunda çok kötü maalesef. Devlete girmek imkansıza yakın. Çok az kişi alıyorlar. Geriye sadece akademik kariyer kalıyor. O da kolay bir iş değil. Yıllarca disiplinli bir çalışma ve azim istiyor. Tabi ortalamanı yüksek tutarsan , osmanlıca ve ingilizceyi iyi derecede öğrenirsen o zaman şansın olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bende sizinle aynı kanaatteyim Doğa bilimlerinden ve Sosyal bilimlerden bölüm okunacaksa amacın bilim yapmak olması lazım zaten samimi bir doğa bilimcinin veya sosyal bilimcinin maddi bir beklentisi olmaması lazım ama maalesef birçok kişi bu bölümlere ya mecburiyetten giriyor ya da maddi bir kazanç elde etmek için giriyor ama tabi ki bölüme girip bir şeylerin farkına varınca da dayanamayarak ayrılıyor.Benim de aynı sizin gibi akademide ilerleme gibi bir düşüncem var hiçbir maddi beklentim yok sadece tek istediğim şey kendime çalışacak bir alan seçip o alandaki belgeleri ve tarihi kaynakları okumak için gerekli donanıma sahip olup o kaynakları okuyarak aydınlatılmamış tarihi olayları gün yüzüne çıkarmak.Şu an için aklımda İslamiyet öncesi türk tarihinde ilerleme gibi bir düşünce var çünkü tercih ettiğim İstanbul Üniversitesi'nin geçmişten gelen bir gelenekle çok sağlam bir Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı var bu konuda hem Üniversitenin kendi bünyesindeki Akademisyenler çok iyiler çince bilip çin kaynaklarını okumaktan tutunda rusça bilip Rus anal yıllıklarını ve aynı zamanda seyyahlarının kitaplarını okumaya kadar çok detaylı çalışmaları var aynı zamanda İslamiyet öncesi Türk tarihinde sadece orta asya türk tarihiyle kısıtlı kalmayıp doğu avrupa türk tarihinide inceliyorlar bende böyle bir imkanı görünce ilgiminde olduğu bu konuya yöneldim ama içimde bir yerde Eski Anadolu Tarihi üzerine çalışma yapmakta var böyle bir muallakta kaldığımıda söyleyebilirim bunu dersler başlayınca Anabilim dalı başkanlarıyla konuşup kafamdaki bu soru işaretinide yok etmeyi planlıyorum.Aynı zamanda asıl bölümümün derslerinin gidişatına göre sosyal bilimlerden bir bölüm ile de çap yapma düşüncem var sosyoloji ya da felsefeyi düşünüyorum aslında ilk düşündüğüm Psikoloji yani az önce söylediğim iki bölümden daha çok ilgi duyduğum alan Psikoloji ama ilerlemek istediğim alan da bana ne kadar faydası olacak onu bende bilmiyorum İstanbul üniversitesi Tarih bölümünde okuyan bir tanıdığım Psikoloji bölümünden çap yapıyor Tarih için direk olmasa da Psikoloji bölümünün kendine has olan eğitiminin dolaylı olarak faydası olduğunu söylüyordu tarihi bir şahsiyeti okuduğunda daha farklı bir perspektifden bakma olanağı sağladığını söyledi.




  • Dr.History kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel ve ihtiyaç duyulan bir araştırma ve uzmanlık alanı hocam aklınızdaki.Umarım da istediğiniz yönde gerçekleşecek bu fikirleriniz

    Kendi adıma konuşmam gerekirse de oldum olası ilk çag tarihine ilgi duymuşumdur.Özellikle akdeniz uykarlıkları arasında gösterebildiğimiz Persler, Roma, Kartaca, Slevkoslar ve dahası üzerine çalışmalarda bulunmak istiyorum.

    Ancak tabi benim istediğim uzmanlık alanının, sizinkinin aksine gideceğim üniversitelerde kuvvetli kadrosu yok sanıyorum.Bunun için Ankara üniversitesi daha doğru bir tercih olabilirdi belkide. Ama gelecek yılların beraberinde neyi getireceğini kestirmek zor, bekleyip göreceğim.

    Çap yapmak benim de aklımda olmakla birlikte bunun getirecği zorlukla başa çıkıp çıkamayacağımı kestirmekte zorlanıyorum diyebilirim.Bizzat üniversite ortamını ve sistemini görüp tanımadan bu konuda kesin bir karar ve yargıda bulunmaktan kaçınıyorum şimdilik. Ama dediğim gibi geleceğin ne getirecegi bilinmez ve eğer ki uygun şartlar sağlanmış olursa da sosyoloji yada felsefeyi düşünüyorum hocam.

    Umarım hayallerimiz doğrultusunda yaptığımız şeyden keyif alarak yürütürüz çalışmalarımızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nereleri kazandınız beyler İstanbul Üniversitesini kazananlar bu konuya gelebilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/m_119364864//tm.htm#119364864
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChildOfMen

    Merhaba arkadaşlar.Ben de boğaziçi tarih istiyorum ama pek umudum yok doğrusu

    YGS-3: 49737
    YGS-4: 42058

    Tarih: 39,5
    Coğrafya2: 10,25
    Felsefe Grubu: 20.25
    Edebiyat: 44,5
    Coğrafya1: 19,25

    Diploma puanım ise: 87.12

    Tüm sınavlarda da kendi aptallıklarım yüzünden yapabileceğimden düşük yaptığımı düşünüyorum Sizin fikirleriniz ne olur sıralama konusunda ?

    vay be üzerinden ne çok şey geçmiş.neyse ki tüm umutsuzluğuma rağmen 1227 sıralama ile boun tarih geldi umarım herkes sonuçlarıyla mutlu olur




  • Türkçe öğretmenliğin de değişiklik nasıl
  • ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Tebrik ederim gerçekten çok müthiş bir kampüste 5 seneni geçireceksin.

    İkinci olarak İstanbuldaki üniversitelerde bu sene Tarih bölümü kazanmış kişileri bir çatı altında toplama gibi bir düşüncem var müsait oldukça bir yerlerde toplanıp etkinlikler yapabiliriz bir konu belirleyip onun üstünde tartışabiliriz bir proje belirleyip bu projeye üniversitelerimizide dahil edebiliriz ilerleyen zamanlarda farklı etkinlikler ve projelerde düşünülebilir özellikle akademik kariyer düşünenler için faydasının olacağını düşünüyorum böyle bir oluşumun içinde yer almak ister misin?
  • Dr.History kullanıcısına yanıt
    Açıkcası oldukça şaşırmakla birlikte çok da beğendim bu fikri hocam.Gayet faydalı ve zevkli olacağa benziyor.Böyle bir etkinliğe dahil olmak isterim tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Forum üstünde irtibatta kalalım bize zaten 100 kişi lazım değil gerçek manada bu işi yapabilecek samimi insanlar lazım böyle 10-15 kişi bulsak yeterli bence çok faydalı ve bir o kadarda zevkli olacak umarım bu düşüncede kalmaz hayata geçirebiliriz.
  • Sinema ve televizyon geldi yav ne oluyo bu bolum gelmez diye yazdik geldi 161di siralamasi 200bin ile girdik

    Is olanagi falan ne kamera ile iliskili bir bolum herhalde photoshop falan ogrensek fotografcilarda is olanagi flaan olur sanirim, yerel televizyon kanallarinda falanda is olur diye dusunuyorum okurken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eren kullanıcısına yanıt
    Hocam işşizlik garantili bölümlerden birisi çok fazla ümide kapılmayın bu bölüm mezunu birçok kişi işşiz kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack76

    Hocam işşizlik garantili bölümlerden birisi çok fazla ümide kapılmayın bu bölüm mezunu birçok kişi işşiz kalıyor.

    Tarih bekliyordum o daha elit bir bolum gibi ogretmenlik zor, akedemik kariyer emek istiyor falan. Saygi duyulmasi gereken bir bolum. Bu daha hayirli oldu gibi, dedigim gibi okurken bazi yerlerde is olanagi olabilir, en azindan ilgisi pek olmasi bile meslek ile dediginde bir avantaji olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimar sinan sanat tarihi. ömknxnsb jreywkuızçöxmnsdkhej

    neyse ben zaten marmara'dan mezun oldum bu sene. belki gitmem, belki giderim. mimar sinan hep güzel gelmiştir bana :D bir iki gün düşüneyim, yaş oldu 23 :D
  • Boğaziçi Tarih için dayanışmayı canlandırıyorum
  • Ben de boun tarih hazırlıktayım yav siz kimsiniz. 😂 gerçi görmüşüzdür birbirimizi tanışmada filan 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözelden girecek arkadaşlar için up
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.