Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (323. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.310
Cevap
73
Favori
341.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 321322323324325
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Son olarak bu seviyede önerebileceğiniz bir marka model varmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    55xd9305 tv bilgilerinde yerel karartma olduğu yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

55xd9305 tv bilgilerinde yerel karartma olduğu yazıyor

ben de zaten yazılımsal olarak var olduğunu yazdım.

gerçek anlamda yerel karartma, ancak fald panellerde olur.
    Kaçırmışım orayı ya da sadece lıcal dimming zannettim.fald panel zaten yok geçmiş olsun.en son 2013 sony lerde vardı sanırım

• Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    TRde satışa sunulmayan zd9'da var. Daha doğrusu, local dimmingli direct led olarak geçiyor.
    2017 sony xe90 serilerinde de yok herhalde.

• Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok açıkçası. Ama xe93te bile yokken xe90da olabilmesi, mantıklı gelmiyor.

• Kaliteyi ve farklılığı yitirdi bu sony.koreliler yüzünden ödün verdi.bajalım oled tv si beklentileri karşılayabilecek mi?

• sergibarjuan S kullanıcısına yanıt
    Xd85 al geç.edge led tv lere o miktarları vermeye gerek yok.bulabilirsen x85c alabilirsin va panelli

• Arkadaşlar xd 8505 in halefi olacak olan tv xe8505 tahmini ne zaman ve kaç liradan satışa çıkar.Xd8505 de olan problemler sizce bu modelde düzeltilmişmidir.Yorum yapanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• FALD paneller yok zira şimdiki paneller o kadar inceldi ki o inceliğe Local Dimming sığdırmak fiziken imkansız.

Wedge/Edge/Direct vs vs vs artık Bottom/Dipten aydınlatmaya gidiliyor

10 bit paneller yerine 8bit +FRC (yazılımsal arttırma) kullanılıyor..Sektör, 6 bit +FRC nin bile yeteceğini söylüyor, 6bit panellerin kullanılması olası artık

Tv ye extra yüklenen herşey, smart + 3d +4k + Hdr işlemciye ek yük demek...Panel aydınlatma sorunları da arttığından, panelde görüntü problemleri daha sık görülmeye başladı..

Bu Tvlere en fazla 4000 hadi olsun 5000 Tl vermek bile fazla..

Adam gibi Tv çıkana kadar 3000 Tl ucuz bir FHD Tv alıp günü kurtarmak lazım..Çok istenirse C serisi X85 model bakılabilir..

D serisini es geçmek lazım.. A-B-C serileri en iyiden kötüye doğru gidiyor...E serileri bakalım nasıl çıkacak

Oled Tv ler gelirse Sony Oledlere kullanırsınız tercihinizi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Ocak 2017; 0:59:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

FALD paneller yok zira şimdiki paneller o kadar inceldi ki o inceliğe Local Dimming sığdırmak fiziken imkansız.

Wedge/Edge/Direct vs vs vs artık Bottom/Dipten aydınlatmaya gidiliyor

10 bit paneller yerine 8bit +FRC (yazılımsal arttırma) kullanılıyor..Sektör, 6 bit +FRC nin bile yeteceğini söylüyor, 6bit panellerin kullanılması olası artık

Tv ye extra yüklenen herşey, smart + 3d +4k + Hdr işlemciye ek yük demek...Panel aydınlatma sorunları da arttığından, panelde görüntü problemleri daha sık görülmeye başladı..

Bu Tvlere en fazla 4000 hadi olsun 5000 Tl vermek bile fazla..

Adam gibi Tv çıkana kadar 3000 Tl ucuz bir FHD Tv alıp günü kurtarmak lazım..Çok istenirse C serisi X85 model bakılabilir..

D serisini es geçmek lazım.. A-B-C serileri en iyiden kötüye doğru gidiyor...E serileri bakalım nasıl çıkacak

Oled Tv ler gelirse Sony Oledlere kullanırsınız tercihinizi..

Hocam siz çok bilgilisiniz bu konuda hatta bana 2017 modellerini beklememi söylemiştiniz şimdi benim kullandığım tv berbat neyse onu anlatmama gerek yok ben ps4 pro sahibiyim ve hem ileride çıkacak 4k hdr destekli oyunlar icin hemde filmler için xd8505 düşünmüştüm ama hem tvdeki sorunlar yüzünden hemde sizin yorumlarınız sayesinde xe8505 ı beklemeye başladım.Ama o da kurlarin aşırı artmasıyla 5-6 binden aşağı çıkmayacağa benziyor ve yorumlarınız bu paralara değmez diyor.Iyice kafam karıştı.Pro ve film için önerdiğiniz fiyat performans tv var mıdır acaba?Ayrıca yanıtlarınız için çok teşekkür ediyorum sizin sayenizde bilgileniyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartacus55 -- 23 Ocak 2017; 1:32:14 >

• Yukarıdaki mesajları görünce dayanamadım. Cevap yazma gereği hissettim. Xd9305 modelini kullanmış ve alışveriş merkezlerinde incelemiş birisi olarak hiç dse efekt görmedim, hiç banding görmedim. 4 kenarda kararma var evet ama normal yayında bana hiç rahatsızlık vermedi. 9305 te çakma deyin ne derseniz deyin Local dimming var 24 bölgeliydi sanırım. Tek tek saymıştım bölgeleri, var yani. Ama yetersiz ayrı konu.Eğer alt yazı kullanmıyorsanız gündelik kullanım için oldukça yeterli bir tv. Ha bende iade ettim çünkü, alt yazılı film çok seyrederim ve yerel karartma bölge sayısı ve Altan aydınlatma olması sebebiyle karartmayı doğru yapamıyor panel. Ama kullanım aracınız normal yayın ağırlıklıysa tv kötü değil. Fiyat konusuna girmem. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doksanartıbeş -- 23 Ocak 2017; 4:17:58 >
  • İki yanında çift sıra led olan bir panelin nasıl local dimming/yerel karartma yaptığını anlayabilmiş değilim. Panelin arkasında olsa ledler (direct led) hadi anlarım. Yanlardan aç/kapa yap dur. Neyi nereyi nasıl karartacaksın? Edgeledde yerel karartma olmaz. Olursa da işte anca xd9305teki gibi işe yaramaz.

• doksanartıbeş D kullanıcısına yanıt
    Bu tv yi düşünüyorum.ulusal kanal futbol maçı ve film için ideal midir?teşekkürler

Peki slim backlıght drive dedikleri olayın bu problemleri giderici etkisi yok mudur hocam?

• spartacus55 kullanıcısına yanıt
    Ps4 pro da 4K player yok bu bana göre eksi bir puan..Oyunlar da 4K değil, sonradan yüklenen textureler ile 4K ya yükseltiliyor..

55 inch bir ekranda 4K -Full Hd farkı "çok fazla" hissedilmez, 55-65 -75 panel büyüdükçe hissedilir..

4k oyunlar daha çıktımı, her oyun destekleyecek mi..İlla 4k olsun derseniz 4K, Va panel bir Panel bakın ama çok fazla özellik LAG seviyesini artırır..

X serilerinde LAG seviyesi W serilerinden 2 Kattır..Oyun modu ile bu yarıya düşer ama oyun modunda grafikler soluklaşır biraz...Grafikten ödün verilir..

2016 yılı en alınacak Tv XD93 idi ama o çok pahalı 7000-9000.tl civarı --ama o da sorunsuz TV değil

2015 model 55X8505C model 4K olarak VA panel alınabilir, HDR yok 3D var, 5000 TL civarı

2015 model 50W805/807C düz Full HD model, VA panel, 4K-HDR yok fiyat 2500-3000 civarı-Fiyat perfonmans Tvsidir..

2013 model 46W905A--55W905A..Çok iyi efsane Tv dir..Oyun, FHD perfonması "4K gibi/ayarında görüntüsü" vardır, eski model ama Panel 200 Hz, görüntü Triliminos...

• doksanartıbeş D kullanıcısına yanıt
    XD93 daha piyasaya girmeden Local Dimming ibaresi dikkatimi çekmişti, ama kullanıcı yorumları sonrası sizin kabul etmediğiniz "Çakma" tabirinin doğru olduğu anlaşıldı..

Bu Local Dimming benzeri yazılımsal durum yanlış hatırlamıyorsam Diğer markalarda da görülen birşey (LG/Samsung olabilir), şöyle bir sonuç çıkıyor ortaya

Panel, Karanlık bölgeleri "Daha Karanlık" yapmak isterken panelin genelinde bir kararma oluşuyor, Local Dimmingte karartılacak bölge (local deyimi buradan geliyor kanımca) ışığı kapatılınca orada siyah dengesi daha çok oluşuyor..Ama yazılımsal "Çakma" Dimming (Kısmak anlamındadır) yine benim tahminim Panelde Kontrası kısarak bir siyah oluşturmaya çalışıyor??

Kontras dediğimiz şey de Siyah ve Beyazın denge durumu olduğuna göre (Siyah/Beyaz birbirine zıt çalışır TV de) Kontrası kısınca güzel karanlık oluşuyor ama Tüm Panel kararıyor??

Üstte emrahsnr nin de bahsettiği sorunlar bu kontrasa ilişkin, altyazı gelince parlak o bölgede Kontras açılması yaşanıyor..Oto Kontras kapatınca durumun düzelmesi lazım ama bu yazılımsal çakma dimming panelin genelinde kararma yapınca siyah-beyaz dengesi kalmıyor..

O sebeble buna Çakma Dimming deniliyor..FALD panellerde ise böyle sorun olmaz zira panelde fiziki şartlar sağlanır..süper ince panelde sizin dediğiniz 24..? kaç dizilim varsa o kadar led dizilimi ile bu sağlanmaya çalışılıyor..Olsa yine iyi o da eksik....Bir yerde yazıyordu örnek bu dizilim 256 satır olması gerekirken atıyorum 150 gibi düşük bir yapıda imiş..Yani çakmanın çakması gibi birşey..Hele bu Dip/Bottom aydınlatma ile sağlanmaya çalışılırsa çakmanın çakmasının çakması gibi bir durum oluyor

HDR işin işine girince tüm bunların üstüne MAX ışık seviyesi de eklenince, Panel nerede siyah, nerede beyaz olacağını karıştırıyor, yapmaya kalksa da -malum panel ışık problemleri oluşuyor..Siz görmeyebilirsiniz başkası görmeyebilir ama olmadığı anlamına gelmez..

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Ocak 2017; 17:37:40 >

• Dun sony shop'dan 43W805C begenip aldim bugun de kuruldu. Niyetim 50 inch olani almakti ancak sifir urun bulamayinca ve izleme mesafelerim 2.50-3m arasi degistiginden 43inch de yeterli dedim. Ince ve şık bir TV. Ilk izlenimlerim HD yayin performasi ve renkler (standard setup) cok hosuma gitti. Fiyat-performans acisindan memnunum :) DT kullaniyorum.
    Fikrini paylasip yardimci olan herkese tesekkurler.
  • mesmusum M kullanıcısına yanıt
    Doğru tercih yapmıssınız..Ben 43 alacak iken (izleme mesafe max 2.20..2.50 bile yapamıyorum :( yanyana 50 daha güzel geldi gözüme ama bu mesafeden az biraz büyük geldi..

Hayırlı olsun , şu ayarları yaparsanız daha çok perfonmans alırsınız tavsiyem :

1) Her giriş için ayrı Işık/Kontras ayarı yapmanız gerek.. Arka ışık 10-20 arası Kontras %90

2) HDMI leri sık değiştirmeyin, ARC ve MHL kısmı mümkünse boş bırakın, MHL yi menuden kapatın

3) Son güncelleme yapmayın, ama ilk güncellemede Restart/kapanıp açılma problemi vardı..Bunu yaşamıyorsanız güncelleme yapmayın zira motion ayarlarında bozulma yaşanıyor..

Soracağınız birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Ocak 2017; 0:12:3 >

• 
Sayfa: önceki 321322323324325
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.