Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.310
Cevap
73
Favori
341.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    servis karar verdi. TV yi aldığım yer para iadesi yaptı. Sony sadece onay veriyor değişim para iadesi veya onarım için.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Eyvallah..
  • zfr-oz kullanıcısına yanıt
    Problem çıkmadan herkes yüzünüze güler ama problem olduğu anda Sony Eu--Bayii-- Servis hepsi birbirine atar topu..

Hakkınızı arayın demek kolay herkes söylüyor, peki hakkınızı nasıl arayacaksınız sorun burada ;)

Kanun 14 gün demiş internetten alımda, koşul ve rapor yok , magazadan 30 gün 6 ay demiş servis raporu ile..

Peki bunu sağlayan satıcı var mı???

Geçmiş olsun tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Ocak 2017; 19:24:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farpan630

Tv nin değişim onarımına veya değişimine servisim karar veriyor yani ?? Parasını nereden iade aldı bu arkadaş ozaman ?aldığı yerdenmi yoksa servistenmi veya sony merkezdenmi ??

Servisin görevi, ürünü inceleyip, Onarılır, Onarılmaz, iade kararı vermek..

Sony Eurasia Tv yi görmez bile, onlar Üst makamda, kimsenin telefon veya başka yolla ulaşamadığı bir grup olarak sadece Sony Lehine mümkün olduğu kadar Tüketicinin aleyhine karar alırlar, benim de başıma geldi..

Servisin verdiği raporu hiçe saymak ne demek..O zaman kapatsınlar servisi..Servis raporu bağlayıcıdır..

Mahkemeye verdiğinizde Sony Bilirkişi ister..Bakın mantığa, kendi servisi Rapor vermiştir ama Bilirkişi diye 3ncü bir şahısı ve ücretini Tüketiciye yıkar..maksat zaman kazanmak, yıldırmak..

Garanti Belgesi Yönetmeliği diye birşey var garanti Belgesinde de yazar..Servis elbette bağlayıcıdır..Sony ise buna uymak zorundadır..Ama gelgelelim son 2-3 yıldır Sony Servisin raporunu dinlemiyor, bu sebebple zaten servis Rapor veremiyor..Böyle birşey olur mu olur..

Örnek, açın herhangi bir servisi, Tv de kullanım saatimin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorum diye sorun bakalım ne cevap verecekler

• Xd8505 program bilgisi 1 saat sonraki programı gösteriyor. Sistem saatini yayından ve ağdan güncelle yaptım ama o an oynayan program bilgisi çıkmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayını digiturkten alan arkadaşlarda bazen takılma titreme gibi sahnelerde sorun yaşayan varmı ?? İsim bein olduğundan beri sorun yaşıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç aydır tvden tiksindim. Motion ayarı yumuşak, film modu yüksekte. İnsanlar yüzünü sağa sola çevirirken bile hareket izi oluşuyor. Futbol izlerken sanki her maçta yağmur yağıyor gibi görünen çizgiler oluyor. Eskiden böyle birşey yoktu. Tvden soğudum. 50W807C. İyi günler dilerim...

• autotech1 kullanıcısına yanıt
    Çok yazıldı burada, sorun son güncelleme ile Motion ayarlarının bozulması..

Zira öncesinde birşey yok idi...Motion kapalıdan bir tık üstte deneyin..ama ısrarla bouluyor ise son yazılımın suçu

Anlattığınıza göre sizin Tv ye BANDING bulaşmış olmasın, hızlı sahnelerde özellikle Yeşil çim alanda dikey çizgiler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Ocak 2017; 22:47:50 >
  • Çok uzun zamandır forumu takip edemiyorum. Yeni yazılımı bekleyelim bakalım. Donanımsal değilse bir şekilde çözerler. İyi günler...
  • Yayını digiturkten alan arkadaşlarda bazen takılma titreme gibi sahnelerde sorun yaşayan varmı ?? İsim bein olduğundan beri sorun yaşıyorum... Acaba sorun tvdemi diye eski samsung Tvmi taktım ondada xd85 televizyonum aynı sorun oluyor ... Adam bazen kafasını çevirirken sanki netten film izlerken takılır gibi yavaş geçiş yapıyor..digiturkte böyle sorun yaşayan varmı

• Yeşil çim alanda olmuyor. Futbolcuların arkasında tribündeki seyircilerin oralarda hareket izleri gibi. Bir de bazen çok hareketli futbol sahnelerinde oyuncunun üstüne yağmur yağıyormuş gibi oluyor. Tam boydan boya dikey çizgiler değil. Hareket izi demek daha doğru olur. Öncesinde yoktu böyle birşey.

• autotech1 kullanıcısına yanıt
    Öncesinde yoksa dediğim gibi yazılımsal problem..Ben şahsen, Aralıkta aldığımda çok büyük problemler vardı (Kendi kendine resetleme, HDMI çakışması) değiştirdim, bir iki güncelleme yaptım orda bıraktım...Ocak-Şubat-Mart..gibi bir tane sorunlu güncelleme yayınladı Sony sonra geri çekti ..O zamandan beri SOny güncellemelere güvenim kalmadı..Takip ediyorum, şu Android ile alakalı sorunlar tam çözülmedi, resetleme düzeldi belki ama başka sorunlar çıktı..Stabil Android hala yok..

Sİzin sorun da muhtemel motion ayarlarının bozulması, yazıldı burada , zaten okursanız genel bir motion, harekette gölgelenme, görüntüde bozulmadan bahsediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Ocak 2017; 13:13:42 >
  • Arkadaslar merhaba. 50W805/7C 2700-3000TL arasi fiyatlar degisiyor. Benim de acil TV almam lazim.
    Bu TV bu fiyatlara deger mi? Butcem max 3500 olabilir (4K model olrusa dusunebilirim). 50W805/7C'ler icin forumda kullanilmis degisim olmus urun olur vs denildigi icin kafam karisti. Kurulum esnasinda kullanim saatine baksam yeterli olur mu? Yani degismis urunu satiyorlarsa kullanim saatine de bir numara olup olmadigini nasil anlayacagiz?
    Not: Ankara'dan alacagim.
  • mesmusum M kullanıcısına yanıt
    50w805c kullanıyorum üç dört aydır. Kanal sıralaması zormuş dediler, uğraşmadım. Uydu geçişi evet biraz geç ama sıkıntı değil. Görüntü kalitesi benim için yeterli beğeniyorum. Netten film izliyorum takılma yaşamıyorum diyebilirim. Bulutlanma çok az karanlık sahnede belli belirsiz. Televizyonun ön paneldeki ışığın hemen üstünde dert edilecek durumda değil. Sonuç olarak bu bir TV. görevini yerine getiriyor. Bilgisayar performanı beklemek yanlış olur. Kısaca izlenimlerin bunlar...

• sakkin kullanıcısına yanıt
    Kullanim deneyiminizi paylastiginiz icin tesekkurler.
  • Dostlar 4K HDR tv'nin HDR özelliğini kullanabilmemiz için TV'yi güncellemek falan gerekiyor mu? Tv yi ilk kurduğumda büyük boyutlu bi güncelleme yapmıştı. Bu güncelleme hdr özelliğini kullanılabilir yaptı mı?

• Merhaba 2 kere ışık sızması dolayısıyla lg 55uh850v modelini iade etmiş birisi olarak şuan 55xd9305 ile ilgileniyorum.

9305 kullanan arkadaşlar foruma eklediğim ve iade ettiğim lg televiyondaki ışık sızmalarıyla kendi televizyonlarını mukayese ederlerse çok memnun olurum.

Siyah görüntülerde benzeri ışık sızması sorunu bu modelde de varsa almayı düşünmeyeceğim.

Şuan 55xd9305 teknosada 6999TL fiyat sizce nasıl?

• sergibarjuan S kullanıcısına yanıt
    xd9305 kullanmış biri olarak yazıyorum. O para etmez. Hatta hiçbir 55" led lcd tv, 3-3.500 TLden fazlası etmez.

Bahsettiğiniz tv ilk etapta iyi görünse de ciddi kontrast, DSE, panelin yanlarında karartılı/gölgeli bir çerçeve, özellikle akşam/gece film izlerken, her alt yazı çıktığında panelin de aydınlanması sorunları var. Şayet bu saydığım sorunları sorun olarak görmeyecekseniz, ben gece karanlıkta film izlemem, ulusal medya kanallarını izlerim falan diyorsanız alınabilir. Ama asla bu paraları hak etmiyor. 7 bin TL verip memnun olmazsanız üzülürsünüz.
  • Bu bahsettiğiniz sorunlar 7 bintl verdikten sonra kabul edilebilir değil.

Kampanyadan 4600tl verip aldığım 55uh850v fiyatının dip olmasına rağmen ışık sızmasına dayanamadım.

Bu saydıklarınız hepsinde varmı yoksa size mi sorunlu tv geldi? Şuan aynı tv yi kullanmaya devam ediyomusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sergibarjuan

Bu bahsettiğiniz sorunlar 7 bintl verdikten sonra kabul edilebilir değil.

Kampanyadan 4600tl verip aldığım 55uh850v fiyatının dip olmasına rağmen ışık sızmasına dayanamadım.

Bu saydıklarınız hepsinde varmı yoksa size mi sorunlu tv geldi? Şuan aynı tv yi kullanmaya devam ediyomusunuz?

Dse sorunu, panelin yanlarındaki gri gölgelenme ve halo efect olayı hepsinde var. Hatta sony centerda gördüşüm 75xd9405te de vardı.Işık sızması hepsinde var mı bilemem. Zira her TVyi akşam evde kullanma imkanım olamaz. Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, edge led bir lcdde, ışık sızmasının olmaması imkansız. Ama az,ama çok hepsinde vardır. Çünkü bu tvlerde yerel karatma/local dimming YOK. yazılımsal bir local dimming var ama o da fayda etmiyor. Yine forumda birkaç kullanıcı daha, altyazılı filmlerde,alt yazı çıktığında panelin alt bölümünün de aydınlandığını ve bunu düzeltemediğini yazdı benim gibi. Ayarlarla kurcalayarak maalesef yok edemiyorsunuz (xd8505te, ileri contrast geliştiriciyi kapattıklarında düzeldiği yazıldı, ama xd9305te işe yaramıyor). bunun yanısıra, 1 kullanıcı bu olayı, harici medya player kullanarak üstesinden geldiğini belirtti ama ben harici medya player kullanmama rağmen bir düzelme olmadı. sony servisi bunların hiçbirini sorun olarak görmedi. hatta sonynin eu sitesinde de ışık sızması ve homojen olmayan siyah/beyaz aydınlatmanın sorun olarak kabul edilmediği yazıyor.

ben TVyi bu şekilde kullanmaya tahammül edemedim. Servis de değişim/iade olmaz deyince, elden çıkarttım. Sattım yani. Size de 7 bin TL'yi bu TV'ye vermenizi tavsye etmiyorum. Ama nihai karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 22 Ocak 2017; 20:9:13 >

• 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.